Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Κίκιζας . έγραψε:Αντιστοιχος ατμοσφαιρικος κινητηρας (οχι Boxer βεβαια) σε ισχυ-ροπη, πχ του Type r (EP3) χωρις φυσικα την αντιστοιχη "κοιλια" στο μεσαιο ευρος στροφων, ειναι καταπληκτικος στο παρομοιου βαρους, παροτι ειναι προσθιοκινητο βεβαια Civic.

Κίκιζας . έγραψε:
Aν ριξεις μια ματια σε διαγραμματδυναμομετρησης απο OEM Civic Type-R πχ και Clio RS που εχουν πολυ κοντινες αποδοσεις, και επειτα αυτα των GT86/BRZ θα διαπιστωσεις την διαφορα, τουλαχιστον σε νουμερα.
Εγω το διαπιστωσα και στην αισθηση στον δρομο, ακομα και οταν ημουν ο μοναδικος επιβαινων στο αυτοκινητο...Γιατι καποια στιγμη και με συνοδηγο (προσθετο βαρος 90 κιλων) το κενο ισχυος-ροπης στο μεσαιο ευρος στροφων φανηκε ακομα πιο εντονο...

Mα δε χρειάζεται να δεις δυναμομετρήσεις ή να τεστάρεις για να καταλάβεις τη διαφορετική κλιμάκωση στο μοτέρ του προσθιοκίνητου και του πισωκίνητου ίδιων χαρακτηριστικών. Κοινή λογική, τα πισωκίνητα βγάζουν τη ροπή ποιο ψιλά γιατί α) μπορείς να κρατήσεις την πλαγιολίσθηση πιο εύκολα β) σε κάποιο προσπέρασμα σε ολισθηρό οδόστρωμα να μη σου παίζει ο κώλος και καταντάει επικίνδυνο γ) να μπορείς να μπεις ''καρτιστικα'' στις στροφές. Το προσθιοκίνητο δε τα χει αυτά οπότε λογικό είναι να μην κρεμάει σε αυτό το εύρος στροφών.
Τα γνωστά πισωκίνητα (S2000, RX8) που έχουν λίγη παραπάνω δύναμη, αναλογικά με τα άλογά τους στο συγκεκριμένο εύρος στροφών δεν κάνουν κοιλιά;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#252141 wat now?
Άβαταρ μέλους
By mirage
#252148 Ε όχι. Αυτή η θεωρια με τα κρέμασμενα πισωκίνητα έχει ενδιαφέρον πάντως. Ειδικα για κάτι Φερραρια

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
panos2171 έγραψε:

Mα δε χρειάζεται να δεις δυναμομετρήσεις ή να τεστάρεις για να καταλάβεις τη διαφορετική κλιμάκωση στο μοτέρ του προσθιοκίνητου και του πισωκίνητου ίδιων χαρακτηριστικών. Κοινή λογική, τα πισωκίνητα βγάζουν τη ροπή ποιο ψιλά γιατί α) μπορείς να κρατήσεις την πλαγιολίσθηση πιο εύκολα β) σε κάποιο προσπέρασμα σε ολισθηρό οδόστρωμα να μη σου παίζει ο κώλος και καταντάει επικίνδυνο γ) να μπορείς να μπεις ''καρτιστικα'' στις στροφές. Το προσθιοκίνητο δε τα χει αυτά οπότε λογικό είναι να μην κρεμάει σε αυτό το εύρος στροφών.
Τα γνωστά πισωκίνητα (S2000, RX8) που έχουν λίγη παραπάνω δύναμη, αναλογικά με τα άλογά τους στο συγκεκριμένο εύρος στροφών δεν κάνουν κοιλιά;

...χρειαζεται σου λεω... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
panos2171 έγραψε: γ) να μπορείς να μπεις ''καρτιστικα'' στις στροφές.

Εννοείς με γκαζι?

< >
Άβαταρ μέλους
By drdino
#254768 Εικόνα

156 GTa
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#255467 Πριν μιάμισή ώρα στην Περαία. Δεν τον πέρασα, επίτηδες, γιατί μου άρεσε η θέα! Στο επόμενο φανάρι τον πλεύρισα και του έδωσα συγχαρητήρια. Μου χαμογέλασε και είπε ότι μάλλον ξέρω από αυτοκίνητα. :lol: 45άρης μερακλής και μάλλον δικός μας (petrolhead). :s_thumbsup

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
REALZEUS έγραψε:Πριν μιάμισή ώρα στην Περαία. Δεν τον πέρασα, επίτηδες, γιατί μου άρεσε η θέα! Στο επόμενο φανάρι τον πλεύρισα και του έδωσα συγχαρητήρια.

:s_omg :omg:

λεγε λεγε ο Διγετιος,σε εχει φερει στο δρομο του.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#255522 Πήρε οπελ, του αρέσουν τα παλιά: ποιος χάκαρε τον Δία ρε;
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#255570 Εικόνα

Γυρνωντας απο Σχοινια, μεχρι και την Λ. Πεντελης στο υψος Χαλανδριου (καπου εκει την εχω ξαναδει)
Καποια στιγμη στην Μαραθωνος του κολλησε ενα -κατα τα φαινομενα γαργαλημενο, αλλα και ακουστικα πιο αγριο απο του stock- S2000.

Την μια φορα σε ρεπριζ, μαλλον με 3ες πρεπει να ηταν, η M4 του εκανε ενα αμαξι διαφορα, μεσα σε 2-3sec :lol: .
Tην επομενη τους πετυχα στημενους σε φαναρι, η Μ4 αφησε(?) να φυγει πρωτο το S2000, ξεκινησε με γκαζι απο ρελαντι (δεν χρησιμοποιησε launch control), περασε μετα απο μεσαιο στροφαρισμα 1ης την 2α (DCT κιβωτιο, οπως το ακουσα), οπου απο εκει και επειτα την εξαντλησε σχεδον στο οριο της :metalo: , και με το που κουμπωσε την 3η, το καταπιε το S2000... :superman:

Ωραια φαση παντως, θυμισε αλλες εποχες :shifty: , ωραια ακουγονταν και τα δυο μοτορια... :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#255574 μεγαλη η διαφορα ιπποδυναμης για να γινει παιχνιδι.