Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#252948 ημουν προσφατα στου κατσαμακα και γυρευω μια διευκρινα για τις σουβλες και τα κρεατα τους

τι διαφορα εχουν μεταξυ τους τα εξης

- χοιρινο κεμπαπ
- κοντοσουβλι
- μπριζολα σουβλας
- γυρος σουβλας
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#252977 Το χοιρινο κεμπαπ και το κοντοσουβλι αναλογως τον τοπο που θα το ζητησεις μπορει και να ειναι το ιδιο πραγμα.
Άβαταρ μέλους
By Roulis
egobrain έγραψε:ημουν προσφατα στου κατσαμακα και γυρευω μια διευκρινα για τις σουβλες και τα κρεατα τους

τι διαφορα εχουν μεταξυ τους τα εξης

- χοιρινο κεμπαπ
- κοντοσουβλι
- μπριζολα σουβλας
- γυρος σουβλας

απο οτι καταλαβαινω

-το κεμπαμ ειναι κιμας ζυμωμενος και πλασμενος/ η περασμενος σε βεργα (αρνι, μοσχαρι χοιρινο κτλ)
-το κοντοσουβλι ειναι διαφορα μερη κρεατος (σπαλα η κοιλια) ομοιομορφα κομμενο και περασμενο σε μακρια σουβλα (αρνακι,προβατινα,χοιρινο κτλ)
-μπριζολα σουβλας λογικα μεγαλυτερα κομματια κρεατος με κοκκαλο η χωρις (παιζει και μοσχαρι)
-γυρος = λεπτα κομματια λαιμου και πανσετας
Άβαταρ μέλους
By dstou
#253004 Το χοιρινό κεμπάπ είναι πάντα από χοιρινό.
Ο γύρος σούβλας μπορεί να είναι είτε χοιρινός, είτε κοτόπουλο, μπορεί και κάτι άλλο. Αν είναι χοιρινός έχει μέσα συνήθως σπάλα και πανσέτες. Αν είναι κοτόπουλο αλλάζει. Μπορεί όμως να είναι και μοσχαρίσιος ή και μοσχάρι με ολίγη από προβατίνα (ντονέρ).
Ο προσδιορισμός σούβλας μάλλον είναι πλεονασμός, ο γύρος ψήνεται περασμένος σε όρθια σούβλα, αλλιώς δεν θα γύριζε.
Γενικά ο τύπος είναι χαμένος στη μετάφραση σε ορισμένα του.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#253011 Το ανατολίτικο (σισ)κεμπαπ είναι αρνίσιος κιμάς πατημένος σε βέργα.
Το θεσσαλικό κεμπαπ είναι προβατίνα κλπ κοντοσούβλι.
Το χοιρινό κοντοσούβλι είναι μέτρια κομμάτια χοιρινού με αρκετό λιπάκι στην σούβλα.
Μπριζόλα σούβλας έχω δει μόνο στην Πάτρα και φαντάζομαι ότι είναι απλά ένας γρήγορος τρόπος ψησίματος.
Υπάρχει τούρκικος γύρος (νομίζω Καισάρειας) που ψήνεται σε οριζόντια σούβλα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#253012 Το χοιρινό κοντοσούβλι είναι από λαιμό νομίζω. Φτιάξαμε το Πάσχα και έγινε λουκούμι :inlove: :eat: :eat:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#253022 φετος ψησαμε κοκορετσι (κανα 1,5 μετρο φ10) και 11 κιλα παιδακια αρνιΣα.
Δεν εμεινε τιποτα.Τις αλλες χρονιες εμενε και το πεταγαμε το αρνι/κατσικι.
Του χρονου λεμε να πειραματιστουμε με κοντοσουβλι.
Το κοντοσουβλι τι ειδους κρεας εχει,και απο τι ζωο?
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bibendum έγραψε:2-3 ποστ πιο πανω αναλυτικα

πιο ειναι το αναλυτικα,το ''κομματια χοιρινου''?
θα παω στον εκδοροσφαγεα και θα του πω δωσε μου κομματια χοιρινου?
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
bibendum έγραψε:2-3 ποστ πιο πανω αναλυτικα

πιο ειναι το αναλυτικα,το ''κομματια χοιρινου''?
θα παω στον εκδοροσφαγεα και θα του πω δωσε μου κομματια χοιρινου?

όχι θα του πεις να σου ετοιμάσει κρέας χοιρινό για κοντοσούβλι, αν δεν ξέρει βρες άλλον

δες εδώ http://afoi-malliora.gr/forum/28----/1605----.html παράδεισος γνώσης :rtfm: