socratesn έγραψε:Λέω π.χ για την HD Graphics 520 που ερχεται μαζι με τον i5 6200u..Oχι για ξεχωριστη GPU
μπα δεν θα δεις τιποτα παραπανω απο αυτην

QsisVTS έγραψε:εγώ ξέρω ότι η 7950 μου έχει βγει ο,τι πιο futureproof έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά 2012 και ακόμα συνεχίζει
πού είναι η 670 σήμερα που όλοι κάποτε εκθείαζαν ;
καλα και εσυ τωρα για upgrade πας... η νεα Polaris(10)λενε οτι ειναι στα στην 980ti και θα χρησιμοποιει μονο ενα 6 pin connector καπου στα 150w (πανω κατω οσα τραβαει μια 260x )

QsisVTS έγραψε:ναι θα πρέπει να πάω μες στη χρονιά το έχω στο νου μου, αν και θέλω να κρατήσω και χρήματα για το αυτοκίνητο..
αν αυτο που ειπε ο koduri ειναι εστω και στο μισο αληθεια..(bring premium vr to the masses on sub 300$) τοτε μιλαμε για τρελα πραγματα

QsisVTS έγραψε:και σκέψου ότι δε με νοιάζει καν το vr, 4K θέλω
για 4k θα περιμενεις κανα χρονο ακομη τωρα που τα νεα παιχνιδια για τις νεες κονσολες θα ειναι native cf το 4κ 60 fps θα ειναι ευκολο πιστευω

εντάξει αν μιλάμε για κάρτα επιπέδου 980 ίσως όχι παντού και πάντα απροβλημάτιστα, αλλά δε θα υπάρχει και πιο δυνατό μοντέλο; (δε λέμε βέβαια να ξεφραγκιαστούμε)
εγώ αυτό περιμένω από τα 16nm, 4Κ από μονή κάρτα με άνεση
QsisVTS έγραψε:το vr δε προϋποθέτει στην ουσία μεγάλη ανάλυση; οπότε γιατί όχι 4Κ σε μη vr;
εντάξει αν μιλάμε για κάρτα επιπέδου 980 ίσως όχι παντού και πάντα απροβλημάτιστα, αλλά δε θα υπάρχει και πιο δυνατό μοντέλο; (δε λέμε βέβαια να ξεφραγκιαστούμε)
εγώ αυτό περιμένω από τα 16nm, 4Κ από μονή κάρτα με άνεση
απο οτι καταλαβα μετα μεχρι τωρα δεδομενα
τα pascal εχουν γινει στην ουσια "gcn 1.1/1.2)χωρις πολλες paraller δυνατοτητες σιγουρα θα εχουν θεματα ακομη με το async compute τωρρα 4k με μονη καρτα δεν θα δεις για πολλα χρονια ακομη... γιατι νομιζεις οτι βγηκε η radeon pro duo? developer καρτα ειναι για τις επομενες κονσολες...αυτο που θα δεις ειναι dual gpu σαν την 295x2 η cf/sli καταστασεις με μικρες καρτες για native 4κ
δεν θα υπαρξει καρτα που θα παιζει 4k μονη της με 60 fps
τωρα αν η nvidia καταφερει και βγαλει καρτα ικανη στα 16nm και δεν καταφερει amd στα 14 ε τι να πω λολ θα πανε να πηδηξουν απο καμια γεφυρα

πάντως από 28 στα 14 εγώ περιμένω πράγματα, με το απλό μου το μυαλό
2πλα τρανζίστορζ τουλάχιστον 2πλη powa

και ας καίνε όλο το ρεύμα του κόσμου δε με νοιάζουν οι οικονομίες, αυτά να τα βάλουν στα κινητά και τα λάπτοπ
εγώ ξέρω ότι για να έχεις άλογα πρέπει να κάψεις μπεντζίνα και για να έχεις γραφικά ρεύμα, δε μπορώ τα οικολογικά
Οι αναβαθμίσεις του BIOS δεν είναι όπως παλιά που την έτρεχες και παράλληλα έκανες τον σταυρό σου να μπουτάρει το PC.
Τώρα γίνονται πολύ εύκολα και απροβλημάτιστα. Απλά πάντα το laptop στην πρίζα και με τη μπαταρία επάνω (νομίζω το απαιτεί πλέον, αλλιώς δεν την περνάει).
πάντως στο θέμα bios δεν είμαι και απόλυτος για την αναβάθμιση ειδικά αν όλα δουλεύουν καλά
διαβάζεις το changelog και κρίνεις αν πρέπει να το κάνεις, πχ επιπλέον ram support είναι αδιάφορο από τη στιγμή που το μοντέλο που χρησιμοποιείς δουλεύει
επίσης στη δική μου μητρική που πρόσφατα είχα περάσει το τελευταίο bios μου έγινε μπουρδέλο ο υπολογιστής (κάτι πολύ λάθος έχουν κάνει) οπότε υποχρεωτικά γύρισα στη προηγούμενη έκδοση που δουλεύει τέλεια
σε κάποια φάση αγχώθηκα βέβαια γιατί ο υπολογιστής κόλλαγε και μέσα στο bios, οπότε μένω με αυτά που έχω και αν βγει και άλλη έκδοση βλέπουμε τι θα κάνει και αν θα αξίζει
πάντως στο συγκεκριμένο κομμάτι, αν δουλεύει καλά ο υπολογιστής σου απλά δε το πειράζεις, αν έχεις κάποιο πρόβλημα το περνάς με την ελπίδα να το έχουν λύσει, ή αν έχεις μείνει πολλές εκδόσεις πίσω το περνάς για να είσαι πιο σύγχρονος
με το παραμικρό όμως και αφού έχει "ωριμάσει" το προϊόν εγώ προσωπικά δεν περνάω, σε καινούρια μητρική που βγαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα και είναι πιθανό να υπάρχουν ακόμα παιδικές ασθένειες το παρακολουθώ πιο συχνά το θέμα
δεν είναι όμως σα το driver μιας κάρτας (και όχι μόνο) που τον περνάς να δεις τι παίζει και αν είναι μάπα δε τρέχει κάτι, εδώ και στις κάρτες που βγαίνουν firmware update το συζητάμε αν πρέπει να τα περάσουμε γιατί με τα bios/firmware ο κίνδυνος τουβλοποίησης και πολύ κακής λειτουργίας αν κάτι δε πάει καλά είναι πολύ πιο υπαρκτός από ότι με ένα driver (που και πάλι μπορεί να σου καταστρέψει το hardware, nvidia και amd το έχουν καταφέρει και οι δύο)
QsisVTS έγραψε:γιατί η μία στα 16 και η άλλη στα 14 ξέρουμε;
πάντως από 28 στα 14 εγώ περιμένω πράγματα, με το απλό μου το μυαλό
2πλα τρανζίστορζ τουλάχιστον 2πλη powa![]()
![]()
![]()
και ας καίνε όλο το ρεύμα του κόσμου δε με νοιάζουν οι οικονομίες, αυτά να τα βάλουν στα κινητά και τα λάπτοπ
εγώ ξέρω ότι για να έχεις άλογα πρέπει να κάψεις μπεντζίνα και για να έχεις γραφικά ρεύμα, δε μπορώ τα οικολογικά
δεν εχω ιδεα γιατι πηγαν ετσι...
αλλα φαντασου τα fiji xt (fury line nano/fury/furyx) ειναι στα 590+mm2 η Polaris 10 (δηλαδη αυτη που εχουμε δει στα leaks δεν ξερω αν θα ειναι η top η οχι ) ειναι στα 232mm2 32mm2 παραπανω απο οτι η 390x
αυτο που ειπε ο koduri ειναι οτι περιμενουν 2.5x perf/watt Και perf/$ απο τα 28nm(2.0x απο τα 16nm) 70% απο αυτο θα ερθει απο το Jump στα 14nm και το 30 απο τις αλλαγες που εκαναν στην αρχετεκτονικη τωρα 50% πανω σε αποδοση δεν θα δωσει κανεις δεν υπαρχει περιπτωση στην πρωτη γενια να ξεζουμισουν κιολας το node