Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
The Ace έγραψε:1) Αν είναι στρατόκαυλος ο διοικητής/ταξίαρχος/μέραρχος, όχι μόνο με live πυρομαχικά, ακόμα και "εχθρικά" πυρά θα φροντίσει να υπάρχουν :dizzy:
2) Δεν έχεις κάνει Παρμενίωνα ? Φεύγανε τα 50αρια με τις κούτες και τα Bofors δύο δύο :metalo: Εγώ δεν ξέρω αν έριξα 1000+ με το Brauning, αλλά του σκίσαμε τα μέταλλα :s_devil

Ουτε στους πιο τρελλους εφιαλτες μου δεν καναμε ασκηση με πραγματικα πυρα.

Παρμενιωνα καναμε, αλλα το μονο ενδιαφερον ηταν κατι δεντρακια που κοψαμε με ακαριαια φυτιλια και κατι μισολιβρα ΤΝΤ που σκασαμε (τα στελεχη προφανως τα εκαναν, εμεις κοιτουσαμε), και η ενημερωση για το Munroe effect (με τη βοηθεια μπουκαλιου απο κρασι :lol:) + Νυχερινη βολη, ευτυχως που γυρισαμε πισω ολοι.

Με 50αρι και 30αρι δεν εριξα ποτε, πιθανον αρχηγοι πληρωματος αρματος να το εκαναν. Μερικες φορες καναμε λυση/αρμολογηση και μετα αναγκαστηκα να τα κουβαλησω :rant: :protest:

red_monster έγραψε:ξέρεις πόσο καιρό διαρκεί η εκπαίδευση .....μηχανικού ?

Καναμε 2 μηνες (αν θυμαμαι καλα) ειδικοτητα σκαπανεα στο ΚΕΜΧ (νορμαλ) και 3 εβδομαδες γεφυροποιία στη ΣΜΧ (γαμησι λογω κουβαληματος).
Μετα καθημερινα στη μοναδα (13 μηνες) τα σκαπανικα/γενικα, και 27 μερες πλωτα στον Εβρο για γεφυρες (εκει να εβλεπα το ποσοστο λιπους σου, στη Μ4Τ6 :s_tongue ).
Προσωπικα ζητησα και με εστειλαν επιπλεον 5 εβδομαδες σε διαφορα σχολεια γιατι ειχα λιωσει στη βαρεμαρα στη μοναδα. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
trident1971 έγραψε:Με 50αρι και 30αρι δεν εριξα ποτε, πιθανον αρχηγοι πληρωματος αρματος να το εκαναν. Μερικες φορες καναμε λυση/αρμολογηση και μετα αναγκαστηκα να τα κουβαλησω

Στανταράκι σε κάθε άσκηση ή βολή των ΤΘ. Εξάλλου αυτό είναι ένα από τα μικρά όπλα του άρματος. :iconcool: Για την πλάκα δηλαδή. :lol:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
trident1971 έγραψε:
The Ace έγραψε:1) Αν είναι στρατόκαυλος ο διοικητής/ταξίαρχος/μέραρχος, όχι μόνο με live πυρομαχικά, ακόμα και "εχθρικά" πυρά θα φροντίσει να υπάρχουν :dizzy:
2) Δεν έχεις κάνει Παρμενίωνα ? Φεύγανε τα 50αρια με τις κούτες και τα Bofors δύο δύο :metalo: Εγώ δεν ξέρω αν έριξα 1000+ με το Brauning, αλλά του σκίσαμε τα μέταλλα :s_devil

Ουτε στους πιο τρελλους εφιαλτες μου δεν καναμε ασκηση με πραγματικα πυρα.

Παρμενιωνα καναμε, αλλα το μονο ενδιαφερον ηταν κατι δεντρακια που κοψαμε με ακαριαια φυτιλια και κατι μισολιβρα ΤΝΤ που σκασαμε (τα στελεχη προφανως τα εκαναν, εμεις κοιτουσαμε), και η ενημερωση για το Munroe effect (με τη βοηθεια μπουκαλιου απο κρασι :lol:) + Νυχερινη βολη, ευτυχως που γυρισαμε πισω ολοι.

Με 50αρι και 30αρι δεν εριξα ποτε, πιθανον αρχηγοι πληρωματος αρματος να το εκαναν. Μερικες φορες καναμε λυση/αρμολογηση και μετα αναγκαστηκα να τα κουβαλησω :rant: :protest:

Νόμιζα ότι στον Παρμενίωνα πρέπει να ρίξουν υποχρεωτικά όλα τα Όπλα και Σώματα με τα βαρύτερα ή/και τα υποστηρικτικά τους οπλικά συστήματα. Όταν λέω ότι το Brauning το σκίσαμε, το εννοώ, πρέπει να αλλάξαμε κάνες γύρω στις 5 φορές :twisted: Και επειδή είναι το βασικό υποστηρικτικό όπλο για ΔΒ, εμείς είχαμε τη μεγάλη βάση (δεν θυμάμαι πως λέγεται) που σου επιτρέπει να το χειριστείς ως πυροβολητής με σχεδόν 270 μοίρες εύρος πεδίου. Τρελό γλέντι μιλάμε....
Άβαταρ μέλους
By xenos
#25254 Ούτε εμείς είχαμε κάνει πυρ+κίνηση με κανονικά πυρά (πάλι καλά να λές δλδ :lol: ). Αν γίνονταν κάτι τέτοιο θα είχαμε πολλά θύματα.

Επίσης αν με 3 βολές (κάθε μία διαρκεί άπειρες ώρες και μόνο 1 γεμιστήρα) μαθαίνεις να ρίχνεις σωστά, τι να πω... :hmmm:

trident1971 έγραψε:- Τη νυχτα των Ιμιων, τα μονα οχηματα που δε βγηκαν απο το στρατοπεδο οση προσπαθεια και να εγινε, ηταν κατι καναδέζες των ΔΒ

Γνωστά μαχίμια οι δβ. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
xenos έγραψε:
trident1971 έγραψε:- Τη νυχτα των Ιμιων, τα μονα οχηματα που δε βγηκαν απο το στρατοπεδο οση προσπαθεια και να εγινε, ηταν κατι καναδέζες των ΔΒ

Έπρεπε να σας είχα στη Μυτιλήνη, βαρεμένος ο διοικητής, Πέλεκυ κάθε βδομάδα (με πλήρες deployment στο μάχιμο ΚΕΠΙΚ μια φορά το μήνα τουλάχιστον) και σε κάθε άσκηση (π.χ. Παρμενίωνα) πρώτοι πηγαίναμε, τελευταίοι φεύγαμε :rant:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
The Ace έγραψε:
xenos έγραψε:

Έπρεπε να σας είχα στη Μυτιλήνη, βαρεμένος ο διοικητής, Πέλεκυ κάθε βδομάδα (με πλήρες deployment στο μάχιμο ΚΕΠΙΚ μια φορά το μήνα τουλάχιστον) και σε κάθε άσκηση (π.χ. Παρμενίωνα) πρώτοι πηγαίναμε, τελευταίοι φεύγαμε :rant:

Ποια περιοδο ?

Οταν υπηρετησα στο 475ΤΔΒ, δεν καναμε νυχτερινες, απλα μαζευομασταν στην μοναδα και οι οπλιτες ηταν στο ΚΨΜ, ενω οι αξιωματικοι στα γραφεια των λοχων. Ο διοικητης ειχε "καθαρισει" λεγοντας στον ταξιαρχο πως η θα εχει επικοινωνιες το νησι η θα το παιζουμε στρατιωτες. Τουλαχιστον αυτο ελεγε η ραδιοαρβυλα. Καναμε μια φορα μονο καθε που ερχοταν νεες μεταθεσεις.

Οταν ομως βγηκε το Σισμικ το 87, ολες οι επικοινωνιες δουλευαν αψογα και ολα τα οχηματα του ταγματος πηγαν στους χωρους προκαληψης.

Τον Μαιο του ιδιου ετους εφυγε με μεταθεση ο δκτης και αντικατασταθηκε απο αυτον που ειχα δκτη στο ταγμα νεοσυλλεκτων στο κεντρο. Μαυρισε η μοναδα σε μια ημερα, ανουσια τυπικος και ιδιαιτερα αυστηρος, κομπλεξικος μεχρι αηδιας, ισως και λογω του 1,60 με τα χερια στην αναταση υψους του :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Νίκος Παππάς έγραψε:
The Ace έγραψε:
xenos έγραψε:

Ποια περιοδο ?

Οταν υπηρετησα στο 475ΤΔΒ, δεν καναμε νυχτερινες, απλα μαζευομασταν στην μοναδα και οι οπλιτες ηταν στο ΚΨΜ, ενω οι αξιωματικοι στα γραφεια των λοχων. Ο διοικητης ειχε "καθαρισει" λεγοντας στον ταξιαρχο πως η θα εχει επικοινωνιες το νησι η θα το παιζουμε στρατιωτες. Τουλαχιστον αυτο ελεγε η ραδιοαρβυλα. Καναμε μια φορα μονο καθε που ερχοταν νεες μεταθεσεις.

Οταν ομως βγηκε το Σισμικ το 87, ολες οι επικοινωνιες δουλευαν αψογα και ολα τα οχηματα του ταγματος πηγαν στους χωρους προκαληψης.

Τον Μαιο του ιδιου ετους εφυγε με μεταθεση ο δκτης και αντικατασταθηκε απο αυτον που ειχα δκτη στο ταγμα νεοσυλλεκτων στο κεντρο. Μαυρισε η μοναδα σε μια ημερα, ανουσια τυπικος και ιδιαιτερα αυστηρος, κομπλεξικος μεχρι αηδιας, ισως και λογω του 1,60 με τα χερια στην αναταση υψους του :s_rofl

Ο δικός μου ήταν ο Κολλητήρης (δεν κάνω πλάκα, έτσι λεγόταν). Και αυτός κοντός, ούτε 1,60μ, χοντρούλης, με μουστακάκι, και αναψοκοκκίνιζε με το παραμικρό (λόγω προβλήματος αλκοόλ από ότι μάθαμε στη συνέχεια). Αλλά λόγω προσωπικών θεμάτων (ή απωθημένων ?), ήταν τέρμα στρατόκαυλος και έπρεπε οι ΔΒ να ήταν παντού και πάντα "κομάντα" (και πάλι, χωρίς ίχνος πλάκας, βγήκα πρώτος στο νησί στο διαγωνισμό λυσίματος/δεσίματος του ΗΚ11 και καμάρωνε λες και πήρε παράσημο :dizzy: )
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#25272 Εγώ εκπαίδευση ΔΒ μπορεί να μην έκανα γιατί είχες άλλες ανάγκες το στρατόπεδο, αλλά βολές έριξα πολλές... μια με μ16 στο κέντρο, 3-5 στο ΣΠΕΝ και σταθερά 1 βολή κάθε μήνα... στις περισσότερες πήγαινε εθελοντικά, βέβαια αλλά οκ...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
The Ace έγραψε:Ο δικός μου ήταν ο Κολλητήρης (δεν κάνω πλάκα, έτσι λεγόταν). Και αυτός κοντός, ούτε 1,60μ, χοντρούλης, με μουστακάκι, και αναψοκοκκίνιζε με το παραμικρό (λόγω προβλήματος αλκοόλ από ότι μάθαμε στη συνέχεια). Αλλά λόγω προσωπικών θεμάτων (ή απωθημένων ?), ήταν τέρμα στρατόκαυλος και έπρεπε οι ΔΒ να ήταν παντού και πάντα "κομάντα" (και πάλι, χωρίς ίχνος πλάκας, βγήκα πρώτος στο νησί στο διαγωνισμό λυσίματος/δεσίματος του ΗΚ11 και καμάρωνε λες και πήρε παράσημο :dizzy: )

Τον Super Mario λες;
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από axel12p και 16 Οκτ 2014, 17:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
trident1971 έγραψε:@Pipinos
- Πυρ & κινηση με πραγματικα πυρα?? WTF?? Γιατι??
- Που και με τι εριξες 1200 σφαιρες σε ενα πρωϊνο (η Παναγιά μου)?
- Τη νυχτα των Ιμιων, τα μονα οχηματα που δε βγηκαν απο το στρατοπεδο οση προσπαθεια και να εγινε, ηταν κατι καναδέζες των ΔΒ

1. Πυρ και κίνηση κάναμε με πραγματικά πυρά μία φορά και αυτή μισή. Κάναμε τα άλματα δηλαδή και φτάναμε σε προκαθορισμένες θέσεις με πυρομαχικά, αδειάζαμε τις γεμιστήρες και μετά κάναμε το επόμενο άλμα.

Το πιο καλό ήταν όταν κάναμε μια επίθεση σε ένα λοφάκι και είχαμε απέναντι ένα MG3 να ρίχνει αβολίδωτα (πώς γράφεται αυτό;). 3 ομάδες πεζικού στη αριστερή ομαδάρχης ένας πιτσιρικάς Λχιας, στη μεσαία ένας ΔΕΑ και στη δεξιά ένας Δνεας (από το Λόχο μου) κι εγώ βοηθός ομαδάρχη (είχα κάνει την άσκηση 100 φορές, οπότε από καιρό σε καιρό βάζαμε και άλλους να μαθαίνουν). Έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία εξορμήσεως και ο Δνεας και ο ΔΕΑ έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους (οι επικοινωνίες που λέγαμε) γιατί ο σχεδιασμός ήταν χαζός και έπρεπε να περάσουμε από ένα στένεμα (θεριστικό πυρ στο MG3 και αν θες πέρνα, υπό πραγματικές συνθήκες), οπότε παίρνω την απόφαση και φωνάζω έφοδο. Έλα, όμως, που οι άλλοι δεν άκουγαν (οι επικοινωνίες και πάλι), οπότε η δικιά μου ομάδα αφήνει το Δνεα πίσω και σηκωνόμαστε 7 άτομα, περνάμε πάνω από τη μεσαία ομάδα, πατήσαμε και τον ΔΕΑ στην πλάτη και τον στείλαμε αδιάβαστο και φτάσαμε στο πολυβόλο... Επιτυχία η άσκηση.

2. Έχω ρίξει πολλές φορές τόσες σφαίρες. 'Ημουν πολυβόλα, οπότε... Πάντως, αυτό που ανέφερα ήταν βολή με G3. Πήγαμε, εγώ δεν είχα φορέσει τα γυαλιά (εκτός από σκόπευση σε αποστάσεις >100, δεν μου χρειάζονται, αφού δεν έχω σοβαρό πρόβλημα και, ειδικά στο ένα μάτι, δεν έχω καθόλου μυωπία) νομίζοντας ότι η βολή είναι 100m, οπότε όταν είδαμε ότι ήταν 200m και ήθελαν σκορ >6/10 για να φύγεις κατάλαβα ότι θα μείνω εκεί. Βρήκαν κι αυτοί τον πολυβολητή που είχε άνεση με το όπλο και ήμουν και μεγάλος (27+), οπότε δε θα έλεγα τίποτε πιο έξω και έριξα τόσες. Βασικά, ο γιατρός του Τάγματος μου το είπε που γέμιζε της γεμιστήρες. Στο τέλος έριχνα με όλους τους δυνατούς τρόπους: όρθιος, εκ του ισχίου, γονατιστός, καθιστός, βολή κατά βολή και βολή κατά ριπάς... το έλιωσα το οπλάκι μου (G3A4 346493 ο σειριακός αριθμός, ακόμη το θυμάμαι). Και στα ΛΥΒ, πάντως, ήταν αρκετοί φίλοι που πέρασαν σε άλλες περιοχές πλην ΚΕΒΟΠ (εκεί ήμασταν, όντως, στην πούδρα τον 2ο μήνα, τον 1ο, όμως, άστα να πάνε, είπαμε, ψηλά ψηλά τα πράσινα μπερέ), κυρίως Σταυρούπολη, που είχαν ρίξει εκ του ισχίου και μάλιστα κατά ριπάς και πολλές γεμιστήρες.

Σε άλλες βολές θυμάμαι στο 516 στο Λαγό που είχα πάει για 2ο σχολείο πολυβόλων (μετά πέρασα και 3ο στα Ρίζια) ότι, αφού είχαν ρίξει όλοι οι εκπαιδευόμενοι, ρίξαμε εμείς που ήμασταν οι εκπαιδευτές (με είχαν στείλει από λάθος στο σχολείο και με κράτησαν για βοηθό εκπαιδευτή). Ρίχνω με ένα MG3 που είχε διόπτρα νυκτός. Δε χρειάστηκε, όμως, είχα αποκτήσει την αίσθηση πλέον. Ρίχνω μια ριπή των 4 (3+1 τροχιοδεικτικό), βλέπω ότι σκάει κάτω δεξιά, λίγο αριστερά, λίγο μπροστά το περιστροφικό και βρίσκω στόχο. 2η ριπή μέσα. Τρελαίνεται ο Δκτης εκεί που ήταν δικός μου (εννοώ ότι το έτσουζε, όταν ακόμη το έτσουζα κι εγώ) και έβλεπε με την Varo (αν γράφεται έτσι), πετάγεται όρθιος, φωνάζει: "βρίσκεις στόχο, αυτός είναι καλός, φέρτε ταινίες κανονικές". Ρίχνω την 1η, έρχεται 2η, 3η, 4η κτλ. Έριξα πάνω 1500 εκείνη τη μέρα, δηλαδή 10 ταινίες + 1 με τις 20 σφαίρες η αρχική. Κάθε ταινία άλλαζα και κάννη γιατί πύρωνε (κάθε 150 βολές, θεωρητικά, υπό ΚΣ θερμοκρασίας και πίεσης αλλάζεις κάννη). Να βλέπεις κόκκινο χρώμα μέσα στο σκοτάδι να τρελένεσαι. Στην αρχή έριχνα 4άδες, κανονικές ριπές. Μετά έριχνα ριπές των 1-2-3sec δηλαδή μέχρι 20-60 σφαίρες (ταχυβολία MG3 1150+/- 150 σφαίρες / min). Έβαλα το ρυθμιστικό του τρίποδα σε θεριστικό πυρ και γάζωνα το βουνό. Μετά το έλυσα τελείως και έριχνα όπου να 'ναι με ριπές όσο ήθελα. Την τελευταία ταινία την άδειασα με 2 ριπές. Πόρωση... Επίσης με MG3 έχω ρίξει και αντιαεροπορική σημαδεύοντας μια Dakota στην Αλεξανδρούπολη που είχαμε πάει μία ημέρα για βολές.

Με 0,50'' έχω ρίξει και από άρμα και από τρίποδα. Φοβερό όπλο αλλά επικίνδυνο να μείνει βλήμα στη θαλάμη. Μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Και τα άτιμα κολλάνε και συχνά. Στο κουτί που έριχνες θα κολλούσε τουλάχιστον 2-3 φορές και ήθελε τράβηγμα για να πεταχτεί το βλήμα έξω, πριν ρίξεις και καρφώσεις 2 σφαίρες μαζί και τρέχουμε μετά (αυτό το έχω δει να το καταφέρνει κάποιος). Και ευτυχώς όλα που είχαμε ήταν ΤΑΚ, οπότε μόνο διάκενο (κλείστρου - κάννης) ρυθμίζαμε και όχι χρονισμό όπως τα παλιά. Μια φορά, στο Λαγό, είχαμε πάει για βολή. Ρίχναμε από έναν λόφο στον απέναντι λόφο. Είχαμε ένα Υπολοχαγό μεγάλο παρτάλι και από μυαλό... άστα να πάνε. Κάτω, ανάμεσα στα δύο λοφάκια ένας παππούς είχε τρακτέρ και όργωνε. Πέρναγαν τα βλήματα από πάνω από το κεφάλι του. Πάλι καλά που δεν τον καθαρίσαμε τον άνθρωπο. Στο λόφο, εν τω μεταξύ, είχε ένα παλιό όχημα (κάτι σαν λεωφορείο), οπότε, αφού με ήξερε ο Δκτης (που καθόταν πιο πέρα), τον ρώτησα και με άφησε να ρίξω στο όχημα. Περιττό να πω ότι έγινε σουρωτήρι. Ο Υπολοχαγός στο ενδιάμεσο πάει στο Δκτη και του έλεγε "κ. Δκτα ένα όχημα, ένα όχημα". Κοίταγε ο άλλος δεν έβλεπε τίποτε. Πάει πιο κοντά, στην κορυφή του λόφου, και βλέπει το τρακτέρ. Φώναζε μετά πανικόβλητος να σταματήσουμε να ρίχνουμε. Μετά γυρνάει στον Υπολοχαγό και του λέει: "βρε χαμένε, μηχανή βλέπεις, αυτοκίνητο λες, τρακτέρ βλέπεις όχημα λες, πού να το καταλάβω ότι έλεγες για εδώ; Πάλι καλά που δεν τον σκοτώσαμε τον άνθρωπο..."

Έχω ρίξει επίσης με όλμο (σε Παρμενίωνα) που πέρασα εκπαίδευση μιας και ήμουν εκεί, με HK11, MAG, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες όλων των ειδών (από εκπαιδευτικές μέχρι αμυντικές - εκεί να δεις ωραίο μπουμ), ειδικής ακριβείας G3 (του ελεύθερου σκοπευτή της ομάδος με φακό Steiner) σαν αυτά που έχουν τα ΕΚΑΜ (αν και φαντάζομαι αυτοί θα έχουν ακόμη πιο ακριβείας), Μ1911 που είχαμε οι Υπαξ και οι Αξιωματικοί καθώς και με LAW και RPG18.

3. Τα άρματα τα βγάζαμε, έστω και με το ζόρι, έστω κι αν έλειπαν 2-3. Το θέμα είναι πως τα Μ113 είναι πλέον επικίνδυνα. Μπορεί να έχουν αυτοσφραγιζόμενες δεξαμενές, αλλά αυτές βρίσκονται πίσω αριστερά καθ' όλο το ύψος του άρματος και αποτελούν τον Νο1 στόχο για τα 0,50'' μιας και ανάβουν πολύ ωραίες φωτιές στο εσωτερικό. Άσε που τα περισσότερα κάνουν λίμνες πετρελαίου κάτω από το πάτωμα στο πίσω μέρος, οπότε ψήνεσαι για τα καλά αν τύχει κάτι στραβό. Το εσωτερικό τους είναι σε δραματική κατάσταση, θωράκιση είπαμε τίποτε, διόπτρες νυχτερινές, αν θυμάμαι καλά, θα περνούσαν καινούργιες τότε που έφυγα με μετάθεση (τελευταία ημέρα, δηλαδή 9 Μαρτίου 2004, την ημέρα που έφυγα από τη μονάδα, κατά παράβαση του κανονισμού ξήλωσα από μερικά άρματα τα οπτικά τους μιας και 2-3 ΕΠΟΠ που ήταν εκεί δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά), κινητήρας και επιδόσεις ούτε σκέψη μπροστά στα LEO 1 και 2 κτλ. Οι νέες καναδέζες που έφεραν τότε, κάτι αυτόματες, είχαν πολύ καλές επιδόσεις. Τις δοκιμάζαμε στην επιστροφή από Ορεστιάδα στην Εγνατία (έβγαινε κίνηση κάθε Σάββατο και Κυριακή για τους εξοδούχους) και τα 140 τα έπιαναν για πλάκα. Είχαν, όμως, πρόβλημα με τα λάστιχα (ζυγοστάθμιση χάλια και μετά τα 120 έτρεμε όλο το αμάξωμα). Γερανοφόρα ήταν παλιά Sherman ανακατασκευασμένα για αυτή τη δουλειά. Εν τω μεταξύ τα άρματα στο Τάγμα δεν είχαν ενδοσυνενόηση και εμείς χρησιμοποιούσαμε τα Racals για αυτή τη δουλειά, οπότε το θέαμα ήταν γελοίο: στραβά το κράνος, να προσπαθείς να κρατήσεις το πολυβόλο (αν ήσουν πάνω) και να έχεις και το Racal στο αυτί μιας και αν το είχες στη θήκη αριστερά στο στήθος δεν άκουγες τίποτε λόγω θορύβου του άρματος.

Αν μου έλεγαν, πάντως, με την ίδια παρέα, ξαναπήγαινα άλλους 12 μήνες. Πολύ χαλαρά μάλιστα.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
REALZEUS έγραψε:Το πετρέλαιο δεν είναι εύφλεκτο, αλλά το Μ2 πετυχαίνει διάτρηση του Μ113 στα 800 μέτρα έτσι κι αλλιώς. :help:

Ορθόν, αλλά όλο και κάτι εύφλεκτο υπάρχει μέσα, οπότε θα πάρουν όλα μαζί στη συνέχεια. Η λίμνη π.χ., όταν ανάψει το εσωτερικό, είναι 100% σίγουρο ότι θα κάψει όλο τον κόσμο.

Για τα 800m το θυμάμαι που το λέγαμε, αλλά οι τακτικές μας ήταν βολή πίσω αριστερά σε αποστάσεις <500m. Για πάνω από 500m προτιμούσαμε Fagot, Milan, TOW που είχαμε (τα 2 τελευταία στο Τάγμα που ήμουν).

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By bill33
pipinos1976 έγραψε: ........Σε κάποια φάση μας καλούν από Μεραρχία να κάνουμε "άσκηση" για το ΤΑΕ. Ουσιαστικά να μαζευτούμε να δούμε αν το επανδρώνουμε. Έλα, όμως, που δεν υπήρχε περίπτωση να γεμίσουμε ούτε ένα παπάκι, όχι 3 που είχε το ΤΑΕ... Τι κάναμε, λοιπόν; Δηλώσαμε όλους τους σκοπούς, μερικούς ντόπιους που ΘΑ έρχονταν κατά τις 12:00 ενώ η αφεντιά μου εμφανιζόταν στο ένα άρμα ως Ομαδάρχης, στο άλλο ως Πολυβολητής και στο 3ο ως Βοηθός Ομαδάρχη, προφανώς χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα ατόμων που ΘΑ έρχονταν. Ο Σχης που μας επιθεώρησε δεν πήρε χαμπάρι γιατί, για καλή μας τύχη, είπε να εκκινήσουμε τα άρματα 1-1 και να κάνουμε 2-3 γύρους το στρατόπεδο για να γεμίσουν οι μπαταρίες, οπότε κι εγώ πήγαινα από άρμα σε άρμα για να φαίνεται πάντα κάποιος στο πολυβόλο, ενώ οι άλλοι είχαν γεμίσει μόνο το 1ο που επιθεώρησε κανονικά. Στιγμές απείρου κάλλους...!!!

Ευχαριστώ.

την ευθύνη ποιος θα την αναλάμβανε για το απο πάνω αν συνέβαινε κάτι;Οι απόντες παρόντες ήξεραν ότι θα γινοταν αυτό;
Άβαταρ μέλους
By g47
trident1971 έγραψε:Που υπηρετησατε ρε σεις? λολ

Στη μοναδα, αν εξαιρεσουμε ΕΝΑΝ που ηταν ο οδηγος ταξιαρχου και τον ειδα 2 φορες σε 13 μηνες, ακομα και συγγενης του διοικητη που μου ελεγε στο κεντρο "μην ανησυχεις, μια χαρα θα ειναι" ειχε τα μουτρα κατεβασμενα, ουτε μια μερα οδοιπορικα παραπανω δεν πηρε απο τα προβλεπομενα, και η δουλεια, δουλεια... ειδε τον κοσμο τρυπιο.

Πατρα και Σαμο.
Η Πατρα ηταν ΤΟ βυσματικο στρατοπεδο. Η κατασταση πραγματικα απιθανη σε σημειο απιστευτο.
Εννοειται το 90% Πατρινοι και μιλαω μετα τη βασικη. Ειμαι Πατρινος, με ειχαν φερει και εμενα απο Σαμο μετα απο 6 μηνες λογω προβληματος υγειας, αλλα εκανα το παν για να ξαναφυγω για Σαμο μολις λυθηκε. Τα καταφερα μετα απο ενα μηνα. Τα σκηνικα τραγικα, σε σημειο επικινδυνο λογω χωσιματος. Αν το ανεφερες σε οποιονδηποτε πολυ απλα δε γινοταν τιποτα γιατι ολοι "μιλιοντουσαν".
Ο ταξιαρχος τοτε απλα εριχνε μερες σε οποιον εσκουζε.
Δυστυχως δεν ειναι συνωμοσίες.
Γνωστος μου εκανε πρωτη φορα σκοπια μετα απο 5 μηνες θητεια. Υγιεστατος εννοειται, μου καυχιοταν ποσο ευκολο ειναι.

Σαμο συνηθως ημασταν 25 ατομα (τα υπολοιπα φυλακιο) τα 19 ηταν βυσματα.
Δε χρειαζεται να αρχισω ιστοριες, τα φανταζεστε, τα τηλεφωνα ηταν καθημερινο φαινομενο.
Η ανοργανωσια ασυλληπτη. Δεν λειτουργουσε σχεδον τιποτα. Απο τα 13 Reo, τα 9 ειχαν μηχανικες βλαβες beyond repair. Στα δυο ειχε φυγει η μπογια και ειχε φανει το αστερι με το US ARMY απο κατω και στοκαρισμενες τρυπες απο σφαιρες. Τα οπλα στραβα, μας ειχαν απαγορευσει να ριξουμε. Οταν πηγαιναμε για βολη μας ειχαν αλλα. :lol:
Πολλα ακομα αλλα δεν εχει νοημα, οι περισσοτεροι τα εχουμε ζησει.

Το προσωπικο αθλιο σε επιπεδο λυπησης. Στη Πατρα ελαχιστα καλυτερο αλλα και παλι τσαμπα πληρωνονταν.

Συγγενης μου, πρωτου βαθμου με τον οποιο εχω στενη σχεση ειναι Πτεραρχος. Θα μπορουσα να εχω ευκολη θητεια, μου ειχε προταθει αλλωστε.
Με τις αθλιοτητες που ειδα δεν ξερω αν εκανα καλα και διαλεξα τον αλλο δρομο.
Και να καταλαβω τη κουτοπονηρια των περαστικων στρατιωτων οπως ειμασταν ολοι οι φανταροι εκει μεσα.
Να καταλαβω οτι ο καθενας θα κοιταξει τη παρτη του και στα @@ του αν σου τη φερει, ειναι η αυτος η εσυ.
Αυτο το γαμωκρατος δεν κατανοω γιατι δεν εχει φροντισει το μονιμο προσωπικο να ειναι ανθρωποι με παιδεια.
Δε χρειαζεται να σου φερνουν πρωινο στο κρεβατι και να σου μιλανε σα νασαι η γκομενα τους. Να εχουν παιδεια. Τοσο απλα. Σε ολοι μου τη θητεια μονο εναν μπορω να κρινω ως πραγματικα τετοιο ανθρωπο. Εξαιρετικος και παντα θα τον θυμαμαι. Δυστυχως οι υπολοιποι μου εδωσαν την εντυπωση οτι ο στρατος ειναι δημοφιλης επιλογη για λαθος ατομα.