Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Κίκιζας . έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:
skous έγραψε:Toyota GT86... Interesting looks, αλλά ως εκεί :)

< >

Δεν το έχω οδηγήσει αλλά γίνε πιο συγκεκριμένος αν θες.

Χοντρικα, θα συμφωνησω και εγω στο "μεχρι εκει"...

Τα χα πει παλαιοτερα, και πριν και αφου το ειχα οδηγησει...Πολλοι ειχαν αντιθετοι αποψη, δεν επιβεβαιωθηκαν ομως, ακομα και συμφωνα με τα περισσοτερα σοβαρα δημοσιευματα Ευρωπαικου και Αμερικανικου τυπου...

Ηδη το νεο 2λιτρο ΜΧ-5 160, -παροτι οχι ακριβως ιδια κατηγορια μεν , αλλα σε οδηγικο στυλ-φιλοσοφια πολυ κοντα- περιπου στα ιδια λεφτα σε αρκετες χωρες τις Ευρωπης ειναι συνολικα καλυτερο -και οριακα ταχυτερο σε καποιες χρονομετρησεις σε πιστα- αυτοκινητο...

Ο λογος φυσικα εχει να κανει κυριως με το αισθητα κατωτερο σε ισχυ αλλα και χαρακτηριστικα λειτουργιας κινητηρα του 86/ΒRZ, για το πλαισιο-στησιμο του.

Aν και οταν με το καλο αποφασισει η Subaru να βαλει τον 1,600αρη boxer turbo του Levorg στο BRZ αντι του ατμοσφαιρικου 2λιτρου που ειχε, ή ακομα πιθανοτερο, εαν βγαλει ενα BRZ STI με σχεδον 300ps τοτε imo το συγκεκριμενο μοντελο θα...λαμψει...

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα βγήκαν με τη φιλοσοφία της διασκεδαστικής οδήγησης και όχι για κυνήγι χρόνων. Ένα πολύ καλό στήσιμο και ένα μοτέρ με δύναμη βατή για τον μέσο οδηγό νομίζω είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός. Σε μια στροφοδιαδρομή τι παραπάνω θα προσφέρουν τα 300 άλογα έναντι των 200;
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#252038 Τουλάχιστον με 300 άλογα ίσως μπορέσει να ακολουθήσει την κίνηση επιτέλους!
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
panos2171 έγραψε:

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα βγήκαν με τη φιλοσοφία της διασκεδαστικής οδήγησης και όχι για κυνήγι χρόνων. Ένα πολύ καλό στήσιμο και ένα μοτέρ με δύναμη βατή για τον μέσο οδηγό νομίζω είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός. Σε μια στροφοδιαδρομή τι παραπάνω θα προσφέρουν τα 300 άλογα έναντι των 200;

...και εγω ετσι πιστευα, μεχρι που ειδα καμποσα αξιολογα video /διαβασα παρα πολλα Reviews, ειδα διαγραμματα ισχυος-ροπης απο δυναμομετρηση, αλλα το κυριοτερο οταν το οδηγησα...
Δεν ειναι οτι του λειπουν τα 300 αλογα, το εχω ξαναπει, ειναι τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του συγκεκριμενου ατμοσφαιρικου κινητηρα που αποτυπωθηκαν ξεκαθαρα μεμια εντονη "κοιλια" στα διαγραμματα ισχυος-ροπης, κοντολογοις πανω στο μεσαιο φασμα στροφων , 3,300-4,000σαλ η ισχυς να πεφτει κατω απο τα 100ps...

@NickTG
...και εγω ετσι πιστευω...Θα ελεγα καλυτερα 400ps για να εισαι σιγουρος, αλλα ενταξει θα τα καταφερει...!
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#252045 Ακόμα καλύτερα 500.
Κυκλοφορούν και Leon στα 400 άλογα.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
NickTG έγραψε:Ακόμα καλύτερα 500.
Κυκλοφορούν και Leon στα 400 άλογα.

Τωρα που το λες, εχεις ενα δικιο... :hmmm: Να το αφησουμε στα 500 αλογατα, νομιζω ειναι καλα... :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By JBT
Κίκιζας . έγραψε:
Ο λογος φυσικα εχει να κανει κυριως με το αισθητα κατωτερο σε ισχυ αλλα και χαρακτηριστικα λειτουργιας κινητηρα του 86/ΒRZ, για το πλαισιο-στησιμο του.

Εδώ μιλάς καθαρά για βάρος αμαξιού, είχες δίκιο, δεν το διάβασα καλά :s_hang
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Κίκιζας . έγραψε:
Δεν ειναι οτι του λειπουν τα 300 αλογα, το εχω ξαναπει, ειναι τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του συγκεκριμενου ατμοσφαιρικου κινητηρα που αποτυπωθηκαν ξεκαθαρα μεμια εντονη "κοιλια" στα διαγραμματα ισχυος-ροπης, κοντολογοις πανω στο μεσαιο φασμα στροφων , 3,300-4,000σαλ η ισχυς να πεφτει κατω απο τα 100ps...

Aν ισχύει αυτό τότε ίσως, αλλά μιλάμε για σχετικά πολύστροφο αυτοκίνητο (7000σαλ) που νομίζω ότι πρέπει να το πηγαίνεις ψιλά για να βγάλει τη σωστή δύναμη (αυτή άλλωστε δεν είναι και η λογική του ατμοσφαιρικού; :hmmm: ). Θυμάμαι ένα παιδί είχε ανεβάσει βιντεάκι από test drive που έκανε με το πορτοκαλί δημοσιογραφικό GT86 και εκτός του ότι το πήγαινε πάρα πολύ ωραία τα σχόλιά του ήταν αν δε κάνω λάθος πολύ θετικά.
Τελευταία επεξεργασία από panos2171 και 03 Μάιος 2016, 13:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By tsilis
#252094 Βρε . μου,
Τα έχουμε ξαναπεί για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε ρωτώ ξανά ομως:
- Ποιο από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που οδήγησες έκτοτε , BMW περιλαμβάνομένων, είχε τέτοιο σασί με 1 προς 1 ανταπόκριση?
Ποιο άλλο το έκανες κυριολεκτικά ότι ήθελες?

- Λένε τα περιοδικά ότι έχει κενο, το δείχνουν και οι δυναμομετρήσεις κλπ κλπ.
Ναί αλλά έχει κοιλιά σε μοτέρ 200 αλόγων και όχι 60. Είναι σχετικά ελαφρύ αυτοκίνητο και όχι γουρούνι 1,5 τόνου να μην μπορέι να κινηθεί κατά τη διάρκεια της κοιλιάς που κάνει (και μεταξύ μας, σιγά την κοιλιά, σιγά τα ωά!)

- Είναι ατμοσφαιρικό από άποψη και όχι από ανάγκη, προκειμένου να επιτυγχάνει αυτή την αμεσότητα στο γκάζι που δεν μπορεί να πιάσει ένα τούρμπο και γιατί είναι oldschool, που σημαίνει ότι τα όποια "κενά" στην απόδοσή του τα ξεπερνά στροφάροντας.
Σε τελική ανάλυση πιστεύεις ότι είναι αργό για συγκινήσεις ένα αυτοκίνητο με 0-100 στα 7,5sec και 0-1000 στα 28?

Μπορεί ενα τούρμπο μοτέρ να του έδινε το κάτι παραπάνω,δεν αντιλέγω, αλλά από την άλλη θα έχανε κάτι από την "παλαιομοδίτικη" αύρα του στην οδήγηση

Από εκεί όμως, μέχρι το "interesting look αλλά μέχρι εκεί" υπάρχει χάος, σαν κάποιος να μην καταλαβε τί οδήγησε..

Και να ξέρεις ότι σου τα έγραφα και τότε με συμπάθεια, και τώρα που σε γνώρισα προσωπικά ακόμη περισσότερο:
-Διάβαζε και βλέπε περιοδικά, ξέρουν σαφώς περισσότερα από εμάς, αλλά όχι και σαν ευαγγέλιο. Έχεις κριση και μόνος σου και είσαι ανεπηρρέαστος από εμπορικά παιγνίδια.
Δεν χρειάζεται αυτοί να καταδυναστευουν τη γνώμη σου, γιατί από αυτοκίνητα ξέρεις πολλά...
Άβαταρ μέλους
By JBT
tsilis έγραψε:από αυτοκίνητα ξέρεις πολλά...

ki apo autokinisi ka8olou :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#252105 Και κοντολογίς, το κοντολογίς γράφεται με γιώτα...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
panos2171 έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:

Aν ισχύει αυτό τότε ίσως, αλλά μιλάμε για σχετικά πολύστροφο αυτοκίνητο (7000σαλ) που νομίζω ότι πρέπει να το πηγαίνεις ψιλά για να βγάλει τη σωστή δύναμη (αυτή άλλωστε δεν είναι και η λογική του ατμοσφαιρικού; :hmmm: ). Θυμάμαι ένα παιδί είχε ανεβάσει βιντεάκι από test drive που έκανε με το πορτοκαλί δημοσιογραφικό GT86 και εκτός του ότι το πήγαινε πάρα πολύ ωραία τα σχόλιά του ήταν αν δε κάνω λάθος πολύ θετικά.

Προφανως και θελει...μαστιγωμα, στροφαρισμα δηλαδη ψηλα, δεν ειναι αυτο το προβλημα, αλλα οτι στο μεσαιο ευρος στροφων, η ισχυς-ροπη κανει μια αποτομη κοιλια, κατι που φαινεται και σε διαγραμμα δυναμομετρησης, αλλα και καταλαβα σε προσωπικο επιπεδο οταν το οδηγησα.
Κοντολογοις, ακριβως στο πιο σημαντικο κατ' εμε ευρος στροφων -ενος ατμοσφαιρικου κινητηρα που στροφαρει μεχρι τις 7,000σαλ και κατι-, δειχνει κουφιος.
Αντιστοιχος ατμοσφαιρικος κινητηρας (οχι Boxer βεβαια) σε ισχυ-ροπη, πχ του Type r (EP3) χωρις φυσικα την αντιστοιχη "κοιλια" στο μεσαιο ευρος στροφων, ειναι καταπληκτικος στο παρομοιου βαρους, παροτι ειναι προσθιοκινητο βεβαια Civic.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#252116 Μα σε εκείνες τις στροφές πας σχετικά νορμάλ, αν θες να πας σβέλτα θα ανέβεις.
Άβαταρ μέλους
By JBT
Κίκιζας . έγραψε:
panos2171 έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:

Προφανως και θελει...μαστιγωμα, στροφαρισμα δηλαδη ψηλα, δεν ειναι αυτο το προβλημα, αλλα οτι στο μεσαιο ευρος στροφων, η ισχυς-ροπη κανει μια αποτομη κοιλια, κατι που φαινεται και σε διαγραμμα δυναμομετρησης, αλλα και καταλαβα σε προσωπικο επιπεδο οταν το οδηγησα.
Κοντολογοις, ακριβως στο πιο σημαντικο κατ' εμε ευρος στροφων -ενος ατμοσφαιρικου κινητηρα που στροφαρει μεχρι τις 7,000σαλ και κατι-, δειχνει κουφιος.
Αντιστοιχος ατμοσφαιρικος κινητηρας (οχι Boxer βεβαια) σε ισχυ-ροπη, πχ του Type r (EP3) χωρις φυσικα την αντιστοιχη "κοιλια" στο μεσαιο ευρος στροφων, ειναι καταπληκτικος στο παρομοιου βαρους, παροτι ειναι προσθιοκινητο βεβαια Civic.

dstou έγραψε:Και κοντολογίς, το κοντολογίς γράφεται με γιώτα...

mantepse poios se exei block :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
tsilis έγραψε: Βρε . μου,
Τα έχουμε ξαναπεί για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, σε ρωτώ ξανά ομως:
- Ποιο από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που οδήγησες έκτοτε , BMW περιλαμβάνομένων, είχε τέτοιο σασί με 1 προς 1 ανταπόκριση?
Ποιο άλλο το έκανες κυριολεκτικά ότι ήθελες?

Καταρχας δεν εξεταζω μεμονωμενα το οντως καταπληκτικο σασι, ουτε ουσιαστικα με ενοχλησε το οτι το συγκεκριμενο σασι σηκωνει τουλαχιστον 50 αλογα παραπανω, δηλαδη οτι δεν υπαρχει ας πουμε μια ανταποκριση οπως την θετεις "ενα προς ενα".
Εξεταζω και με ενοχλουν τελικα τα χαρακτηριστικα αποδοσης ενος ατμοσφαιρικου κινητηρα που κρεμαει στο μεσαιο ευρος στροφων.
Εχω την χαρα και τυχη να εχω οδηγησει και αλλα ατμοσφαιρικα παρομοιας ισχυος-ροπης πχ Clio RS 203 fl, ο συγκεκριμενος 2λιτρος ατμοσφαιρικος Boxer ομως στα GT86/BRZ ειναι συνολικα ενας πολυ μετριος κινητηρας
οχι τοσο σε συνολικη αποδοση, αλλα στον τροπο που -οπως εξηγησα πριν- αποδιδει γενικοτερα.
Ισως οταν το οδηγησα εγω να ηταν εφοδιασμενο με απλη αμολυβδη και με την χρηση 100αρας (σε συμπιεση 12,5:1 αν δεν επιβαλλεται απο τον κατασκευαστη, θεωρω οτι σιγουρα θα βελτιωνει λιγο την αποδοση-αποκριση) η διαφορα να ειναι αισθητη προς το καλυτερο, οπερ το κενο στις μεσαιες να δειχνει λιγοτερο εντονο, οπως και να εχει ομως, ειναι υπαρκτο...

tsilis έγραψε:- Λένε τα περιοδικά ότι έχει κενο, το δείχνουν και οι δυναμομετρήσεις κλπ κλπ.
Ναί αλλά έχει κοιλιά σε μοτέρ 200 αλόγων και όχι 60. Είναι σχετικά ελαφρύ αυτοκίνητο και όχι γουρούνι 1,5 τόνου να μην μπορέι να κινηθεί κατά τη διάρκεια της κοιλιάς που κάνει (και μεταξύ μας, σιγά την κοιλιά, σιγά τα ωά!)

Aν ριξεις μια ματια σε διαγραμματδυναμομετρησης απο OEM Civic Type-R πχ και Clio RS που εχουν πολυ κοντινες αποδοσεις, και επειτα αυτα των GT86/BRZ θα διαπιστωσεις την διαφορα, τουλαχιστον σε νουμερα.
Εγω το διαπιστωσα και στην αισθηση στον δρομο, ακομα και οταν ημουν ο μοναδικος επιβαινων στο αυτοκινητο...Γιατι καποια στιγμη και με συνοδηγο (προσθετο βαρος 90 κιλων) το κενο ισχυος-ροπης στο μεσαιο ευρος στροφων φανηκε ακομα πιο εντονο...
Δεν ειναι δηλαδη θεμα turbo και old school αισθησης, παροτι και η τεχνολογια πλεον εχει αποδειξει οτι μπορει να κανει εναν κινητηρα με στροβιλοσυμπιεστη να δουλεψει εξαιρετικα γραμμικα και με αμεση αποκριση.
Ηδη τα χαρακτηριστικα αυτα, τα εχει ο νεος 1,600αρης Boxer Turbo της Subaru, που τοποθετειται στο Levorg.

P.S Να κανονισουμε και καμμια συναντηση οσοι θελετε σε λιγο πιο απλωμενο χωρο απο το Σεσι, στα Νοτια Προαστεια, οταν ανοιξει και ο καιρος... :)
Άβαταρ μέλους
By GTS
#252127 Το 86 ποιος θα το φερει;