Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JBT
#251872 mporeis na baleis kai ta xeria stis tsepes ean 8eleis.

pali 8a prolabeis na ta bgaleis ean sto ba8os deis kati upopto
Άβαταρ μέλους
By famas
panos2171 έγραψε:

Περίπου έτσι είναι. Δεν είναι ότι σου κακοφαίνεται αλλά άλλο είναι να πηγαίνεις με 90 στην Εγνατία και άλλο με 120-130 συν ότι με τη μεγαλύτερη φόρα που θα πάρεις θα σε βγάλει και λίγο περισσότερο στην ευθεία.

Έτσι ακριβώς Πάνο μου, το ίδιο ακριβώς κάνω κι εγώ δοθείσης ευκαιριών, μάλιστα με τον leonp συγκρίνουμε και διανηθύσες αποστάσεις με αυτό το τρόπο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#251928 Στο petrolheads είμαστε ή στο κέντημα και σταυροβελονιά;;;;; :dizzy:

Γιατί με ταχύτητα 120-130χαω να χάσεις ηθελημένα έναν τρόπο ελέγχου του αυτοκινήτου σου;;;;; :omg: :dizzy: :help:

Το τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή είναι άγνωστο και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο + το να χρειαστεί να στρίψεις τιμόνι / φρενάρεις...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#251941 Πάντως τα νέα αυτόματα κάνουν και coasting ,δηλαδή απεμπλεκουν τη μετάδοση,οπότε μάλλον δεν είναι εντελώς λάθος...

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
kostis20 έγραψε:Πάντως τα νέα αυτόματα κάνουν και coasting ,δηλαδή απεμπλεκουν τη μετάδοση,οπότε μάλλον δεν είναι εντελώς λάθος...

< >

Η μόνη διαφορά είναι πως αυτό θα εμπλέξει άμεσα τη μετάδοση αν χρειαστείς γκάζι, χωρίς να χρειαστεί εσύ να πατήσεις συμπλέκτη - βάλεις ταχύτητα και άρα δεν θα πρέπει να το κάνεις εσύ σε μία στιγμή που πιθανώς να χρειαστεί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να φρενάρεις και να στρίψεις απότομα επειδή κάτι πετάχτηκε μπροστά σου... :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#251944 Για κάποιον σχετικά έμπειρο δεν είναι τόσο δύσκολο,οπως το πςριγραφεις.Σχεδόν σαν να κατεβάζει ταχύτητα είναι...

< >
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#251946 Αν πηγαίνεις με 130 και χρειαστεί να φρενάρεις σίγουρα έχεις πολύ χρόνο να ώστε να βάλεις και ταχύτητα. Αν χρειαστει να στρίψεις απότομα με τόσα χιλιόμετρα δεν ξέρω τι θα άλλαζε με το να έχεις ταχύτητα ή όχι. Σαφώς και δεν ενδείκνειται να οδηγείς με νεκρά αλλά όταν το επιτρέπουν οι καταστάσεις δεν είναι δα και τόσο τραγικό. Ούτε νέοι οδηγοί είμαστε ούτε κάποιας ηλικίας ώστε να μην έχουμε τα αντανακλαστικά να αντιδράσουμε άμεσα.
Επίσης μίλησες για ''οικογενειακές'' ταχύτητες της τάξης των 120-140χλμ. Απ όσο ξέρω το ανώτατο όριο ταχύτητας στην Ελλάδα είναι τα 130χλμ οπότε τα 140 μόνο οικογενειακές ταχύτητες δε τις λές. Όπως είπες:

Το τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή είναι άγνωστο και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο + το να χρειαστεί να στρίψεις τιμόνι / φρενάρεις...

επομένως ακόμα και τα +10χλμ (γιατί φαντάζομαι πως σε χαμηλώτερα όρια των 130 τα τηρείς) μπορεί με την αύξηση της απόστασης φρεναρίσματος να επιφέρουν χειρότερα αποτελέσματα.

markvag έγραψε:
kostis20 έγραψε:Πάντως τα νέα αυτόματα κάνουν και coasting ,δηλαδή απεμπλεκουν τη μετάδοση,οπότε μάλλον δεν είναι εντελώς λάθος...

< >

Η μόνη διαφορά είναι πως αυτό θα εμπλέξει άμεσα τη μετάδοση αν χρειαστείς γκάζι, χωρίς να χρειαστεί εσύ να πατήσεις συμπλέκτη - βάλεις ταχύτητα και άρα δεν θα πρέπει να το κάνεις εσύ σε μία στιγμή που πιθανώς να χρειαστεί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να φρενάρεις και να στρίψεις απότομα επειδή κάτι πετάχτηκε μπροστά σου... :rtfm:

Μάρκο εδώ σε έχασα. Το γκάζι τι το θες; Αν φρενάρεις και στρίψεις απότομα χωρίς esp κατά πάσα πιθανότητα θα φας σβούρα.

kostis20 έγραψε:Για κάποιον σχετικά έμπειρο δεν είναι τόσο δύσκολο,οπως το πςριγραφεις.Σχεδόν σαν να κατεβάζει ταχύτητα είναι...

< >

Ααααααακριβώς!!!! Το πρώτο πράγμα που ήθελα να μάθω στην οδήγηση είναι να ανεβοκατεβάζω τις σχέσεις ταχύτητα και φυσικά να φρενάρω με αυτές. Πλέον πιστέω ότι είμαι σε σχετικά καλό επίπεδο. Έχω φρενάρει το 1317 πολύ πιο γρήγορα απ ότι τα αυτοκίνητα που είχα δίπλα μου γιατί εγώ κατέβαζα σχέσεις και αυτοί πατούσαν απλά φρένο...
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#251962 ας μείνει η συζήτηση στα τεχνικά και όχι στα "εγω καλύτερα", "εμπειρία", "μπψυχη".

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συζητάμε για την νεκρά. :facepalm:

Φέρτε κανα post Easter σμουθι.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
Έχω φρενάρει το 1317 πολύ πιο γρήγορα απ ότι τα αυτοκίνητα που είχα δίπλα μου γιατί εγώ κατέβαζα σχέσεις και αυτοί πατούσαν απλά φρένο...

Το οποίο τί ακριβώς σημαίνει πέραν του ότι οι περισσότεροι οδηγοί δεν ξέρουν να κάνουν φρενάρισμα πανικού?
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#251971 Αυτό ακριβώς, το ότι δεν ξέρουν να κάνουν φραναρίσματα πανικού, το οποίο δεν απέχει πολύ από το να βάλεις ταχύτητα από νεκρά όπως πολύ σωστά είπε ο kostis20.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#251977 --->γιατί εγώ κατέβαζα σχέσεις-->καμία σχέση με φρενάρισμα πανικού.

Φρενάρισμα πανικού σημαίνει νεκρά και τσαρούχωμα
Άβαταρ μέλους
By mirage
#252020 Ακριβώς. Ειδικά σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#252039 Ακριβώς... Ιδίως με το πισωκίνητο ΜΧ-5 θα σου πρότεινα να μην δοκιμάσεις φρενάρισμα πανικού + κατεβάσματα σχέσεων, εκτός κι αν κατέχεις καλά το μύτι-τακούνι... :iconcool: Εγώ δεν το κατέχω και καμιά φορά το κατέβασμα έχει λίγο ανεπιθύμητες παρενέργειες...

Επίσης, ποιος μίλησε για ESP off σε ταξίδι με τα παιδιά στην εθνική;;;; :hmmm: