Γεμισαν οι θαλαμοι αγνωστες φατσες.... Περιτο να σας πω οτι μεχρι το απογευμα ξαναμειναμε οι "αυτοχθονες"....
Γεμισαν οι θαλαμοι αγνωστες φατσες.... REALZEUS έγραψε:Όταν θα είμαστε στον Χώρο Προκαλύψεως για παράδειγμα δεν θα έχουμε κάμερες για να φυλάνε το προσωπικό και το υλικό από δολιοφθορές...
REALZEUS έγραψε:Για να συνοψίσουμε λίγο σχετικά με τα όσα γράφτηκαν:
1) Κάθε χώρα έχει διαφορετικές ανάγκες. Άλλες οι αμυντικές ανάγκες του Βελγίου και άλλες της Ελλάδας. Οι λόγοι είναι προφανείς.
2) Κάθε χώρα καταρτίζει το αμυντικό της δόγμα βάσει αυτών των αναγκών.
3) Το αμυντικό δόγμα παίρνει υπόψιν του τις αμυντικές ανάγκες από την μία και το έμψυχο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή που δύναται να δώσει η χώρα από την άλλη και προσπαθεί να τα συγκεράσει. Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι για παράδειγμα δεν έχουν επικίνδυνους γείτονες μεν και έχουν μεγάλο πληθυσμό δε, οπότε δύνανται να έχουν 100% επαγγελματικό στρατό. Από την άλλη υπάρχουν χώρες το ίδιο μεγάλες/μεγαλύτερες όπως η Ρωσία και η Κίνα που επιμένουν στην θητεία σε συνδυασμό και με επαγγελματίες καθώς τα μέτωπα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αλλά και τα εδάφη που θα χρειαστεί να προασπιστούν είναι πολύ μεγαλύτερα.
Εν προκειμένω για την Ελλάδα: Έγινε μια προσπάθεια πριν 10 χρόνια να δημιουργηθεί ένας ημιεπαγγελματικός Στρατός με την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. Τελικά αυτό δεν πέτυχε λόγω α) ανεπάρκειας πολλών ΕΠ.ΟΠ. και β)οικονομικής κρίσης που δεν επιτρέπει νέες προσλήψεις. Οπότε αναγκαστικά θα στηριχθούμε στους στρατεύσιμους.
Για να γίνει μια σωστή βασική εκπαίδευση Στρ χρειάζονται περί τους 6 μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικότητας. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε την θητεία σε αυτό το επίπεδο. Εκ των πραγμάτων όμως αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς οι στρατεύσιμοι δεν υπηρετούν μόνον για να εκπαιδευτούν αλλά και να εκτελέσουν υπηρεσίες και να στελεχώσουν Μονάδες ως Ενεργό Στράτευμα. Το ελάχιστο λοιπόν που χρειάζεται η χώρα αυτή την στιγμή είναι 12 μήνες θητεία σε ρεαλιστικό επίπεδο. Αλλιώς παρατηρούμε φαινόμενα όπου δεν υπάρχουν αρκετά άτομα για να κινητοποιήσουν όλα τα οχήματα μιας Μονάδος σε ενδεχόμενο Συναγερμό, δεν μιλάμε καν για να τα επανδρώσουν σε πολεμική ετοιμότητα.
ΥΓ: Πολλά που γίνονται στον Στρατό μπορεί να σας φαίνονται παράλογα, όμως έχουν νόημα και μακάρι να μην το ζήσουμε ποτέ για να καταλάβετε ποιό είναι αυτό το νόημα. Όταν θα είμαστε στον Χώρο Προκαλύψεως για παράδειγμα δεν θα έχουμε κάμερες για να φυλάνε το προσωπικό και το υλικό από δολιοφθορές...
Της Σχολής ή από Υπαξ;
REALZEUS έγραψε:Μάλλον με μπερδεύεις με άλλον. Ποτέ δεν έγραψα τίποτα για σένα στην υπογραφή μου.
ΥΓ: Υπλγος σε Όπλο και να μην γνωρίζει να κάνει εκκαθάριση κτιρίου μου ακούγεται απίθανο.Της Σχολής ή από Υπαξ;
pipinos1976 έγραψε: Είναι κρίμα γιατί ο λαός αυτός έχει πολλές πολεμικές αρετές (κυρίως λόγω ιστορίας), πάθος για την ελευθερία και την πατρίδα και
Ευχαριστώ.

dimitrisB έγραψε:Πάντως, καθημερινά διασκεδάζω με τα γραφόμενα. Και δεν αναφέρομαι στις απόψεις του καθενός για το πώς θα έπρεπε να είναι οργανωμένος και να λειτουργεί ο ΕΣ, αλλά σε "ιστορίες" που διαβάζω για περιστατικά, εκπαιδεύσεις κλπ.
Οπότε, ας γράψω και γώ μία δική μου , σύντομη : "Ξυπνάω ένα πρωί στο Λόχο, βγαίνω στο παράθυρο του θαλάμου , και τι βλέπω??? : Ενα φίδι που πέταγε !!! "![]()
Keep up the good work !!!
trident1971 έγραψε:- Νεοσυλλεκτος στο ΚΕΜΧ παιρνοντας αδεια ειχε και το οπλο μαζι του στην τσαντα για "να το παει σπιτι του να το καθαρισει". Κρητικος.![]()
Ευτυχως τον σταματησε ο ΑΜτης και του ελεγξε την τσαντα.
- Υλγος απο το Α2 πηγε ντυμενος με πολιτικα με το αυτοκινητο του σε φυλακιο πυρομαχικων στον Εβρο, 9.30 το βραδυ. Ειπε στο σκοπο οτι ειναι Αλβανος και διψαει και ο Δοκιμος ανοιξε την πυλη τον εβαλε μεσα και τον πηγε στο ΚΨΜ να πιει μια κοκα κολα... μας διαβασαν ενα πρωϊ στην ημερησια διαταγη το σκηνικο, δε θυμαμαι ποσες υπηρετησε ο βλακας.![]()
@Pipinos
- Πυρ & κινηση με πραγματικα πυρα?? WTF?? Γιατι??
- Που και με τι εριξες 1200 σφαιρες σε ενα πρωϊνο (η Παναγιά μου)?
- Τη νυχτα των Ιμιων, τα μονα οχηματα που δε βγηκαν απο το στρατοπεδο οση προσπαθεια και να εγινε, ηταν κατι καναδέζες των ΔΒ
Εγώ δεν ξέρω αν έριξα 1000+ με το Brauning, αλλά του σκίσαμε τα μέταλλα
trident1971 έγραψε:
Αλλος απο εδω ειδικος, πηγε, είδε, νικησε.![]()
1 μηνας ειδικοτητα? Σαν να λεμε πτυχιο ιατρικης σε 12 μηνες?![]()
@mjacob
Oi 18αρηδες "μαζευοντουσαν" πολυ πιο ευκολα απο τους μεγαλυτερους, εκαναν δουλειες/υπηρεσιες με λιγοτερη γκρινια, τους κουμανταριζαν καλυτερα οι ΥΠΑΞ, αντεχαν λιγο περισσοτερο. Αυτο ειδα εγω.
Για το χρημα, ας πουμε οκ, αν και μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου ηταν αυτοι που δεν χρειαζοντουσαν λεφτα απο το σπιτι και λειτουργουσαν μονο με τα δικα τους, που και εδω εχω αντιρρησεις αν ηταν "δικα τους" πραγματικα.

Ετοιμαστείτε για 24 αγώνες + 24 sprint το 2028 ή […]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]