Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#251459 Οι περισσότεροι εδώ μέσα που έχουμε κατοικίδια (σκύλους κυρίως) έχουμε τη γνώμη μας για το πως συμπεριφέρονται ή ποιό είναι το σωστό. Επειδή κάποια πράγματα δεν μας έχουν τύχει δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν, όπως και το ότι μας έχει τύχει δεν σημαίνει ότι γίνεται συνέχεια. Όπως και να'χει, ούτε εγώ έχω χτυπήσει τα σκυλιά που είχαμε στην οικογένεια, πλην προ ημερών που αρπάχτηκαν τα 2 αρσενικά λυκόσκυλα και αφού τα χωρίσαμε άρπαξαν μερικές, που μάλλον δεν πόνεσαν και πολύ :lol: Το πιο σημαντικό που αναφέρθηκε είναι στο "χέρι που το τάισε". Από τη στιγμή, πιστεύω, που έγινε αυτό, χάθηκε το "παιχνίδι" :lipsealed:

Το συγκεκριμένο του Κυριάκου, αν δε το πάρει κάποιος μερακλής, που θα ασχοληθεί και θα του χρησιμεύσει και σαν σκύλος εργασίας, θα θανατωθεί. Ωραία ράτσα, που δε τη συναντάς τόσο συχνά στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#251469 Ακριβώς αυτό. Και εγώ μέχρι 3 ημέρες πριν, δεν πίστευα ότι μπορεί ένας σκύλος να δαγκώσει χωρίς λόγο το αφεντικό του. Τι εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε ένα τέτοιο ζώο πλέον;; Το μόνο εύκολο είναι να βάλω ρούχα κατάλληλα και να την κάνω τόπι στο ξύλο. Θα αλλάξει κάτι; Ούτε εκείνη την ώρα δεν αντέδρασα. Γιατί αν αντιδρούσα, εγώ θα ήμουν ακόμα πιο άσχημα δαγκωμένος, και αυτή με το κουζινομάχαιρο στο κρανίο. Συνεχίζω την ταΐζω, την πάω βόλτα και την βουρτσίζω εδώ και 2 μέρες. Όχι με την ίδια εμπιστοσύνη και όχι με την ίδια διάθεση. Θλίβομαι όταν την κοιτάω στα μάτια. Που εγώ ξέρω ότι μάλλον ήρθε το τέλος της, και αυτή δεν έχει ιδέα. Συναίσθημα που δεν έχω νοιώσει ποτέ ξανά.
Ίσως έτσι να αισθάνεται ένας απατημένος σύζυγος. Αν ποτέ μάθω ότι με κεράτωσε η γυναίκα μου, θα το επιβεβαιώσω.
Εύχομαι να μην τύχει σε κανέναν.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#251470 Yπάρχει περίπτωση να έχει κάποια αρρώστια; Πχ να πονάει κάπου και να αντιδρά έτσι;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#251471 Κυριάκο το ζώο μάλλον έχει ψυχιατρικό πρόβλημα. (Είναι στειρωμένη;)

Όσο για το ξύλο που είπες, έπρεπε να γίνει εκείνη την στιγμή ως αντίδραση σου στην επίθεσή της. Τώρα δεν έχει νόημα και δεν θα το συσχετίσει με την πρότερη συμπεριφορά της κι άρα δεν θα καταλάβει τον λόγο. Έτσι λένε οι κτηνίατροι πάντως.
Άβαταρ μέλους
By gianik
kyr80 έγραψε:..... Συνεχίζω την ταΐζω, την πάω βόλτα και την βουρτσίζω εδώ και 2 μέρες. Όχι με την ίδια εμπιστοσύνη και όχι με την ίδια διάθεση. Θλίβομαι όταν την κοιτάω στα μάτια. Που εγώ ξέρω ότι μάλλον ήρθε το τέλος της, και αυτή δεν έχει ιδέα....

:(
Άβαταρ μέλους
By kyr80
bill33 έγραψε:Yπάρχει περίπτωση να έχει κάποια αρρώστια; Πχ να πονάει κάπου και να αντιδρά έτσι;

Πριν 1 μήνα κάναμε αιματολογικές. Γιατί είχε μια ψωρίαση από τον Οκτώβριο που θεραπεύτηκε. Εξετάσεις καθαρές. Το ζώο είναι υγιέστατο

.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
REALZEUS έγραψε:Κυριάκο το ζώο μάλλον έχει ψυχιατρικό πρόβλημα. (Είναι στειρωμένη;)

Όσο για το ξύλο που είπες, έπρεπε να γίνει εκείνη την στιγμή ως αντίδραση σου στην επίθεσή της. Τώρα δεν έχει νόημα και δεν θα το συσχετίσει με την πρότερη συμπεριφορά της κι άρα δεν θα καταλάβει τον λόγο. Έτσι λένε οι κτηνίατροι πάντως.

Στειρεωμένη είναι. Για ψυχολογικό πρόβλημα το υποθέτω και εγώ. 5 χρονών δεν έχει ουσία να το δείρεις

.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#251486 Κυριακο το εχεις βαλει αγγελια το σκυλι;
Εκτος απο τσοπαναραιους κ.λ.π , μπορει να το θελει καποιος για φυλακα σε εργοστασιο ή κατι τετοιο τελοσπαντων.. :hmmm: Καποιος προφανως που δεν θα φερνει το σκυλι σε επαφη με μικρα παιδια ή αλλος ανθρωπους..
Υ.γ
Αυτο που quotαρα πιο πανω προσωπικα με συγκλονισε.. :(
Άβαταρ μέλους
By travelman
Anonymous Founder έγραψε:Κάτι μου θυμίζει αυτή η κουβέντα τώρα...

Εμένα να δεις :lol: ας μην το ξανακάνουμε @@ το θέμα. Ευτυχώς εδώ μιλάμε για ιδιωτικό σκύλο και όχι "αδέσποτο"

Στο θέμα μας τώρα, νομίζω ότι έχεις μάλλον δίκιο, δεν εκπαιδεύτηκε από μικρό. Δεν είμαι 100% σίγουρος για το εάν μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση χωρίς ξύλο, αλλά άμα είναι μάγκας ο εκπαιδευτής και οι απαιτήσεις μικρές, νομίζω ότι θα γίνεται σχετικά εύκολα, εφόσον είναι επαγγελματίας

Προσωπικά δεν θα έμενα ούτε μέρα με σκύλο που έχει δαγκώσει δύο φορές αλλά από την άλλη ξέρω φιλόζωη που της έχει κοψει κομμάτι ολόκληρο (!) με μόνιμη παραμόρφωση και κράτησε το σκύλο, αλλά αυτό ήταν σε μέγεθος κανίς, όχι ...προβάτου που είναι ο δικός σου. Εάν ωστόσο θες τον σκύλο, και έχεις κάποια χρήματα, το πας σε μία σχολή σκύλων και τους πεις, παιδιά έχω αυτό το πρόβλημα τι μπορούμε να κάνουμε? Νομίζω πως θα έχουνε πρόγραμμα εκπαίδευσης για κάτι σχετικά απλό, απλά να δαγκώνει τον κλέφτη και όχι εσένα...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
gianik έγραψε:Κυριακο το εχεις βαλει αγγελια το σκυλι;
Εκτος απο τσοπαναραιους κ.λ.π , μπορει να το θελει καποιος για φυλακα σε εργοστασιο ή κατι τετοιο τελοσπαντων.. :hmmm: Καποιος προφανως που δεν θα φερνει το σκυλι σε επαφη με μικρα παιδια ή αλλος ανθρωπους..
Υ.γ
Αυτο που quotαρα πιο πανω προσωπικα με συγκλονισε.. :(

Το έβαλε ο γιατρός μας. Για να μπορεί να περιγράψει την κατάσταση. Και για μαντρόσκυλο κάνει. Το πρωί, ποιος θα το βάλει όμως μέσα;; Εκτός από 3 άτομα, αγριεύει σε όλους. Στον κτηνίατρο την πάμε ναρκωμένη.

travelman έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Κάτι μου θυμίζει αυτή η κουβέντα τώρα...
<br abp="763"><br abp="764">Εμένα να δεις :lol: ας μην το ξανακάνουμε @@ το θέμα. Ευτυχώς εδώ μιλάμε για ιδιωτικό σκύλο και όχι "αδέσποτο"<br abp="765"><br abp="766">Στο θέμα μας τώρα, νομίζω ότι έχεις μάλλον δίκιο, δεν εκπαιδεύτηκε από μικρό. Δεν είμαι 100% σίγουρος για το εάν μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση χωρίς ξύλο, αλλά άμα είναι μάγκας ο εκπαιδευτής και οι απαιτήσεις μικρές, νομίζω ότι θα γίνεται σχετικά εύκολα, εφόσον είναι επαγγελματίας<br abp="767"><br abp="768">Προσωπικά δεν θα έμενα ούτε μέρα με σκύλο που έχει δαγκώσει δύο φορές αλλά από την άλλη ξέρω φιλόζωη που της έχει κοψει κομμάτι ολόκληρο (!) με μόνιμη παραμόρφωση και κράτησε το σκύλο, αλλά αυτό ήταν σε μέγεθος κανίς, όχι ...προβάτου που είναι ο δικός σου. Εάν ωστόσο θες τον σκύλο, και έχεις κάποια χρήματα, το πας σε μία σχολή σκύλων και τους πεις, παιδιά έχω αυτό το πρόβλημα τι μπορούμε να κάνουμε? Νομίζω πως θα έχουνε πρόγραμμα εκπαίδευσης για κάτι σχετικά απλό, απλά να δαγκώνει τον κλέφτη και όχι εσένα...

Η διαφορά είναι ότι την ευθύνη για το σκύλο την έχω 100% εγώ. Για ένα αδέσποτο, ποιος την έχει;
Με έναν εκπαιδευτή που μίλησα, προτείνει ευθανασία. Μου λέει, "Πάρε ένα ίδιο κουτάβι και φέρτο. Με αυτό τσάμπα τα λεφτά που θα δώσεις....". Ακούγεται κάπως άσχημο αυτό που λέει, αλλά δυστυχώς είναι η αλήθεια. Τέσπα, ας δούμε τι θα γίνει και αν θα βρεθεί κάποιος. Ούτως ή αλλιώς αποφασίσαμε να πορευτούμε χωρίς σκύλο το επόμενο διάστημα. Δύσκολο, όταν δε θυμάσαι τον εαυτό σου χωρίς σκυλί. Θα κάτσουμε κάποιο μεγάλο διάστημα με τις 5 γάτες μας και τον παπαγάλο. Και σίγουρα το επόμενο(αν θα υπάρξει) θα είναι αδέσποτο.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
bill33 έγραψε:Aλυσίδα δεν υπάρχει σαν εναλλακτική;

Και να το αλυσοδέσω για 10 χρόνια; Δεν υπάρχει περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
By bill33
kyr80 έγραψε:
bill33 έγραψε:Aλυσίδα δεν υπάρχει σαν εναλλακτική;

Και να το αλυσοδέσω για 10 χρόνια; Δεν υπάρχει περίπτωση.

:(