Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#251281 Χωρίς να είμαι ειδικός, έχω την εντύπωση ότι πλέον ΔΕΝ θα κάνει για τη δουλειά που είναι "προορισμένο". 5 ετών χωρίς να έχει δει πρόβατα ούτε μια φορά, τι πρόβατα να φυλάξει; Πως θα πάει το κοπάδι για βοσκή αν δεν έχει μεγαλώσει έτσι; Απλές λογικές απορίες... Και αυτό το "χωρίς λόγο" επίθεση και δαγκωματιά, είναι κάπως... Δε ξέρω...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Arrow έγραψε:Κακώς πήρες sarplaninac αν δεν είχες κάποια εργασία ανάλογη, ελπίζω να βρεθεί κάποιος προς ορεινή Χαλκιδική κρίμα είναι το σκυλάκι! Βασικά απορω ποιος πρότεινε τέτοιο σκυλί και το πήρες.

Το σκυλί αγοράστηκε σχεδόν από λάθος. Έψαχνα μεγαλόσωμο φύλακα και μου πρότειναν αυτό. Το σκυλί ήταν επιθετικό από μικρό. Δεν το χτυπήσαμε ποτέ. Και μάλλον αυτό ήταν το λάθος. Θεώρησε ότι έγινε ο αρχηγός της αγέλης.
Dodger έγραψε:Χωρίς να είμαι ειδικός, έχω την εντύπωση ότι πλέον ΔΕΝ θα κάνει για τη δουλειά που είναι "προορισμένο". 5 ετών χωρίς να έχει δει πρόβατα ούτε μια φορά, τι πρόβατα να φυλάξει; Πως θα πάει το κοπάδι για βοσκή αν δεν έχει μεγαλώσει έτσι; Απλές λογικές απορίες... Και αυτό το "χωρίς λόγο" επίθεση και δαγκωματιά, είναι κάπως... Δε ξέρω...

Δεν είναι σκυλί βόλτας. Είναι φύλακας νύχτας. Τα πρόβατα λοιπόν θα τα φυλάει. Φοβάμαι μη τα φυλάει και από τον τσομπάνο μόνο. Από τους τσομπάνηδες της περιοχής, δεν έχω ελπίδες. Θα το τουφεκίσουν μόλις τους αγριέψει.

Όταν λέμε χωρίς λόγο, εντελώς χωρίς λόγο. Ούτε στο φαγητό του, ούτε μέσα στην αυλή του. Μέρα μεσημέρι στον φραγμένο κήπο. Αυτά παθαίνεις όταν δεν αντιμετωπίζεις τα αρχικά γρυλίσματα. Είναι χαριτωμένα για ένα μικρό σκυλί, αλλά επικίνδυνα για ένα σκυλί 70 κιλά.
Πριν είχα mastino napoletano. Πριν 2 σέτερ. Δεν ξύπνησα μια μέρα, και είπα θέλω ένα τέτοιο σκύλο.

Έκανα λάθος όταν ήταν μικρό. Λυπόμουνα να το χτυπήσω. Κορόιδευα όποιον χτυπούσε το ζώο του. Τελικά μάλλον είναι μονόδρομος
Άβαταρ μέλους
By gianik
#251296 Δηλαδή αν τον χτυπαγες μικρό , δεν θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#251298 Αν το χτύπαγα μικρό που γρύλιζε, δε θα είχαμε φτάσει εδώ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#251299 Δεν είμαι κ ο πιο ειδικός αλλά δεν νομίζω να ισχύει αυτό . Κάνε καμμία κοινοποίηση στο fb , μήπως κάποιος κυνηγετικός σύλλογος , κάποιος τσοπανης , κάποιος τέλοσπάντων το θέλει.

.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#251300 Γιαννη, τα σκυλακια ειναι αγελαια ζωα. Η καθε αγελη εχει εναν αρχηγο και συγκεκριμενο 2ο, 3ο κλπ. μεχρι τον τελευταιο. Καποια στιγμη ολα τα σκυλια περνανε απο φαση "αμφισβητησης" του αρχηγου ή του απο πανω. Στην κανονικη αγελη αυτο λυνεται με μερικες δαγκωματιες ή γρυλισματα κλπ, και ολοι μαζευονται και ξερουν που βρισκονται.
Οταν ομως η "αγελη" του σκυλου ειναι μια οικογενεια, ο σκυλος (που δεν ξερει ακριβως οτι ειμαστε ανθρωποι, νομιζει οτι ειμαστε περιεργα σκυλια με 2 ποδια) θα προσπαθησει να κανει απο ενστικτο το ιδιο, γιατι θελει να μαθει μεχρι που μπορει να φτάσει. Εκει χρειαζεται η δυναμη και θεληση να του "δειξει" ο αρχηγος της αγελης (ο κύρης του σπιτιου) οτι δεν πρεπει να κουνιεται γιατι θα τον παρει ο σκυλοδιάολος, και β α σ ι κ ο τ α τ ο, οτι ειναι Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ στη σειρα, μετα απο γυναικα, παιδια κλπ. Ετσι τελικα δεν εχεις τσιριμονιες και ειναι και πιο ευτυχισμενος ο σκυλος, δεν νιωθει την αναγκη να αγωνιστει για την ιεραρχια.

Με βαση τα παραπανω βαλε στο μυαλο σου τωρα πως συμπεριφερονται μερικοι "φιλοζωοι" και γιατι βλεπεις σε μερικα σπιτια να κανει κουμαντο ο σκυλος και παραξενευεσαι.

ΥΓ Οι τραγικες ειδησεις τυπου "το πιτμπουλ ετσι ξαφνικα εφαγε 3χρονο παιδι που ειχαν μεγαλωσει μαζι" ειναι ακριβως αυτο. Ο σκυλος δοκιμασε να ανεβει στην ιεραρχια γιατι ο ιδιοκτητης δεν τον ειχε διδαξει τη "θεση που του αρμοζει" και δυστυχως ηταν πιο δυνατος απο το το 3χρονο.
Τελευταία επεξεργασία από trident1971 και 29 Απρ 2016, 20:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#251301 Trident είχες ποτέ σκύλο;

(Είχα την εντύπωση πως είχε γράψει ότι δεν είχες, γι αυτό ρωτάω μήπως θυμάμαι λάθος)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
mjacob έγραψε:Trident είχες ποτέ σκύλο;

(Είχα την εντύπωση πως είχε γράψει ότι δεν είχες, γι αυτό ρωτάω μήπως θυμάμαι λάθος)

Οχι, ποτε. Μονο ψιψινες.
Άβαταρ μέλους
By Nosferatu
#251363 Κυρ δεν ειναι θεμα να το χτυπησεις αλλα να του παρεις τον αερα και να του δειξεις ποιος εχει το πανω χερι. Την δικια μου απο τη πρωτη μερα της επαιρνα το φαγητο απο το στομα, την εδειχνα τα ορια της κλπ. Δεν τη χτυπησα ποτε, μονο την επιανα απο το σβερκω και της εδειχνα την αγριεμενη μουρη μου απο αποσταση 5 εκατοστα. Με δαγκωσε 3-4 φορες στην αρχη και μαλιστα ασχημα, να τρεχει αιμα αλλα δε το βαλα κατω. Σε 1 μηνα ειχε γινει κυρια, καταλαβε τη θεση της και ηρεμησε. Ακριβως οπως τα λεει ο τριντεντ.

< Smart ultra 6 >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#251398 Μεγάλωσα με σκυλιά. Δεν είναι το πρώτο. Το συγκεκριμένο είναι περίεργη ράτσα.
Δεν γίνεται όλη μέρα να ασχολούμαι μαζί του. Όταν ήταν μικρή και το φαγητό της έπαιρνα, και από το σβερκάδι την τσάκωνα και την έβαζα στη θέση κλπ. Όταν με γρύλιζε πήγαινα κατά πάνω της και την τσάκωνα από το κολάρο. Μέσα στο καλοκαίρι λόγο δουλειάς δεν έχω χρόνο και τον Οκτώβρη είναι αγρίμι. Δώστου πάλι από την αρχή με "καλό" τρόπο.
Ε, δε γίνεται σε κάθε ευκαιρία να θέλει να επιβληθεί. Και δε μιλάμε για ακίνδυνο ζώο. Είναι 70 κιλά. Δεν γίνεται να την ταΐζω και μετά από μισή ώρα να επιτίθεται στο χέρι που την τάισε.

Με το mastino μέσα σε 6 μήνες είχε γίνει αρνάκι. Χωρίς ξύλο και αυτό. Αγρίευε το σύμπαν, αλλά με όλα τα μέλη της οικογένειας ήταν σαν κουτάβι. Κοιμόταν αγκαλιά με φορεμένα μας παλιά ρούχα, για να αισθάνεται με τη μυρωδιά μας, ότι δεν είμαστε μακριά της. Και μιλάμε για σκυλί δολοφόνο.

Το ξέρω ότι τα τσομπανόσκυλα(πλην γερμανικών), ότι είναι δύσκολοι χαρακτήρες. Ότι είναι ξεροκέφαλα, ότι δεν είναι υπάκουα κλπ. Το να επιτίθεται όμως το ζώο στο αφεντικό του ΧΩΡΙΣ αιτία, είναι μη αποδεκτό. Έχουμε σαφώς την ευθύνη για αποτέλεσμα, αλλά να μείνει άλλο μαζί μας δεν υπάρχει περίπτωση. Εκπαιδευτής μου είπε, ότι δεν το αναλαμβάνει γιατί είναι μεγάλο. Και δεν πιστεύει κιόλας ότι θα έχει αποτέλεσμα. Κρίμα προφανώς το ζώο. Αλλά στη δική μου ιεραρχία είναι κάτω από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας. Δε ρισκάρω το παραμικρό. Έγινε 1 φορά σε εμένα και δε ρισκάρω τη δεύτερη σε κάποιο άλλο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kyr80 έγραψε:Το ξέρω ότι τα τσομπανόσκυλα(πλην γερμανικών), ότι είναι δύσκολοι χαρακτήρες. Ότι είναι ξεροκέφαλα, ότι δεν είναι υπάκουα κλπ. Το να επιτίθεται όμως το ζώο στο αφεντικό του ΧΩΡΙΣ αιτία, είναι μη αποδεκτό. Έχουμε σαφώς την ευθύνη για αποτέλεσμα, αλλά να μείνει άλλο μαζί μας δεν υπάρχει περίπτωση. Εκπαιδευτής μου είπε, ότι δεν το αναλαμβάνει γιατί είναι μεγάλο. Και δεν πιστεύει κιόλας ότι θα έχει αποτέλεσμα. Κρίμα προφανώς το ζώο. Αλλά στη δική μου ιεραρχία είναι κάτω από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας. Δε ρισκάρω το παραμικρό. Έγινε 1 φορά σε εμένα και δε ρισκάρω τη δεύτερη σε κάποιο άλλο.

Και τα βελγικά αλλά και τα ελληνικά είναι πολύ έξυπνα και δεν είναι επιθετικά χωρίς λόγο. Δεν θα κατηγορήσω την ράτσα της (την θυμάμαι πριν χρόνια που είχαμε βρεθεί και την είχες κλεισμένη στην περίφραξη), αλλά το συγκεκριμένο σκυλί έχει όντως πρόβλημα.

Ο Trident έχει δίκιο. Τα σκυλιά σαν αγελαία ζώα καταλαβαίνουν την δύναμη του ισχυρού. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε ποτέ να χτυπήσω δικό μου ζώο, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνω. Πρέπει να ξέρει ποιος είναι τα αφεντικό και στην φύση αυτό εδραιώνεται δια της βίας καλώς ή κακώς.

ΥΓ: Το δικό μου ημίαιμο ελληνικό ποιμενικό είναι τόσο καλόψυχο που αναρωτιέμαι αν είναι σκυλί ή πρόβατο. :lol: