Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By xenos
Dimitris_P έγραψε:Εγώ έχω βολευτει το securecrt

Το οποίο είναι πάααααρα πολύ ωραίο και βολικό, αλλά όχι free.

Cosmonaut21 έγραψε:Εγώ θα έλεγα μακριά από refurbished αν γίνεται. Αν θες πες μας το μπάτζετ σου.

+1
Mία φορά πήρα το ρίσκο και μου έσκασε (ΜΒ) σε ένα μήνα. :x
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
otso έγραψε:σε μητρικη 1150 ποιο chipset ειναι προτιμοτερο; Β85 Η87 Ζ87 Ζ97 η καποιο αλλο που μου ξεφευγει;

επισης οταν λεμε οτι η μητρικη υποστηριζει γραφικα , εννοειται σε συνεργασια με τον επεξεργαστη; ειναι αξιοπιστη λυση ;
αν αγορασουμε και καρτα γραφικων συνεργαζονται ; η απομονωνουμε μεσω bios ;

για μη παιχνίδια παίρνεις το πιο φθηνό και τα ενσωματωμένα γραφικά είναι μια χαρά, σε λάπτοπ για παράδειγμα τα θεωρώ μονόδρομο πλέον

τα άλλα chipset (ειδικά τα Ζ) έχουν χαρακτηριστικά για gaming όπως δυνατότητα για overclock, πολλά pcie lanes, υποστήριξη crossfire/sli και διάφορα πράγματα που γενικά δε χρειάζονται ακόμα και σε gamer αν δε ψάχνεται .
αυτά, μαζί με τους επεξεργαστές Κ είναι η απατεωνιά της intel που θέλει να μαδήσει τους enthusiast, αντί να βγάζει ένα chipset που τα κάνει όλα όπως τα παλιά καλά χρόνια

τέλος όχι τα γραφικά της intel δε δουλεύουν μαζί με άλλα, μόνο της amd μαζί με κάρτα amd
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Νίκος Παππάς έγραψε:Λοιπον εχω το εξης θεμα. Βαλαμε τα Windows10 64bit και ενω φαινονται στο συστημα τα 8 γιγα της μνημης διαθεσιμα ειναι μονο τα 3,2.
Το συστημα ειναι το παρακατω:

Foxconn H55mxv series
Intel core i5 cpu 750@2,67ghz
AMD Radeon hd 5450
2χ4 gb G.SKILL DD3 @1333GHZ
Καναμε ολα τα βηματα μεσω της διαχειρησης συσκευων για να ενεργοποιησουμε την παραπανω μνημη αλλα χωρις αποτελεσμα.
Ψαξαμε στο internet για λυσεις αλλα ο,τι βρηκαμε το ειχαμε κανει ηδη.
Καμια ιδεα;

Λοιπον, δοκιμασαμε να αφαιρεσουμε την καρτα γραφικων και να δουλεψει με την ενσωματωμενη της μητρικης και δεν παιζει η οθονη :dizzy:
Τι σκατα κανανε στο Πλαισιο;;

Τωρα ο φιλος λεει να δουμε μηπως εχουν οι μνημες προβλημα και θα φερει τις δικες του μετα το πασχα να δουμε αν με εκεινες εχω 8 γιγα RAM .

Επισης λεει οτι αποκλειεται να εχει περιορισμο στην μνημη η μητρικη και να δεχεται μεχρι 4 γιγα.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#249738 η μητρική αυτή βλέπω στο site της εταιρείας που ο κόσμος πηδάει από τα παράθυρα ότι δέχεται μέχρι 8GB ram και επειδή είχα i5 750 σε 1156, αν και ήταν p55 chipset, με 8GB σε 64bit windows δε βρίσκω λόγο να μη δουλεύει

δες αν στο bios υπάρχει σχετική επιλογή για 64 bit windows, κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει σε τόσο σύγχρονη πλατφόρμα αλλά κάποια επιλογή στο bios είναι, η κάρτα γραφικών δεν έχει κάποια σχέση
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
Άβαταρ μέλους
By xenos
Νίκος Παππάς έγραψε:Λοιπον, δοκιμασαμε να αφαιρεσουμε την καρτα γραφικων και να δουλεψει με την ενσωματωμενη της μητρικης και δεν παιζει η οθονη :dizzy:

Σε pc άκι με extra κάρτα γραφικών, μου έχει τύχει να χρειάζεται να μπεις στο bios πρώτα και να του πεις τι να χρησιμοποιήσει. Για τσεκ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
xenos έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Λοιπον, δοκιμασαμε να αφαιρεσουμε την καρτα γραφικων και να δουλεψει με την ενσωματωμενη της μητρικης και δεν παιζει η οθονη :dizzy:

Σε pc άκι με extra κάρτα γραφικών, μου έχει τύχει να χρειάζεται να μπεις στο bios πρώτα και να του πεις τι να χρησιμοποιήσει. Για τσεκ.

Θα τσεκ. Μετα το πασχα θα ερθει να δουμε αν μεσω του BIOS μπορουμε να το κανουμε να "δει" τις μνημες οπως ειπε ο Qsis, θα δουμε αυτο που λες και σαν τελευταια επιλογη θα βαλουμε 2 δικες του 4αρες μηπως και φταινε οι μνημες οι δικες μου ( μου μοιαζει απιθανο αφου αναγνωριζει οτι υπαρχουν 8 γιγα μνημης, αλλα δινει μονο 3,2 διαθεσιμες ).

Το πιο κουλο ειναι οτι απο το CPUZ βλεπω οτι οι μνημες χρονιζουν στα 2133ghz, ενω ειναι 1333. Λογικο λεει ο φιλος γιατι δουλευουν ως dual channel, αλλα γιατι δεν τις αναγνωριζει και τις δυο τοτε;;; :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#250095 ακριβώς το NB frequency είναι άλλο πράγμα

αν για κάποιο λόγο έβαζες 1333αρες να δουλέψουν στη διπλάσια συχνότητα δε θα έκανε ποτέ καν boot ούτε στα πιο τρελά σου όνειρα, δε παίζει με τη καμία 100% overclock σε μνήμες και μάλιστα entry level

για να βλέπει πάντως η μητρική τα 8 αλλά στο λειτουργικό να έχεις λιγότερα το θεωρώ αρκετά πιθανό να είναι θέμα ρύθμισης bios, το έχω δει σε μητρική με core 2 αυτό το πράγμα, αν και ξαναλέω μου φαίνεται περίεργο να υπάρχει σε μητρική για i

EDIT

το cpuz σου δειχνει κανονικά 8 :hmmm: είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις 8 και στο λειτουργικό;

για άνοιξε ένα task manager να δούμε τι λέει εκεί στη καρτέλα performance
Άβαταρ μέλους
By g8777
#250112 Λογικα θες ρυθμιση απο το BIOS, τις βλεπει κανονικα αρα δεν ειναι θεμα hardware. Tι μητρικη ειναι ειπαμε;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Λογικα θες ρυθμιση απο το BIOS, τις βλεπει κανονικα αρα δεν ειναι θεμα hardware. Tι μητρικη ειναι ειπαμε;

Foxconn H55mxv series

Τετοια ειναι, η οποια δεχεται οπως ειπε ο Qsis μεχρι 8 γιγα.