- 25 Απρ 2016, 00:05
EDDIE_147 έγραψε:Εσύ είχες ένα μόνιμο μισθό εφόρου ζωής και το άφησες για να αναπτύξεις κάτι δικό σου...
Επειδή 30άριζα και με είχε κουράσει το γύρω-γύρω σε όλη την Ελλάδα. Δεν το έκανα για τα λεφτά, αλλά για την ποιότητα ζωής. Νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να επιλέγω την ζωή που θέλω. Ο Νόμος μου το έδωσε μόλις συμπλήρωσα τα έτη υποχρεωτικής υπηρέτησης. Που να φανταστώ ότι 10 χρόνια μετά θα έρχονταν τα πάνω κάτω;
EDDIE_147 έγραψε:Το κόμμα θα αναλάβει τη διαχείριση όλων των πόρων για το καλύτερο του συνόλου Δία.
Οπότε αν μένεις σε σπίτι 150τμ (τυχαίο παράδειγμα) και θεωρούν ότι χωράει μια δεύτερη οικογένεια θα σου φέρουν μουσαφιραίους.
Αν αυτό απαιτείται δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αλλά στην Ελλάδα των χιλιάδων ξενοίκιαστων ακινήτων δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Έχω να δώσω άλλα 2-3 σπίτια για αυτή την δουλειά εξάλλου...
EDDIE_147 έγραψε:Επίσης για να εξοικονομήσουν λεφτά από την αγορά αυτοκινήτου για αξιωματούχο θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και το ένα από τα αμάξια σου (btw καλορίζικο το saab ).
Τι τα θες τα δυο αυτοκίνητα συντρόφσκι Δια;
Προφανώς τα χρειάζομαι (για λόγους που δεν υποχρεούμαι να εξηγήσω, αν και είναι 5 συνολικά). Σε ευχαριστώ για το Saab πάντως και αντεύχομαι για την Ζ4.
EDDIE_147 έγραψε:Από τις παραπάνω ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ που βίωσαν εκατομμύρια άνθρωποι σε Σ. Ένωση, Κούβα, Κίνα κλπ μήπως είναι πιο λογική/δίκαιη η λύση ενός κοινωνικού κράτους στα πρότυπα των Σκανδιναβών;
Είμαι ανοικτός σε συζήτηση όπως βλέπεις. Εκτός ιδεολογίας μου, αλλά καλή βάση για κουβέντα.
EDDIE_147 έγραψε:Μόνο μη μου πεις για σημερινή Κίνα... Μιλάμε για μια διεφθαρμένη καπιταλιστική χούντα με σήμα το σφυροδρέπανο.&-
Προφανώς!!!
kubiak έγραψε:Σε ευχαριστώ. Να ξέρεις ότι ξεκίνησα τέτοια συζήτηση γιατί γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα ήταν εποικοδομητική. (ανταποδίδω τα καλά σου λόγια).
kubiak έγραψε:Έχω κάποια αμφιβολία για τις μέχρι τώρα γνωστές εφαρμογές του κομμουνισμού (δε νομίζω ότι το υβρίδιο της Κίνας μετράει, ούτε πιστεύω ότι θα είναι πετυχημένο).
Λάθη πολλά έγιναν. Όσο για την Κίνα, βδέλυγμα είναι.
kubiak έγραψε:Επίσης, αν και δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου βαθύ γνώστη του κομμουνιστικού συστήματος, θα επέλεγα να πιστέψω ότι ο κομμουνισμός θέτει την κοινωνία υπεράνω του ατόμου σε κάθε περίπτωση.
Αυτό μάλλον αναιρεί αυτόματα αυτό που περιγράφεται ως "Self Actualisation", δηλαδή "full personal potential" ή "the tendency to actualize itself as fully as possible is the basic drive... the drive of self-actualization.", που όπως και να το δει κανείς επικεντρώνεται στο άτομο και όχι στο κοινωνικό σύνολο.
Έχεις δίκιο στο ότι ο Κομμουνισμός θέτει το Κοινωνικό Σύνολο υπεράνω. Αλλά μπορείς να κάνεις self-actualisation των potentials σου προς όφελος του Συνόλου. Γίνε ένας καλός ιατρός, δάσκαλος, στρατιωτικός, μηχανικός του Κράτους κλπ. Να αγαπάς αυτό που κάνεις και να νιώθεις χρήσιμος στην Κοινωνία και μέρος της επιτυχίας της. Υπάρχει κάτι πνευματικά ανώτερο από το να νιώθεις ότι προσφέρεις στην κοινωνία; Να σου πω κάτι μέσα από την ψυχή μου; Είμαι πολύ πιο άνετος τώρα που είμαι αφεντικό του εαυτού μου (π.χ. ένα πρωί ξυπνάω και δεν γουστάρω να πάω στο γραφείο και απλά δεν πάω), αλλά δεν νιώθω ούτε το 1/10 της ικανοποίησης που ένιωθα όταν φορούσα την στολή και ήξερα ότι κάθε μέρα κάνω κάτι σημαντικό για τους συνανθρώπους μου και αν χρειαστεί μπορεί και να σκοτωθώ για αυτό.
kubiak έγραψε:α μπορούσε κανείς να δει το τελικό στάδιο του Maslow στα πλαίσια που θέτεις, "Self-transcendence", αλλά τότε μιλάμε για πνευματικό High Score (αν με καταλαβαίνεις)...
Σε καταλαβαίνω. Αλλά τότε μιλάμε είτε για πλήρη ικανοποίηση των λοιπών αναγκών ή για γιόγκι.
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 25 Απρ 2016, 00:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά