Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Spartan έγραψε:
cabala10 έγραψε:εγω προσωπικα απ οσα ειδα οσο ειμουν εκει μπορω να πω οτι ναι οι ΕΔ ειναι κοντοι αλλα αντικειμενικα το μεγαλυτερο ποσοστο θα το ελεγες και χοντρους εβλεπα απο 80 μεχρι 110 κιλα δεν ειδα ποτε καποιον πανω απο το 1.80 οποτε βγαλε ακρη
οκ αυτοι πανω απο τα 100 τα εβλεπαν σκουρα στο κολυμπι λογικο αλλα γενικα το βαρος δεν ηταν το πρωτο τους προβλημα

To μεγαλύτερο ποσοστό το λες χοντρούς...? Ο,τι να 'ναι....

βεβαια περα απο τις ΕΟ και κατι αλλα της πρωτης γραμμης οι αλλοι ναι μεν ηταν γυμνασμενοι αλλα την κοιλια και την βαρεμαρα την εβλεπες καλα για το ειδα οταν με περασαν στο πεζικο δεν μιλιουνται καν(δεν ειναι δα και οτι τους πιεζαν να τρεχουν κτλκτλ )
Άβαταρ μέλους
By kovathe
trident1971 έγραψε:Εχω γραψει και εγω για 12μηνο, (σε 6μηνο δεν μαθαινεις ουτε βημα να κανεις) αμεσως μετα το Λυκειο για ολους.
Ειναι η καλυτερη λυση. Πιο δεκτικα μυαλα, λιγοτερο σαπιοκοιλιαδες στρατιωτες, αμα εχεις περασει σε σχολη θα σε περιμενει, ουτε φοιτητικες αδειες ουτε τιποτα.

Καλυτερα 36μηνο... τι να πρωτομαθεις σε 12 μηνες. Και εννοειται ουτε αδειες, ουτε εξοδους ουτε τπτ.
Να περνανε εκπαιδευση απο οπλα, μαχη σωμα με σωμα, αλεξιπτωτα, κουνγκ-φου, ανωτατη πεζοναυτικη και να πηγαινουν μερικες αποστολες Αφγανισταν, ΙΡαν κλπ και μετα να βγαινουν μαχιμια, ετοιμα, εφοδιασμενα και συγκροτημενα ατομα στη γκενωνια.. :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By trident1971
rx8_drifter έγραψε:
trident1971 έγραψε:(σε 6μηνο δεν μαθαινεις ουτε βημα να κανεις)

Δε νομιζω να εισαι τοσο ηλιθιος :hmmm:

Απο τον καναπε, μονος σου, ειναι ευκολο. Οταν πας και πρεπει να συγχρονιστεις με αλλους 100, αλλάζει.
Τεσπα, για να το λες, θα έχεις εμπειρια, δεν μπορει να τα πετάς ετσι, σωστα? :svivhaha:

red_monster έγραψε:
1 μήνας κέντρο
1 μήνας ειδικότητα
1 μήνας ΠΕΝ
3 μήνες στην μονάδα

γιατί να μην λειτουργήσει ?

Αλλος απο εδω ειδικος, πηγε, είδε, νικησε. :yahoo:
1 μηνας ειδικοτητα? Σαν να λεμε πτυχιο ιατρικης σε 12 μηνες? :lol:

@mjacob
Oi 18αρηδες "μαζευοντουσαν" πολυ πιο ευκολα απο τους μεγαλυτερους, εκαναν δουλειες/υπηρεσιες με λιγοτερη γκρινια, τους κουμανταριζαν καλυτερα οι ΥΠΑΞ, αντεχαν λιγο περισσοτερο. Αυτο ειδα εγω.
Για το χρημα, ας πουμε οκ, αν και μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου ηταν αυτοι που δεν χρειαζοντουσαν λεφτα απο το σπιτι και λειτουργουσαν μονο με τα δικα τους, που και εδω εχω αντιρρησεις αν ηταν "δικα τους" πραγματικα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#24932 Εντύπωση μου κάνουν αυτά που λένε μερικοί εδώ μέσα. Αν από το χρόνο του στρατού βγάλεις σκοπιά, λίγα πραγματικά πράγματα της ειδικότητας και βολές (μιλάμε για ώρες), τότε τι χρήσιμο (λέμε τώρα) μένει;;; :hmmm: Το να κάνεις βήμα; :thumbsdown: Το να κοιμάσαι σε πανάρχαιες εγκαταστάσεις, δίπλα σε μπίχλες; Το να σε αναγκάζουν να κρύβεσαι για να μην κάνεις γελοίες αγγαρείες; Εκεί μέσα, το 99% είναι όχι γραφικοί, αλλά αστείοι.

Το μοναδικό που διδάσκεσαι εκεί μέσα είναι ότι το βύσμα, όσο ζώον και να είναι, πάντα θα περνάει καλά! :rtfm:

Επίσης να μπουν οι γυναίκες στο στρατό μπας και διατηρηθούν και τα hondos center! :lol: (είχαμε εμείς μια εποπίνα :inlove: )
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#24936 Πιο βήμα να μάθουν; Μόνο μια βδομάδα στο ΚΕΝ πριν την ορκωμοσία όπου εννοείται πως δε μαθαίνουν τίποτα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#24938 Για να συνοψίσουμε λίγο σχετικά με τα όσα γράφτηκαν:

1) Κάθε χώρα έχει διαφορετικές ανάγκες. Άλλες οι αμυντικές ανάγκες του Βελγίου και άλλες της Ελλάδας. Οι λόγοι είναι προφανείς.
2) Κάθε χώρα καταρτίζει το αμυντικό της δόγμα βάσει αυτών των αναγκών.
3) Το αμυντικό δόγμα παίρνει υπόψιν του τις αμυντικές ανάγκες από την μία και το έμψυχο δυναμικό και την υλικοτεχνική υποδομή που δύναται να δώσει η χώρα από την άλλη και προσπαθεί να τα συγκεράσει. Οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι για παράδειγμα δεν έχουν επικίνδυνους γείτονες μεν και έχουν μεγάλο πληθυσμό δε, οπότε δύνανται να έχουν 100% επαγγελματικό στρατό. Από την άλλη υπάρχουν χώρες το ίδιο μεγάλες/μεγαλύτερες όπως η Ρωσία και η Κίνα που επιμένουν στην θητεία σε συνδυασμό και με επαγγελματίες καθώς τα μέτωπα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν αλλά και τα εδάφη που θα χρειαστεί να προασπιστούν είναι πολύ μεγαλύτερα.

Εν προκειμένω για την Ελλάδα: Έγινε μια προσπάθεια πριν 10 χρόνια να δημιουργηθεί ένας ημιεπαγγελματικός Στρατός με την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. Τελικά αυτό δεν πέτυχε λόγω α) ανεπάρκειας πολλών ΕΠ.ΟΠ. και β)οικονομικής κρίσης που δεν επιτρέπει νέες προσλήψεις. Οπότε αναγκαστικά θα στηριχθούμε στους στρατεύσιμους.

Για να γίνει μια σωστή βασική εκπαίδευση Στρ χρειάζονται περί τους 6 μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικότητας. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε την θητεία σε αυτό το επίπεδο. Εκ των πραγμάτων όμως αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς οι στρατεύσιμοι δεν υπηρετούν μόνον για να εκπαιδευτούν αλλά και να εκτελέσουν υπηρεσίες και να στελεχώσουν Μονάδες ως Ενεργό Στράτευμα. Το ελάχιστο λοιπόν που χρειάζεται η χώρα αυτή την στιγμή είναι 12 μήνες θητεία σε ρεαλιστικό επίπεδο. Αλλιώς παρατηρούμε φαινόμενα όπου δεν υπάρχουν αρκετά άτομα για να κινητοποιήσουν όλα τα οχήματα μιας Μονάδος σε ενδεχόμενο Συναγερμό, δεν μιλάμε καν για να τα επανδρώσουν σε πολεμική ετοιμότητα.

ΥΓ: Πολλά που γίνονται στον Στρατό μπορεί να σας φαίνονται παράλογα, όμως έχουν νόημα και μακάρι να μην το ζήσουμε ποτέ για να καταλάβετε ποιό είναι αυτό το νόημα. Όταν θα είμαστε στον Χώρο Προκαλύψεως για παράδειγμα δεν θα έχουμε κάμερες για να φυλάνε το προσωπικό και το υλικό από δολιοφθορές...
Άβαταρ μέλους
By g47
xenos έγραψε:Εντύπωση μου κάνουν αυτά που λένε μερικοί εδώ μέσα. Αν από το χρόνο του στρατού βγάλεις σκοπιά, λίγα πραγματικά πράγματα της ειδικότητας και βολές (μιλάμε για ώρες), τότε τι χρήσιμο (λέμε τώρα) μένει;;; :hmmm: Το να κάνεις βήμα; :thumbsdown: Το να κοιμάσαι σε πανάρχαιες εγκαταστάσεις, δίπλα σε μπίχλες; Το να σε αναγκάζουν να κρύβεσαι για να μην κάνεις γελοίες αγγαρείες; Εκεί μέσα, το 99% είναι όχι γραφικοί, αλλά αστείοι.

Το μοναδικό που διδάσκεσαι εκεί μέσα είναι ότι το βύσμα, όσο ζώον και να είναι, πάντα θα περνάει καλά! :rtfm:

Επίσης να μπουν οι γυναίκες στο στρατό μπας και διατηρηθούν και τα hondos center! :lol: (είχαμε εμείς μια εποπίνα :inlove: )

+1
Aλλα και για πολλους ακομα λογους.
Το ποιο ενοχλητικο για μενα ειναι το ποσοστο αχρηστων εμισθων κορμιων εκει μεσα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Το μοναδικό που διδάσκεσαι εκεί μέσα είναι ότι το βύσμα, όσο ζώον και να είναι, πάντα θα περνάει καλά!

+ να πέφτει τηλέφωνο για να αποφύγει κάποιος μεσημεριανή αγγαρεία.

Θα ήθελα λίγο την προσοχή του forum σε αυτό το σημείο.
Μιλάμε ότι το άτομο δεν πήγε να πει μια δικαιολογία στο γιατρό για να πάρει ελεύθερο υπηρεσίας (κόψιμο, περίοδο, πριαπισμό, τάσεις αυτοκτονίας, κάτι) αλλά ΠΗΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟ ΒΥΣΜΑ για να αποφύγει υπηρεσία...

Εδώ ο τιμημένος ΕΛ στρατός συνέβαλλε άμεσα και αποφασιστικά στο να αναβαθμιστεί το συγκεκριμένο άτομο από ΚΟΠΡΙΤΗ σε ΓΑΜΩΚΟΥΡΑΔΟ.

Έτοιμος για την κοινωνία... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#24979 σε μας είχε πάρει τύπος να ρωτήσει την υπηρεσία του και μόλις του είπα ότι έχει να πάει σε ένα παρατηρητήριο (χωρίς όπλο, απλά να κοιτάει για φωτιά με καρεκλιτσα και διόπτρες , που τελικά πήραμε φωτιά :innocent: , τσάμπα το παρατηρίο..) και αμέσως παίρνει τον επόπτη να του πει ότι έχει υψοφοβία και ότι δε μπορεί να πάει :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#24981 Που υπηρετησατε ρε σεις? λολ

Στη μοναδα, αν εξαιρεσουμε ΕΝΑΝ που ηταν ο οδηγος ταξιαρχου και τον ειδα 2 φορες σε 13 μηνες, ακομα και συγγενης του διοικητη που μου ελεγε στο κεντρο "μην ανησυχεις, μια χαρα θα ειναι" ειχε τα μουτρα κατεβασμενα, ουτε μια μερα οδοιπορικα παραπανω δεν πηρε απο τα προβλεπομενα, και η δουλεια, δουλεια... ειδε τον κοσμο τρυπιο.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
trident1971 έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:

Απο τον καναπε, μονος σου, ειναι ευκολο. Οταν πας και πρεπει να συγχρονιστεις με αλλους 100, αλλάζει.
Τεσπα, για να το λες, θα έχεις εμπειρια, δεν μπορει να τα πετάς ετσι, σωστα? :svivhaha:

Ρητορική ήταν η ερώτηση :innocent:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#24993 και φίλος μου που ήταν γιος ταξιάρχου αντί να είναι παραμεθώριο μαζί με τον πατέρα του ήταν εδώ με παχιά γενειάδα και παίζαμε μπιρίμπα, ο κάθε διοικητής τα βλέπει διαφορετικά τα πράγματα
Άβαταρ μέλους
By trident1971
rx8_drifter έγραψε:
trident1971 έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:

Ρητορική ήταν η ερώτηση :innocent:

Απο τη μεγαλη δεξαμενη εμπειριας?
Οταν αποκτησεις επαφη με την πραγματικοτητα, ξαναρωτας :)
Άβαταρ μέλους
By panos2171
trident1971 έγραψε:Που υπηρετησατε ρε σεις? λολ

Στη μοναδα, αν εξαιρεσουμε ΕΝΑΝ που ηταν ο οδηγος ταξιαρχου και τον ειδα 2 φορες σε 13 μηνες, ακομα και συγγενης του διοικητη που μου ελεγε στο κεντρο "μην ανησυχεις, μια χαρα θα ειναι" ειχε τα μουτρα κατεβασμενα, ουτε μια μερα οδοιπορικα παραπανω δεν πηρε απο τα προβλεπομενα, και η δουλεια, δουλεια... ειδε τον κοσμο τρυπιο.

Kαι στη δικιά μου μονάδα που θεωρείται βυσματική δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα. Μόνο με λίγα άτομα προηγούμενης ΕΣΣΟ, βαριά 2 να ήταν. Τους την πέφταν όμως οι άλλοι οπότε κάναν λίγο πίσω.
Επίσης είχαμε βύσματα που πήγαν στο ΓΕΣ μετάθεση, στη μονάδα όμως ήταν σωστοί, χωρίς μα και μου.