Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By drdino
#202082 Αμερική με νέου τύπου ελληνικό, no problem για ενοικίαση.
Άβαταρ μέλους
By bebes
nafpaktos έγραψε:Παιδια και κατι τελευταιο που επρεπε να ειχα ρωτησει πριν απ' ολα.Εχω αδεια οδηγησης του 2002 που εχει απ εξω το GR αλλα μεσα δεν εχει το ονομα στα αγγλικα.Φανταζομαι οτι πρεπει να βγαλω αυτο που ειναι σαν καρτα.Ξερει κανεις ποσο καιρο χρειαζεται η εκδοση.

το καλοκαιρι που αλλαξα το διπλωμα μου με το νεο τυπου κάρτας, χρειαστηκαν περιπου 15 μερες.

mirage έγραψε:Ευρωπη δεν υπαρχει λογος για διεθνες. Αμερικη κλπ το διεθνες ειναι χρησιμο για τον δρομο περισσοτερο. Κανενας δε μου ζητησε ποτε για να νοικιασω περα απο το τριπτυχο.

< >

κι εγω δεν ειχα ποτε θεμα με το "ροζ" διπλωμα, ακομα και στην Αμερικη το δεχτηκε ο αστυνομικος (με αρκετη κουβεντα ομως) και με ειχαν σταματησει για παραβαση.

...Παρολα αυτα ομως, το καλοκαιρι στο Μποβε(Γαλλία) ΔΕΝ εδωσαν αυτοκινητο σε Ελληνα που ηταν σε διπλανο γκισε απο εταιρια ενοικιασης γιατι ειχε το "παλιο" διπλωμα.
Μαλιστα ρωτουσαν οι υπαλληλοι ο ενας τον αλλον "τι ειναι αυτο και αν ισχυει".
Οσο ημουν εκει δεν του εδωσαν αυτοκινητο, δεν ξερω τι εγινε μετα.

Προσωπικα, αλλαξα το διπλωμα γιατι ειχα σκοπο να παω οδικως και ακουσα απο φιλο οτι ειχε καποια "μικροπροβληματα" στις πρωην ανατολικες χωρες με το παλιο διπλωμα.
Αφου ειχα χρονο, ειπα να το αλλαξω εγω και να που μου φανηκε χρησιμο στα νοικιαριακ (πρωτη φορα μετα απο τοσα χρονια)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
bebes έγραψε:το καλοκαιρι που αλλαξα το διπλωμα μου με το νεο τυπου κάρτας, χρειαστηκαν περιπου 15 μερες.

Μέχρι να έρθει το νέο κυκλοφορείς με το παλιό ή με κάποιο προσωρινό; Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση;

< >
Άβαταρ μέλους
By bebes
Scotch έγραψε:
bebes έγραψε:το καλοκαιρι που αλλαξα το διπλωμα μου με το νεο τυπου κάρτας, χρειαστηκαν περιπου 15 μερες.

Μέχρι να έρθει το νέο κυκλοφορείς με το παλιό ή με κάποιο προσωρινό; Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση;

< >

κατεθεσα τα χαρτια σε σχολη οδηγων (μαζι με φωτογραφιες, φωτοτυπια του διπλωματος και 50€)
Οταν το διπλωμα ηταν ετοιμο (ερχεταια απο Αθηνα), εδωσα το διπλωμα μου και με αυτο πηγαν στη διευθυνση συγκοινωνιων και πηραν το νεο, το οποιο μου εδωσαν.
Εμεινα χωρις διπλωμα μια μερα, αν εκανα μονος τις διαδικασιες και πηγαινα στη διευθυνση συγκοινωνιων, θα ηταν "χερι χερι"
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#202356 30€ καταθέτεις στην τράπεζα, και πας με την απόδειξη είτε σε ΚΕΠ, είτε στο συγκοινωνιών. Την πρώτη φορά που άλλαξα σε κάρτα έκανε ελάχιστο χρόνο και αλλαγή χέρι με χέρι στο συγκοινωνιών. Τώρα δεύτερη φορά(γιατί δεν ισχύει το παλιό για τα 50cc, και έπρεπε να αλλάξει) πάλι 30€. Περιμένω σχεδόν 12 μήνες. Έχουν βγάλει φωτοτυπία και τα 2 διπλώματα και έχω κρατήσει τα πρωτότυπα. Άντε να δούμε...

Όσον αφορά την ενοικίαση, το άλλαξα πρώτη φορά το 2009 νομίζω, γιατί σε ερώτηση στην enterprise Γερμανίας μου τα μασούσανε. Είχα το παλιό μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες. Άλλες εταιρίες δίνανε, νομίζω αν δεν ρωτούσα και πήγαινα με το voucher, πάλι θα το έπαιρνα το αμάξι.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#226184 για πειτε μου εσεις που ταξιδευετε πιο συχνα Ιταλια:
Υπαρχει περιπτωση να βρω καποια προσφορα για καραβια απο Ιταλια (οπουδηποτε) προς Ηγουμενιτσα;
Εποχη: τελος Αυγουστου-αρχες Σεπτεμβρη
Με ενα μικρο ψαξιμο που εκανα, οι εκπτωσεις που δινουν ειναι 20% αν πληρωσω τωρα.
Παρολα αυτα ομως, βγαινει στα 400-450€ (καμπινα 4κλινη, αυτοκινητο, 2 ενηλικες 3 παιδια)

καποτε ειχα παει απο Ηγουμενιτσα Μπαρι με Αγουδημο(ή Βεντούρη) και η 4κλινη μαζι με το αυτοκινητο εβγαινε φτηνοτερη απο 4 μεμονομενα εισητηρια (ετυχε και το βρηκα). Τωρα δεν βλεπω να παιζει τιποτα (ή μηπως δεν ξερω να ψαξω;) :sorry:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#226792 Μέχρι 31/1 ήταν 30% η έκπτωση του early booking. Νομίζω και το 20% είναι καλό στην παρούσα φάση (πέρυσι ήταν 15%).

< >
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#227328 Λέω σε λίγες μέρες να κάνω αυθημερόν το Ζυρίχη-->Μιλάνο-->Ζυρίχη, και την επόμενη μέρα Ζυρίχη-->Στουτγγάρδη-->Ζυρίχη. "Ελβετικό" αυτοκίνητο φίλου, χρειάζεται να προσέξω κάτι; Εγώ μόνος με το gps θα είμαι οκ; Διόδια πληρώνουμε κλασσικά με ψιλά; Δεν έχω ξαναοδηγήσει μόνος στην Ευρώπη, γι' αυτό και οι χαζές ερωτήσεις.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#227334 Φώτα να έχεις παντού αναμμένα για να είσαι σίγουρος (αν και νομίζω μόνο Ιταλία είναι υποχρεωτικά). Διόδια μόνο Ιταλία (τα ψιλά είναι μια χαρά, για 2-3 φορές που θα περάσεις διόδια). Τα όρια ταχύτητας ευλαβικότατα στην Ελβετία.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#247432 ήρθε σήμερα μια κλήση από Φλωρεντία για οδήγηση σε λωρίδα για ΜΜΜ, δλδ λεωφορειολωρίδα :rant: :protest:
μου κάνει εντύπωση πως ενώ λένε πως πρόκειται για φωτογραφική κλήση, δεν έστειλαν τη φωτογραφία... να με δω τουλάχιστον :oops: :roll:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#247768 Καλά να πάθω να περνάω με πορτοκαλοκοκκινο.

Έφαγα μια ωραία κλησουλα 160 ευρώ γιατί είχα την ατυχία να υπάρχει περιπολικό στον κάθετο δρόμο.

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#247808 Τύχη να λες.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
rocsta έγραψε:Πριν πόσο καιρό ήταν η παράβαση;

Σεπτέμβριο 2015 και "μαζεύτηκε" από την κάμερα (το αρχείο δλδ) τον Οκτώβριο. Είχε λίνκ τελικά για ευρωπαϊκό site και εκεί είχε φώτο από πίσω...