ADSL: CONNECTED
ADSL UPTIME: 3:06:22:24
PPP UPTIME: 3:05:24:04
Mode: G.992.5 (ADSL2+)
Upload: 1023 Kbps.
Download: 18937 Kbps.
Στα 50 μέτρα από το σπίτι...
<
Dimitris_P έγραψε:Αφού είσαι 200μ μόνο μπορείς να βάλεις και VDSL μέσω Α/Κ
Bayern7 έγραψε:Το πρόβλημα σου είναι στο QoS που κάνει (ή θα έπρεπε να κάνει) το router.
Για κάποιο λόγο δε δουλεύει σωστά και δεν αφήνει το απαιτούμενο bandwidth για να δουλέψει το τηλέφωνο.
Αν είναι θέμα ρυθμίσεων λογικά με ένα τηλ στη HOL θα στο φτιάξουν.
Αν είναι θέμα ρούτερ κλάφτα. Άρχισε να στο κάνει ξαφνικά ή από την αρχή αυτή ήταν η συμπεριφορά του;
Θυμάμαι όταν είχα cyta, στην αρχή μου είχαν δώσει ένα speedtouch και δεν είχα πρόβλημα ποτέ. Όταν κατέβαζα fullspeed και χτυπούσε το τηλέφωνο, έριχνε την ταχύτητα του download και μιλούσες μια χαρά.
Μετά μου δώσανε ένα Pirelli στο οποίο παρότι δούλευε το QoS, δε δούλευε σωστά, και είχα διακοπές στο τηλέφωνο.
g47 έγραψε:Bayern7 έγραψε:Το πρόβλημα σου είναι στο QoS που κάνει (ή θα έπρεπε να κάνει) το router.
Για κάποιο λόγο δε δουλεύει σωστά και δεν αφήνει το απαιτούμενο bandwidth για να δουλέψει το τηλέφωνο.
Αν είναι θέμα ρυθμίσεων λογικά με ένα τηλ στη HOL θα στο φτιάξουν.
Αν είναι θέμα ρούτερ κλάφτα. Άρχισε να στο κάνει ξαφνικά ή από την αρχή αυτή ήταν η συμπεριφορά του;
Θυμάμαι όταν είχα cyta, στην αρχή μου είχαν δώσει ένα speedtouch και δεν είχα πρόβλημα ποτέ. Όταν κατέβαζα fullspeed και χτυπούσε το τηλέφωνο, έριχνε την ταχύτητα του download και μιλούσες μια χαρά.
Μετά μου δώσανε ένα Pirelli στο οποίο παρότι δούλευε το QoS, δε δούλευε σωστά, και είχα διακοπές στο τηλέφωνο.
Το εκανε απο την αρχη αλλα δεν ασχοληθηκα γιατι κατεβαζα βραδυ.
Θα ηθελα να φτιαχτει αλλα στις ρυθμισεις δε βλεπω καποιο θεμα με οσες γνωσεις εχω.
Θα κανω ενα τηλεφωνο στη Hol αλλα εχω κακο προαισθημα.
Στο μενου του ρουτερακιου υπαρχει κατι συγκεκριμενο να κοιταξω?
trident έγραψε:Εχω δυο συνδεσεις και θελω ενα τροπο να τις κανω μια, και να πηγαινει σφαιρα κλπ κλπ, πονηρος ο βλαχος, δωστε φωτα
Dimitris_P έγραψε:Bonding λέγεται αυτό αλλά δεν το υποστηρίζει κανένας πάροχος εδώ. Πρέπει να βρεις ένα datacenter και να μπει ειδικός εξοπλισμός και στα 2 άκρα + traffic charge
fubar.gr έγραψε:Ψάξε για "load balancing routers". Γενικά όμως αυτό βοηθάει μόνο όταν έχεις να κατεβάσεις πολλά μικρά αρχεία. Αν έχεις ένα μόνο αρχείο θα κατέβει απο τη μία γραμμή μόνο, καθώς τα πρωτόκολα που χρησιμοποιεί το internet δέν υποστηρίζουν επικοινωνίες πολλαπλών σημείων.
gakost έγραψε:+1 για load balancing router ή multi wan router
nass έγραψε:Αν χρησιμοποιείται MLPPP μεταξύ πελάτη και provider (που είναι το πιθανότερο) μια χαρά load balancing γίνεται.
spiros έγραψε:Dimitris_P έγραψε:Bonding λέγεται αυτό αλλά δεν το υποστηρίζει κανένας πάροχος εδώ. Πρέπει να βρεις ένα datacenter και να μπει ειδικός εξοπλισμός και στα 2 άκρα + traffic charge
το κανει εδω και πολλα χρονια η ΟΝ και μαλιστα δινει συμμετρικες ταχυτητες αν θυμαμαι καλα.
21 quadra έγραψε:Πρίν βάλετε ΟΤΕ ρίξτε ένα τηλέφωνο στο τεχνικό τους τμήμα της περιοχής σας και ρωτήστε για τις ταχύτητες που επιτρέπει το δίκτυο τους δίνοντας την διεύθυνση σας, αυτή μετράνε και σε καμμιά ώρα σας πέρνουν τηλέφωνο και σας λένε την μέγιστη ταχύτητα που επιτρέπει το δίκτυο προς το σπίτι σας, αν δεν πάει πχ πάνω από 6-8 είναι λάθος να βάλετε 24άρα γιατί όταν χάνει κάποιο bit ξανακάνει από την αρχή όλο το ψάξιμο πέφτοντας σε loop και τελικά οι ταχύτηες είναι κατά πολύ χαμηλότερες, εκτός και αν έχετε άνθρωπο μέσα στον ΟΤΕ της περιοχής σαν να σας ρυθμίσει εσωτερικά από τα μηχανήματα τους το ρούτερ σας στο optimum της ταχύτητας της περιοχής σας, οι τυχεροί του κέντρου αλλά και όσων περιοχών είναι σε λιγότερη απόσταση από τα 3χλμ από τον κόμβο που πέρνουν σήμα ή η περιοχή τους έχει οπτικές ίνες απολαμβάνουν τις ταχύτητες της 24άρας, τα καλώδια χαλκού στα ακόμα πολλά δίκτυα του ΟΤΕ είναι με χαλκό και η μέγιστη απόσταση από τον κόμβο μετάδοσης είναι τα 4.5 χλμ, όποιος είναι στο όριο της απόστασης απλά έχει συνέχεια διακοπές της σύνδεσης.
Ρωτάτε λοιπόν και αν μπορείται ρυθμίζετα τα ρούτερ σας.
Ο Hadjar αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω) έχει 7 σ[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]