Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#247733 Η μία κολλητή μου δουλεύει από το Νοέμβριο στην 5η ελεγκτική (η πρώτη μετά τους Big 4, do the math). Είναι 26 με ΑΣΟΕΕ στην ώρα της και ολοκληρωμένο το 60-70% του ACCA πληρωμένο από την τσέπη της = γλιτώσαν κάποια χιλιάρικα γιατί κανονικά τους το πληρώνει η εταιρία.

Παίρνει 800€ καθαρά και άλλα 100€ κουπόνια, συν epass και βενζίνη όταν πάει σε πελάτες που οι αποστάσεις δικαιολογούν αυτά τα έξοδα. Τους 6 μήνες που εργάζεται έχει δουλέψει πάνω από 5 Σάββατα συν ένα ΣΚ γεμάτο, ενώ καθημερινά παίζει στο 9πμ-8μμ. Σε γενικές γραμμές τα χρήματα δεν είναι άσχημα για πρώτη δουλειά εν έτη 2016 αλλά δεν είναι και τίποτα φοβερό βάσει συνθηκών και ωραρίων. Επίσης της έχουν πει αλλά αυτό το μεταφέρω με επιφύλαξη, ότι με την ολοκλήρωση του ACCA θα πάρει αύξηση 300€ μικτά βάσει εταιρικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
By babakos
#247735 Xμμ εγώ ακουσα αρκετά υψηλό πακέτο + εταιρικο αυτοκινητο αξιας ~55Κ.
Βεβαια η κυρία ειναι 15+ χρονια στην αγορά
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#247739 Αυτό που περιγράφεις είναι επιπέδου Senior Manager/Director οπότε λογικό είναι. Αν κρίνω από τις έρευνες αμοιβών και παροχών που διαχειρίζομαι καθημερινά πάντως, δεν θα έλεγα ότι οι ελεγκτικές είναι ιδιαίτερα καλοπληρωτές. Μάλλον στο Μ.Ο. παίζουν. Οι μόνες περιπτώσεις να ξηλωθούν, αλλά αυτό συμβαίνει σε όλους τους κλάδους, είναι αν πετύχουν κανένα αστεράκι στα φορολογικά ή καμιά περίπτωση guru σε συγχωνεύσεις/due diligence.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#247741 Στέφανε είναι αυτό που λέω, πριν κάποια χρόνια ήταν πολύ καλά

πλέον για νέους εργαζομένους (πιο μικρούς από μας, μιας και ξέρω αρκετούς) δεν είναι και κάτι φοβερό

φίλη μου πάντως παράτησε αυτή τη καριέρα μετά από χρόνια γιατί δεν το άντεχε να μην έχει ζωή και δε θεωρούσε ότι άξιζε η ταλαιπωρία, βασικά είχε φτάσει σε σημείο κατάθλιψης

έκανε το ψώνιο της (το οποίο αποκτάς μέσα στη σχολή, "να δουλέψω σε μεγάλη εταιρεία γαματάουα") , κατάλαβε ότι δεν άξιζε το κόπο γιατί είχε πολύ καλύτερες επιλογές στη ζωή της (δεν είναι βέβαια όλοι το ίδιο προνομιούχοι) και έφυγε

άλλος φίλος μου από τη σχολή (πιο μικρός από μας) που ξεκίνησε εδώ και 1.5 χρόνο συνεχίζει δυναμικά και γουστάρει, αλλά τρώει φοβερό πήξιμο

το θέμα είναι τι αντέχει ο καθένας και τι θέλει από τη ζωή του, καλή η καριέρα αλλά το θέμα είναι να έχεις και ζωή

ξέρω και άτομο που παίρνει θεϊκά λεφτά για τα σημερινά δεδομένα και εύχεται τα πράγματα να ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια που έπαιρνε τα μισά, αλλά τουλάχιστον δεν είχε τις σημερινές σκοτούρες

εντάξει να δουλέψεις, αλλά όχι να πεθάνεις και από αυτό

και είναι πολύ λυπηρό όταν βλέπω άτομα που όλη τους η ζωή είναι η δουλειά και το μόνο για το οποίο μιλάνε και σκέφτονται είναι η δουλειά
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 20 Απρ 2016, 13:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#247742 Φιλος μου, στην big4, πηρε το ACCA. Tου εταζαν, οτι εταζε ο Αλεξης και πηρε αυξηση αναλογη προηγουμενων χρονων. Ασε που κατα μεγαλο ποσοστο το παιρνουν και οι υπολοιποι συναδελφοι (στην ιδια η και αλλες ανταγωνιστριες εταιρειες), οποτε δεν ξερω ποιο ειναι το συγκριτικο πλεονεκτημα εν τελει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#247748 Ισχύει ότι για κάποιο λόγο οι απόφοιτοι κάποιων σχολών μεγαλοπιάνονται και θεωρούν μονόδρομο τέτοιες εταιρίες. Η δικιά μου είχε πέσει σε κατάθλιψη που την ίδια περίοδο έφαγε άκυρο από Big 4 και τη δέχτηκαν στην αμέσως επόμενη. Εγώ τη μούντζωνα χειροπόδαρα βέβαια αλλά ήταν βαθιά ριζωμένο το κόμπλεξ (?).

Τώρα που βλέπει τη γλύκα βέβαια ή έχει και γνωστούς σε Big 4 και βλέπει ότι ούτε περισσότερα παίρνουν, ούτε περισσότερα μαθαίνουν,τρώνε και χειρότερη τσαπού, το έχει γυρίσει στο καλαματιανό και μου λέει πόσο δίκιο είχα. Βέβαια ΟΚ κι εγώ στα 26 νομιζα ότι τα ήξερα όλα και ήξερα και εξακολουθώ να ξέρω ένα παπάρι και μισό.

Anyway όπως έχουμε ξαναπει οι ελεγκτικές είναι μια μορφή επένδυσης που αν σου αρέσει και θες, μπορείς να εξαργυρώσεις μετά από 5-6-7 χρόνια δουλειάς. Ανάλογα πόσο αντέχει ο καθένας.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#247756 για μένα πάντως το πιο σημαντικό είναι να έχεις και κάποιο ελεύθερο χρόνο να ασχολείσαι και με πράγματα που σε ευχαριστούν

δέχομαι το να δουλεύεις πολύ και σκληρά, αλλά το να γυρνάς σπίτι σου αργά το βράδυ και απλά να σαπίζεις το θεωρώ απάνθρωπο

ίσως το βρίσκω λογικό αν δουλεύεις για τον εαυτό σου γιατί εκεί οι όροι είναι πολύ διαφορετικοί, αλλά για ένα μέτριο μισθό ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα δουλεύεις ακόμα περισσότερο για έναν καλό μισθό μου φαίνεται πιο ανούσιο από το να περιμένεις τη δευτέρα παρουσία, ή την επανάσταση των μπολσεβίκων του κκε
και να το επιτύχεις όταν θα έχουν ασπρίσει όλα τα μαλλιά σου από το άγχος, είναι μια τρύπα στο νερό

βέβαια δε παραβλέπω ότι πολλοί δεν έχουν και άλλη επιλογή για τον ένα ή τον άλλο λόγο
Άβαταρ μέλους
By dimik
#247772 Πολύ σωστά τα λέει ο Stefan, είναι επένδυση, επενδύεις τον χρόνο και τον κόπο σου μέχρι τα 30-35 για να έχεις μετά μεγάλες αξιώσεις.

40ης δικός μας με 15 χρόνια στην πλάτη έφυγε Director με 50-60.000€ τον χρόνο για να πάει σε group of companies με σχεδόν τα διπλά, μηδενικές υπερωρίες και χαλαρή θέση.
Οι πιτσιρικάδες Assistant managers, Supervising Seniors κλπ φεύγουν από τα 30.000+€ για να γίνουν Financial Controllers σε μεγάλες εταιρείες με τουλάχιστον +5-10.000€, καθόλου άσχημα για 30αρηδες.

Γενικά τα 5 χρόνια σπουδές για πιστοποίηση+δουλειά είναι γαλέρα, αλλά στην σημερινή εποχή είναι και ευλογία για τους δρόμους που ανοίγουν μετά.
Τουλάχιστον εγώ δεν βλέπω και πάρα πολλές καλύτερες επιλογές για τους απόφοιτους οικονομικών. Για να μην πω για μηχανικούς, δασκάλες και φιλόλογους που έχουμε.
Άβαταρ μέλους
By requiem_for_a_dream
#247889 Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση...

Ξέρει κανείς...σε τι ύψος κυμαίνεται ο μισθός για ΠΕ 8μήνο ΑΔΜΗΕ...(σύμβαση ορισμένου χρόνου).

Ευχαριστώ πολύ...προκαταβολικά!
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#248016 Στους λογιστές δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Ισως να είμαι biased μιας και θυμάμαι λογιστική πηγαίνανε όσοι δεν σκαμπαζανε μαθηματικά και αντί για πρώτη δέσμη πηγαίνανε τέταρτη για χαλαρά.
Πρακτικά όσες φορές μίλησα με κάποιον για ειδικό θέμα (γιατί τα βασικά τα κανω κσι μόνος μου) οι απαντήσεις ήταν διφορούμενες και ασαφείς επίτηδες.
Εχω συμμετάσχει σε audits από ορκωτούς και καλά δήθεν κεφαλιά, αν ξεπερασεις λίγο τη δυσκολία ότι πρέπει να μιλάς με την ορολογία τους , τους παρουσιάζεις τα πράγματα όπως θες και τα μασάνε αφού δεν καταλαβαίνουν real life καταστάσεις και πως μεταφράζονται. Τα νούμερα να βγαίνουν, να τσεκάρουν τα κλασικά μεγεθη ότι είναι οκ και τα υπόλοιπα....
Σίγουρα θα υπάρχουνε και αστεράκια απλά δε συναντηθήκαμε ποτέ.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#248049 Λογιστές , οικονομολόγοι , τραπεζικοί , έχουν έναν ιδιαίτερο τρόπο σκέψης :innocent: :lol:

Να μην μιλήσουμε για δικηγόρους και συμβολαιογράφους :innocent: :lol:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#248050 Ε οι αλλοι ειναι παντα οι χειροτεροι απο εμας. Οσοι μας ζητανε λεφτα δε ειναι τρισκαταρατοι.

Καποτε στο τεχνικο γραφειο που ημουν ειχε ερθει ενας πελατης να του βγαλουμε ενα σχεδιακι πολυ απλο. Ο μεγαλος καθησε κανα 2 ωρο να το κανει και το εκτυπωσαμε μετα. Την αλλη μερα ηρθε αυτος να το παρει και να πληρωσει και μου λεει "Ε του πηρε 250 ευρω, χασαμε ολη τη μερα εχτες με την |λογοκρισία|"

Λιγες μερες αργοτερα επρεπε να παμε σ εναν δικηγορο για μια υποθεση. Καναμε τη δουλεια μας και μετα ο μεγαλος "ο παλιοκ#@$%#$ λας μας πηρε τοσα λεφτα για μια φωτοτυπια γαμω τα θεια ολα"
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 21 Απρ 2016, 10:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
KiloMeater έγραψε:Στους λογιστές δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Ισως να είμαι biased μιας και θυμάμαι λογιστική πηγαίνανε όσοι δεν σκαμπαζανε μαθηματικά και αντί για πρώτη δέσμη πηγαίνανε τέταρτη για χαλαρά.
Πρακτικά όσες φορές μίλησα με κάποιον για ειδικό θέμα (γιατί τα βασικά τα κανω κσι μόνος μου) οι απαντήσεις ήταν διφορούμενες και ασαφείς επίτηδες.
Εχω συμμετάσχει σε audits από ορκωτούς και καλά δήθεν κεφαλιά, αν ξεπερασεις λίγο τη δυσκολία ότι πρέπει να μιλάς με την ορολογία τους , τους παρουσιάζεις τα πράγματα όπως θες και τα μασάνε αφού δεν καταλαβαίνουν real life καταστάσεις και πως μεταφράζονται. Τα νούμερα να βγαίνουν, να τσεκάρουν τα κλασικά μεγεθη ότι είναι οκ και τα υπόλοιπα....
Σίγουρα θα υπάρχουνε και αστεράκια απλά δε συναντηθήκαμε ποτέ.

σαν άνθρωπος που οι κύριες σπουδές μου είχαν τη λογιστική ίσα ίσα να υπάρχει (παρόλο που σε οικονομο-χρηματοοικονομικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα) δε διαφωνώ, για αυτό έχω πει άλλωστε ότι αν στήσω ποτέ δική μου δουλειά θα προσλαμβάνω μαθηματικούς ή ανθρώπους με ανάλογο υπόβαθρο (και δεν είναι και λίγοι που θέλουν να δουλέψουν πάνω σε αυτό και ας μην έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, καλύτερα κιόλας..)

πάντως η ασάφεια υφίσταται να ξέρεις γιατί πολλές φορές η νομοθεσία είναι έτσι :rtfm: και διάφορα πράγματα ερμηνεύονται διαφορετικά και από αυτούς που τα κάνουν και από αυτούς που τα ελέγχουν

σήμερα δηλαδή που έκανα μία δουλειά στην εφορία και έμπλεξα με μια τέτοια ασάφεια αφού πέρασα από όλα τα τμήματα για 2η μέρα, τελικά λύθηκε το θέμα με βοήθεια.. γνωριμίας :roll:
δεν ήταν δηλαδή ότι ήθελα να κάνω κάτι παράτυπο, απλά κόλλαγε στο πώς ερμήνευε ο καθένας εκεί μέσα τις διατάξεις

είναι πολλές οι φορές που έχω κάνει το ίδιο πράγμα με διαφορετικούς τρόπους, δεν υπάρχει πάντα μία φόρμα ευτυχώς ή δυστυχώς... δυστυχώς γιατί δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει, ευτυχώς γιατί όταν το κάνεις εσύ και όχι ο άλλος είσαι πιο μάγκας

τις κορυφαίες μου στιγμές πάντως τις έχω ζήσει στο ικα με ελεγχτές "σωστά τα κάνω αυτά, πείτε μου" και με κοιτούσαν σα χάνοι, άρα εκτός αν πέσεις στον 1 στους 100 που πραγματικά ξέρουν τη δουλειά τους μπορείς να κάνεις σχεδόν ότι σου κατέβει
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#251202 http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2 ... .html#more

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης
Φίλος επιχειρηματίας, πριν από λίγο:
«Το 2013 με ρώτησε ο Υπ. Αθλητισμού εάν ενδιαφερόμαστε να νοικιάσουμε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για 20 χρόνια, για να εκμεταλλευθούμε εμπορικά το στάδιο και τους περιβάλλοντες χώρους και να πληρώνουμε ενοίκιο στο δημόσιο. Αρχίσαμε να το κοιτάμε, μας άρεσε και πήγαμε στο Υπουργείο για μια μεγάλη, τελευταία συνάντηση. Εκεί μας είπαν ότι απαράβατος όρος είναι να συνεχίσουμε να απασχολούμε το προσωπικό του ΣΕΦ. Ζητήσαμε κατάλογο ονομάτων, με αρμοδιότητες και αμοιβές. Το ΣΕΦ απασχολούσε τότε ΧΙΛΙΟΥΣ (1.000) υπαλλήλους. Η κατώτερη αμοιβή ήταν της καθαρίστριας: €1.600 ενώ από τους 1.000 υπαλλήλους, εμφανίζονταν στο ΣΕΦ για να εργασθούν περίπου 40. Οι υπόλοιποι ήταν είτε αποσπασμένοι σε κομματικά γραφεία ή απλώς έμεναν σπίτι τους. Φυσικά αποσύραμε το ενδιαφέρον μας. Από όσο γνωρίζω, το μισθολόγιο του ΣΕΦ δεν έχει μεταβληθεί».
Συνεχίστε να πληρώνετε φόρους. Εβίβα, στη Σοβιετική Δημοκρατία της Ελλάδος!

Το κείμενο αναρτήθηκε στο facebook, την Μεγ. Δευτέρα, 25η Απριλίου 2016, από τον φίλο μου κ. Περικλή Κωνσταντινίδη, οικονομολόγο (PhD). Απλώς το αντέγραψα, χωρίς να αλλάξω ούτε μια λέξη!