Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#247555 Για λάθος εταιρία εκπονήθηκε το πλάνο.
Άβαταρ μέλους
By markvag
bibendum έγραψε:ωραιος και του λογου σου. Δεν κανεις προσληψη και ψαχνεις πρακτικαριο να τον χωνεις και να σας βγαλει το φιδι απο την τρυπα. Προσεξε την επομενη φορα που θα ποσταρεις ενα αριστερο λογιδριο :shifty:

Δεν είναι δική μου ιδέα και προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος για πολλούς λόγους (ο κυριότερος είναι ότι πέρα από το ότι μιλάμε για εκμετάλλευση, δεν θα λύσουμε και το πρόβλημα που έχουμε με αυτό τον τρόπο)... :protest: Αλλά όταν μιλάνε οι βαθμοφόροι, τα στρατιωτάκια βγάζουν το σκασμό... :innocent: :lol: :lol:

gakost έγραψε:Δεν είναι όλες οι πρακτικές το ίδιο. Υποθέτω μιλάς για πρακτική ΤΕΙ. Από όσο θυμάμαι και αν δεν έχει αλλάξει κάτι υπάρχει η υποχρέωση του εργοδότη να μην βάζει τον ασκούμενο νυχτερινη βάρδια την περίοδο τον εξετάσεων οπότε υποθέτω δεν υπάρχει πρόβλήμα. 'Αλώστε υπάρχουν επαγγέλματα που έχουν παράξενο ωράριο όπως πχ τα τουριστικά. Σε ένα ξενοδοχείο στην θέση του μπαρ ή του εστιατορίου τη άσκηση να κάνεις το πρωί; Επίσης τα νοσοκομεία πχ δουλεύουν όλες τις μέρες όλη την ώρα. Βέβαια υπάρχει ο ασκούμενος είναι εκεί για να μάθει οπότε δεν παίζει (ή δεν θα έπρεπε να παίζει) το σενάριο νύχτα είναι ήσυχα βγάλτα πέρα μόνος σου.

ΟΚ, ευχαριστώ! :thumbsup:

Ναι για κάτι τέτοιο μιλάω...

gakost έγραψε:bibentum, Ο θεσμός της πρακτικής των ΤΕΙ δεν είναι τσαμπέ χώσιμο πάρε έναν δούλο όπως πχ των ΙΕΚ. Έχει θεσμοθετημένο πλαίσιο, αμοιβες και πλήρη εργασιακά δικαιώματα (ότι τέλος πάντων έχει απομείνει). Επίση είναι στην κρίση του ασκούμενου που θα πάει για πρακτική, σίγουρα υπάρχουν καλοί και κακοίο εργοδότες αλλά όταν επιλέγεις έχεις μια ιδέα του που πας.

Ακριβώς. Και πίστεψέ με, όσο περνάει από το χέρι μου θα είναι καλύτερα από αλλού που έχω πάει ως κανονικός εργαζόμενος. :)

Zorz έγραψε:Να προσθέσω επίσης ένα ακόμα σύμπτωμα του πώς εννοούμε το entrepreneurship α λα γκρέκα. Κλέβουμε ΦΠΑ με εικονικά τιμολόγια, μετά κλαιγόμαστε για να μας χαριστεί ουσιαστικά το πρόστιμο, στα κέρδη είμαστε ΑΕ (ο εργοδότης βάζει το ρίσκο και δίκαια απολαμβάνει τα ανάλογα ωφέλη, να λέτε και ευχαριστώ που δίνει δουλειά στο πόπολο κλπ), αλλά στις ζημιές ξαφνικά το μαγαζί γίνεται "συνεταιρισμός" κλπ. :iconcool: :iconcool:

Πέφτω από τα σύννεφα... πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο για μία εταιρεία στην Ελλάδα... :omg: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Zorz έγραψε:

Από τη μια, ο Μάρδας λέει παπαριές ό,τι δεν τρέχει και τίποτα με τα capital controls και ότι όλα είναι καλά και ωραία σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Να τα λέμε αυτά. Από την άλλη όμως, το μαγαζάκι είχε αρχίσει να ρετάρει και μη κρατάει ρελαντί εδώ και χρόνια, δεν είναι χτεσινό το φαινόμενο. Γιατί είδα διάφορους καλοθελητές να τρέχουν να εκμεταλευτούν το γεγονός (πατώντας επί "πτωμάτων" εργαζομένων) ότι όλα ήταν καλά και ρόδινα -σιγουράτζα blue chip- μέχρι τον 1/15 και μέσα σε μια μέρα άλλαξαν όλα. :whistlink:

Να προσθέσω επίσης ένα ακόμα σύμπτωμα του πώς εννοούμε το entrepreneurship α λα γκρέκα. Κλέβουμε ΦΠΑ με εικονικά τιμολόγια, μετά κλαιγόμαστε για να μας χαριστεί ουσιαστικά το πρόστιμο, στα κέρδη είμαστε ΑΕ (ο εργοδότης βάζει το ρίσκο και δίκαια απολαμβάνει τα ανάλογα ωφέλη, να λέτε και ευχαριστώ που δίνει δουλειά στο πόπολο κλπ), αλλά στις ζημιές ξαφνικά το μαγαζί γίνεται "συνεταιρισμός" κλπ. :iconcool: :iconcool:

αυτοί είχαν πρόβλημα χρόνια τώρα, γνωστός μου που ήταν εκεί και ευτυχώς κατάφερε και έφυγε πριν βουλιάξει το καράβι και κατάφερε να διαπραγματευτεί εγκαίρως αλλού θέση με καλύτερες συνθήκες συνεχώς αυτή την εικόνα μου έδινε

πρώτα από όλα ο ίδιος είχε υποστεί δύο σημαντικές μειώσεις μισθών καιρό τώρα, αυτό από μόνο του ήταν δείγμα ότι κάτι δε πάει καλά

αυτά που έγιναν επί σύριζα ίσως επέσπευσαν το θέμα, αλλά υπήρχε θέμα και κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό που έγινε

καλά αυτοί με το φπα είναι θεούληδες, μπράβο τους :lol: αναρωτιέμαι αν θα καταφέρουν να τους καταδικάσουν :hmmm:

στις ζημιές εννοείται ότι γίνεσαι συνέταιρος με τον εργοδότη :rtfm: και τιμή σου είναι κιόλας :rtfm:

βέβαια όταν ξεκινάει να γίνεται αυτό καλό είναι να κόβεις λάσπη asap
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:Το βράδυ έβλεπα εφιάλτη.....ότι γύρισα Ελλάδα και πήγα πρώτη μέρα για δουλειά :s_omg :s_omg :s_omg

:omg:

Κακές αναμνήσεις... μην το σκέφτεσαι... :rtfm: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
markvag έγραψε:
dimik έγραψε:Το βράδυ έβλεπα εφιάλτη.....ότι γύρισα Ελλάδα και πήγα πρώτη μέρα για δουλειά :s_omg :s_omg :s_omg

:omg:

Κακές αναμνήσεις... μην το σκέφτεσαι... :rtfm: :lol: :lol:

Moυ έχει μείνει κολλημένη εικόνα στο μυαλό όπου η αδερφή του αφεντικού με ρωτάει να τις πω ειλικρινά πόσα έπαιρνα μέχρι τώρα, μόλις τις λέω φεύγει τρέχοντας και ανοίγει την πόρτα του γραφείου λέγοντας "καλά ξέρεις πόσα έπαιρνε αυτός και τον έφερες εδώ; θα μείνει τώρα με 800€;" :rant:

Ποιο ζωντανό όνειρο δεν έχω δει :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#247659 Επειδή δε το έχω παρακολουθήσει, ξέρει κανείς να μου πει τι θα αλλάξει στις νέες φορολογικές κλίμακες...με τη βοήθεια του Σύριζα? :roll:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#247672 http://www.forologikanea.gr/index.php?m ... Newsletter

θα πέσει κλάμα

και οι ξεφτίλες οι δανειστές θέλουν 8000 αφορολόγητο :omg:
Άβαταρ μέλους
By dimik
QsisVTS έγραψε:http://www.forologikanea.gr/index.php?module=news&func=display&sid=%2013241&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter

θα πέσει κλάμα

και οι ξεφτίλες οι δανειστές θέλουν 8000 αφορολόγητο :omg:

Γιατί πρέπει να τα κάνουν τόσο πολύπλοκα; :s_crazy

Είναι τόσο δύσκολο να καθορίσουν 5-10 φορολογικές κλίμακες και άλλες τόσες απαλλαγές από έξοδα να ξεμπερδεύουν;

όχι εισφορές, αλληλεγγύες και @@ καμαρωτά :rant:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Συγκεκριμένα η κλίμακα ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης την οποία προτίθεται να ενσωματώσει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ και κλιμακωτούς συντελεστές:

* 2,2% για εισόδημα από 12.001έως 20.000 ευρώ
* 5% από 20.001 έως 30.000 ευρώ
* 6,5% από 30.001-40.000 ευρώ
* 7,5% από 40.001 έως και 65.000 ευρώ
* 9% από 65.001 έως και 220.000 ευρώ
* 10% από 220.001 ευρώ και πάνω

Σήμερα η εισφορά, υπολογίζεται με συντελεστές:

*0,7% για εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ
*1,4% για εισοδήματα από 20.001 έως 30.000 ευρώ
*2% για εισοδήματα από 30.001 έως 50.000 ευρώ
*4% για εισοδήματα από 50.001 έως 100.000 ευρώ
*6% για εισοδήματα από 100.001 έως 500.000 ευρώ και
*8% για εισοδήματα από 500.001 ευρώ και πάνω.

Που να τους κυνηγάει η αρκούδα του Ντι Κάπριο! :rant:

Δεν θέλω να νιαμου να είμαι με κανένα μπάσταρδο αλληλέγγυος. :protest:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#247678 Η εισφορά παλιά ήταν ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ , τώρα είναι κλιμάκια .

Το ασφαλιστικό θέλει λίγο ψάξιμο . Συμφέρει για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα από το επάγγελμα .