Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Dimitris_P έγραψε:Ναι, έχω δει κάτι ωραία αλλά πανάκριβα.

Ένας καλός τρόπος να αγοράσεις σε καλή τιμή αυτό που θέλεις είναι να το αγοράσεις εκτός εποχής. Τα έπιπλα κήπου τώρα έχουν τις μέγιστες τιμές τους, σε αντίθεση με τον φθινόπωρο που μπορείς να τα βρείς και στην μισή τιμή.

PeterPan έγραψε:Θα σου έλεγα να πάρεις "δερμάτινη" κ το καλοκαίρι αν ιδρώνεις με σορτσάκι να βάζεις ένα πανί (πχ μια άδεια μαξιλαροθήκη 65χ65).

Στο γραφείο του σπιτιού έχω μια δερμάτινη της SATO. Το καλοκαίρι συνήθως στο σπίτι φοράω μόνο ένα παντελονάκι και το μόνο που μ’ ενοχλεί είναι όταν ακουμπάω την γυμνή πλάτη μου στην πλάτη της πολυθρόνας. Αυτό όμως το έχω λύσει αποτελεσματικά με μια μπουρνουζοπετσέτα που ρίχνω στην πλάτη της πολυθρόνας. Την πλένω κάθε τόσο και είναι αφράτη και μυρωδάτη και σίγουρα καλύτερη επιφάνεια να ακουμπάει η γυμνή πλάτη σε σχέση με το χοντρό ύφασμα μιας υφασμάτινης πολυθρόνας που δύσκολα πλένεται (αν πλένεται). Αν στο μέλλον την χρειασθεί να την αντικαταστήσω, πάλι δερμάτινη θα πάρω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#246588 Λέω να πάρω κανά τέτοιο τραπέζι
Εικόνα
https://www.leroymerlin.gr/gr/epipla-di ... -61858202/

με τις καρέκλες αυτού του σετ
Εικόνα
https://www.leroymerlin.gr/gr/epipla-di ... -61842200/

ή αυτές
Εικόνα
https://www.leroymerlin.gr/gr/epipla-di ... -61493222/
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#246614 πιο ανετες απο αυτες του σκηνοθετη δεν εχω βρει.Αλλαζεις πανι φθηνα(και χρωμα αμα το βαρεθηκες) κλεινουν και αποθηκευονται ευκολα,δεν χαλανε ποτε.Απο το 2004 εχουν λουστραριστει μια φορα πριν 5 χρονια και ειναι καινουριες.Πανια αλλαγη μια φορα τοτε που λουστραριστηκαν,και αυτο γιατι τις αφηνα ολο το χειμωνα εξω.
Καθεσε με τις ωρες και δεν πιανεσαι.Βαζεις τα ποδια πανω στο σιδερο του μπαλκονιου δεν πιανεσαι.
Οι καλυτερες μακραν.Βαφονται με βερνικι ξυλου μεχρι και αποχρωση βεγκε παμφθηνα,αμα σε χαλαει το φυσικο τους και θελεις να ταιριαζει με σκουρο τραπεζακι.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#246712 Συμφωνώ! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#246714 +1 για τα άβολα χερούλια
+πολλά για του σκηνοθέτη, διπλώνουν, διαχρονικές, βολικότατες κλπ αλλά αθάνατες δεν είναι. Ειδικά αν τις σηκώνεις σούζα για να λικνίζεσαι με τα πόδια πχ στο κάγκελο τείνουν να χαλαρώνουν τα ξύλα και σταδιακά αποσυντίθενται.Αν βέβαια τις προσέχεις και τις συντηρείς τότε ναι αυτές θα σε θάψουν.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#246718 επισης αλλο πλεονεκτημα,τις παιρνεις σιγα-σιγα εαν υπαρχει οικονομικο θεμα. Αγοραζεις 2-3 και οποτε εχεις αγοραζεις και αλλες.Το σχεδιο ειναι ιδιο δεκαετιες.Τις βρισκεις παντου κυριολεκτικα. Χαλασε μια? Αγοραζεις μια καινουρια. Απο το σαλονακι με τις ασορτι τι θα ζητησεις μετα απο 5-10-15 χρονια? μια καρεκλα που ηταν εισαγωγη απο Κινα και εχουν αλλαξει 10 σχεδια απο τοτε? Γιατι τωρα ειναι της μοδας τα σκουρα μεταλλικα,μετα απο χ χρονια θα ειναι τα ανοιχτοχρωμα και δεν θα βρισκεις πουθενα.
Τις σκηνοθετη τις συνδιαζεις και με κατι τετοιο που ειναι και αυτο αθανατο με ενα βερνικι στα 5-10 χρονια(5 λεπτα δουλεια)
και εισαι κομπλαν. Ετσι εχω κανει εγω τουλαχιστον.

Εικόνα

εντιτ στις καρεκλες σκηνοθετη δεν υπαρχει μια ποιοτητα.Υπαρχουν καποιες με λεπτα ξυλα και καποιες με πολυ πιο χοντρα ξυλα.Παρτε αυτες με τα χοντροτερα ξυλα.Ειναι λιγο πιο ακριβες,αλλα δεν τζογαρουν με τιποτα.

εντιτ2 αυτη ειναι η καλη με τα χοντρα.
Εικόνα

αυτη ειναι με τα λεπτα ξυλα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#246731 Έχουμε και το ίδιο σχεδόν τραπέζι. Το δικό μου έχει ελαφρώς στρογγυλεμένες τις 4 γωνίες.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#246741 Υπάρχουν Ελληνικές και εισαγόμενες. Η πρώτη της φωτογραφίας μου μοιάζει Ελληνική και είναι καταπληκτικά ίδια με ένα ζευγάρι πολυθρόνες που αγόρασα πρίν από 4-5 χρόνια από μια βιοτεχνία της Θεσσαλονίκης ("ΜΑ.ΒΙΟ.Κ"). Βιοτεχνίες που φτιάχνουν τέτοιες πολυθρόνες υπάρχουν μερικές ανά την Ελλάδα. Η δεύτερη ίσως είναι εισαγόμενη.

Έχω και μια εξάδα από οξιά που είχα αγοράσει πρίν από το 2000 από την ίδια βιοτεχνία και είναι άψογες. Όπως είπε ο dimviii αλλάζεις το ύφασμα και έχεις καινούριες πολυθρόνες. Την τελευταία φορά αντί για ύφασμα έβαλα ένα δικτυωτό συνθετικό που και άνετο είναι και αρκετή ελαστικότητα έχει και δεν λερώνει και φαίνεται να αντέχει περισσότερο από το ύφασμα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#246745 ΔΙΑΚΟΠΗ, για .. . ολίγες σκέψεις . :s_whiteflag

Χωρίς καμιά ειρωνεία και σαφώς, καμιά οικονομική "αιχμή" (όλα προυποθέτουν ανάλογο χρήμα , αλλά υπάρχουν για το κάθε τί και φτηνές-όμορφες λύσεις), δεν είναι πολλοί αυτοί που πραγματικά τους αρέσει και θέλουν (ματαείπαμε : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ! :rtfm: ) να πληρώσουν ακόμα και 10, 20, 50€ για να πάρουν κάτι όμορφο και χρηστικό για το σπίτι τους.
Και όλα όσα γράφω (και υποννοώ :innocent: ), είναι ανεξάρτητα ακόμα και του "γούστου" , αφού σίγουρα θα διαφέρει ανάλογα χαρακτήρα/προσωπικότητας και κυρίως, του στύλ της κατοικίας που διαθέτει ο καθένας μας. Αλλο το <<εμένα αυτό/εκείνο κλπ δεν μου αρέσει>> και άλλο το <<ωρέ, εγκατάλειψη-αδιαφορία>>!

Εντυπωσιάζομαι λοιπόν (το είχα ξαναγράψει στο παλιό και στο νύν), απο ανθρώπους που δεν διαθέτουν για το πασιφανώς πλέον ρημάδι τους (και όχι μόνο λόγω της κρίσης και της απαξίωσης των ακινήτων, της κατήφειας κλπ), ούτε φράγκο για να αντικαταστήσουν κάποιο έπιπλο, μά κουρτίνα, να αγοράσουν ένα όμορφο βάζο ρε αδερφέ!
Ειδικά σήμερα, με τόσα φτηνά αλλά "ομορφα" είδη στα καταστήματα (ακόμα και στο Jumbo), ... απορώ ακόμα περισσότερο.
Όσο για το (εντοπισμένο ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους :lol: ) αδιάφορο στο όλο θέμα "ασθενές" φύλο... , δεν έχω λόγια! :innocent:

Αυτά τα ολίγα απο μένα και με την ευχή μου : Καλές αγορές (και μαστορέματα :iconcool: ) λοιπόν ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#246759 Καλημέρα Δημήτρη,

Εκτός του οικονομικού (που είναι το πρώτιστο) είναι και θέμα προτεραιοτήτων αλλά και θέμα ελεύθερου χρόνου, κεφιού, γούστου κλπ.

Προσωπικά δεν θα αγόραζα τίποτε από το Jumbo (μια φορά πήγα και δεν ξαναπάτησα) και προτιμώ να περιμένω έως ότου μπορέσω να αγοράσω κάτι καλό, κάτι που μου αρέσει. Τα πρώτα χρόνια όταν μπήκαμε στο σπίτι, στο σαλόνι είχαμε αντί για φωτιστικά δύο λάμπες κρεμασμένες σε ντούι. Δεν μας χάλασε καθόλου. Αγοράσαμε όταν μπορέσαμε τα φωτιστικά που θέλαμε και τα χαιρόμαστε έως σήμερα.

Στην τραπεζαρία για τραπέζι είχα ένα παμπάλαιο μισοδιαλυμένο που το σκέπαζε η γυναίκα μου με μακριά τραπεζομάντιλα για να μη φαίνονται τα στραβά του πόδια, έως ότου μπόρεσα και παρήγγειλα μια τραπεζαρία από καρυδιά ακριβώς όπως την ήθελα. Αν αντί για το παλιό μισοδιαλυμένο τραπέζι έπαιρνα ένα φτηνό από το praktiker με ένα σετ καρέκλες, μάλλον θα έμενα ακόμη μ΄αυτά...

Επίσης κακά τα ψέματα, τον πρώτο λόγο στην διαμόρφωση / διακόσμηση τους σπιτιού την έχει η σύζυγος. Αν αυτή έχει μεράκι, το σπίτι θα είναι κουκλίστικο.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#246786 Αλήθειες.. +πολλά

Εγώ βέβαια που είμαι εργένης, το ψάχνω μόνος μου, μου αρέσει η διαδικασία αυτή. Ό,τι έχει το σπίτι είναι του δικού μου γούστου αποκλειστικα. Παρεμπιπτόντως είμαι στο ψάξιμο για τραπέζι/καρέκλες για τη κουζίνα, προτιμάται κερασιά λόγω χρώματος. Any ideas?
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#246829 Το θέμα είναι να βρω ταιριαστή καρέκλα για το τραπέζι, και δεν εννοώ τα χρώματα αλλά το ύψος κλπ. Δεν μπορώ ούτε με πιο χαμηλή από το ιδανικό για μένα αλλά ούτε το πιο ψηλό. Αν βρω πλήρες ταιριαστό σετ έχει καλώς. Σαν σύνολο δεν θέλω να ξεπεράσω τα €300.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dimitris_P έγραψε:Το θέμα είναι να βρω ταιριαστή καρέκλα για το τραπέζι, και δεν εννοώ τα χρώματα αλλά το ύψος κλπ. Δεν μπορώ ούτε με πιο χαμηλή από το ιδανικό για μένα αλλά ούτε το πιο ψηλό. Αν βρω πλήρες ταιριαστό σετ έχει καλώς. Σαν σύνολο δεν θέλω να ξεπεράσω τα €300.

μια χαρα εισαι στα 300 για 4 καρεκλες και τραπεζι μεγαλο ,να κανει για 6 ατομα πχ.
Προσοχη μονο στη διασταση του τραπεζιου σε σχεση με το μπαλκονι. Υπολογισε το χωρο που θα τρωει η καρεκλα κλπ.