Απο την αλλη, το επιβεβαιωσα, σε φιλους ζητησαν photo id και proof of address.
Μαλιστα πηραν και ενα mail σαν αυτο
Dear χχχ,
As part of our security measures, we regularly screen activity in the PayPal system. During a recent screening, we noticed an issue regarding your account.
Case ID Number: χχχχ-χχχχ-χχχχ-χχχχ
For your protection, we have limited access to your account until additional security measures can be completed. We apologize for any inconvenience this may cause.
edit: Aπαντησα σε Post που δεν υπαρχει πλεον.
g47 έγραψε:Οκ τοτε εχουν μουφα paypal, αγοραζουν μουφες απτο ebay και πληρωνουν αερα.
πάντως σαν κι αυτό που έβαλεσ, παίζει αρκετά να είναι και μούφα.
Εμένα μου έρχονται αρκετά ίδια με αυτό, σε διεύθυνση που δεν έχω καν paypal
Ζητάνε τέτοια στοιχεία, αλλά πάντα μέσα από το site τους τα δίνεις, όχι από mail.
mjacob έγραψε:g47 έγραψε:Οκ τοτε εχουν μουφα paypal, αγοραζουν μουφες απτο ebay και πληρωνουν αερα.
![]()
πάντως σαν κι αυτό που έβαλεσ, παίζει αρκετά να είναι και μούφα.
Εμένα μου έρχονται αρκετά ίδια με αυτό, σε διεύθυνση που δεν έχω καν paypal![]()
Ζητάνε τέτοια στοιχεία, αλλά πάντα μέσα από το site τους τα δίνεις, όχι από mail.
Προφανως υπαρχουν και τα ψαρωτικα (ολοι εχουμε τετοια mail) αλλα θυμαμαι οντως να υπαρχει θεμα με τη καρτα γιατι ειχε δεχτει επιθεση στο ebay και του ειχε μπλοκαριστει ο κωδικος. Τοτε εσταλει και αυτο το mail, οντως στο paypal υπαρχαν warnings, εστειλε δυο scans και ηταν παλι οκ. Μπορει να κανω λαθος και σε αυτο, μπορει να λεει μαλακιες.
g47 έγραψε:Προφανως υπαρχουν και τα ψαρωτικα (ολοι εχουμε τετοια mail) αλλα θυμαμαι οντως να υπαρχει θεμα με τη καρτα γιατι ειχε δεχτει επιθεση στο ebay και του ειχε μπλοκαριστει ο κωδικος. Τοτε εσταλει και αυτο το mail, οντως στο paypal υπαρχαν warnings, εστειλε δυο scans και ηταν παλι οκ. Μπορει να κανω λαθος και σε αυτο, μπορει να λεει μαλακιες.
Ας πούμε:
Dear Customer,
We need your help resolving an issue with your account. To give us time to
work together on this, we've temporarily limited what you can do with your
account until the issue is resolved.
We understand it may be frustrating not to have full access to your PayPal
account. We want to work with you to get your account back to normal as
quickly as possible.
What's the problem?
We need a little bit more information about you to help confirm your
identity.
Case ID Number: PP-001-487-280-335
με τα logo τα ωραία, και κουμπάκι για να συνεχίσεις.
δεξί click στο κουμπάκι -> copy link -> paste: hχχp://[μην το πατήσει κανείς]5.39.70.173/[χχχ]~ddlproxy
seems legit
Γενικά ποτέ και για κανένα λόγο click σε link σε τέτοια mail.
Στην χειρότερη, κάνεις κανονικό login στο paypal και βλέπεις αν έχεις κάποιο notification εκεί.
kostis20 έγραψε:Παιδια ηδη τα έστειλα στη διευθυνση που μοθ δωσατε και μου απαντησαν απο το paypal.Δεν ήταν απο αυτούς....Το ψαχνουν λεει.Μάλλον phising...
Τι κανω εγω τώρα είναι το θέμα?
Δωσε τα στοιχεία σου σε εμενα.Δεν με εμπιστευεσαι;Γιατί;
mjacob έγραψε:με τα logo τα ωραία, και κουμπάκι για να συνεχίσεις.
δεξί click στο κουμπάκι -> copy link -> paste: hχχp://[μην το πατήσει κανείς]5.39.70.173/[χχχ]~ddlproxy
seems legit![]()
Στην χειρότερη, κάνεις κανονικό login στο paypal και βλέπεις αν έχεις κάποιο notification εκεί.
Αυτό. Και χωρίς να κάνεις copy-n-paste φαίνεται, αρκεί να δεις στο κάτω μέρος του -όποιου- mail client το URL που σου βγάζει όταν κάνεις hover το mouse πάνω από το link...ΑΚΟΜΑ και αν κάπου μέσα έχει τη λέξη paypal, google, microsoft κλπ, πρώτα κοιτάμε αν είναι HTTPS, και μετά βλέπουμε αν το link μας λέει κάτι...το καλύτερο είναι φυσικά να κάνουμε μόνοι μας Login στο υπό συζήτηση site και να τσεκάρουμε αν υπάρχει θέμα....
mjacob έγραψε:g47 έγραψε:Προφανως υπαρχουν και τα ψαρωτικα (ολοι εχουμε τετοια mail) αλλα θυμαμαι οντως να υπαρχει θεμα με τη καρτα γιατι ειχε δεχτει επιθεση στο ebay και του ειχε μπλοκαριστει ο κωδικος. Τοτε εσταλει και αυτο το mail, οντως στο paypal υπαρχαν warnings, εστειλε δυο scans και ηταν παλι οκ. Μπορει να κανω λαθος και σε αυτο, μπορει να λεει μαλακιες.
Ας πούμε:Dear Customer,
We need your help resolving an issue with your account. To give us time to
work together on this, we've temporarily limited what you can do with your
account until the issue is resolved.
We understand it may be frustrating not to have full access to your PayPal
account. We want to work with you to get your account back to normal as
quickly as possible.
What's the problem?
We need a little bit more information about you to help confirm your
identity.
Case ID Number: PP-001-487-280-335
με τα logo τα ωραία, και κουμπάκι για να συνεχίσεις.
seems legit![]()
Nope.
Απο το paypal εγιναν ολα. Για αυτο μιλησα για warnings. Δεν κανεις κλικ σε λινκ απο μειλ.
kostis20 έγραψε:Τωρα που πάτησα τα link τι κάνω?
Την φουτσισες!!!!!!!!!!
Τι να παθεις αν δεν έχεις δώσει τα στοιχεία σου;
kostis20 έγραψε:Τωρα που πάτησα τα link τι κάνω?
Εφόσον δεν έδωσες στοιχεία το χειρότερο που μπορείς να πάθεις είναι κατεγισμός από διάφορα περίεργα email , spam, scam spoofing κλπ μιας και πλέον είναι verified η διεύθυνση σου