Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#244960 Παίδες βοήθεια.
Στη δουλειά έχω ένα laptop HP 5ετίας περίπου.
Έχω περασμένα τα windows 10.
Από χθες όμως έχει έρθει ένα συγκεκριμένο update του touchpad (Synaptics PS/2 κάτι τέτοιο) και αφότου γίνεται το update δεν μου δουλεύει το roll up/down.
Πάω από το device manager --->ποντίκι ----> Synaptics και του κάνω επαναφορά προγράμματος και φτιάχνει, αλλά μετά από επανεκκίνηση το εν λόγω update εγκαθίσταται και ξανά το πρόβλημα εμφανίζεται.

Έχω αναζητήσει στο google λύση αλλά δεν έγινε κάτι.

Τι κάνω; Ας βοηθήσει όποιος μπορεί γιατί έχω σπάσει το κεφάλι μου.
Πως μπορεί να σταματήσει να λαμβάνει το συγκεκριμένο update ;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
Red Garland έγραψε:How to temporarily prevent a Windows or driver update from reinstalling in Windows 10

How to stop Windows 10 messing up your drivers

Αυτό του 2ου λινκ το έκανα χθες αλλά πάλι το κάνει. Επίσης στο τέλος που λέει "No, let me choose what to do option. A new subset of options will appear, and you just need to select the one labeled Never install driver software from Windows Update before clicking Save Changes."
Αυτό έχει εξαφανιστεί σαν επιλογή από τα δικά μου 10άρια γιατί προφανώς έχω πάρει κάποιο Service pack που άλλαξε αυτή τη ρύθμιση.

Το 1ο λινκ το βρήκα πριν από λίγο και εγώ. Στις ρυθμίσεις του λάπτοπ όμως στον τομέα των αναβαθμίσεων μου ζητάει να κάνω "Εγκατάσταση τώρα" το εν λόγω synaptics update.
Άβαταρ μέλους
By g8777
QsisVTS έγραψε:
g8777 έγραψε:Εχω ενα θεμα με το λαπτοπ (Dell 3542 ) εδω και καιρο, απλα δεν ειχα ασχοληθει (= απεφευγα να συγχιστω).
Συγκεκριμενα εχω battery drain οταν ειναι κλειστο. Οχι σε sleep mode, κανονικα κλεισιμο με Start-->Power--> Shut down. To βαζω στην τσαντα μεταφορας με full μπαταρια (το εχω σχεδον παντα στον φορτιστη) και οταν το ξανανοιγω ή ειναι αδεια η μπαταρια και θελει εκκινηση απο τον φορτιστη ή εχει φτασει στο οριο. Οσο ειναι κλειστο δεν νιωθω να δουλευει ο ανεμιστηρας ή ψιλοκραδασμους απο τον σκληρο δισκο.
Απ'οτι ειδα εχουν και αλλοι αυτο το θεμα χωρις καποια αξιοπιστη λυση. Any thoughts;

Έχω και κι εγώ το ίδιο θέμα στο lenovo μου; :hmmm: τι σκατά;

Κιουση φρεσκα κουλουρια:

Red Garland έγραψε:@g8777
χμ... το λειτουργικό που του φοράς μας το κρατάς για έκπληξη; :hmmm:

ΑWell guys I have a Dell 3542 and I was having the same issue searched for 2 days and this drove me crazy. Well It is because
of bad Intel Management Engine Driver if yours is uprgarded to v11 something you don't need to downgrade, just go to: device
manager->System Devices-> Intel Management Interface->Properties->Power Management and uncheck Allow the computer to turn of
this device to save power and try testing now hopefully it will work
---
ΒI was having this same problem with my Thinkpad 8 W10 tablet. The tablet's battery would be completely drained after some 8
hours, even with the device completely shut off (not sleeping, not hibernating, but shut off). In my case, the problem turned
out to be the "fast initialization" option that was turned on.
This option is in Control Panel > Energy Option > System Configuration (sorry if the names are different, my Windows is not
in English). The option is "grey", but you can alter it after pressing the blue option called something like "Alter
configurations not available at the moment". Turn this option off and I hope your problem will be solved too.

Οι πιο πολλοί λένε ότι τους δούλεψε το Α.
Μπορεί να είναι και μπαταρία βέβαια αφού το λέει ο μοδ...

Εκανα το Α, problem solved. Αυτη η νυφιτσα ο Γκαρλαντ ξερει πολλα. :hmmm: Τα πετανει. :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#245369 Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με έναν repeater της Tp-Link και συγκεκριμένα το TL-WA801ND.

Το συγκεκριμένο δεν δούλεψε ποτέ σωστά με το stock firmware, οπότε ως ύστατη λύση εγκατέστησα το DD-WRT με το οποίο δούλεψε άψογα.

Το θέμα είναι πως ύστερα από κάποιο διάστημα δεν συνδεόταν στο δίκτυο, οπότε προσπάθησα να μπω στο admin page, αλλά δεν θυμόμουν user και pass. Έκανα reset, αλλά τώρα δεν μπορώ να βρω την ip του repeater για να μπω στην admin page. :rant:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#245394 ωραία αφού λύνεται το θέμα θα το κοιτάξω κι εγώ, γιατί δεν είναι πράγματα αυτά

αν και έχω μέρες να ανοίξω το λάπτοπ, όλο στο desktop ξάπλα-ημίνεκρος κάθομαι με monitor τη τηλεόραση
Άβαταρ μέλους
By axel12p
gakost έγραψε:Δεν την γράφει από κάτω;

Έχει αναλυτικές οδηγίες εδώ

Ευχαριστώ αλλά η default ip φαίνεται να μην δουλεύει. Πιθανότατα επειδή του άλλαξα firmware έχει αλλάξει και η ip.

Δοκίμασα να πληκτρολογήσω arp -a και μου βγάζει μια άσχετη διεύθυνση "169.254.69.26"
Άβαταρ μέλους
By cabala10
axel12p έγραψε:Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με έναν repeater της Tp-Link και συγκεκριμένα το TL-WA801ND.

Το συγκεκριμένο δεν δούλεψε ποτέ σωστά με το stock firmware, οπότε ως ύστατη λύση εγκατέστησα το DD-WRT με το οποίο δούλεψε άψογα.

Το θέμα είναι πως ύστερα από κάποιο διάστημα δεν συνδεόταν στο δίκτυο, οπότε προσπάθησα να μπω στο admin page, αλλά δεν θυμόμουν user και pass. Έκανα reset, αλλά τώρα δεν μπορώ να βρω την ip του repeater για να μπω στην admin page. :rant:

network and sharing center->change adapter settings->right click on active ethernet->status->details->ipv4 default getaway->voila
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
pro έγραψε:http://www.protothema.gr/zoi/article/570358/apisteuto-diegrapse-olokliri-tin-etaireia-tou-me-mia-lathos-grammi-kodika/

Εδωσε rm -rf και δεν ειχε και backup. Και ειχε και εταιρεια. Θεος!

Το κόβω για τύπου κουλούρι το άρθρο. Ναι είναι πολύ εύκολο να κάνεις rm -rf σαν root αλλά αν δεν κάνεις τίποτε άλλο μετά τότε recovery μπορείς να κάνεις εύκολα. Επίσης δεν γίνεται κοτζάμ hosting να μην είχε backup.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
cabala10 έγραψε:
axel12p έγραψε:Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με έναν repeater της Tp-Link και συγκεκριμένα το TL-WA801ND.

network and sharing center->change adapter settings->right click on active ethernet->status->details->ipv4 default getaway->voila

Δυστυχώς τίποτα. Μου εμφανίζει την IP, αλλά όταν την πληκτρολογώ για να μπω δεν ανοίγει η σελίδα (είτε με DHCP είτε αλλάζοντας την IP του μηχανήματος ώστε να ταιριάζει με την IP που μου εμφανίζει). :x

Ίσως απλά μπρίκαρε...