Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#245053 αλλη μαρκα δεν ειχες πει οτι ηταν?
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#245060 Ναι, αλλα το "pinarello" ειναι πιο μουρικο :Ρ

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By dimviii
rocsta έγραψε:Ναι, αλλα το "pinarello" ειναι πιο μουρικο :Ρ

μαιμου ποδηλατο δεν ειχα ξαναδει :lol:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#245070 :lol: Βρε σεις, έχω ξανακάνει restoration ποδήλατο και το άφησα χωρίς αυτοκόλλητα. Εκ του αποτελέσματος μου φαίνεται πολύ φτωχό.
Εικόνα

Oπότε σε αυτό ήθελα οπωσδήποτε κάτι να βάλω. Ε έβαλα pinarello μπας και πάρει 2-3 άλογα παραπάνω. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By markvag
rocsta έγραψε:
Oπότε σε αυτό ήθελα οπωσδήποτε κάτι να βάλω. Ε έβαλα pinarello μπας και πάρει 2-3 άλογα παραπάνω. :innocent:

Restomod! :rtfm: :lol: :lol:

Πολύ ωραίο το έκανες! :metalo:

Σκέφτομαι να κάνω κάτι αντίστοιχο με το ποδηλατάκι που είχε η μεγάλη όταν ήταν 3 μέχρι τα 6 της και τώρα κάθετε... Να ξύσω το χρώμα και να το βάψω με κάτι πιο αντίκιο για να το πάρει ο μικρός μας...

rocksta το έτριψες, το αστάρωσες και μετά το έβαψες φαντάζομαι. Με σπρέυ;;; Τα γράμματα πως τα έκανες;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#245084 Μάρκο, θέλει τρίψιμο με ντουκόχαρτα. Ξεκινάς με 80 και ανάλογα πόση υπομονή έχεις ή πόσο καλό θες να το κάνεις φτάνεις τα 640, ίσως και 1000 για υπερβολή. Μετά θέλει αστάρωμα, χρώμα και βερνίκι. Μπορείς να το κάνεις μόνος με σπρέι με κόστος 10-15 ευρώ, και αν δεν έχεις τρομερές απαιτήσεις γίνεται μια χαρά. Αυτή τη φορά το πήγα σε βαφέα με πιστόλι και φούρνο πάντως. Τα γράμματα είναι αυτοκόλλητα τα παρήγγειλα απ΄ το ebay (έτσουξαν αρκετά) και τα κόλλησα πριν πέσει το βερνίκι. Στο προηγούμενο είχα κάνει logo red hot chili peppers με αντίστροφο χαρτόνιασμα και κόκκινο σπρέι επάνω στην κύρια βαφή.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#245095 Μόλις με απογοήτευσες... :lol: :lol:

Θα δούμε τι θα κάνουμε... έχουμε λίγο καιρό πάντως... ακόμα δεν φτάνουν τα ποδαράκια του... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#245159 Επειδή καμιά φορά τούς πιάνει η μούρλα και δε θέλουν να ποδηλατίσουν, "αναγκαζόμαστε" να τα παίρνουμε μαζί μας...

Ε είπα να βρω μια λύση μιας και το σίδερο είναι σχετικά λεπτό, άσε που έπρεπε να στέκονται πλάγια για να έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια.

Έτσι επισκεφθήκαμε το μπάου χάουζ και μετά από πολλή υπομονή καταφέραμε να κάνουμε αυτό :s_crazy

Αύριο θα γίνει η 1η δοκιμή!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#245485 Αφού είναι να κάνουμε τη μαϊμουδιά ας την κάνουμε καλά.... κολλάμε το όνομα σε όλα τα μεταλλικά τμήματα μη μείνει κάποιο παραπονεμένο και να φαίνεται το όνομα από κάθε γωνία... Η υπερβολή αυτή φωνάζει "απάτη" αλλά παρόλα αυτά μπορεί κάποιος ημιμαθής να νομίσει ότι είναι το real thing και έτσι θα κλέψει το δικό σου. Και όχι του γείτονα που ήταν γνήσιο αλλά φρόντισε να του βγάλει ή να καλύψει τη μάρκα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#247377 Μια ερώτηση προς τους γνώστες. Είχα πάρει ένα mountain κλασσικό πριν 1-2 χρόνια. Βέβαια τότε έπαιζε κ λίγο mountain, τώρα ούτε με κυάλι. Αξίξει να αλλάξω τα λάστιχα με δρομίσια; Κερδίζω αρκετά ή klein; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#247384 Αξιζει νομιζω.
Συνηθισμενος σε 28αρι δρομισιο, οταν παιρνω του αδερφου μου το mtb νιωθω οτι ειναι κουρσουμι.

Άβαταρ μέλους
By Dodger
#247387 Κερδίζεις σε άνεση, δε θα νιώθεις το "τράνταγμα" του τρακτερωτού.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#247406 Και σε φρενάρισμα. Απίστευτη η διαφορά όταν είχα πάει από τα τρακτερωτά που φορούσε αρχικά το mountain σε πιο ασφάλτινα.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#247408 Ξένε, οπωσδήποτε να την κάνεις την αλλαγή. Θα νομίζεις ότι καβαλάς άλλο ποδήλατο. Πολύ πιο γρήγορο κι αποδοτικό. Πέρα από την έλλειψη τακουνιών, τα συγκεκριμένα λάστιχα είναι και πιο ελαφριά, που έχει διπλή σημασία αφού είναι μη αναρτώμενο βάρος και μάλιστα στη μέγιστη ακτίνα περιστροφής.

sknipper έγραψε:Είναι παράλογο που βρίσκω τη στάση των κουρσών με γυριστό τιμόνι πολύ κουραστική; Βέβαια ίσως να φταίει ότι δεν το είχα χρησιμοποιήσει για αποστάσεις ή ότι έχω (είχα) κοιλιά και πρόβλημα μέσης αλλά θυμάμαι δεν με βόλευε καθόλου. Υπάρχει άραγε λύση, πχ θέλει προσεκτική μελέτη και ρύθμιση στάσης, είναι απλά συνήθεια ή μερικοί δεν μπορούν και το παίρνουν απόφαση;

Αν έχεις πρόβλημα μέσης, ίσως να μην μπορείς να βολευτείς. Πάντως, από κοιλαράδες που ξέρω, μια χαρά κάνουν κούρσα και μάλιστα βγάζουν και 200άρια αγόγγυστα. Οπότε μάλλον δε φταίει αυτό.
Εννοείται όμως ότι θέλει μια στοιχειώδη συνήθεια για να εναρμονιστείς με τη νέα θέση οδήγησης. Θυμάμαι ότι τον πρώτο μήνα με πονούσαν οι αγκώνες μου.

RXristos έγραψε:Μετά από πολύ καιρό επέστρεψα Λαγό. Κάναμε με 2 φιλαράκια από κοιμητήριο Βούλας μέχρι σχεδόν πάνω από το Κορωπί και πίσω περίπου 2:30 ώρες. Άντεχα αρκετά περισσότερο αλλά ο ένας της παρέας ή θα άφηνε τα πνευμόνια του ή θα έτρωγε παντόφλα.
Καταπληκτική διαδρομή μέσα στην Αττική.
Θέλω πολύ να πάρω τον ανηφορικό δρόμο, όχι αυτόν που πάει προς Κορωπί αλλά το άλλο που ανεβαίνει στην κορυφή του λόφου που έχει κάτι εκεί ένα στρογγυλό σαν κεραία. Και μετά άλλος στόχος από Τερψιθέα μέχρι κεραίες Υμηττός.

Όντως είναι πολύ όμορφη η διαδρομή που περιγράφεις και μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές. Το βασικό σκέλος όμως είναι καλό, γιατί έχει ωραία χάραξη, βατό χωματόδρομο και λίγα υψομετρικά. Σου επιτρέπει να κρατάς σταθερό τέμπο.
Η ανηφόρα προς κεραίες είναι άχαρη ποδηλατικά. Συνεχής ανηφόρα σε κακό οδόστρωμα και μετά αβυσσαλέα κατηφόρα, όπου ή θα είσαι συνεχώς στα φρένα ή θα ρισκάρεις να διαλύσεις ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει.
Εν κατακλείδι, η ανάβαση προς τις κεραίες αξίζει ως επίτευγμα (να ανέβεις για να πεις ότι το κατάφερες κι αυτό) κι ως θέα.
Υπάρχει κι άλλη εναλλακτική, να αρχίσεις την πορεία προς Κορωπί και να συναντήσεις στο αριστερό σου χέρι την ανηφόρα που έκανε το Xterra του 2014. Ανεβαίνεις ακριβώς κάτω από τις κεραίες. Ή να ανέβεις στις κεραίες και να κατηφορίσεις από εκεί που σου λέω. Μέσα στο πράσινο και πιο ενδιαφέρον τεχνικά κομμάτι από τη χαοτική μεγάλη κατηφόρα.

egobrain έγραψε:ντιμ, τους ηλεκτρολυτες τους βαζεις (μια ταμπλετα/λιτρο?) πριν ξεκινησεις και η ποσοτητα αυτη (λιτρο) αρκει για ενα 100αρι?

Οι ηλεκτρολύτες μπαίνουν σε 750άρια παγούρια. Ένα δισκίο για απαλό μίγμα ή δύο δισκία για πιο τουρμπάτες καταστάσεις. Τώρα, για το πόσο σε βγάζει ένα παγούρι, είναι ερώτημα που έχει να κάνει ξεκάθαρα με τον οργανισμό, την εποχή και τις θερμοκρασίες, αλλά και τον ρυθμό που θα ακολουθήσεις. Το θερινό εξάμηνο, σα γενικός κανόνας, για 100 χιλιόμετρα θα χρειαστείς δύο παγούρια.