Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#244992 Λέει κάπου ο Γουίκηληξ ότι θέλει το ΔΝΤ να αυξήσει το ΦΠΑ;

Εγώ θυμάμαι ότι λέει ένα κάρο πράγματα (ασφαλιστικό, φορολογία εισοδήματος, μισθοί δημοσίου - λολ) και κάπου αναφέρει και το ΦΠΑ.

Για το οποίο δεν έχει μιλήσει κανείς (γενικά εκτός Γουίκηληξ) για αύξηση σε 24% αλλά άλλου είδους εσωτερικές ρυθμίσεις.

Μήπως υπάρχει και άλλη συνομιλία ακυκλοφόρητη; :eat: :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#244996
Ντέλια Βελκουλέσκου: Ναι, δεν θα δεχθούμε, κατανοητό. Τους έχουμε πει, και είναι πολύ σαφές αυτό που έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους – που τώρα υπαναχωρούν – αλλά είναι πολύ απλό, είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, το αφορολόγητο, ο ΦΠΑ και το μισθολογικό κόστος και υπάρχουν κάποιοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, ένας ή δύο … αυτό είναι όλο.http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/ ... 87904.html

Δηλαδή το παραπάνω το είδαμε μόνο εμείς; Ή πιστεύεις ότι δεν το υπογράφει η κυβέρνηση γιατί το ΔΝΤ θέλει μείωση και όχι αύξηση. :s_rofl
Βλέπω και μισθολογικό κόστος στο τραπέζι :superman: , δηλαδή πάει και αυτή η παραμύθα ότι το ΔΝΤ δεν ζητάει να πειραχθούν μισθοί.

Για πες μας τώρα πού διάβασες ότι η αξιολόγηση έχει να κάνει με καλύτερους ελέγχους εφοριακών. Γιατί εμείς μια κασέτα λάβαμε. :s_scratchhead

---
bonus: Αυξήσεις φόρων σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ θέλουν οι δανειστές
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#245022 Λέει αύξηση σε 24%;
Αυτό ρώτησα και στο προηγούμενο ποστίδιο αλλά δεν το πρόσεξες.

Επίσης όπως έχω ξαναπεί για οτιδήποτε εισπρακτικό μέτρο "ζητείται" θα πρέπει να γνωρίζουμε (λέμε τώρα) τι 'κόκκινες γραμμές' έχει θέσει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Αν ο Τσίπρας λέει "δεν μπορώ να ρίξω το 'ρετιρέ' σύνταξης κάτω από 2 ή 3 χιλιάρικα, τότε προφανώς η άλλη πλευρά θα 'ζητήσει' κάποιο εισπρακτικό χαράτσι.

δηλαδή πάει και αυτή η παραμύθα ότι το ΔΝΤ δεν ζητάει να πειραχθούν μισθοί


Δημοσίου; Από την πρώτη στιγμή το ζητάνε.
Καμία παραμύθα.

Για πες μας τώρα πού διάβασες ότι η αξιολόγηση έχει να κάνει με καλύτερους ελέγχους εφοριακών. Γιατί εμείς μια κασέτα λάβαμε


Από το Γουίκηληξ εσύ έβγαλες συμπέρασμα για όλη την αξιολόγηση;
:superman:

Εγώ αντί για την κρυφή κάμερα του Μάκη θα προτιμήσω τις επίσημες δηλώσεις στις οποίες γίνεται συνέχεια αναφορά σε ανάγκη "μεταρρυθμίσεων".
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#245030 Ωραίο το παιχνίδι, αλλά η ουσία είναι ότι ακόμα και τώρα το ΔΝΤ ζητάει μέτρα που φορολογούν και την εναπομείνασα κλανίτσα.
Στην αρχή το αρνείσαι, μετά το υποτιμάς, και στο τέλος "φταίνε οι άλλοι και όχι το ΔΝΤ".
Όπως και να κάτσει η ζαριά δηλαδή το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για σένα.
Άραγε έχει νόημα να διαβάζεις εφημερίδες αφού τα γνωρίζεις όλα από πριν;

Μεταρρύθμιση είναι και η αύξηση του ΦΠΑ FYI.
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#245031
Red Garland έγραψε:
Adriver έγραψε:
Red Garland έγραψε: Α, και να αναφέρουμε μια φιλελεύθερη πολιτική του Σαμαρά(λέγε με γάλα-ΟΟΣΑ) και τη συνέχειά της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν βλέπει κανείς πώς θα επιβιώσει κτηνοτροφία στη χώρα με την υιοθέτηση τέτοιων πολιτικών ας με πάρει τηλέφωνο.

Εντάξει ο Σαμαράς ήταν κακός! :thumbsup:
Κακό και το ΔΝΤ !
Ο ΟΟΣΑ με την εργαλειοθήκη του είναι κι αυτός κακός?
Κι ο ΟΟΣΑ θέλει να εξοντώσει τις παραγωγικές δυνατότητες και της προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας? Πραγματικά ζούμε μια παγκόσμια συνωμοσία για να της κλέψουν τον πλούτο? Συνωμοσία έστω να πάρουν πίσω μέρος από τα δανεικά ? :hmmm:

Το ερώτημά μου ήταν πλήρως ρεαλιστικό σε σχέση με αυτά τα φανταστικά που γράφεις. Αν θες να συζητήσεις ευχαρίστως, αλλά αυτό προϋποθέτει να μην γράφεις συνδικαλιάρικα.

Είναι μεγάλο θράσος να δίνεις εσύ δήθεν συστάσεις για συνδικαλιάρικα!
Και ταυτόχρονα να προσπερνάς, με άνεση που θα ζήλευε κι η Όλγα Γεροβασίλη, ερωτήματα για τι υποστηρίζεις-υπονοείς ως προς τον ρόλο/στόχο του ΟΟΣΑ, την εργαλειοθήκη του, αν η εργαλειοθήκη ήταν του Σαμαρά ή όχι όπως έλεγε ο Τσίπρας/ΣΥΡΙΖΑ κι έγραφε η Αυγή, αν η εργαλειοθήκη είναι τώρα του Τσίπρα ή ξανα-έγινε του ΟΟΣΑ.


Red Garland έγραψε:Οι αγελαδοτρόφοι πουλάνε το πολύ 35 λεπτά, και εσύ παίρνεις το Δέλτα 1,18.
Σε ένα πλέον αναγνωρισμένο καρτέλ μας φταίνε οι αγελαδοτρόφοι. Ποιος θυμάται άραγε τους σκληρούς δίσκους της υπόθεσης που εξαφανίζονταν επί Αβραμόπουλου;
Που είδατε κανένα μέτρο για την προστασία του καταναλωτή από τις βιομηχανίες;
Είναι τι οικονομία θέλεις στο κάτω κάτω, μετά όμως μην αναρωτιέσαι που πήγε η αγροτική παραγωγή και γιατί μαραζώνει η περιφέρεια.
............
Όσο για τις τιμές, αυτές κατεβαίνουν με τον ανταγωνισμό όχι με τη μείωση του κόστους της επιχείρησης, και για αυτό είμαι 100% σίγουρος .

Για την διαμόρφωση των τιμών και το περιβάλλον περιορισμένου ανταγωνισμού στο γάλα σου απάντησαν ήδη.

Δεν ξέρω αν έχεις κάποια τεχνο-οικονομική ανάλυση ότι η Δέλτα θα είχε κέρδος και θα επιζούσε αν πούλαγε το γάλα 50 λεπτά. Αν οι επενδύσεις αποσβένονται και αφήνουν τεράστιο κέρδος θα περίμενα να συσκευάζουν και να διακινούν το γάλα οι παραγωγοί του. Τόσους συνεταιρισμούς χρεωθήκαμε ….

Αλλά αν το κόστος δεν είχε σημασία, τότε γιατί γίνεται όλη η φασαρία? Γιατί οι γαλακτοβιομηχανίες θέλουν να φέρνουν φθηνό γάλα από το εξωτερικό όπως λένε οι αγελαδοτρόφοι? Είναι προδότες και συμμέτοχοι σε διεθνή συνομωσία κατά των ελληνικών επιχειρήσεων αγελαδοτροφίας?

Αν οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι πουλάνε 35 λεπτά, πόσο πιο φθηνά πουλάνε οι ξένοι?

Η περιφέρεια μαραζώνει πιό εύκολα όταν κλείνουν εργοστάσια.

Red Garland έγραψε:Τώρα όλα τα υπόλοιπα που γράφεις είναι υποθετικά που κοιτούν τις χρηματοροές μιας βιομηχανίας αγνοώντας όλο το υπόλοιπο οικονομικό σύστημα.

Υποθετικά και επιφανειακά είναι όσα έγραψες, υιοθετώντας άκριτα και χωρίς να γνωρίζεις ή να σκέφτεσαι σφαιρικά όλες τις παραμέτρους, ένα δημοσίευμα που μοιάζει με δελτίο τύπου μιας ομάδας συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων – στην περίπτωση μας των αγελαδοτρόφων επιχειρηματιών.


Red Garland έγραψε: Ευχαρίστως κάνε μου μια cost-benefit ανάλυσης του να μην έχεις τοπικό κλάδο κτηνοτροφίας, να σου πω αν είμαι σίγουρος και γιατί.
Η κύρια ερώτηση είναι η εξής, θέλεις ελληνική παραγωγή γάλακτος ή όχι;

Δεν είναι δουλειά μου να κάνω οικονομικές αναλύσεις και για αυτό δεν ανοίγω ένα θέμα με μια αυθαίρετη τοποθέτηση. Εσύ όμως που πήρες θέση, το έκανες μετά από ανάλυση cost-benefit, όπου έλαβες υπόψη και την ελληνική βιομηχανική παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων?

Να σε ακολουθήσω. Η κύρια ερώτηση είναι η εξής, θέλεις ελληνική βιομηχανία ή όχι;
Θέλεις εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα ή όχι?


Red Garland έγραψε: Το να περιμένεις να φας φτηνό γιαουρτάκι και να πιεις φτηνό γαλατάκι επειδή θα σου βάζουν σκόνη ή θα αγοράζουν χαμηλότερα από τους έλληνες αγελαδοτρόφους, είναι κάτι το εντελώς ανεδαφικό.

Είμαι σίγουρος ότι δεν διάβασες το δημοσίευμα ή κράτησες μόνο αυτό για τον ΟΟΣΑ που ταιριάζει σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα διεθνούς συνομωσίας. Επίσης δεν σου έγραψα ότι περιμένω να αγοράζω φτηνό γιαούρτι!

Αυτό που σου έγραψα είναι ότι όπως φαίνεται από το δημοσίευμα του Έθνους, το ελληνικό γάλα δεν είναι αρκετό χωρίς εισαγωγές:
"«Ο τζίρος του αγελαδινού γάλακτος» -αναφέρει στο «Εθνος» ο κ. Βασιλέκας- «μαζί με την επεξεργασία του δεν υπερβαίνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αξία των εισαγωγών είναι 1,5 φορά πάνω από την αξία της εγχώριας παραγωγής. Η συνολική αξία δηλαδή αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ. "

Δεδομένου ότι οι γαλακτοβιομηχανίες είναι οι κατ’ εξοχήν εξαγωγικές επιχειρήσεις (σε ποσοστά 80% της παραγωγής), προβληματίζεσαι καθόλου μήπως ο περιορισμός σε «νωπό Ελληνικό γάλα» για το Ελληνικό γιαούρτι (στραγγιστό) τους κόβει την πρώτη ύλη και τους φέρνει σε μειονεκτική θέση απέναντι στους ανταγωνιστές τους διεθνώς?

Κλείνοντας, δεν θέλω να ισχυριστώ τίποτα παραπάνω, από το ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πριν οδηγούμαστε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#245033
Red Garland έγραψε:Ωραίο το παιχνίδι, αλλά η ουσία είναι ότι ακόμα και τώρα το ΔΝΤ ζητάει μέτρα που φορολογούν και την εναπομείνασα κλανίτσα.
Στην αρχή το αρνείσαι, μετά το υποτιμάς, και στο τέλος "φταίνε οι άλλοι και όχι το ΔΝΤ".
Όπως και να κάτσει η ζαριά δηλαδή το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για σένα.
Άραγε έχει νόημα να διαβάζεις εφημερίδες αφού τα γνωρίζεις όλα από πριν;

Μεταρρύθμιση είναι και η αύξηση του ΦΠΑ FYI.


Αν είναι να παραποιείς τα λεγόμενα μου βάλε μέσα κάτι πιο kinky.

Η ουσία είναι ότι το ΔΝΤ από το '10 ζητάει μεταρρυθμίσεις/διαρθρωτικές αλλαγές με μόνιμο χαρακτήρα και μακροχρόνια αποτελεσματικότητα και οι ΕΛ κυβερνήσεις απαντούν με μπαλώματα/χαράτσια.

Αν εξαιρέσεις οριζόντιες περικοπές, το μόνο που έχουν κάνει οι ΕΛ κυβερνήσεις είναι να παίζουν την κολοκυθιά με τέτοια μέτρα.

BTW κυκλοφόρησε ένα ενδιαφέρον βιντεάκι ο ανάλγητος Βενιζέλος για το PSI.
Προσπερνώντας το πόσο θετικό ή όχι αντίκτυπο είχε για τη χώρα η κίνηση αυτή, προκύπτει το συμπέρασμα ότι:
- ο Καραμανλέας ο Β θέλει δημόσιο κρέμασμα
- όποιος ξαναπεί ΜΙΣΗ αηδία υπέρ Καραμανλή/σπέκουλα/απόπειρα δολοφονίας κλπ θα πρέπει να τρώει 8 καντάρια ξύλο επιτόπου

Ο τυπάς όταν συνειδητοποίησε ότι χάνει το παιχνίδι (2008) άνοιξε την κάνουλα και γάμησε ασάλιωτα το δημόσιο χρέος...
Προσπάθεια βέβαια που ήδη είχε ξεκινήσει από το 2004 (για να φάνε και τα δικά μας τα παιδιά), αλλά τότε πραγματικά απογειώθηκε.

Το λέω γιατί δειλά δειλά ακούω κάτι ΝΔκράτες να πιπιλάνε μια καραμέλα περί "ήρεμης δύναμης" Καραμανλή, "μακάρι να επέστρεφε" κλπ.
:s_hang :s_hang :s_hang :s_hang
Άβαταρ μέλους
By vice246
#245035 Για τον Κωστακη εξακολουθώ να απορώ γιατί τον καλοταΐζουμε ακόμη και σημερα…
Εικόνα

Ο μόνος που το δαμασε ήταν ο Σημιτης… και με την είσοδο στο ευρώ ή εξυπηρέτηση θα καθίστατο πιο βατή σε σχέση με αυτό που βρήκε…


Για τους κτηνοτροφους-γαλακτοπαραγωγους
Ζούμε στη χώρα που δεν θέλει, γι αυτό δεν ψάχνει λύσεις…
Οι κτηνοτρόφοι εάν δεν μπορούν (για οποιοδήποτε λόγο) να μείνουν στην αγορά… ή θα πρέπει να βρουν λύσεις τύπου: θεσγαλα… που κι αυτό, παρά το ότι είναι συνεταιριστικό δεν μείωσε αισθητά την τελική τιμή…
ή θα φύγουν σιγα-σιγα απ την προστατευτική αγορά…και μοιραία θα αφανιστούν όπως συνέβη και σε άλλους κλάδους…
Δεν γίνεται να ζητάμε να τρώνε οι γερμανοί ελληνικό γιαούρτι αλλά ταυτόχρονα να δημιουργούμε εμπόδια στο εισαγομενο για τυποποίηση γάλα… !!!
Οι αγορές μπορούν να απορροφήσουν και το φθηνότερο γιαουρτι με Α' ύλη εισαγόμενο γάλα μακράς διαρκείας… και το ακριβότερο γιαουρτι με φρέσκο ντόπιο γάλα…
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#245037
Adriver έγραψε:
Red Garland έγραψε:
Adriver έγραψε:
Red Garland έγραψε: Α, και να αναφέρουμε μια φιλελεύθερη πολιτική του Σαμαρά(λέγε με γάλα-ΟΟΣΑ) και τη συνέχειά της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν βλέπει κανείς πώς θα επιβιώσει κτηνοτροφία στη χώρα με την υιοθέτηση τέτοιων πολιτικών ας με πάρει τηλέφωνο.

Εντάξει ο Σαμαράς ήταν κακός! :thumbsup:
Κακό και το ΔΝΤ !
Ο ΟΟΣΑ με την εργαλειοθήκη του είναι κι αυτός κακός?
Κι ο ΟΟΣΑ θέλει να εξοντώσει τις παραγωγικές δυνατότητες και της προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της χώρας? Πραγματικά ζούμε μια παγκόσμια συνωμοσία για να της κλέψουν τον πλούτο? Συνωμοσία έστω να πάρουν πίσω μέρος από τα δανεικά ? :hmmm:

Το ερώτημά μου ήταν πλήρως ρεαλιστικό σε σχέση με αυτά τα φανταστικά που γράφεις. Αν θες να συζητήσεις ευχαρίστως, αλλά αυτό προϋποθέτει να μην γράφεις συνδικαλιάρικα.

Είναι μεγάλο θράσος να δίνεις εσύ δήθεν συστάσεις για συνδικαλιάρικα!
Και ταυτόχρονα να προσπερνάς, με άνεση που θα ζήλευε κι η Όλγα Γεροβασίλη, ερωτήματα για τι υποστηρίζεις-υπονοείς ως προς τον ρόλο/στόχο του ΟΟΣΑ, την εργαλειοθήκη του, αν η εργαλειοθήκη ήταν του Σαμαρά ή όχι όπως έλεγε ο Τσίπρας/ΣΥΡΙΖΑ κι έγραφε η Αυγή, αν η εργαλειοθήκη είναι τώρα του Τσίπρα ή ξανα-έγινε του ΟΟΣΑ.

Ξαναδιάβασε τι έγραφα και τι απάντησες από κάτω.
Ούτε για κακό Σαμαρά έγραψα, ούτε για κακό ΔΝΤ, ούτε υπονόησα κακό ΟΟΣΑ, ούτε υπονόησα ότι ο ΟΟΣΑ θέλει να εξοντώσει μπλα, μπλα, ούτε μίλησα για παγκόσμια συνομωσία. Το μέτρο του ΟΟΣΑ ήταν φιλελεύθερο(fact), και μαζί με τη νέα βερσιόν αλλαγής νομοθεσίας για το γάλα κοιτάω για τα αποτελέσματα.

Ούτε στόχους/ρόλους ΟΟΣΑ, ούτε αλλότρια συμφέροντα, ούτε ΑΥΓΗ, ούτε ποιανού ήταν η εργαλειοθήκη, ούτε άλλες κουταμάρες με τα οποία αλλάζεις τα λόγια μου για να γράψεις αυτό που θες χωρίς να απαντήσεις επί της ουσίας.

Έλεος λιγουλάκι. Πραγματικά βαρέθηκα, αν δε νιωθετε να διαβάζετε move along :s_bye
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#245046 http://www.iefimerida.gr/news/261889/ni ... -prosopiko

Νίκος Παππάς: Στην ΕΡΤ υπάρχει υπεράριθμο προσωπικό


Εικόνα
Εικόνα

ΦΥΓΕ ΔΑΙΜΟΝΑ ΦΥΓΕ

:help: :help: :help: :help: :omg:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#245058 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#245085
vice246 έγραψε:θεσγαλα… που κι αυτό, παρά το ότι είναι συνεταιριστικό δεν μείωσε αισθητά την τελική τιμή…


Ε και αυτό στο 1,10 το λίτρο το πουλάνε... Και είναι ανόητο, καθώς το 1,10 της Δελτα / Μεβγάλ, κτλ περιλαμβάνει και κόστος + κέρδος του σούπερ μάρκετ. Αυτοί δεν το έχουν αυτό και άρα θα έπρεπε να το έχουν φθηνότερο... :rtfm:

Αν και από γεύση μ' αρέσει πολύ περισσότερο...
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#245089 H ΕΡΤ ήταν σκ@τα. Δεν την μεταρρυθμίζουμε, την κλείνουμε και την ανοίγουμε χειρότερη ως ΝΕΡΙΤ. Μετα, δεν μεταρρυθμίζουμε τη ΝΕΡΙΤ, αλλά την ανοίγουμε ξανά ως ΕΡΤ με κωμικοτραγικά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει σωτηρία....

Ως προς το Θεσγάλα, καλά κανουν και το πουλάνε τόσο. Αυτός δεν είναι και ο σκοπός; Να καταφέρνουν να κερδίζουν περισσότερα οι παραγωγοι, όχι μέσω "χαριστικών" ρυθμίσεων, αλλά φέρνοντας ένα ωραίο και ανταγωνιστικό προϊόν στην αγορά.

Ερώτηξις: Πως και είναι τόσο φθηνότερο το Ευρωπαϊκό γάλα ως πρώτη ύλη; Καταλαβαίνω ότι η παραγωγή είναι πιο βιομηχανοποιημένη, όμως υπάρχουν και τα μεταφορικά στη μέση. Δε θα μπορουσαν και οι δικοί μας γαλακτοπαραγωγοι να συναιτεριστουν πιο σοβαρά;