Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#242580 ...ως beta tester θα προσθεσω εγω, παροτι εχω οδηγησει i3 και οντως ειναι βρωμογκαζο και ακομα παραπανω σου δειχνει ΠΩΣ επρεπε να ειναι το αυτοκινητο ως εργαλειο καθημερινης μετακινησης...

Σε 4-5 χρονια απο τωρα παρομοιες προτασεις, ισως και της Bmw θα κοστιζουν αρκετα φθηνοτερα με μεγαλυτερη αυτονομια...

Συν το οτι τα υβριδικα αλλα και βενζινοκινητα που λειτουργουν εναλλακτικα απο το εργοστασιο με CNG, θα προστεθουν στην μικρη ποικιλια που ηδη υπαρχει στην αγορα, με πολυ ανταγωνιστικες τιμες.

Ηδη η αποκλειστικα ηλεκτροκινητη εκδοση της i3 αναβαθμισε τις μπαταριες της στα ΜΥ2016 Μοντελα αν δεν κανω λαθος, και μαζι και την αυτονομια απο τα περιπου 120χλμ διανυθεισας αποστασης σε μια φορτιση, στα 200χλμ.

Το ζητουμενο ειναι να προστεθουν ταχυφορτιστες (20-30 λεπτα φορτιση στο 80% , αντι 8 ωρες περιπου χρησης οικιακου ρευματος) σε κεντρικα σημεια μεγαλουπολεων...

Χωρις υποδομες, Imo για τα δικα μας τωρινα δεδομενα ειναι show off και στην ουσια πεταμενα λεφτα.
Εκτος εαν προκειται για Δημοσιες Υπηρεσιες (πχ η ΔΕΗ χρησιμοποιει 2-3 απ' οτι εχω δει...)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#242584 Πέρα από τους ταχυφορτιστες, πάω στοίχημα ότι ο μ@λ@κ@ς ο Ελ θα παρκάρει φαρδιά πλατιά μπροστά σε ταχυφορτιστες με τη 5λτ τζιπαρα του γιατί μπορεί.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#242594 Νομίζω ότι όταν βελτιωθούν οι μπαταρίες (πολύ γρήγορη φόρτιση και επαρκή αυτονομία με λογικές τιμές) ο μόνος λόγος ύπαρξης αυτοκινήτων με ΚΕΚ (κινητήρα εσωτερικής καύσης) είτε βενζίνης είτε πετρελαίου είτε γκαζιού είτε υβριδικά θα είναι συναισθηματικός.
Άβαταρ μέλους
By edmond
nass έγραψε:Η συζήτηση αυτή είναι παρόμοια με την "γιατί να πάρεις Mercedes με 40Κ ενώ μπορείς να πάρεις VW με 30Κ ?"
Γιατί μπορείς και γουστάρεις, είναι η απάντηση.

ακριβώς αυτό.
αυτοί που ψωνίζουν τέτοια, έχουν λυμένα τα προβλήματα των μετακινήσεων τους με -λογικά- ακριβές υλοποιήσεις και αυτό το παίρνουν απλά για να γουστάρουν.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#243640 οδήγησα την Boxster S ενός φίλου, μοντέλο 2008. Ωραίο γκάζι, πολύ ωραίο ήχο, καλή απόκριση στο τιμόνι, σκληρά φρένα... Το περίμενα πιο κούτσουρο στο δρόμο για να πω την αλήθεια... Σε σχέση με την 135 ενός άλλου συναδέλφου, πιο άνετη στον δρόμο...

ο ήχος της πάντως κ η αίσθηση του κινητήρα πίσω δίνει άλλη αίσθηση σε σχέση με bmw, mercedes κτλ...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#243655 Γενικά η Boxster είναι ένα εξαιρετικό και πολυτάλαντο αυτοκίνητο που είναι και του λιμανιού και του σαλονιού όπως κανένα άλλο δεν μπορεί. Από εκεί και πέρα αν θα είναι απλό ή S κλπ είναι άλλη ιστορία, μακάρι να την έβγαζαν και σε 2+2.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#243822 Ναι αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο σε πάρα πολλά, καταρχήν δεν είναι κεντρομήχανο, είναι μεγάλη η διαφορά κεντρομήχανο με πίσω από τον πίσω άξονα -μήχανο.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#243839 Κεντρομηχανο 4θεσιο διοτι...;;;
Άβαταρ μέλους
By nass
#243874 Υπήρχε και παλιά

Εικόνα

Αυτό που εννοώ sknipper (μια και δε φαίνεται να έπιασες το υποννοούμενο :) ) είναι ότι από τη στιγμή που η Porsche έχει 911 δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει άλλο 2+2. Και όντως δεν είναι σαφές το κοινό ενός τέτοιου αυτοκινήτου :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#243936 Εννοείται ότι δεν πρόκειται να βγάλει και ότι δεν της χρειάζεται και εννοείται ότι προκύπτουν πολλοί περιορισμοί και κατασκευαστικά/σχεδιαστικά αλλά και μετά. Μεγαλώνει, βαραίνει, χάνεται το παιχνιδιάρικο κλπ κλπ. Στο νού μου είχα κι εγώ παλιά σούπερκαρς που είχαν βγει έτσι.
Γιατί ρωτάμε; Επειδή έχω και παιδί και δεν θέλω να το αφήνω πίσω.
Το Bagheerα-Murena ήταν ενδιαφέρουσα προσέγγιση, τριθέσιο και μάλιστα όλοι εμπρός με θέα. Και μένει και το ζύγισμα και το μέγεθος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:Το Bagheerα-Murena ήταν ενδιαφέρουσα προσέγγιση, τριθέσιο και μάλιστα όλοι εμπρός με θέα. Και μένει και το ζύγισμα και το μέγεθος.

+ McLaren F1 :inlove:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#244787 Βρέθηκα στο κάθισμα του συνοδηγού μιας 5GT με 108.000 χλμ. Δεν ξέρω ποιας χρονολογίας ήταν, αλλά δεν πρέπει να ήταν πάνω από 3-4 ετών μιας και ήταν όχημα μεταφοράς βιπ (ναι καλά διάβασες :s_cool ).

Πάμε στα καλά: δεν ήταν δικό μου.

Πάμε τώρα στα άσχημα: ενώ η ποιότητα δεν μπορεί και να χαρακτηριστεί μέτρια ή κακή, το μάτι έπεφτε αμέσως επάνω στα κουσούρια των κουβάγκεν των προηγουμένων ετών: ξεθωριασμένα κουμπάκια :dizzy: Ακόμα και το κουμπί της μίζας είχε ξεφτίσει :svivhaha: Κύλιση καλή, κινητήρας όμως τραχύς. Αυτό που με τρόμαξε όμως πολλές φορές ήταν όταν ταρακουνιόταν ολόκληρος ο πωπός μου όταν ξεκινούσε το αμάξι. Ένιωθα ότι ο άξονας κίνησης ήθελε να βγει και να μάς χαιρετίσει :s_omg Βέβαια μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι το αμάξι ήταν διαλυμένο, αλλά μη λησμονείτε ότι το έχουν για να μεταφέρει βιψ ( :s_cool :s_cool ) και ότι δεν ήταν η 1η φορά που έχω συναντήσει κάτι τέτοιο σε Πεμβέ :help: Και με λιγότερα χιλιόμετρα μάλιστα. Μπορεί βέβαια να βγάλει άλλα 2.οοο.οοο χλμ απροβλημάτιστα, πάντως η γενικότερη αίσθηση ήταν ότι ήταν θέμα χρόνου να χάναμε το συνέδριο...

:s_bye