γμτ, δε μπορώ να θυμηθώ ποιος ήτανε

g8777 έγραψε:Εχω ενα θεμα με το λαπτοπ (Dell 3542 ) εδω και καιρο, απλα δεν ειχα ασχοληθει (= απεφευγα να συγχιστω).
Συγκεκριμενα εχω battery drain οταν ειναι κλειστο. Οχι σε sleep mode, κανονικα κλεισιμο με Start-->Power--> Shut down. To βαζω στην τσαντα μεταφορας με full μπαταρια (το εχω σχεδον παντα στον φορτιστη) και οταν το ξανανοιγω ή ειναι αδεια η μπαταρια και θελει εκκινηση απο τον φορτιστη ή εχει φτασει στο οριο. Οσο ειναι κλειστο δεν νιωθω να δουλευει ο ανεμιστηρας ή ψιλοκραδασμους απο τον σκληρο δισκο.
Απ'οτι ειδα εχουν και αλλοι αυτο το θεμα χωρις καποια αξιοπιστη λυση. Any thoughts;
τι σκατά;
g8777 έγραψε:Πιπινε γιατι βασανιζεσαι;
Τι παρακολουθηση ip και πρασσα στα αλογα. Απλό είναι, ρώτησε σε ολες τις ασφαλιστικές αν έχουν κάνει ασφάλιση σε μιση bmw.
Red Garland έγραψε:New ransomware installs in boot record, encrypts hard disk [Updated]
φρέσκο-φρέσκο
Με έχει σκίσει 2 φορές κρυπτολόκερ! Της πόρνης!
Ευτυχώς λίγο έχουν μαζευτεί τα πράγματα από τα anti virus (end point behavior monitoring), αλλά και πάλι τι να πρωτοβρούν και αυτά...
xenos έγραψε:Red Garland έγραψε:New ransomware installs in boot record, encrypts hard disk [Updated]
φρέσκο-φρέσκο
Ρε με τα |λογοκρισία| τι έχουμε τραβήξει!Με έχει σκίσει 2 φορές κρυπτολόκερ! Της πόρνης!
Ευτυχώς λίγο έχουν μαζευτεί τα πράγματα από τα anti virus (end point behavior monitoring), αλλά και πάλι τι να πρωτοβρούν και αυτά...
Αυτό το παραπάνω υποθέτω ότι και να περάσει, θα θέλει admin rights (εγώ τα έχω κόψει απ όλους πλέον).
Επίσης γίνεται χαμός από απάτες. Τα λογιστήρια όλων των εταιριών έχουν γίνει στόχος και τα σπαμ είναι άπειρα!
dimik, (αν θέλεις) εσείς πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση; Πόσα άτομα είστε;
QsisVTS έγραψε:g8777 έγραψε:Εχω ενα θεμα με το λαπτοπ (Dell 3542 ) εδω και καιρο, απλα δεν ειχα ασχοληθει (= απεφευγα να συγχιστω).
Συγκεκριμενα εχω battery drain οταν ειναι κλειστο. Οχι σε sleep mode, κανονικα κλεισιμο με Start-->Power--> Shut down. To βαζω στην τσαντα μεταφορας με full μπαταρια (το εχω σχεδον παντα στον φορτιστη) και οταν το ξανανοιγω ή ειναι αδεια η μπαταρια και θελει εκκινηση απο τον φορτιστη ή εχει φτασει στο οριο. Οσο ειναι κλειστο δεν νιωθω να δουλευει ο ανεμιστηρας ή ψιλοκραδασμους απο τον σκληρο δισκο.
Απ'οτι ειδα εχουν και αλλοι αυτο το θεμα χωρις καποια αξιοπιστη λυση. Any thoughts;
Έχω και κι εγώ το ίδιο θέμα στο lenovo μου;τι σκατά;
Να ρωτήσω όμως, όταν αντί για shut down βάζετε sleep mode, δεν έχετε το ίδιο πρόβλημα;
dimik έγραψε:Γενικά δεν έχουμε κρούσματα, 2-3 trojan ανά εβδομάδα κατά ΜΟ, cryptolocker κλπ δεν έχω δει σε εταιρικό 5 χρόνια τώρα.
Βασικά έτσι και περάσει τίποτα από το Ironport της Cisco και κάνει κανείς πως το ανοίγει αρχίζουν τα καμπανάκια του Mακάφη και τα τηλέφωνα-mail από Αμερικές και Ινδίες γιατί έχουμε monitoring και από εκεί.
Βέβαια όλα τα websites είναι ελεγχόμενα και ο Barracuda FW κόβει αβέρτα και αυτός. Oπότε οι πιθανότητες για τέτοια πράγματα είναι μειωμένες.
Βασικά μου γεννήθηκε απορία τώρα, αν ο cryptolocker μπορεί να κάνει encrypt τα δικά μας που είναι όλα ήδη encrypted.![]()
)?Γενικά τα ransomware δεν καταλαβαίνουν τι είδους αρχεία κρυπτογραφούν, τα ξεσκίζουν όλα.
xenos έγραψε:dimik έγραψε:Γενικά δεν έχουμε κρούσματα, 2-3 trojan ανά εβδομάδα κατά ΜΟ, cryptolocker κλπ δεν έχω δει σε εταιρικό 5 χρόνια τώρα.
Βασικά έτσι και περάσει τίποτα από το Ironport της Cisco και κάνει κανείς πως το ανοίγει αρχίζουν τα καμπανάκια του Mακάφη και τα τηλέφωνα-mail από Αμερικές και Ινδίες γιατί έχουμε monitoring και από εκεί.
Βέβαια όλα τα websites είναι ελεγχόμενα και ο Barracuda FW κόβει αβέρτα και αυτός. Oπότε οι πιθανότητες για τέτοια πράγματα είναι μειωμένες.
Βασικά μου γεννήθηκε απορία τώρα, αν ο cryptolocker μπορεί να κάνει encrypt τα δικά μας που είναι όλα ήδη encrypted.![]()
Γενικά οι χάκερς είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και θα τη φάνε ορισμένοι μέχρι να "ενημερωθούν" τα συστήματα ασφαλείας. Τα CnC περνάνε από ports 80/443 και άντε βρες το!![]()
Encypted πως το εννοείς ακριβώς; Τι λειτουργικά δουλεύετε; Μail Server (social engineering κάνω τώρα)?Γενικά τα ransomware δεν καταλαβαίνουν τι είδους αρχεία κρυπτογραφούν, τα ξεσκίζουν όλα.
dimik έγραψε:Παραμάγαζο της Microsoft είμαστε δυστυχώςμόνο εγκεκριμένα από τους global software και δεν συμμαζεύεται. Τα πάντα είναι encrypted με bitlocker και δεν γίνεται copy τίποτα σε unencrypted device μέσω group policy.
funkyreverend έγραψε:Υπάρχει τρόπος να τσακώνεις και μέσα από τους Δούρειους Ίππους 80/443. Next-Gen Firewall και μερικά ακόμα εργαλεία θέλει, με το stateful inspection πιάνεις τους χάκερς πρεζόνια που θέλουν 50ευρο με ένα σπασμένο τζάμι, όχι τους αρτίστες.
Τίποτα δεν θα γίνει Νίκο. Η σφαγή έγινε σήμερα, κα[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]
Τζόρνταν: Πουλήθηκε 12.3 εκατομμύρια δολάρια η φαν[…]
Πήγα πρόσφατα στο χωριό του γαμπρού μου στο Διδυμ[…]
https://www.in.gr/2026/09/28/life/piso-apo-ti-mask[…]