Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#244399 Ο τύπος έχει σοβαρό θέμα, μου θύμισε μια τέτοια φάση με ένα φασισταριό στο άλλο φόρουμ :s_biggrin

Εικόνα

γμτ, δε μπορώ να θυμηθώ ποιος ήτανε :lol:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#244403 Nasos_Sti?
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#244408 Χα! Που τη θυμήθηκες αυτή τη μορφή; Που καυχιότανε πόσους είχε φάει στο Ουρόσεβατς και την έστηνε με πεντοχίλιαρα έξω από το καζίνο της Παρνηθας :lol:

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
g8777 έγραψε:Εχω ενα θεμα με το λαπτοπ (Dell 3542 ) εδω και καιρο, απλα δεν ειχα ασχοληθει (= απεφευγα να συγχιστω).
Συγκεκριμενα εχω battery drain οταν ειναι κλειστο. Οχι σε sleep mode, κανονικα κλεισιμο με Start-->Power--> Shut down. To βαζω στην τσαντα μεταφορας με full μπαταρια (το εχω σχεδον παντα στον φορτιστη) και οταν το ξανανοιγω ή ειναι αδεια η μπαταρια και θελει εκκινηση απο τον φορτιστη ή εχει φτασει στο οριο. Οσο ειναι κλειστο δεν νιωθω να δουλευει ο ανεμιστηρας ή ψιλοκραδασμους απο τον σκληρο δισκο.
Απ'οτι ειδα εχουν και αλλοι αυτο το θεμα χωρις καποια αξιοπιστη λυση. Any thoughts;

Έχω και κι εγώ το ίδιο θέμα στο lenovo μου; :hmmm: τι σκατά;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
g8777 έγραψε:Πιπινε γιατι βασανιζεσαι;
Τι παρακολουθηση ip και πρασσα στα αλογα. Απλό είναι, ρώτησε σε ολες τις ασφαλιστικές αν έχουν κάνει ασφάλιση σε μιση bmw. :iconcool:

Ή φίλος αστυνομικός αν ξέρεις όνομα
Άβαταρ μέλους
By xenos
Red Garland έγραψε:New ransomware installs in boot record, encrypts hard disk [Updated]

φρέσκο-φρέσκο :thumbsdown:

Ρε με τα |λογοκρισία| τι έχουμε τραβήξει! :x Με έχει σκίσει 2 φορές κρυπτολόκερ! Της πόρνης! :rant: Ευτυχώς λίγο έχουν μαζευτεί τα πράγματα από τα anti virus (end point behavior monitoring), αλλά και πάλι τι να πρωτοβρούν και αυτά...
Αυτό το παραπάνω υποθέτω ότι και να περάσει, θα θέλει admin rights (εγώ τα έχω κόψει απ όλους πλέον).
Επίσης γίνεται χαμός από απάτες. Τα λογιστήρια όλων των εταιριών έχουν γίνει στόχος και τα σπαμ είναι άπειρα!

dimik, (αν θέλεις) εσείς πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση; Πόσα άτομα είστε; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By dimik
xenos έγραψε:
Red Garland έγραψε:New ransomware installs in boot record, encrypts hard disk [Updated]

φρέσκο-φρέσκο :thumbsdown:

Ρε με τα |λογοκρισία| τι έχουμε τραβήξει! :x Με έχει σκίσει 2 φορές κρυπτολόκερ! Της πόρνης! :rant: Ευτυχώς λίγο έχουν μαζευτεί τα πράγματα από τα anti virus (end point behavior monitoring), αλλά και πάλι τι να πρωτοβρούν και αυτά...
Αυτό το παραπάνω υποθέτω ότι και να περάσει, θα θέλει admin rights (εγώ τα έχω κόψει απ όλους πλέον).
Επίσης γίνεται χαμός από απάτες. Τα λογιστήρια όλων των εταιριών έχουν γίνει στόχος και τα σπαμ είναι άπειρα!

dimik, (αν θέλεις) εσείς πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση; Πόσα άτομα είστε; :hmmm:

200 άτομα σε αυτή την πόλη, 30 άτομα σε άλλη πόλη χωρίς ΙΤ και καμιά 350ρια στην πρωτεύουσα, εμείς είμαστε 2 εδώ υποστηρίζοντας και το παράρτημα και 4 άτομα είναι στην πρωτεύουσα.

Γενικά δεν έχουμε κρούσματα, 2-3 trojan ανά εβδομάδα κατά ΜΟ, cryptolocker κλπ δεν έχω δει σε εταιρικό 5 χρόνια τώρα.
Βασικά έτσι και περάσει τίποτα από το Ironport της Cisco και κάνει κανείς πως το ανοίγει αρχίζουν τα καμπανάκια του Mακάφη και τα τηλέφωνα-mail από Αμερικές και Ινδίες γιατί έχουμε monitoring και από εκεί.
Βέβαια όλα τα websites είναι ελεγχόμενα και ο Barracuda FW κόβει αβέρτα και αυτός. Oπότε οι πιθανότητες για τέτοια πράγματα είναι μειωμένες.

Βασικά μου γεννήθηκε απορία τώρα, αν ο cryptolocker μπορεί να κάνει encrypt τα δικά μας που είναι όλα ήδη encrypted. :hmmm:

άσχετο.... για το μεταπτυχιακό μου έπαιζα πρόσφατα με το Nessus το οποίο με εντυπωσίασε με τις δυνατότητες που έχει να βρίσκει vulnerabilities και ειδικά στο reporting, πολύ ωραίο εργαλείο :metalo:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
QsisVTS έγραψε:
g8777 έγραψε:Εχω ενα θεμα με το λαπτοπ (Dell 3542 ) εδω και καιρο, απλα δεν ειχα ασχοληθει (= απεφευγα να συγχιστω).
Συγκεκριμενα εχω battery drain οταν ειναι κλειστο. Οχι σε sleep mode, κανονικα κλεισιμο με Start-->Power--> Shut down. To βαζω στην τσαντα μεταφορας με full μπαταρια (το εχω σχεδον παντα στον φορτιστη) και οταν το ξανανοιγω ή ειναι αδεια η μπαταρια και θελει εκκινηση απο τον φορτιστη ή εχει φτασει στο οριο. Οσο ειναι κλειστο δεν νιωθω να δουλευει ο ανεμιστηρας ή ψιλοκραδασμους απο τον σκληρο δισκο.
Απ'οτι ειδα εχουν και αλλοι αυτο το θεμα χωρις καποια αξιοπιστη λυση. Any thoughts;

Έχω και κι εγώ το ίδιο θέμα στο lenovo μου; :hmmm: τι σκατά;

Εμένα μου φαίνεται ότι απλά τα έχουν φτύσει οι μπαταρίες σας :innocent: Να ρωτήσω όμως, όταν αντί για shut down βάζετε sleep mode, δεν έχετε το ίδιο πρόβλημα;
Άβαταρ μέλους
By xenos
dimik έγραψε:Γενικά δεν έχουμε κρούσματα, 2-3 trojan ανά εβδομάδα κατά ΜΟ, cryptolocker κλπ δεν έχω δει σε εταιρικό 5 χρόνια τώρα.
Βασικά έτσι και περάσει τίποτα από το Ironport της Cisco και κάνει κανείς πως το ανοίγει αρχίζουν τα καμπανάκια του Mακάφη και τα τηλέφωνα-mail από Αμερικές και Ινδίες γιατί έχουμε monitoring και από εκεί.
Βέβαια όλα τα websites είναι ελεγχόμενα και ο Barracuda FW κόβει αβέρτα και αυτός. Oπότε οι πιθανότητες για τέτοια πράγματα είναι μειωμένες.

Βασικά μου γεννήθηκε απορία τώρα, αν ο cryptolocker μπορεί να κάνει encrypt τα δικά μας που είναι όλα ήδη encrypted. :hmmm:

Γενικά οι χάκερς είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και θα τη φάνε ορισμένοι μέχρι να "ενημερωθούν" τα συστήματα ασφαλείας. Τα CnC περνάνε από ports 80/443 και άντε βρες το! :rant:
Encypted πως το εννοείς ακριβώς; Τι λειτουργικά δουλεύετε; Μail Server (social engineering κάνω τώρα :lol: )?Γενικά τα ransomware δεν καταλαβαίνουν τι είδους αρχεία κρυπτογραφούν, τα ξεσκίζουν όλα.
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#244668 Υπάρχει τρόπος να τσακώνεις και μέσα από τους Δούρειους Ίππους 80/443. Next-Gen Firewall και μερικά ακόμα εργαλεία θέλει, με το stateful inspection πιάνεις τους χάκερς πρεζόνια που θέλουν 50ευρο με ένα σπασμένο τζάμι, όχι τους αρτίστες.
Άβαταρ μέλους
By dimik
xenos έγραψε:
dimik έγραψε:Γενικά δεν έχουμε κρούσματα, 2-3 trojan ανά εβδομάδα κατά ΜΟ, cryptolocker κλπ δεν έχω δει σε εταιρικό 5 χρόνια τώρα.

Γενικά οι χάκερς είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και θα τη φάνε ορισμένοι μέχρι να "ενημερωθούν" τα συστήματα ασφαλείας. Τα CnC περνάνε από ports 80/443 και άντε βρες το! :rant:
Encypted πως το εννοείς ακριβώς; Τι λειτουργικά δουλεύετε; Μail Server (social engineering κάνω τώρα :lol: )?Γενικά τα ransomware δεν καταλαβαίνουν τι είδους αρχεία κρυπτογραφούν, τα ξεσκίζουν όλα.

Παραμάγαζο της Microsoft είμαστε δυστυχώς :thumbsdown: μόνο εγκεκριμένα από τους global software και δεν συμμαζεύεται. Τα πάντα είναι encrypted με bitlocker και δεν γίνεται copy τίποτα σε unencrypted device μέσω group policy.

Οι χάκερς είναι το τελευταίο που φοβόμαστε, έχουμε τους δικούς μας ethical hackers που κάνουν pen-tests κάθε τρεις και λίγο. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι το disaster recovery. Ευτυχώς τώρα που τα emails πήγαν σε Microsoft Hosted enviroment γλιτώσαμε μερικούς servers αλλά μπλέξαμε με περισσότερους Ινδούς για support :lol:
Άβαταρ μέλους
By xenos
dimik έγραψε:Παραμάγαζο της Microsoft είμαστε δυστυχώς :thumbsdown: μόνο εγκεκριμένα από τους global software και δεν συμμαζεύεται. Τα πάντα είναι encrypted με bitlocker και δεν γίνεται copy τίποτα σε unencrypted device μέσω group policy.

Οι περισσότεροι MS χρησιμοποιούμε καλώς ή κακώς.
Αν η εταιρία μπορεί και θέλει, τα πετάς όλα έξω (άντε κρατάς έναν DC/File server) και όλα μακρυά! :metalo:

funkyreverend έγραψε:Υπάρχει τρόπος να τσακώνεις και μέσα από τους Δούρειους Ίππους 80/443. Next-Gen Firewall και μερικά ακόμα εργαλεία θέλει, με το stateful inspection πιάνεις τους χάκερς πρεζόνια που θέλουν 50ευρο με ένα σπασμένο τζάμι, όχι τους αρτίστες.

Ναι, συμφωνώ, αλλά και από εκεί περνάνε κάποια πράγματα. Συνάδελφος και εσύ; Για πείτε εντυπώσεις από NGFW που έχετε δουλέψει. Είμαι σε φάση αντικατάστασης. Αυτή η γαμω-φόρτινετ έχει ακριβύνει πολύ. :rant:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#244853 Εχουμε κάποιο εναλλακτικό του AnonymoX, γιατί σταμάτησε να δουλεύει σε μένα; Χρήση περιστασιακή σε Firefox ή Chrome.