Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By scrat
Scotch έγραψε:Stefan στην Hellas Direct κοίταξες;
Απλά να αναφέρω για την περίπτωσή μου στην Hellas Direct: ασφάλιση οχήματος 5ετίας, η ασφαλισμένη αξία ολικής κλοπής έβγαινε αυτόματα στο συμβόλαιο (δεν είχα τη δυνατότηα να την αλλάξω) και υπερέβαινε για πολύ λίγο την πραγματική αξία κτήσης. Επειδή μου έτυχε όντως κλοπή μετά από 6 μήνες, η αποζημίωση έγινε στις 60 ημέρες χωρίς κανένα παζάρι-απομείωση στην ασφαλισμένη αξία.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
giannik1977 έγραψε:Τα παντα εκτος μικτης.
Αξια οχηματος βαζω 12.000€

πολυ καλη τιμη!
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#243559 Είχα μικροεπαφή με κολώνα σε ιδιωτικό γκαράζ με το αυτοκίνητο, όμως λόγω φαναριού xenon και σχετικής σπανιότητας του αυτοκινήτου (αρα δέν υπάρχουν μτχ. ανταλλακτικά) ο λογαριασμός θα πάει κοντα στο 2χίλιαρο.

Αν γινόταν κάτι λίγο πιό σοβαρο και ήθελα δύο φανάρια και ψυγεία και αερόσακους τότε το κόστος επισκευής θα ξεπερνούσε την τωρινή αξία του αυτοκινήτου, γι αυτό σκέφτομαι να κάνω μεικτή ασφάλεια.

Καλύπτει όμως σε αυτή την περίπτωση (ατύχημα σε ιδιωτικό χώρο απο δική μου υπαιτιότητα χωρίς άλλο εμπλεκόμενο όχημα)?
Άβαταρ μέλους
By drdino
#243564 Πόσων χρονών είναι το C4; Στην Ελλάδα πολλές εταιρίες δεν έδιναν μεικτή για πάνω από μιας χρονολογίας... Πάντως για 2 ζήνον, αερόσακους (=ταμπλό, αισθητήρες, εγκεφαλάκι κλπ) πολύ πιθανό να βγει ολική...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#243565 δεν ξερω αν καλυπτει την περιπτωση που λες,αλλα σιγουρα καλυπτει εαν το εχεις παρκαρει καπου νομιμα και πας και το βρεις χτυπημενο :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
drdino έγραψε:Πόσων χρονών είναι το C4; Στην Ελλάδα πολλές εταιρίες δεν έδιναν μεικτή για πάνω από μιας χρονολογίας... Πάντως για 2 ζήνον, αερόσακους (=ταμπλό, αισθητήρες, εγκεφαλάκι κλπ) πολύ πιθανό να βγει ολική...

Του 2007 είναι
Άβαταρ μέλους
By markvag
fubar.gr έγραψε:
Καλύπτει όμως σε αυτή την περίπτωση (ατύχημα σε ιδιωτικό χώρο απο δική μου υπαιτιότητα χωρίς άλλο εμπλεκόμενο όχημα)?

Γιατί να μην καλύπτει;;;; Ίδια ζημιά δεν είναι;;;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#244094 Συνήθως υπάρχουν εξαιρέσεις που αφορούν ζημιές που έγιναν σε ιδιόκτητους ή δημόσιους φυλασσόμενους χώρους στάθμευσης, συνεργεία αυτοκινήτων, οχηματαγωγά πλοία, τραίνα, εκθέσεις αυτοκινήτων κλπ.

Επειδή υπάρχουν αποκλίσεις ανάμεσα στους όρους κάθε ασφαλιστικής, ψάξε στο δίκτυο να βρείς τους όρους ασφάλισης της εταιρείας που σ’ ενδιαφέρει.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#244104 Το ασφάλιστρο πρεπει να ειναι παντα στο ονομα του ιδιοκτήτη (στη αδεια κυκλοφορίας) η μπορεί να βγει κ σε αλλο όνομα??

Το παπακι που εχουμε στο χωριο ειχε γινει μεταβίβασή στο ονομα μου Σαλονικη αλλά το κυκλοφορεί 100% Σερρες κατα 90% απο το φαδερ και ελεγα να βγάλω τη ασφάλεια στο ονομα του!
Άβαταρ μέλους
By kefalas
#244128 Το Ασφ/ριο είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, αλλά δηλώνεις σαν κύριο οδηγό τον πατέρα σου. Διεύθυνση επικοινωνίας βάζεις όποια θέλεις.
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#244150 Θενκς, δηλαδή μπορώ να βάλω διεύθυνση Σερρες? Γιατί με μπέρδεψε λίγο ή ασφάλιστρια λέγοντας ότι πρέπει να βγαίνει για Σαλονίκη η ασφάλεια λόγο μεταβίβασης εδώ κ ότι στη φορολογική δήλωση μου είναι Σαλονίκη!

Βασικά μαλακιά έκανα που δεν έκανα μεταβίβαση να φαίνεται Σέρρες μιας και προορίζονταν από τη πρώτη στιγμή για εκεί!
Άβαταρ μέλους
By gakost
#244271 Τι πρόβλημα υπάρχει; Δεν σε υποχρεώνει κανένας να κυκλοφορείς το μηχανάκι στην έδρα σου. Το αντίθετα θα ήτανε πρόβλημα γιατί πολλές ασφαλιστικές έχουν διαφορετική τιμολόγιση για πόλεις / επαρχία και πολλοί δηλώνανε ψεύτικη διεύθυνση επαρχία για να έχουν πιο φθηνό ασφάλιστστο. Στην περίπτωση σου δεν ισχύει αυτό, αλήθεια δηλώνεις, την πραγματική σου διεύθυνση. Επίσης ακόμη καλύτερα όπως σου είπανε να δηλώσεις και σαν οδηγό τον πατέρα σου με τα στοιχεία του οπότε να μην μπορούν να σου πούν τίποτα
Άβαταρ μέλους
By kefalas
GeorgT έγραψε:Θενκς, δηλαδή μπορώ να βάλω διεύθυνση Σερρες? Γιατί με μπέρδεψε λίγο ή ασφάλιστρια λέγοντας ότι πρέπει να βγαίνει για Σαλονίκη η ασφάλεια λόγο μεταβίβασης εδώ κ ότι στη φορολογική δήλωση μου είναι Σαλονίκη!

Βασικά μαλακιά έκανα που δεν έκανα μεταβίβαση να φαίνεται Σέρρες μιας και προορίζονταν από τη πρώτη στιγμή για εκεί!

Η διεύθυνση του σ/ου θα είναι αυτή που γράφει η άδεια, ή όποια δηλώσεις εσύ.
Αν είναι άλλη από αυτή που αναφέρει η άδεια, ίσως να ζητήσουν κάποια απόδειξη ότι είσαι μόνιμος κάτοικος Σερρών (π.χ. εκκαθαριστικό), ώστε να επωφεληθείς του μειωμένου τιμολογίου (αν έχει διαφορά η Θεσσαλονική από της Σέρρες).

Διεύθυνση επικοινωνίας, εκεί που θα στέλενετε το ανανεωτήριο και η όποια αλληλογραφία, δηλώνεις ότι θέλεις εσύ, π.χ. χωριό, εργασία, σπίτι κλπ.
Άβαταρ μέλους
By apav
Deleted User 1 έγραψε:Αν ισχύει, προφανώς κάτι τέτοιο συμβαίνει. Τώρα αν σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα για να πουλήσουν μια ασφάλεια παραπάνω, δε μπορώ να το ξέρω. Υποθέτω ότι μόνο διαβάζοντας λεπτομερώς τους όρους του συμβολαίου βγαίνει άκρη.

Μπορείς να βγάλεις τέτοια κάλυψη guaranteed asset protection (“GAP”) insurance:
https://www.allianz.com/en/press/news/f ... rate.html/

Θα πάρεις την κανονική αποζημιώση και την επιπλέον που βγαίνει από την έξτρα ασφάλιση.

Βάλε εδώ τα νούμερα να δεις το παράδειγμα:

http://www.autotrader.co.uk/gap-insurance

Για παράδειγμα με 17Κ αξία αυτοκινήτου, στα 3 χρόνια η αποζημιώση σου είναι 9.3Κ και μετά παίρνεις και τα υπάλοιπα 7.6Κ από την gap.