Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#244008 Ειλικρινά σε έχασα. Ο kyr80 έχει αυτή την άποψη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την συμμερίζεται η Ελληνική Δημοκρατία καθότι φυσικά και μπορεί να έλθει ο Έλλην του εξωτερικού και να ψηφίσει, όπως έκανα κι εγώ και φαντάζομαι κι εσύ.
Άβαταρ μέλους
By nass
#244009 Αν (θεωρητικά) η άποψη του kyr80 γίνει νόμος της ελληνικής δημοκρατίας τότε δεν θα μπορεί να γίνει αυτό που λες, να παίρνει το αεροπλάνο ο Ελλην του εξωτερικού και να έρχεται να ψηφίσει.. Πόσο απλούστερα να το πω ?
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#244010 Κι αν γίνει Νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας η άποψη της Χ.Α. δεν θα ισχύει τίποτα από ότι ισχύει σήμερα. Γιατί το χρεώνεις σε μένα όμως αυτό, "κουοτάροντάς" με; Πόσο πιο απλά να το πω κι εγώ; Ο Κυριάκος είπε ότι είπε και εγώ είπα ότι κανείς δεν αποστερεί τον Έλληνα του εξωτερικού από το δικαίωμά του στην ψήφο και για αυτό δεν καταλαβαίνω την όλη συζήτηση.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
kubiak έγραψε:Υποθετω οτι διαφωνεις...

REALZEUS έγραψε:Προφανώς. :lol: Αλλά ελπίζω τουλάχιστον να σου άρεσε του τραγούδι. Το θεωρώ από τα πολύ καλά του Στελάρα. :iconcool:

Να σου πω την αληθεια δεν το ακουσα, ευχαριστω ομως για την αφιερωση και μιας και σου αρεσει τοσο θα το ακουσω...

kubiak έγραψε:Τουλαχιστον συμφωνεις οτι επιχειρηματικα ή τουλαχιστον στη διαχειριση των οικονομικων τους ειναι οι πλεον πετυχημενοι; (ας πουμε σε σχεση με οποιοδηποτε αλλο πολιτικο οργανισμο μικρο ή μεγαλο)...
REALZEUS έγραψε:Ναι, αλλά αυτό δεν τους κάνει καπιταλιστές ή αδίστακτους επιχειρηματίες. Όταν απλά οι επιχειρήσεις που είχαν (κακώς κατ' εμέ και ο νέος ΓΓ συμφωνεί μαζί μου) δεν μπορούσαν να αυτοεξυπηρετηθούν, έκλεισαν. Εκτός αν προτιμούσε κανείς να συνεχίσουν την λειτουργία τους με απλήρωτους εργαζομένους... :lipsealed:

Οχι ρε Δια, δε με εννοεις, ουτε καπιταλιστες ουτε αδιστακτους επιχειρηματιες...

Ρεαλιστες τους χαρακτηριζω στο επιχειρηματικο και οικονομικο τους κομματι...

Και δεν υπαρχει καποιος λογος να με κανει να πιστευω οτι δε θα εκαναν το ιδιο αν ηταν προς το συμφερον του λαου...

Δεν ειναι πουλημενοι οπως ολοι οι αλλοι...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
nass έγραψε:
REALZEUS έγραψε:
nass έγραψε:Κατάλαβες REALZEUS ?
<br abp="965"><br abp="966">Τι ακριβώς θα έπρεπε να καταλάβω nass?
<br abp="967"><br abp="968">Οτι όταν έγραψες<br abp="969"><br abp="970">
REALZEUS έγραψε:Έλα ντε. Θαρρείς και τους απαγόρευσε κανείς να έρθουν και να ψηφίσουν... :dizzy:
<br abp="971"><br abp="972">το είχες πιάσει λάθος το θέμα, διότι ο kyr80 εννοούσε<br abp="973"><br abp="974">
kyr80 έγραψε:Προσωπικά διαφωνώ με την ψήφο όσων δεν είναι κάτοικοι Ελλάδας. Πιστεύω πως το δικαίωμα της ψήφου θα έπρεπε να αναστέλλεται για όσο διάστημα διαμένουν στο εξωτερικό. Ή ας πούμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα(π.χ. 2 χρόνια μετά)
<br abp="975"><br abp="976">δηλαδή (κατά τον kyr80 πάντα) όχι, δεν μπορούν να πάρουν το αεροπλάνο να ψηφίσουν, διότι θα πρέπει να αναστέλλεται το σχετικό δικαίωμα, για όσο είναι στο εξωτερικό.<br abp="977"><br abp="978">Προφανώς και ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψή του, αυτό δεν έχει απαγορευτεί (ακόμα).

Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνούμε(ακόμα).
Λόγο δουλειάς, έχω άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που μένουν στο εξωτερικό και μπορούν να ψηφίσουν, αλλά δεν έχουν ιδέα του τι συμβαίνει στη χώρα. Θα μου πεις και πολλοί που μένουν εδώ δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Δεκτό. Αλλά τις συνέπειες της ψήφου τους, τις λούζονται οι ίδιοι.

nass έγραψε:
kyr80 έγραψε:Προφανώς και οι υποχρεώσεις.
<br abp="883"><br abp="884">Αρα να μην έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.<br abp="885">Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό και να μην μας χαλάνε λεπτομέρειες από το Σύνταγμα:<br abp="886"><br abp="887">
1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.<br abp="888">2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.<br abp="889">3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
<br abp="890"><br abp="891">Αρθρο 4 του Συντάγματος<br abp="892"><br abp="893">είναι να αναστέλλεται η ελληνική ιθαγένεια και η ιδιότητα του πολίτη για τους μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού.<br abp="894"><br abp="895">Οπότε οι άνθρωποι αυτοί, επειδή για κάμποσα χρόνια (και σε μερικές χώρες και ποτέ) δεν θα έχουν αποκτήσει την ιθαγένεια της άλλης χώρας, θα τους κάνουμε απάτριδες, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, που απορρέουν από οποιαδήποτε ιθαγένεια (πχ. την προστασία του νόμου). Μην τυχόν και διαβρώσουν με την ψήφο τους την τελειότητα της βούλησης του εγχώριου εκλογικού σώματος...<br abp="896"><br abp="897">Ωραία :dizzy: :help:

Να αναθεωρηθεί το σύνταγμα και να μη χάσουν ιθαγένεια.
Άβαταρ μέλους
By nass
kyr80 έγραψε:Λόγο δουλειάς, έχω άπειρα παραδείγματα ανθρώπων που μένουν στο εξωτερικό και μπορούν να ψηφίσουν, αλλά δεν έχουν ιδέα του τι συμβαίνει στη χώρα. Θα μου πεις και πολλοί που μένουν εδώ δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Δεκτό. Αλλά τις συνέπειες της ψήφου τους, τις λούζονται οι ίδιοι.

Παραδείγματα ανθρώπων έξω που ξέρουν τι γίνεται στη χώρα καλύτερα από τους περισσότερους μέσα δεν έχεις ? Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν.
Οπότε επειδή υπάρχουν αυτοί που λες, πρέπει και αυτοί και αυτοί που λέω εγώ να "τιμωρηθούν" με στέρηση της ελληνικής ιθαγένειας ? Το θεωρείς δίκαιο ?
Θεωρώ πάντως ότι αυτό που προτείνεις αντιβαίνει σε βασικές αρχές της δημοκρατίας, που περιγράφονται στο άρθρο του Συντάγματος, του οποίου θέλεις την αλλαγή (*)
Δεν είναι τυχαίο που, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, αυτό που προτείνεις δεν ισχύει για καμία χώρα (πλην της πρόβλεψης που υπάρχει και στο δικό μας Σύνταγμα, ότι αν πάρεις ξένη ιθαγένεια, μπορεί να σου αφαιρεθεί η ελληνική)

kyr80 έγραψε:Να αναθεωρηθεί το σύνταγμα και να μη χάσουν ιθαγένεια.

(*) Κατάλαβες γιατί λέω το παραπάνω ? Διότι θα είναι μεν έλληνες πολίτες αλλά δεν θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Θεμελιώδης αρχή της δημοκρατίας και θέλεις να την καταργήσεις.
Και άλλη θεμελιώδης προς κατάργηση αρχή: κάθε ψήφος μετράει το ίδιο. Ασχέτως αν προέρχεται από σχετικό ή άσχετο και του ποιός υφίσταται τις επιπτώσεις της.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#244032 Όλη η σκέψη μου βασίζεται σε συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζω. Και οι απόψεις και εδώ κάποιων μου την επιβεβαιώνουν.
Δεν είμαι νομικός και δεν νομοθετώ, ώστε να ξέρω με ποιον νόμο συγκρούονται αυτά.
Άβαταρ μέλους
By markvag
PeterPan έγραψε:Τώρα κοροϊδεύομαστε μου φαίνεται. ΑΠό αυτά τα 200€ που λέμε, τα μισά κ πλέον πάνε στο κράτος+ασφάλιση+σύνταξη, οπότε μένει ένα 70άρι κ ΑΝ για ιατρείο, έξοδα από κ προς το νοσοκομείο, κτλ. Δλδ 40€ κέρδος. Και αυτό μετά απο 10 χρόνια διαβάσματος (το επαναλαμβάνω, τις ώρες αυτές πληρώνεις, όχι τη μία ώρα δουλειάς)...

Ε, καλά... κι εγώ διάβαζα 10 χρόνια και 40 ευρώ την ώρα (320 ευρώ μεροκάματο καθαρό δηλαδή...) δεν πήρα ποτέ μου... :roll: Δηλαδή μιλάμε για 6-7Κ καθαρά (όπως το περιέγραψες) το μήνα και θεωρείς ότι είναι και λίγα;;;;; :dizzy: Όχι, είναι πάρα μα πάρα πολλά!

Η αγορά πληρώνει καλύτερα τον γιατρό απ' ότι εμένα, ΟΚ, το δέχομαι και αν θέλεις δέχομαι ότι κάνει και καλά και μακάρι να παίρνεις τόσα και ακόμα περισσότερα, αλλά να έχουμε λίγο συναίσθηση του τι λέμε και του τι παίζει γύρω μας! :)
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#244047 Κατάλαβες γιατί δεν πρέπει να ψηφίζει στην Ελλάδα ο κάθε Πέτρος(δεν είναι προσωπικό, τα ίδια ακούω και από τη μικρή);;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
markvag έγραψε:
PeterPan έγραψε:Τώρα κοροϊδεύομαστε μου φαίνεται. ΑΠό αυτά τα 200€ που λέμε, τα μισά κ πλέον πάνε στο κράτος+ασφάλιση+σύνταξη, οπότε μένει ένα 70άρι κ ΑΝ για ιατρείο, έξοδα από κ προς το νοσοκομείο, κτλ. Δλδ 40€ κέρδος. Και αυτό μετά απο 10 χρόνια διαβάσματος (το επαναλαμβάνω, τις ώρες αυτές πληρώνεις, όχι τη μία ώρα δουλειάς)...

Ε, καλά... κι εγώ διάβαζα 10 χρόνια και 40 ευρώ την ώρα (320 ευρώ μεροκάματο καθαρό δηλαδή...) δεν πήρα ποτέ μου... :roll: Δηλαδή μιλάμε για 6-7Κ καθαρά (όπως το περιέγραψες) το μήνα και θεωρείς ότι είναι και λίγα;;;;; :dizzy: Όχι, είναι πάρα μα πάρα πολλά!

Η αγορά πληρώνει καλύτερα τον γιατρό απ' ότι εμένα, ΟΚ, το δέχομαι και αν θέλεις δέχομαι ότι κάνει και καλά και μακάρι να παίρνεις τόσα και ακόμα περισσότερα, αλλά να έχουμε λίγο συναίσθηση του τι λέμε και του τι παίζει γύρω μας! :)
μάρκο μιλάμε τώρα για 200€ μεικτά που σου μένουν από ένα χειρουργείο...

Ξέρεις πόσα χειρουργεία βάζουν οι 35άρηδες έξω; 1 την εβδομάδα κ αν!

Όχι 8 τη μέρα όπως υπολόγισες... Όποιος στα 35 του βάζει 3 χειρουργεία την εβδομάδα είναι θεούλης. Όλοι πάνε στα δημόσια με φακελάκι...

Οι 35άρηδες-40άρηδες έξω ιατροί είναι μείον τα πρώτα 2-3 χρόνια, πολλοί και παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#244049 Ρε παιδιά τι σχέση έχει το εισόδημα κάποιου, η φορολογική του συνείδηση, οι θυσιες που έκανε στη ζωή του με το δικαίωμα ψήφου; :lol:

Δλδ δεν κατάλαβα; Ποιοι πρέπει να έχουν τελικά δικαίωμα ψήφου; Φτωχοί; Πλούσιοι; Φορολογικά ενημεροι; Αυτοί που ξέρουν τον εθνικό ύμνο; Όσοι λέγονται Παπαδόπουλος μόνο; Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά : Είσαι πολίτης ενός κράτους, έχεις δικαίωμα ψηφου. Αλλιώς να μας πείτε ποια τα κριτήρια για να μην θεωρεισαι πολίτης.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#244051 Αυτό ακριβώς. Αν είσαι πολίτης ενός κράτους, είτε είσαι στη Μποτζουάνα είτε στη Θεσσαλονίκη εχεις τα ίδια δικαιώματα κ υποχρεώσεις...

Σιγά-σιγά θα φτάσουμε να λέμε ότι όποιος χρωστά στην εφορία έχει στέρηση ψήφου...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By King Alexander
g8777 έγραψε:Ρε παιδιά τι σχέση έχει το εισόδημα κάποιου, η φορολογική του συνείδηση, οι θυσιες που έκανε στη ζωή του με το δικαίωμα ψήφου; :lol:

+5000.

Υ.Γ.: θα ήταν ΠΟΛΥ ενδιαφέρον να ανοίξουμε ένα ξεχωριστό νήμα με τα επαγγέλματα και τις αμοιβές τους γιατί πραγματικά θα ήθελα να δω τις απόψεις πολλών σχετικά με τα δικά τους επαγγέλματα και τι θεωρούν πως θα έπρεπε να λαμβάνουν άλλοι κλάδοι. :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
PeterPan έγραψε:
markvag έγραψε:

μάρκο μιλάμε τώρα για 200€ μεικτά που σου μένουν από ένα χειρουργείο...

Ξέρεις πόσα χειρουργεία βάζουν οι 35άρηδες έξω; 1 την εβδομάδα κ αν!

Όχι 8 τη μέρα όπως υπολόγισες... Όποιος στα 35 του βάζει 3 χειρουργεία την εβδομάδα είναι θεούλης. Όλοι πάνε στα δημόσια με φακελάκι...

Οι 35άρηδες-40άρηδες έξω ιατροί είναι μείον τα πρώτα 2-3 χρόνια, πολλοί και παραπάνω.

Ωπα, έτσι όπως το είδα, έλεγες για 40την ώρα, γενικώς. ΟΚ, λάθος κατανόηση εκ μέρους μου. :)

@king Alexander: Εγώ να παίρνω 10Κ τη μέρα και οι άλλοι ούτε που με νοιάζει! :rtfm: :s_biggrin

Αναλαμβάνω το πολιτικό κόστος της συζήτησης για την ψήφο των κατοικούντων εις αλλοδαπήν, μιας και ο ίδιος ξεκίνησα την κουβέντα, χωρίς να το έχω σκεφτεί καλά το ζήτημα. :s_biggrin :tomato: