Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#243901 Δεν καταλαβαίνω το αντικείμενο της συζήτησης. Απαγορευεται σε καποιον να ψηφίσει; Οποίος Έλληνας κάτοικος του εξωτερικού θέλει να ψηφίσει μπορεί να πάει στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών και να ψηφίσει.

Ως κάτοικος εξωτερικού συμφωνώ με τον markvag, θα με ενδιέφερε περισσότερο να μπορώ να ψηφίζω εδώ που ζω. Και θα το θεωρούσα άδικο να ψηφίσω ενα κόμμα στην Ελλάδα όντας στην απέξω, και να αφήσω τους κατοίκους Ελλάδας να υποστούν τις συνέπειες.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
PeterPan έγραψε:
kyr80 έγραψε:Γιατί δεν εκατσες στην Ελλάδα να παίρνεις 1000€ το μήνα σαν ειδικευμένος και πήγες Γερμανία; Γιατί έγραψες στα @@@σου την Ελλάδα και καλά έκανες. Και εδώ δεν έχει γιατρούς πλέον. Οπότε μην κάνεις μαθήματα περί φορολογικής συνείδησης ΕΕ, όταν στις διάφορες λίστες πρώτα φιγουράρουν ονόματα γιατρων

.

αυτές είναι γενικεύσεις... μόνο οι γιατροί φοροδιαφεύγουν, όλοι οι υπόλοιποι παναγίτσες. επίσης εγώ δεν εργάστηκα ποτέ Ελλάδα, οπότε δεν έχω φοροδιαφύγει κιόλας. ο καθένας κάνει τις επιλογές του. εγώ έφυγα για λόγους εκπαίδευσης, όταν έφυγα το 2010, είχα 18 μήνες αναμονή. δλδ 18 μήνες καθισιό. Τότε έπαιρνε ένας ιατρός 1.800€ με εφημερίες. Τώρα χάθηκε η μπάλα... Θα μπορούσα να μείνω αλλά ήθελα να δουλεύω 13 ώρες τη μέρα μέσο όρο κ η Ελλάδα δε μου το πρόσφερε. Και σήμερα, ενώ δεν έχω εφημερία, πήγα το πρωί κ χειρούργησα 3 ώρες κ πίσω. Έφυγα γιατί θέλω να μάθω κάτι, στην Ελλάδα δε θα μου δινόταν η ευκαιρία αυτή...

Με δουλεύεις;;; 2 ποστ από πάνω έγραφες για τους ΕΕ που εισπράττουν μαύρα και δηλώνουν 8.000€. Και γενικεύω εγώ; Να τι έγραφες....
PeterPan έγραψε:Και μου λες ότι δεν δικαιούται να ψηφίζει αυτή που δίνει ένα μάτσο φόρους στο κράτος, αλλά δικαιούται να ψηφίζει ο καθένας ΕΕ που δηλώνει 8.000€ κ τα υπόλοιπα μαύρα

Το γιατί έφυγες είναι δικό σου θέμα. Η ουσία είναι ότι για το προσωπικό σου συμφέρον παράτησες τη χώρα που σε σπούδασε. Δηλαδή πλήρωνα εγώ σα μαλ@κας την μόρφωσή σου, και τώρα την καρπώνεται κάποιος Γερμανός. Αυτό ισχύει για όλους όσους σπούδασαν Ελλάδα, αλλά έφυγαν έξω. Και μην ξεχνάς ότι γνωρίζω 100% τι συμβαίνει εκεί πάνω. Κοιτάξατε τον εαυτό σας. Καλά κάνατε.

PeterPan έγραψε:πως να σταθούν οι γιατροί? όπως κ όλοι βέβαια... όταν ένας ορθοπαιδικός σου ζητά 1.000€ για αρθροσκόπηση πακέτο όλα μαζί, από τα οποία 200€ μένουν σε αυτόν (σκέψου τώρα 200€/ώρα να πάρεις για 10 χρόνια διαβάσματος :lol: ), τα υπόλοιπα σε κλινική-αναισθισιολόγο κτλ κ ο άλλος τελικά πάει κ δίνει 600€ φακελάκι στο δημόσιο γιατί του φαίνονται πολλά. ΑΛΛΑ το βράδυ 160€/φιάλη στα μπουζούκια :lol:

Άλλος παίρνει 200€ το μήνα, και εσένα σου φαίνονται λίγα τα 200€ την ώρα; Τι σχέση έχουν τα μπουζούκια; :dizzy: Και μάντεψε... Με 20% κερδοφορία δουλεύουμε εμείς πλέον. welcome to Greece. Ξέχασα, δεν είσαι στο Greece.

dimitris έγραψε:Δεν καταλαβαίνω το αντικείμενο της συζήτησης. Απαγορευεται σε καποιον να ψηφίσει; Οποίος Έλληνας κάτοικος του εξωτερικού θέλει να ψηφίσει μπορεί να πάει στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών και να ψηφίσει. <br abp="755"><br abp="756">Ως κάτοικος εξωτερικού συμφωνώ με τον markvag, θα με ενδιέφερε περισσότερο να μπορώ να ψηφίζω εδώ που ζω. Και θα το θεωρούσα άδικο να ψηφίσω ενα κόμμα στην Ελλάδα όντας στην απέξω, και να αφήσω τους κατοίκους Ελλάδας να υποστούν τις συνέπειες.

Αυτό ακριβώς λέω. Και ειδικά αυτή τη στιγμή, που ο κόσμος ψηφίζει με πρώτο κριτήριο το οικονομικό. Ακόμα και για όσους θέλουν να γυρίσουν πίσω. Αμα βγει ένα κόμμα και πει:"για 5 χρόνια θα σας σκίσουμε τον πάτο, θα φορολογήσουμε ακόμα και την κλανιά. Κάποιοι μπορεί να πεθάνετε. Μετά όμως θα στρώσει. Θα έρθουν επενδύσεις. Θα..... ΘΑ .... ΘΑ". Πόσο εύκολα θα το ψηφίσει αυτό ένας κάτοικος της Ελλάδας, και πόσο ένας του εξωτερικού;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kyr80 έγραψε:
PeterPan έγραψε:
kyr80 έγραψε:Γιατί δεν εκατσες στην Ελλάδα να παίρνεις 1000€ το μήνα σαν ειδικευμένος και πήγες Γερμανία; Γιατί έγραψες στα @@@σου την Ελλάδα και καλά έκανες. Και εδώ δεν έχει γιατρούς πλέον. Οπότε μην κάνεις μαθήματα περί φορολογικής συνείδησης ΕΕ, όταν στις διάφορες λίστες πρώτα φιγουράρουν ονόματα γιατρων

.

αυτές είναι γενικεύσεις... μόνο οι γιατροί φοροδιαφεύγουν, όλοι οι υπόλοιποι παναγίτσες. επίσης εγώ δεν εργάστηκα ποτέ Ελλάδα, οπότε δεν έχω φοροδιαφύγει κιόλας. ο καθένας κάνει τις επιλογές του. εγώ έφυγα για λόγους εκπαίδευσης, όταν έφυγα το 2010, είχα 18 μήνες αναμονή. δλδ 18 μήνες καθισιό. Τότε έπαιρνε ένας ιατρός 1.800€ με εφημερίες. Τώρα χάθηκε η μπάλα... Θα μπορούσα να μείνω αλλά ήθελα να δουλεύω 13 ώρες τη μέρα μέσο όρο κ η Ελλάδα δε μου το πρόσφερε. Και σήμερα, ενώ δεν έχω εφημερία, πήγα το πρωί κ χειρούργησα 3 ώρες κ πίσω. Έφυγα γιατί θέλω να μάθω κάτι, στην Ελλάδα δε θα μου δινόταν η ευκαιρία αυτή...

Με δουλεύεις;;; 2 ποστ από πάνω έγραφες για τους ΕΕ που εισπράττουν μαύρα και δηλώνουν 8.000€. Και γενικεύω εγώ; Να τι έγραφες....

Την αλήθεια γράφω... με μία αναζήτηση βρήκα κάτι σχετικό :lol: και μάλιστα τις καλύτερες εποχές του 2012.
"Εισόδημα €7.500 δήλωσαν 457.377 επαγγελματίες!" 6 στους 10 βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=473905
kyr80 έγραψε:
PeterPan έγραψε:Και μου λες ότι δεν δικαιούται να ψηφίζει αυτή που δίνει ένα μάτσο φόρους στο κράτος, αλλά δικαιούται να ψηφίζει ο καθένας ΕΕ που δηλώνει 8.000€ κ τα υπόλοιπα μαύρα

Το γιατί έφυγες είναι δικό σου θέμα. Η ουσία είναι ότι για το προσωπικό σου συμφέρον παράτησες τη χώρα που σε σπούδασε. Δηλαδή πλήρωνα εγώ σα μαλ@κας την μόρφωσή σου, και τώρα την καρπώνεται κάποιος Γερμανός. Αυτό ισχύει για όλους όσους σπούδασαν Ελλάδα, αλλά έφυγαν έξω. Και μην ξεχνάς ότι γνωρίζω 100% τι συμβαίνει εκεί πάνω. Κοιτάξατε τον εαυτό σας. Καλά κάνατε.

Μόνος μου σπούδασα, γιατί αν δεν έγραφα 19.400 μόρια κ δεν έπιανα τη σχολή, όσα λεφτά κ να πλήρωνες εσύ στους φόρους, δε θα μπορούσα να σπουδάσω. Άρα δε με σπούδασες εσύ, εκτός κ αν εσύ έγραφες για εμένα στις πανελλήνιες κ στα 64 μαθήματα της σχολής κ δεν το ξέρω. :lol: Οι πανελλήνιες είναι αναγκαία συνθήκη για να σπουδάσεις κανείς στην Ελλάδα. Επίσης φόρους πληρώνουν όλοι μας, όπως πλήρωσαν οι γονείς μου κ εγώ εμμέσως με ΦΠΑ. Οπότε απλώς άδραξα της ευκαιρίας. Όπως εγώ τώρα από εδώ πληρώνω για τα παιδιά των άλλων. Έτσι είναι η δωρεάν κ δημόσια παιδεία, εκτός κ αν δεν τη θέλεις.

kyr80 έγραψε:
PeterPan έγραψε:πως να σταθούν οι γιατροί? όπως κ όλοι βέβαια... όταν ένας ορθοπαιδικός σου ζητά 1.000€ για αρθροσκόπηση πακέτο όλα μαζί, από τα οποία 200€ μένουν σε αυτόν (σκέψου τώρα 200€/ώρα να πάρεις για 10 χρόνια διαβάσματος :lol: ), τα υπόλοιπα σε κλινική-αναισθισιολόγο κτλ κ ο άλλος τελικά πάει κ δίνει 600€ φακελάκι στο δημόσιο γιατί του φαίνονται πολλά. ΑΛΛΑ το βράδυ 160€/φιάλη στα μπουζούκια :lol:

Άλλος παίρνει 200€ το μήνα, και εσένα σου φαίνονται λίγα τα 200€ την ώρα; Τι σχέση έχουν τα μπουζούκια; :dizzy: Και μάντεψε... Με 20% κερδοφορία δουλεύουμε εμείς πλέον. welcome to Greece. Ξέχασα, δεν είσαι στο Greece.

Τώρα κοροϊδεύομαστε μου φαίνεται. ΑΠό αυτά τα 200€ που λέμε, τα μισά κ πλέον πάνε στο κράτος+ασφάλιση+σύνταξη, οπότε μένει ένα 70άρι κ ΑΝ για ιατρείο, έξοδα από κ προς το νοσοκομείο, κτλ. Δλδ 40€ κέρδος. Και αυτό μετά απο 10 χρόνια διαβάσματος (το επαναλαμβάνω, τις ώρες αυτές πληρώνεις, όχι τη μία ώρα δουλειάς)...

dimitris έγραψε:Δεν καταλαβαίνω το αντικείμενο της συζήτησης. Απαγορευεται σε καποιον να ψηφίσει; Οποίος Έλληνας κάτοικος του εξωτερικού θέλει να ψηφίσει μπορεί να πάει στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών και να ψηφίσει. <br abp="755"><br abp="756">Ως κάτοικος εξωτερικού συμφωνώ με τον markvag, θα με ενδιέφερε περισσότερο να μπορώ να ψηφίζω εδώ που ζω. Και θα το θεωρούσα άδικο να ψηφίσω ενα κόμμα στην Ελλάδα όντας στην απέξω, και να αφήσω τους κατοίκους Ελλάδας να υποστούν τις συνέπειες.

Αυτό ακριβώς λέω. Και ειδικά αυτή τη στιγμή, που ο κόσμος ψηφίζει με πρώτο κριτήριο το οικονομικό. Ακόμα και για όσους θέλουν να γυρίσουν πίσω. Αμα βγει ένα κόμμα και πει:"για 5 χρόνια θα σας σκίσουμε τον πάτο, θα φορολογήσουμε ακόμα και την κλανιά. Κάποιοι μπορεί να πεθάνετε. Μετά όμως θα στρώσει. Θα έρθουν επενδύσεις. Θα..... ΘΑ .... ΘΑ". Πόσο εύκολα θα το ψηφίσει αυτό ένας κάτοικος της Ελλάδας, και πόσο ένας του εξωτερικού;[/quote]

εγώ στις τελευταίες εκλογές δεν ψήφισα γιατί δε μας άφησαν λόγω μικρής εκλογικής περιόδου. δεν είχαν χρόνο να στηθούν λίστες στο εξωτερικό τάχα... είδα όμως με τί ανιδιοτέλεια κ με πόση σοβαρότητα ψήφισαν όλοι στην Ελλάδα. ο ένας ψήφισε γιατί δεν ήθελε να πληρώνει τα διόδια, ο άλλος γιατί ήθελε 13ο μισθό, οι άλλοι γιατί δεν τους αρέσει η ομάδα ΔΙΑΣ, ο παραπέρα γιατί δεν θέλει ΣΔΟΕ κτλ.

Και απάντησέ μου τώρα εσύ στην ερώτηση του 1 εκατ. €. Είπες πως
kyr80 έγραψε:Αμα βγει ένα κόμμα και πει:"για 5 χρόνια θα σας σκίσουμε τον πάτο, θα φορολογήσουμε ακόμα και την κλανιά. Κάποιοι μπορεί να πεθάνετε. Μετά όμως θα στρώσει. Θα έρθουν επενδύσεις. Θα..... ΘΑ .... ΘΑ". Πόσο εύκολα θα το ψηφίσει αυτό ένας κάτοικος της Ελλάδας, και πόσο ένας του εξωτερικού;

Σε ρωτώ: Αν βγει ένα κόμμα κ πει πως θα φορολογήσει πχ 50% όλα τα εισοδήματα που θα βρεθούν από Έλληνες σε τράπεζες του εξωτερικού, που ως επί το πλείστον είναι κάτοικοι εξωτερικού (που βγήκε δλδ, ο Σύριζα, έλεγαν κ τέτοιες μπαρούφες), πόσο εύκολα θα το ψηφίσει αυτό ένας κάτοικος της Ελλάδας, και πόσο ένας του εξωτερικού ? :lol:

Μη μένεις στα συμφέροντα του ενός κ του άλλου, και οι 2 έχουν υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα ...
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 10 Απρ 2016, 20:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Adriver
PeterPan έγραψε: πως να σταθούν οι γιατροί? όπως κ όλοι βέβαια... όταν ένας ορθοπαιδικός σου ζητά 1.000€ για αρθροσκόπηση πακέτο όλα μαζί, από τα οποία 200€ μένουν σε αυτόν (σκέψου τώρα 200€/ώρα να πάρεις για 10 χρόνια διαβάσματος :lol: ), τα υπόλοιπα σε κλινική-αναισθισιολόγο κτλ κ ο άλλος τελικά πάει κ δίνει 600€ φακελάκι στο δημόσιο γιατί του φαίνονται πολλά. ΑΛΛΑ το βράδυ 160€/φιάλη στα μπουζούκια :lol:

Ξεκινώντας από κάτι σωστό (δικαίωμα ψήφου για τη χώρα σου) έφθασες σε πολύ λάθος συλλογισμούς και γενικεύσεις!
20 €/ώρα για κάθε έτος διαβάσματος που είναι και λίγα (νομίζεις μόνο οι γιατροί διαβάσανε?)
Ανάγκη αρθροσκόπησης μαζί με 160€/φιάλη στα μπουζούκια :help:

Η αρθροσκόπηση σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα πάει 3-4.000 και προφανώς ο κόσμος πάει δημόσιο παρά το γενναίο φακελάκι.
Αλλά αν συνυπολογίσεις μεταφορικά, ξενοδοχεία, επισκέψεις σε 2-3 γιατρούς, μαγνητικές (έγκαιρα) ... μια αρθροσκόπηση αρκεί να ανατρέψει τα οικονομικά μιας χρονιάς για μια μέση Ελληνική οικογένεια!

Υ.Γ. Καλά κάνουν οι επιστήμονες που ψάχνουν ευκαιρίες για πιο δημιουργική/παραγωγική πορεία στο εξωτερικό, αλλά αν σπούδασαν στην Ελλάδα μην ξεχνάμε ότι τα έξοδα κάλυψε η ελληνική κοινωνία.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Adriver έγραψε:
PeterPan έγραψε: πως να σταθούν οι γιατροί? όπως κ όλοι βέβαια... όταν ένας ορθοπαιδικός σου ζητά 1.000€ για αρθροσκόπηση πακέτο όλα μαζί, από τα οποία 200€ μένουν σε αυτόν (σκέψου τώρα 200€/ώρα να πάρεις για 10 χρόνια διαβάσματος :lol: ), τα υπόλοιπα σε κλινική-αναισθισιολόγο κτλ κ ο άλλος τελικά πάει κ δίνει 600€ φακελάκι στο δημόσιο γιατί του φαίνονται πολλά. ΑΛΛΑ το βράδυ 160€/φιάλη στα μπουζούκια :lol:

Ξεκινώντας από κάτι σωστό (δικαίωμα ψήφου για τη χώρα σου) έφθασες σε πολύ λάθος συλλογισμούς και γενικεύσεις!
20 €/ώρα για κάθε έτος διαβάσματος που είναι και λίγα (νομίζεις μόνο οι γιατροί διαβάσανε?)
Ανάγκη αρθροσκόπησης μαζί με 160€/φιάλη στα μπουζούκια :help:

Η αρθροσκόπηση σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα πάει 3-4.000 και προφανώς ο κόσμος πάει δημόσιο παρά το γενναίο φακελάκι.
Αλλά αν συνυπολογίσεις μεταφορικά, ξενοδοχεία, επισκέψεις σε 2-3 γιατρούς, μαγνητικές (έγκαιρα) ... μια αρθροσκόπηση αρκεί να ανατρέψει τα οικονομικά μιας χρονιάς για μια μέση Ελληνική οικογένεια!

Υ.Γ. Καλά κάνουν οι επιστήμονες που ψάχνουν ευκαιρίες για πιο δημιουργική/παραγωγική πορεία στο εξωτερικό, αλλά αν σπούδασαν στην Ελλάδα μην ξεχνάμε ότι τα έξοδα κάλυψε η ελληνική κοινωνία.

η αρθροσκόπηση με τίποτα δεν πάει 3-4.000€. Ο χιαστός δεν πάει τόσο, μην υπερβάλουμε. Κ αυτά από συναδέλφους 35άρηδες-40άρηδες. Αν έχεις ιδιωτική ασφάλιση παίζουν άλλες τιμές μιας κ τα πληρώνει η ασφαλιστική...

Δεν είπα ότι διάβασαν μόνο οι γιατροί, έγραψα κ πιο πάνω πόσα μένουν στο χέρι... Εμείς εδώ πέρα κάνουμε τον χιαστό με 2.000€ σε όποιον Έλληνα θέλει να έρθει σε εμάς, στην Ελλάδα ο καθένας ζητά όσα θέλει, αλλά οι ταρίφες έχουν πέσει πολύ, μην τα ακούτε αυτά για 1-2 χειρουργούς. Και κάνουμε 3 άτομα στο team που είμαστε περί τους 600 χιαστούς τον χρόνο σύνολο...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
PeterPan έγραψε:
kyr80 έγραψε:Με δουλεύεις;;; 2 ποστ από πάνω έγραφες για τους ΕΕ που εισπράττουν μαύρα και δηλώνουν 8.000€. Και γενικεύω εγώ; Να τι έγραφες....

Την αλήθεια γράφω... με μία αναζήτηση βρήκα κάτι σχετικό :lol: και μάλιστα τις καλύτερες εποχές του 2012.
"Εισόδημα €7.500 δήλωσαν 457.377 επαγγελματίες!" 6 στους 10 βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=473905

Και εγώ την αλήθεια γράφω. Και για τα φακελάκια που έγραψες, γιατροί τα πέρνουν

kyr80 έγραψε:

Μόνος μου σπούδασα, γιατί αν δεν έγραφα 19.400 μόρια κ δεν έπιανα τη σχολή, όσα λεφτά κ να πλήρωνες εσύ στους φόρους, δε θα μπορούσα να σπουδάσω. Άρα δε με σπούδασες εσύ, εκτός κ αν εσύ έγραφες για εμένα στις πανελλήνιες κ στα 64 μαθήματα της σχολής κ δεν το ξέρω. :lol: Οι πανελλήνιες είναι αναγκαία συνθήκη για να σπουδάσεις κανείς στην Ελλάδα. Επίσης φόρους πληρώνουν όλοι μας, όπως πλήρωσαν οι γονείς μου κ εγώ εμμέσως με ΦΠΑ. Οπότε απλώς άδραξα της ευκαιρίας.

Όχι καλό μου παλληκάρι... Ο καθηγητής που σου έκανε μάθημα ήταν πληρωμένος από τους φόρους Ελλήνων. Μέσα σε αυτούς ήταν του πατέρα σου, του πατέρα μου και δικοί μου. Δικοί σου φόροι ΔΕΝ ήταν, γιατί εσύ είπες πως δεν δούλεψες ποτέ εδώ. Γιατρός σπούδασες στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τις όποιες δομές δημιούργησαν όσοι φορολογήθηκαν εδώ. Και δε μιλάω μόνο για το πανεπιστήμιο. Δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο ΚΑΙ πανεπιστήμιο. Οπότε έχεις ένα χρέος απέναντι σε αυτό το μπουρδέλο. Είτε το δέχεσαι, είτε όχι.

kyr80 έγραψε:

Τώρα κοροϊδεύομαστε μου φαίνεται. ΑΠό αυτά τα 200€ που λέμε, τα μισά κ πλέον πάνε στο κράτος+ασφάλιση+σύνταξη, οπότε μένει ένα 70άρι κ ΑΝ για ιατρείο, έξοδα από κ προς το νοσοκομείο, κτλ. Δλδ 40€ κέρδος. Και αυτό μετά απο 10 χρόνια διαβάσματος (το επαναλαμβάνω, τις ώρες αυτές πληρώνεις, όχι τη μία ώρα δουλειάς)...

Δεν σπούδασες μόνο εσύ. Και άλλοι σπούδασαν. Φτάνει ποια με την καραμέλα των 10 ετών διαβάσματος. Υποτίθεται κάνετε λειτούργημα. Ή μήπως πήγατε για τα φράγκα;;; :hmmm:

Αυτό ακριβώς λέω. Και ειδικά αυτή τη στιγμή, που ο κόσμος ψηφίζει με πρώτο κριτήριο το οικονομικό. Ακόμα και για όσους θέλουν να γυρίσουν πίσω. Αμα βγει ένα κόμμα και πει:"για 5 χρόνια θα σας σκίσουμε τον πάτο, θα φορολογήσουμε ακόμα και την κλανιά. Κάποιοι μπορεί να πεθάνετε. Μετά όμως θα στρώσει. Θα έρθουν επενδύσεις. Θα..... ΘΑ .... ΘΑ". Πόσο εύκολα θα το ψηφίσει αυτό ένας κάτοικος της Ελλάδας, και πόσο ένας του εξωτερικού;

εγώ στις τελευταίες εκλογές δεν ψήφισα γιατί δε μας άφησαν λόγω μικρής εκλογικής περιόδου. δεν είχαν χρόνο να στηθούν λίστες στο εξωτερικό τάχα... είδα όμως με τί ανιδιοτέλεια κ με πόση σοβαρότητα ψήφισαν όλοι στην Ελλάδα. ο ένας ψήφισε γιατί δεν ήθελε να πληρώνει τα διόδια, ο άλλος γιατί ήθελε 13ο μισθό, οι άλλοι γιατί δεν τους αρέσει η ομάδα ΔΙΑΣ, ο παραπέρα γιατί δεν θέλει ΣΔΟΕ κτλ.

Και απάντησέ μου τώρα εσύ στην ερώτηση του 1 εκατ. €. Είπες πως
kyr80 έγραψε:Αμα βγει ένα κόμμα και πει:"για 5 χρόνια θα σας σκίσουμε τον πάτο, θα φορολογήσουμε ακόμα και την κλανιά. Κάποιοι μπορεί να πεθάνετε. Μετά όμως θα στρώσει. Θα έρθουν επενδύσεις. Θα..... ΘΑ .... ΘΑ". Πόσο εύκολα θα το ψηφίσει αυτό ένας κάτοικος της Ελλάδας, και πόσο ένας του εξωτερικού;

Σε ρωτώ: Αν βγει ένα κόμμα κ πει πως θα φορολογήσει πχ 50% όλα τα εισοδήματα που θα βρεθούν από Έλληνες σε τράπεζες του εξωτερικού, που ως επί το πλείστον είναι κάτοικοι εξωτερικού (που βγήκε δλδ, ο Σύριζα, έλεγαν κ τέτοιες μπαρούφες), πόσο εύκολα θα το ψηφίσει αυτό ένας κάτοικος της Ελλάδας, και πόσο ένας του εξωτερικού ? :lol:

Είμαι υπέρ του μέτρου για όσα εισοδήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Και στα γράφω αυτά, εγώ που έχω ΝΟΜΙΜΑ χρήματα στη Γερμανία. Να φορολογηθούν λοιπόν. Είτε σε ελληνική τράπεζα, είτε σε τράπεζα του εξωτερικού. Οι Έλληνες του εξωτερικού, έχουν δικαιολογημένες καταθέσεις.
Μη μένεις στα συμφέροντα του ενός κ του άλλου, και οι 2 έχουν υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα ...[/quote]

Και τα ίδια που λέω σε εσένα, τα λέω και στην μικρή τη δικιά μου. Παρά το γεγονός ότι πήγε σε ιδιωτικό σχολείο και σπούδασε στο εξωτερικό. Δηλαδή για τη μόρφωσή της, το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ξοδέψει €. Ή μάλλον ξόδεψε για τους καθηγητές που εξέτασαν τα γραπτά της στις πανελλήνιες. Μόνο αυτά.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#243944 Ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος που πληρώνω από τα ενοίκια στην Ελλάδα τώρα δεν είναι φόροι δικοί μου δλδ? είναι άλλου? Δεν δούλεψα, αλλά εισόδημα έχω παρόλα αυτά... Και πληρώνω τους φόρους κανονικά που μου αναλογούν. Ένα Yaris κάθε χρόνο παίρνουν... Και έτσι πηγαίνουν και τα δικά σου παιδιά σχολείο, όπως κ του γείτονα κτλ.

Κανείς δεν πήγε εκτός Ελλάδας γιατί του αρέσει έξω ή γιατί γουστάρει να ζει 2000 χλμ μακριά από τους δικούς του. Ο καθένας θυσιάζει κάποια πράγματα για κάποια άλλα. Ας είχε το κράτος στελεχομένες τις μονάδες υγείας, ας είχε ανάπτυξη με εταιρίες για να μείνουν οι μηχανικοί κτλ. Υπάρχουν άτομα με διδακτορικά που έχουν διαβάσει 100 φορές παραπάνω κ έχουν απίστευτα μυαλά, και μένουν ανεκμετάλευτα... αλλά παρόλα αυτά Σύριζα και Καρανίκας...

Βασικά το έχω ξαναπεί, εγώ θέλω να επιστρέψω Ελλάδα :) Κ να ξεπληρώσω τις σπουδές μου :lol:
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 10 Απρ 2016, 20:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By vice246
Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις σημερινές εξελίξεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση παλεύει με όλες της τις δυνάμεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, σε πολλά ταυτόχρονα μέτωπα, από την Ειδομένη μέχρι τα νησιά.

Παρά τις σημαντικές δυσκολίες και ποικίλες αντιξοότητες τις οποίες η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει, έχει παράξει και καθημερινά εξακολουθεί να παράγει αποτελέσματα και, μάλιστα, με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από ότι προέβλεπαν ή ανέμεναν καλόπιστοι και κακόπιστοι, μέσα και έξω από τη χώρα.

Όντως υπάρχουν ακόμα κενά, όμως η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι τεράστια και, πολύ σύντομα, η εικόνα του προσφυγικού/μεταναστευτικού στην Ελλάδα θα έχει αλλάξει ριζικά».

Πληρης απουσια αίσθησης πραγματικότητας….
Το "πολύ σύντομα" πόσους μήνες μετράει…?

Το θέμα δεν είναι ποιος θα διαδεχθεί την Πρωθυπουργία…. το θέμα είναι αυτοι να φύγουν το συντομότερο δυνατό….
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
kubiak έγραψε:Μετα την εμπειρια νδ με μπουλη και σαμαρα νομιζω οτι ο κουλης δεν εχει να προσθεσει κατι (αν και imho ειναι ο πλεον καταλληλος για να επιβιωσει ως πολιτικος οργανισμος η νδ)...

Πιστευω οτι η μονη λυση για αποφασιστικες και δραστικες αλλαγες ειναι το κκε. Εν μια νυκτι θα ξεφορτωνομασταν λιμανια, αεροδρομια, τρενα, δρομους, νοσοκομεια, δεη, πανεπιστημια και οτιδηποτε αλλο ρημαξε η μαζικη κρατικοποιηση του πασοκ...

Οι ανθρωποι μπορει να λενε ο,τι λενε αλλα οταν μιλαει το χρημα ειναι ψυχροι εκτελεστες...

no offence για τους παραδοσιακους υποστηρικτες του...

Ή, με απλα λογια, when money talks bullshit walks...

Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimitris έγραψε:Δεν καταλαβαίνω το αντικείμενο της συζήτησης. Απαγορευεται σε καποιον να ψηφίσει; Οποίος Έλληνας κάτοικος του εξωτερικού θέλει να ψηφίσει μπορεί να πάει στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών και να ψηφίσει.

Ως κάτοικος εξωτερικού συμφωνώ με τον markvag, θα με ενδιέφερε περισσότερο να μπορώ να ψηφίζω εδώ που ζω. Και θα το θεωρούσα άδικο να ψηφίσω ενα κόμμα στην Ελλάδα όντας στην απέξω, και να αφήσω τους κατοίκους Ελλάδας να υποστούν τις συνέπειες.

Έλα ντε. Θαρρείς και τους απαγόρευσε κανείς να έρθουν και να ψηφίσουν... :dizzy:
Κι εγώ όταν ζούσα Αγγλία ερχόμουν Ελλάδα όταν ήθελα να ψηφίσω. Κοστοβόρο και ξεβόλεμα όντως. Αλλά κανείς δεν σου στερεί το δημοκρατικό σου δικαίωμα!!! :rtfm: :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#243955 Όντως Κυριακο νομίζω ξεφυγες λιγάκι..Μάλλον είχες νεύρα από κάπου κ την πλήρωσε ο Πητερ Παν...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#243958 Δηλαδή άμα πάρω το αεροπλάνο δυο μέρες να κατέβω Ελλάδα να ψηφίσω είμαστε cool όλοι, αλλά αν ζητάω να το κάνω από την πρεσβεία εδώ ανακύπτουν όλα τα θέματα του κατα ποσό μπορώ να εχω άποψη κτλ....

Οκ.....
Άβαταρ μέλους
By King Alexander
#243961 Ναι, από την πρεσβεία/προξενείο να γίνεται αυτό(το θεωρώ χαζό όταν πλήρωνε το κράτος και ναύλωνε αεροπλάνα/βαπόρια)... ή μάλλον, γιατί ΚΑΝ να τρέχει κανείς εκεί. Να δίνεται ένας μοναδικός αριθμός ψηφοφόρου και να ψηφίζει μέσψω Διαδικτύου, αλλιώς να ξαναγυρίσουμε στις εποχές των ταχυδρομικών περιστεριών(που και εκεί μπορεί να πέσει θύμα αρπακτικού! ) .
Άβαταρ μέλους
By g8777
#243962 Δια αυτο που ειπες, απορω γιατι η κουβεντα εχει ξεφυγει στα περι φορολογικης συνειδησης κτλ. Ως πολιτης ενος δημοκρατικου κρατους ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ σου να συμμετεχεις σε εκδηλωσεις της δημοκρατιας.Και οποιοδηποτε κρατος που σεβεται τον εαυτο του και τους πολιτες του οφειλει να τους παρεχει αυτο το δικαιωμα .-