Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#243744 @@@ πληρώνουν οι Έλληνες του εξωτερικού τα ίδια με τους μόνιμους κάτοικους Ελλάδας. Πληρώνουν ακριβώς τα ίδια με όσους ξένους έχουν σπίτι εδώ ή αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. Πληρώνουν ΧΡΗΣΗ όχι φορολογία. Το εισόδημά τους φορολογείται(ορθά) στη χώρα παραγωγής του.

Και επειδή ρωτήθηκε γιατί να μην ψηφίζετε.. Γιατί κάποιοι σκεπτόμενοι με δόλο, θα ήθελαν να πάει η χώρα στο γκρεμό. Και με τα €€€ που θα φέρουν ύστερα εδώ, να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί το σπίτι του γείτονα που αντιπαθούσαν κλπ. Δεν είναι προσωπική αιχμή για κανέναν. Δεν λέω ότι θα τα κάνουν όλοι. Αλλά κάποιοι θα το κάνουν.

Η αδερφή μου είναι Έλληνας του εξωτερικού. Πληρώνει φορολογία ΜΟΝΟ για την ακίνητη περιουσία και τα έσοδα που έχει στην Ελλάδα από αυτήν. Αν την ρωτήσεις για τη φορολογία, το μόνο που θέλει είναι να μειωθούν οι φόροι στα ακίνητα. Στα @@@ οι ασφαλιστικές εισφορές. Γίνεται να τριπλασιαστούν, αλλά να μηδενιστεί ο φόρος ενοικίων; Γίνεται να πάει ο ΦΠΑ 30% αλλά να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ;
Για αυτό δεν πρέπει να ψηφίζουν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
KiloMeater έγραψε:
Το γιατί νομίζω το εξηγησανε παραπάνω καλά.

Ναι και είναι γεγονός πως α) δεν το είχα σκεφτεί και τόσο καλά και β) είχα στο νου μου καταστάσεις όπως έναν φίλο του πατέρα μου που από τα 18 του μένει Los Angeles (και λόγω στρατιωτικού έκανε 20+χρόνια να ξανάρθει και πλέον έρχεται 1-2 φορές το χρόνο) και ψήφισε στις τελευταίες εκλογές. Τι επαφή έχει αυτός ο άνθρωπος με την Ελληνική πραγματικότητα;;;; :hmmm: Εξαιρετικός άνθρωπος σε όλα του και χαίρομαι πολύ τόσο να τον συναντώ, όσο και να μιλάω μαζί του, αλλά δεν έχει επαφή με την Ελλάδα ουσιαστικά... Βέβαια, εδώ ψηφίζουν άλλοι που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα γενικώς, απλά επειδή έτυχε και γεννήθηκαν και μένουν εδώ, οπότε δεν το συνεχίζω... :lipsealed: :lol:

KiloMeater έγραψε:Όμως θέλω να σταθώ στην απορία σου. Βλέπω το ίδιο επιχείρημα πολύ συχνά σε σχόλια αναγνωστών σε εφημερίδες (ελληνικές ναι, διαβάζουμε και τέτοιες από τα εξωτερικά) στο Facebook & fora. Πέραν του ότι μου κάνει εντύπωση πως μπορεί κάποιος που είναι ενεργός στα "ιντερνετς" να θεωρεί ότι σήμερα έχουμε έλλειψη ενημέρωσης για ότι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα που με ξεπερνάει,

Νομίζω πως συμφωνούμε πως αλλιώς είναι να ζεις μία κατάσταση από μέσα και αλλιώς να τη διαβάζεις από ένα site, forum, κτλ... :iconcool: Αλλιώς να λες "οκ, τι έγινε ένα 50ρικο παραπάνω το μήνα φόρος" και αλλιώς κάθε μήνα να το σκας στον Τσακαλωτό... :iconcool: :)

KiloMeater έγραψε: αναρωτιέμαι τι μπορεί να προκαλεί αυτή την αντίρρηση,

το ότι "ξένος πόνος παραμύθι" :lol: ή κάτι παρόμοιο (αστειεύομαι προφανώς! για τη συντριπτική πλειοψηφία :rtfm: )

KiloMeater έγραψε: τι φοβάστε δηλαδή ότι θα νοθευτεί η λαϊκή Σοφία του ελληνικού εκλογικού σώματος; Τι χειρότερο μπορεί να γίνει , δεν εχει αποδείξει περίτρανα ο ελληνικός λαός ότι ψηφίζει στα μ@λ@κας every chance given;

:s_rofl :s_rofl :s_rofl

KiloMeater έγραψε:Ποσό χειρότερες μπορεί να γίνει;

Μην το λες... μην το λες...

KiloMeater έγραψε: Δώσε μου ένα παράδειγμα ενός υποθετικού αποτελέσματος που να δείχνει ποσό κακό μπορεί να κάνει η συμμετοχή ψηφοφόρων από το εξωτερικό.

Σε αυτό απάντησε ο kyr80. :iconcool:

ΟΚ, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν σημαντικά επιχειρήματα για το να ψηφίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού και τα δέχομαι και καταλήγω ότι μάλλον είμαι υπέρ αυτού, αλλά υπάρχουν και πολύ σημαντικά επιχειρήματα από την άλλη μεριά. :)
Άβαταρ μέλους
By nass
kyr80 έγραψε:Το εισόδημά τους φορολογείται(ορθά) στη χώρα παραγωγής του.

Δεν ισχύει αυτό (*)
Οταν είσαι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και εργάζεσαι στο εξωτερικό, τότε πληρώνεις φόρο εισοδήματος Χ% στη χώρα εργασίας σου αλλά (θεωρώ ότι η χώρα αυτή έχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης με την Ελλάδα όπως πχ. όλες οι χώρες της ΕΕ) φορολογείσαι ΚΑΙ στην Ελλάδα για τη διαφορά Υ% των φορολογικών συντελεστών της Ελλάδας με την άλλη χώρα. Δηλ. Ελλάδα (Χ+Υ)% και άλλη χώρα Χ%.

(*) Μόνο αν η άλλη χώρα έχει υψηλότερη φορολογία από την Ελλάδα ισχύει αυτό.

kyr80 έγραψε:Και επειδή ρωτήθηκε γιατί να μην ψηφίζετε.. Γιατί κάποιοι σκεπτόμενοι με δόλο, θα ήθελαν να πάει η χώρα στο γκρεμό. Και με τα €€€ που θα φέρουν ύστερα εδώ, να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί το σπίτι του γείτονα που αντιπαθούσαν κλπ. Δεν είναι προσωπική αιχμή για κανέναν. Δεν λέω ότι θα τα κάνουν όλοι. Αλλά κάποιοι θα το κάνουν.

Και άρα επειδή "κάποιοι" θα το κάνουν αυτό, να τιμωρηθούν όλοι. Το λες και συλλογική ευθύνη.

Ο pik. και οι άλλοι το είπαν σωστά: το ό,τι είσαι κάτοικος εξωτερικού σε μία χώρα αν και πολίτης άλλης δεν θα έπρεπε να σου αφαιρεί τα δικαιώματα (και τις υποχρεώσεις) που έχεις ως πολίτης της άλλης χώρας. Βασικό δημοκρατικό δικαίωμα... και πλέον αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες πολίτες, που τα τελευταία χρόνια έχουν φύγει στο εξωτερικό... όχι μόνο μερικούς φοιτητές...

Βέβαια το να ψηφίζουν άλλοι που δεν είναι πολίτες της Ελλάδας πχ. ομογενείς 2ης γενιάς στις ΗΠΑ (που έλεγε ο Μητσοτάκης... βολικό επειδή πολλοί εξ' αυτών ψηφίζουν ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ :whistlink: αλλά ακόμα και αν ψήφιζαν δημοκρατικούς σιγά μην ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ :lol: ) είναι εξίσου φάουλ.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:Η αδερφή μου είναι Έλληνας του εξωτερικού. Πληρώνει φορολογία ΜΟΝΟ για την ακίνητη περιουσία και τα έσοδα που έχει στην Ελλάδα από αυτήν. Αν την ρωτήσεις για τη φορολογία, το μόνο που θέλει είναι να μειωθούν οι φόροι στα ακίνητα. Στα @@@ οι ασφαλιστικές εισφορές. Γίνεται να τριπλασιαστούν, αλλά να μηδενιστεί ο φόρος ενοικίων; Γίνεται να πάει ο ΦΠΑ 30% αλλά να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ;

Το ίδιο ακριβώς θα υποστηρίζει και ο οποιοσδήποτε έλληνας κάτοικος ελλάδος "κληρονόμος" με μόνο ακίνητη περιουσία (και τραπεζικούς λογαριασμούς).

Το ακριβώς ανάποδο κάποιος που έχει μόνο την εργασία του και κανένα ακίνητο.

kyr80 έγραψε:Γιατί κάποιοι σκεπτόμενοι με δόλο, θα ήθελαν να πάει η χώρα στο γκρεμό. Και με τα €€€ που θα φέρουν ύστερα εδώ, να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί το σπίτι του γείτονα που αντιπαθούσαν κλπ;

Το ίδιο μπορείς να υποστηρίζεις εσύ και οποιοσδήποτε έχει εξαγωγική επιχείρηση.

kyr80 έγραψε:Για αυτό δεν πρέπει να ψηφίζουν.

ΟΚ, ποιοι δικαιούνται να ψηφίζουν;
Μόνο οι μισθωτοι;
Μόνο οι εργοδότες;
Μόνο οι γεωκτήμονες;
Οι "εισοδηματίες";
Οι εξαγωγείς; Οι εισαγωγείς;

Κοινώς, καλωσήρθες στην ταξική κοινωνία που αναλόγως της "πηγής" της οικονομικής σου κατάστασης έχεις διαφορετικά (και πιθανώς αντικρουόμενα) συμφέροντα και επιδιώξεις από τους υπόλοιπους.

Το "χωροταξικό" μικρή σημασία έχει.

Α ναι. KKE likes this, και πάνω κάτω αυτό είναι το σκεπτικό της δικτατορίας του προλεταριάτου. just sayin.
Άβαταρ μέλους
By Adriver
vice246 έγραψε:Είναι ακατανόητη η πολιτική γραμμή του Μαξιμου… λειτουργεί σαν 10κομματικη κυβέρνηση χωρίς συνοχή και χωρίς κανένα ενδοκυβερνητικό κύρος του πρωθυπουργού…. Ο ορισμός του συριζαιικου αυτοδιαχειριζομενου στεκιού…

Η γνώμη μου είναι ότι αυτή η εικόνα δημιουργείται γιατί η γραμμή Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο στόχους: (1) να ικανοποιεί ρητορικά τη κομματική βάση και το ευρύτερο εκλογικό ακροατήριο που συστηματικά για χρόνια βομβάρδισε με αριστερίστικη συνθηματολογία, και (2) να εξασφαλίζει ο Τσίπρας και μια ελιτ συνοδοιπόρων και φίλων τους την εξουσία και τα οφέλη της. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι μη κομματικοί τεχνοκράτες που χρησιμοποιεί λόγω έλλειψης κομματικών στελεχών.
Το (1) σου δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί σαν "10κομματικη κυβέρνηση", αλλά δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την πραγματικότητα. Όταν υπάρχει λόγος κάνει ότι θέλει.

Γνώμη μου είναι ότι η γραμμή Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για το λαό στον οποίο απευθύνεται. Μοιάζει να έχει βρει τη χρυσή τομή να εκπληρούνται και οι δύο στόχοι, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Το αποτέλεσμα και οι προοπτικές για τη χώρα και τους ανθρώπους της είναι μια άλλη ιστορία! :omg:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
mjacob έγραψε:
kyr80 έγραψε:Η αδερφή μου είναι Έλληνας του εξωτερικού. Πληρώνει φορολογία ΜΟΝΟ για την ακίνητη περιουσία και τα έσοδα που έχει στην Ελλάδα από αυτήν. Αν την ρωτήσεις για τη φορολογία, το μόνο που θέλει είναι να μειωθούν οι φόροι στα ακίνητα. Στα @@@ οι ασφαλιστικές εισφορές. Γίνεται να τριπλασιαστούν, αλλά να μηδενιστεί ο φόρος ενοικίων; Γίνεται να πάει ο ΦΠΑ 30% αλλά να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ;

Το ίδιο ακριβώς θα υποστηρίζει και ο οποιοσδήποτε έλληνας κάτοικος ελλάδος "κληρονόμος" με μόνο ακίνητη περιουσία (και τραπεζικούς λογαριασμούς).

Το ακριβώς ανάποδο κάποιος που έχει μόνο την εργασία του και κανένα ακίνητο.

Ο κάτοικος Ελλάδας θα πρέπει να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για την περίθαλψη. Θα πρέπει να πληρώσει τον αυξημένο ΦΠΑ και γενικότερα ότι τέλος ή φόρο κατανάλωσης θα σκαρφιστούν οι κυβερνώντες. Ο Έλληνας κάτοικος του εξωτερικού όχι.

mjacob έγραψε:
kyr80 έγραψε:Γιατί κάποιοι σκεπτόμενοι με δόλο, θα ήθελαν να πάει η χώρα στο γκρεμό. Και με τα €€€ που θα φέρουν ύστερα εδώ, να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί το σπίτι του γείτονα που αντιπαθούσαν κλπ;

Το ίδιο μπορείς να υποστηρίζεις εσύ και οποιοσδήποτε έχει εξαγωγική επιχείρηση.

Ναι αλλά θα έχει καταστραφεί το σύμπαν γύρω τους. Ενώ οι του εξωτερικού θα το ζήσουν από απόσταση.
Καταλαβαίνω ότι εδώ μέσα υπάρχουν παιδιά που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη. Η αδερφή μου είναι γιατρός στη Γερμανία. Όσο και να συμπονάτε την κατάσταση από μακριά, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να τη ζεις.

mjacob έγραψε:
kyr80 έγραψε:Για αυτό δεν πρέπει να ψηφίζουν.

ΟΚ, ποιοι δικαιούνται να ψηφίζουν;
Μόνο οι μισθωτοι;
Μόνο οι εργοδότες;
Μόνο οι γεωκτήμονες;
Οι "εισοδηματίες";
Οι εξαγωγείς; Οι εισαγωγείς;

Κοινώς, καλωσήρθες στην ταξική κοινωνία που αναλόγως της "πηγής" της οικονομικής σου κατάστασης έχεις διαφορετικά (και πιθανώς αντικρουόμενα) συμφέροντα και επιδιώξεις από τους υπόλοιπους.

Το "χωροταξικό" μικρή σημασία έχει.

Α ναι. KKE likes this, και πάνω κάτω αυτό είναι το σκεπτικό της δικτατορίας του προλεταριάτου. just sayin.

Αυτό που προτιμώ, είναι να μην ψηφίζει εδώ, όποιος δεν θα υποστεί τις συνέπειες της ψήφου του.

https://www.youtube.com/watch?v=LnOLvruuq0w
Άβαταρ μέλους
By Adriver
#243814 Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, καλό είναι να δει κανείς την εμπειρία άλλων χωρών. Στις χώρες που δίνεται αυτή τη δυνατότητα, έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα?
Υπάρχει κάποια μελέτη ?

Η εμπειρία μου είναι ότι ο μέσος Έλληνας που ζει στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερα ενημερωμένος και συνειδητοποιημένος σαν πολίτης από τον μέσο κάτοικο Ελλάδας. Επίσης, μπορεί να καταλάβει καλύτερα το διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο πρέπει να αναπτυχθεί η χώρα. Χώρα απομονωμένη δεν παίζει! Παρόμοια, ο Αφγανός μετανάστης στην Ευρώπη θα καταλαβαίνει πολύ καλύτερα τα προβλήματα της χώρας του από αυτόν που ζει εκεί.

Ειδικά αν λάβουμε υπόψη την κινητικότητα για σπουδές και εργασία στη σύγχρονη εποχή (άσχετα με την κρίση, ζούμε την παγκοσμιοποίηση), και την ευρύτερη ηλεκτρονική ενημέρωση, είναι αστείο να αποκλείονται από τις εθνικές εκλογές όσοι Έλληνες υπήκοοι κατοικούν κι εργάζονται στο εξωτερικό. Ειδικά αν η χώρα θέλει να κρατήσει δεσμούς με το πιο δυναμικό κομμάτι των Ελλήνων, αυτών του εξωτερικού.

Η μόνη επιφύλαξη αφορά τη δυσπιστία για τα πολιτικά λαμόγια της χώρας, που με στόχο τις ψήφους είναι ικανοί να μοιράσουν υπηκοότητες ... π.χ. σε όλους τους Αιγύπτιους σαν απογόνους του ελληνικού κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Τελευταία επεξεργασία από Adriver και 10 Απρ 2016, 13:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By King Alexander
#243817 Εάν είναι Έλληνας κάποιος και θέλει να ψηφίσει, δικαίωμά του, και ας μένει στο Άλφα του Κενταύρου. Απλά πράγματα, τι φόροι, ΕΝΦΙΕΣ, και-΄οτι-να'ναι. Έχει διαβατήριο -είναι Έλληνας; Τέλος.

Επεξεργασία
Κάποτε ο ξάδερφός μου, μου είπε ότι δεν πρέπει να δωθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού γιατί λέει είναι συντηρητικών πεποιθήσεων :dizzy: . Του λέω: ο ορισμός της "Δημοκρατίας"! Του κακοφάνηκε τότε.
Όπως του είχα πει ότι η Αριστερά βγάζει αλλεργία στην έννοια "έθνος" και ότι αρχίζει από "Ελλ*". Επίσης του κακοφάνηκε.... ΤΟΤΕ.

Σήμερα βέβαια, κατάλαβε τι εννοούσα και με ποιόν τρόπο. Ψήφισα και εγώ στο παρελθόν το νυν τσίρκο και διαλυτές της χώρας. Για άλλον λόγο το έκανα τότε και φυσικά, δεν ήταν στο νήμα για να βγει στην εξουσία: δυστυχώς, με διέψευσαν εντός ολίγων μηνών ΤΟΤΕ(επί ΣΥΝ) και κατάλαβα ότι οι άνθρωποι είναι βαθιά ψυχικώς διαταραγμένοι.

Και αισθάνομαι τυχερός που δεν δεσμεύομαι με κανένα κοπρίτη από οποιοδήποτε κόμμα, γιατί έχω εμπειρίες αρκετές, δικές μου και της οικογένειας-συγγενών μου.
Άβαταρ μέλους
By pik.
Adriver έγραψε:....τους Αιγύπτιους σαν απογόνους του ελληνικού κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

King Alexander έγραψε:.....

ινσεψιον.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kyr80 έγραψε:@@@ πληρώνουν οι Έλληνες του εξωτερικού τα ίδια με τους μόνιμους κάτοικους Ελλάδας. Πληρώνουν ακριβώς τα ίδια με όσους ξένους έχουν σπίτι εδώ ή αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ. Πληρώνουν ΧΡΗΣΗ όχι φορολογία. Το εισόδημά τους φορολογείται(ορθά) στη χώρα παραγωγής του.

Και επειδή ρωτήθηκε γιατί να μην ψηφίζετε.. Γιατί κάποιοι σκεπτόμενοι με δόλο, θα ήθελαν να πάει η χώρα στο γκρεμό. Και με τα €€€ που θα φέρουν ύστερα εδώ, να πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί το σπίτι του γείτονα που αντιπαθούσαν κλπ. Δεν είναι προσωπική αιχμή για κανέναν. Δεν λέω ότι θα τα κάνουν όλοι. Αλλά κάποιοι θα το κάνουν.

Η αδερφή μου είναι Έλληνας του εξωτερικού. Πληρώνει φορολογία ΜΟΝΟ για την ακίνητη περιουσία και τα έσοδα που έχει στην Ελλάδα από αυτήν. Αν την ρωτήσεις για τη φορολογία, το μόνο που θέλει είναι να μειωθούν οι φόροι στα ακίνητα. Στα @@@ οι ασφαλιστικές εισφορές. Γίνεται να τριπλασιαστούν, αλλά να μηδενιστεί ο φόρος ενοικίων; Γίνεται να πάει ο ΦΠΑ 30% αλλά να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ;
Για αυτό δεν πρέπει να ψηφίζουν.

κάνεις τραγικά μεγάλο λάθος που πιστεύεις ότι πρέπει να πληρώνει όποιος φορολογείται για τον μισθό του στην Ελλάδα μόνο. Δλδ όσοι έχουν κάρτα ανεργίας κ δεν δίνουν δεκάρα στο κράτος για σένα δεν πρέπει να ψηφίζουν :lol:

αυτό που αναφέρεις για την αδερφή σου είναι λογικό. ο καθένας κοιτά το συμφέρον του. όπως εσύ σκέφτεσαι να πάρεις βουλγάρικες πινακίδες. όπως στα π@πάρια ο ΕΝΦΙΑ για τον καθένα στην Ελλάδα που νοικιάζει σπίτι κ δεν έχει δικό του. Ο δημόσιος υπάλληλος λέει να φορολογηθεί με 50% ο κλέφτης ιδιωτικός, ο ιδιωτικός λέει να φορολογηθεί ο τεμπέλης δημόσιος κτλ. Συμφέροντα είναι αυτά κ δεν είναι μόνο μεταξύ Ελλήνων του εξωτερικού κ του εσωτερικού... :protest: :rtfm:

ΑΛΛΑ δες πως οι του εξωτερικού πληρώνουν περισσότερα κιόλας. Πληρώνουν ΕΝΦΙΑ με νόμο του κράτους για τα ανοίκιαστα κιόλας, ενώ για τους Έλληνες του εσωτερικού τα ανοίκιαστα δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

Η γυναίκα μου πάντως πληρώνει επίσης εισφορές στον σύλλογο Δικηγόρων στη Θεσνικη ακόμη κ αν ζει Γερμανία. Επίσης δίνουμε κάτι χιλιάδες € για ΕΝΦΙΑ κ φόρο για ενοίκια στο κράτος, ένα αμάξι τον χρόνο...

Και μου λες ότι δεν δικαιούται να ψηφίζει αυτή που δίνει ένα μάτσο φόρους στο κράτος, αλλά δικαιούται να ψηφίζει ο καθένας ΕΕ που δηλώνει 8.000€ κ τα υπόλοιπα μαύρα...

kyr80 έγραψε:Ο κάτοικος Ελλάδας θα πρέπει να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για την περίθαλψη. Θα πρέπει να πληρώσει τον αυξημένο ΦΠΑ και γενικότερα ότι τέλος ή φόρο κατανάλωσης θα σκαρφιστούν οι κυβερνώντες. Ο Έλληνας κάτοικος του εξωτερικού όχι.

μα γιατί να πληρώσει στην Ελλάδα περίθαλψη ο κάτοικος του εξωτερικού, αφού δε θα τη χρειαστεί. έχει ήδη εκεί που ζει... μακάρι να ππλήρωνα στην Ελλάδα περίθαλψωη, εδώ δίνω 650€ το μήνα μόνο για περίλαψη... :lol: επίσης γιατί να πληρώσω ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα όταν δεν εργάζομαι εκεί? για το λόγο αυτό δε θα πάρω σύνταξη από την Ελλάδα όσο δεν πληρώνω.
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 10 Απρ 2016, 16:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By GTS
#243870 Δικαιούται και φυσικα ψηφιζει εφοσων ερθει στην Ελλαδα την μερα των εκλογων. Ειχε γινει στο παρελθον διευκολυνση να ψηφίζεις στο προξενειο, δεν βλεπω τον λογο να μην ξαναγινει αυτό για οσους εχουν Ελλ διαβατηρια και κανουν τον κοπο να γραφτουν σε εκλογικούς καταλογους.

Εδώ οι Γαλλοι του Λονδίνου εχουν δικη τους περιφερεια και εκλεγουν και βουλευτη στην Γαλλια!!
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#243872 Γιατί δεν εκατσες στην Ελλάδα να παίρνεις 1000€ το μήνα σαν ειδικευμένος και πήγες Γερμανία; Γιατί έγραψες στα @@@σου την Ελλάδα και καλά έκανες. Και εδώ δεν έχει γιατρούς πλέον. Οπότε μην κάνεις μαθήματα περί φορολογικής συνείδησης ΕΕ, όταν στις διάφορες λίστες πρώτα φιγουράρουν ονόματα γιατρων

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
kyr80 έγραψε:Γιατί δεν εκατσες στην Ελλάδα να παίρνεις 1000€ το μήνα σαν ειδικευμένος και πήγες Γερμανία; Γιατί έγραψες στα @@@σου την Ελλάδα και καλά έκανες. Και εδώ δεν έχει γιατρούς πλέον. Οπότε μην κάνεις μαθήματα περί φορολογικής συνείδησης ΕΕ, όταν στις διάφορες λίστες πρώτα φιγουράρουν ονόματα γιατρων

.

αυτές είναι γενικεύσεις... μόνο οι γιατροί φοροδιαφεύγουν, όλοι οι υπόλοιποι παναγίτσες. επίσης εγώ δεν εργάστηκα ποτέ Ελλάδα, οπότε δεν έχω φοροδιαφύγει κιόλας. ο καθένας κάνει τις επιλογές του. εγώ έφυγα για λόγους εκπαίδευσης, όταν έφυγα το 2010, είχα 18 μήνες αναμονή. δλδ 18 μήνες καθισιό. Τότε έπαιρνε ένας ιατρός 1.800€ με εφημερίες. Τώρα χάθηκε η μπάλα... Θα μπορούσα να μείνω αλλά ήθελα να δουλεύω 13 ώρες τη μέρα μέσο όρο κ η Ελλάδα δε μου το πρόσφερε. Και σήμερα, ενώ δεν έχω εφημερία, πήγα το πρωί κ χειρούργησα 3 ώρες κ πίσω. Έφυγα γιατί θέλω να μάθω κάτι, στην Ελλάδα δε θα μου δινόταν η ευκαιρία αυτή...

πως να σταθούν οι γιατροί? όπως κ όλοι βέβαια... όταν ένας ορθοπαιδικός σου ζητά 1.000€ για αρθροσκόπηση πακέτο όλα μαζί, από τα οποία 200€ μένουν σε αυτόν (σκέψου τώρα 200€/ώρα να πάρεις για 10 χρόνια διαβάσματος :lol: ), τα υπόλοιπα σε κλινική-αναισθισιολόγο κτλ κ ο άλλος τελικά πάει κ δίνει 600€ φακελάκι στο δημόσιο γιατί του φαίνονται πολλά. ΑΛΛΑ το βράδυ 160€/φιάλη στα μπουζούκια :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dodger
PeterPan έγραψε:.................. ενώ για τους Έλληνες του εσωτερικού τα ανοίκιαστα δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

Είσαι ΠΟΛΥ λάθος.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Dodger έγραψε:
PeterPan έγραψε:.................. ενώ για τους Έλληνες του εσωτερικού τα ανοίκιαστα δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

Είσαι ΠΟΛΥ λάθος.

Λάθος μου, υπάρχει έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ, την οποία δεν την έχουν όμως οι κάτοικοι εξωτερικού.

http://www.capital.gr/tax/3075004/i-pag ... ston-enfia

"Να σημειωθεί ότι στα κενά ακίνητα στα οποία έχει γίνει απενεργοποίηση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος (με μετρητή αλλά "κομμένο" το ρεύμα) δικαιούνται έκπτωση 20% επί του ΕΝΦΙΑ."

Και από άλλη πηγη:
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/20888
"Με ποιες προϋποθέσεις θα πάρει έκπτωση 20% το κενό και μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο το οποίο;

• Πρέπει να είναι αποπερατωμένο

• Να ανήκει σε φυσικό πρόσωπο

• Να μην έχει ηλεκτροδοτηθεί μέσα στο 2013 (1/1/2013-31/12/2013)

• Να υπάρχει, οπωσδήποτε μετρητής στο ακίνητο

• Ο δικαιούχος της έκπτωσης να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδος. Επομένως όσοι έχουν ακίνητο στην Ελλάδα και κατοικούν στο εξωτερικό και φορολογούνται για το παγκόσμιο εισόδημά τους στο εξωτερικό (όπου έχουν την φορολογική τους κατοικία) δεν δικαιούνται την έκπτωση 20% για τα κενά αυτά ακίνητα."

Είναι ο ορισμός της αρχής της ισότητας αυτή η διάταξη... :metalo: