Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pik.
kubiak έγραψε:Μετα την εμπειρια νδ με μπουλη και σαμαρα νομιζω οτι ο κουλης δεν εχει να προσθεσει κατι (αν και imho ειναι ο πλεον καταλληλος για να επιβιωσει ως πολιτικος οργανισμος η νδ)...

Πιστευω οτι η μονη λυση για αποφασιστικες και δραστικες αλλαγες ειναι το κκε. Εν μια νυκτι θα ξεφορτωνομασταν λιμανια, αεροδρομια, τρενα, δρομους, νοσοκομεια, δεη, πανεπιστημια και οτιδηποτε αλλο ρημαξε η μαζικη κρατικοποιηση του πασοκ...

Οι ανθρωποι μπορει να λενε ο,τι λενε αλλα οταν μιλαει το χρημα ειναι ψυχροι εκτελεστες...

no offence για τους παραδοσιακους υποστηρικτες του...

Ή, με απλα λογια, when money talks bullshit walks...

δεν ξερω αν καταλαβα καλά.Θες να πεις οτι το ΚΚΕ θα τα εδινε όλα και θα τα ιδιωτικοποιουσε αμεσως;
Άβαταρ μέλους
By markvag
PeterPan έγραψε:Ας αφήσει εμάς στα εξωτερικά ο Κούλης να ψηφίσουμε επιτέλους κ ας κάνει ό,τι θέλει. Ας κάψει κ το Μαξίμου... :metalo: :metalo: :metalo:

Εσείς στα εξωτερικά γιατί να ψηφίζετε;;;;; :hmmm:

Δεν είναι προσωπική αιχμή προφανώς, αλλά ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει να ψηφίζει κάποιος που δεν μένει σ' ένα μέρος και να καθορίζει το τι θα γίνεται σ' αυτό το μέρος... :hmmm:

Ίδια ακριβώς άποψη έχω και για τους ετεροδημότες που πάνε στα χωριά τους 2 βδομάδες το καλοκαίρι και ξανά για να ψηφίσουν και ψηφίζουν χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι καλό για τον τόπο τους. Πιο λογικό μου φαίνεται να θέλεις να ψηφίζεις Γερμανία που μένεις.... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#243698 Να σε ενημερώσω ότι είμαστε φορολογικοί κάτοικοι ελλάδος :lol:

Εφόσον δε σε αφήνουν να αποποιηθείς υπηκοοτητα, θα πρέπει να κάνουν ο,τιδήποτε για να σε διευκολύνουν να ενεργείς ως πολίτης αυτής της χώρας
Άβαταρ μέλους
By pik.
#243700 μηπως γιατι πληρωνουμε φορους κανονικα εχουμε ιδιοκτησια (ακινητα,αυτοκινητα με ελληνικες πινακιδες)εχουμε συμφεροντα εκει;
Μηπως γιατι πολλοι απο εμας εχουμε το μελλον μας εκει;

εκτος και αν το καθεστως εχει κατι να φοβηθει οποτε οκ,δεν αλλαζει και κατι ποιος μας γαμαει.

ΥΓ με προλαβε ο trident.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#243702 Μπορεί να θέλει απ το εξωτερικο, κάποιος να ψηφισει, για να διαμορφωθούν συνθήκες που θα τον επιτρέψουν να επιστρέψει…. :)
Απ την αλλη το να ζεις σχεδόν μόνιμα στην Γερμανια λχ. να μη ψηφίζεις εκεί… .και να ψηφίζεις εξ αποστάσεως σε εκλογές της πατρίδας σου… έχει μια εσάνς οξύμωρου. ..
Εάν δεν αργήσει μερικές δεκαετίες !!! η πολιτική ενοποίηση της ΕΕ… θα προλάβουμε να ψηφίζουμε από παντού για τους ίδιους υποψηφίους….. :)
Άβαταρ μέλους
By markvag
rx8_drifter έγραψε:Να σε ενημερώσω ότι είμαστε φορολογικοί κάτοικοι ελλάδος :lol:

κακό αυτό... :adminpower: :lol: :lol:

rx8_drifter έγραψε:Εφόσον δε σε αφήνουν να αποποιηθείς υπηκοοτητα, θα πρέπει να κάνουν ο,τιδήποτε για να σε διευκολύνουν να ενεργείς ως πολίτης αυτής της χώρας

Χμ... :hmmm: ψάχνω να βρω τι δεν μ' αρέσει, αλλά δεν το βρίσκω... :lol: :lol:

pik. έγραψε:μηπως γιατι πληρωνουμε φορους κανονικα εχουμε ιδιοκτησια (ακινητα,αυτοκινητα με ελληνικες πινακιδες)εχουμε συμφεροντα εκει;
Μηπως γιατι πολλοι απο εμας εχουμε το μελλον μας εκει;

εκτος και αν το καθεστως εχει κατι να φοβηθει οποτε οκ,δεν αλλαζει και κατι ποιος μας γαμαει.

Ναι, ΟΚ... Η ιδιοκτησία δεν είναι λόγος να ψηφίζεις, αλλά το ότι οι περισσότεροι (η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή) έχουν ακόμα πάρε δώσε με Ελλάδα είναι γεγονός...

Ποιος να φοβηθεί;;;; :lol: :lol:

pik. έγραψε:ΥΓ με προλαβε ο trident.

:innocent: :s_biggrin

pik. έγραψε:μαλλον εχει τελειωσει αυτο το οραμα...

δεν υπαρχει ΕΕ.

Δυστυχώς και εδώ έχεις δίκιο... :(
Άβαταρ μέλους
By pik.
#243706 το να πληρωνω πολλους φορους λογω ιδιοκτησιας ειναι πολυ καλος λογος να ψηφιζω νομιζω.
Διαφορετικα να τα παρω όλα στο Isle of Man να τελειωνω.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#243724 ακριβώς όπως ειπώθηκαν παραπάνω :)

γιατί έχουμε ελληνικό διαβατήριο κ εξαρτώμαστε τόσο από την εσωτερική πολιτική (φορολογία, πιστοποιητικά), όσο και από την εξωτερική πολιτική (προξενεία, διεθνείς συμβάσεις) της χώρας άμεσα...

και το κυριότερο, γιατί όσο μεγαλύτερο είναι το εκλογικό σώμα, τόσο πιο δυνατή είναι η δημοκρατία...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#243725 @pik

τότε δεν έχεις πρόβλημα φαντάζομαι να ψηφίζουν και οι μετανάστες που ζουν εδώ, αφού και αυτοί φορολογούνται εδώ και μάλιστα μπορεί να πληρώνουν και περισσότερους φόρους από τον έλληνα εξωτερικού που μπορεί να έχει μόνο ένφια ή κάνα σήμα
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
QsisVTS έγραψε:@pik

τότε δεν έχεις πρόβλημα φαντάζομαι να ψηφίζουν και οι μετανάστες που ζουν εδώ, αφού και αυτοί φορολογούνται εδώ και μάλιστα μπορεί να πληρώνουν και περισσότερους φόρους από τον έλληνα εξωτερικού που μπορεί να έχει μόνο ένφια ή κάνα σήμα

ο καθένας πρέπει να ψηφίζει στις εθνικές ανάλογα με την υποηκοότητά του, εκεί που έχει διαβατήριο, γιατί αν συμβεί κάτι στον κόσμο, θα τρέξει στην αντίστοιχη πρεσβεία.

όσο για τους μετανάστες, ναι, να ψηφίζουν όπως κ εγώ ψηφίζω στη Γερμανία στις δημοτικές εκλογές στην περιοχή που ζουν. και αν θέλουν να ψηφίσουν κ στις εθνικές, ας ζητήσουν να πάρουν υπηκοότητα...
Άβαταρ μέλους
By pik.
QsisVTS έγραψε:@pik

οποιος θελει να εχει δικαιωματα εχει και υποχρεωσεις και ,προφανως ,το αντιστροφο.

αναλογα με τους νομους του καθε κρατους παιρνεις την υπηκοοτητα και το αντιστοιχο διαβατηριο οποτε και αποκτας δικαιωμα του εκλεγειν και εκλεγεσθαι.
σε ολα τα οργανωμενα κρατη υπαρχουν κανονες προυποθεσεις και επιτροπες.
Αρα για ποιο λογο να μην ψηφιζουν και να εκλεγονται;
τι περιμενες να απαντησω;Η με εχετε παρεξηγησει ή εχετε τοσο αρνητισμο μεσα σας που τα αυτονοητα δεν τα σκεφτεστε και εχετε βαλει καποια ατομα εδω μεσα σε καλουπια.Το εχω προσωπικα ξαναδει.
Δεκτα και τα δυο οσο και στο τελος της ημερας αδιαφορα.
θα εκπλησσοσουν αν ηξερες τι μπορεί να ψηφιζαν οι νομιμοι μεταναστες στην Ελλαδα που εχουν τις δουλειες τους στην χωρα μας και φορολογουνται σαν ολους εμας.

μπορει να κανω λαθος αλλα παιζει να ψηφιζαν καλυτερα απο τους γεννημα θρεμμα ΕΛληνες.
γιατι εχουν φαει με το κουταλι την |λογοκρισία| πριν ερθουν στην χωρα των Illuminati. Eχουν ξαναδει το εργο.
Εμεις τωρα ακομα ειμαστε στα ορντεβρ :iconcool:

δυστυχως ερχεται και το κυριως πιατο και θα το φαμε όλο.
ειναι μια αλληλουχια γεγονοτων που πρεπει να ακολουθησουμε πριν γινουμε σοβαρος λαος.
200 χρονια βλεπουμε τα τρενα να περνουν.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
markvag έγραψε:
PeterPan έγραψε:Ας αφήσει εμάς στα εξωτερικά ο Κούλης να ψηφίσουμε επιτέλους κ ας κάνει ό,τι θέλει. Ας κάψει κ το Μαξίμου... :metalo: :metalo: :metalo:

Εσείς στα εξωτερικά γιατί να ψηφίζετε;;;;; :hmmm:

Δεν είναι προσωπική αιχμή προφανώς, αλλά ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει να ψηφίζει κάποιος που δεν μένει σ' ένα μέρος και να καθορίζει το τι θα γίνεται σ' αυτό το μέρος... :hmmm:

Ίδια ακριβώς άποψη έχω και για τους ετεροδημότες που πάνε στα χωριά τους 2 βδομάδες το καλοκαίρι και ξανά για να ψηφίσουν και ψηφίζουν χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι καλό για τον τόπο τους. Πιο λογικό μου φαίνεται να θέλεις να ψηφίζεις Γερμανία που μένεις.... :hmmm:

Το γιατί νομίζω το εξηγησανε παραπάνω καλά.
Όμως θέλω να σταθώ στην απορία σου. Βλέπω το ίδιο επιχείρημα πολύ συχνά σε σχόλια αναγνωστών σε εφημερίδες (ελληνικές ναι, διαβάζουμε και τέτοιες από τα εξωτερικά) στο Facebook & fora. Πέραν του ότι μου κάνει εντύπωση πως μπορεί κάποιος που είναι ενεργός στα "ιντερνετς" να θεωρεί ότι σήμερα έχουμε έλλειψη ενημέρωσης για ότι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα που με ξεπερνάει, αναρωτιέμαι τι μπορεί να προκαλεί αυτή την αντίρρηση, τι φοβάστε δηλαδή ότι θα νοθευτεί η λαϊκή Σοφία του ελληνικού εκλογικού σώματος; Τι χειρότερο μπορεί να γίνει , δεν εχει αποδείξει περίτρανα ο ελληνικός λαός ότι ψηφίζει στα μ@λ@κας every chance given; Ποσό χειρότερες μπορεί να γίνει; Δώσε μου ένα παράδειγμα ενός υποθετικού αποτελέσματος που να δείχνει ποσό κακό μπορεί να κάνει η συμμετοχή ψηφοφόρων από το εξωτερικό.