Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By kacey
Nikos! έγραψε:Αυτό για την ακρίβεια:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6861736/

Νομίζω με ένα 25άρι το πήρες. :ninja:

αυτο πουλιοταν εδω κ ενα χρονο απο ιδιωτη με τελευταιια τιμη στα 22900 (ισως να ειχε πεσει στα 20χχχ, θα το τσεκαρω οταν παω σπιτι, ειμαι εκτος), κ ξαφνικα η αγγελια του ιδιοτη χαθηκε κ εμφανιστηκε αυτη στα 28000.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε: [
Καλά, μη το παίρνεις κατάκαρδα.

Με 27-28 παίρνεις S. Γιαυτό σου λέω, καλύτερα. Εφόσον αποφάσισες να πας στα 2,7 λίγη η διαφορά μέχρι τα 3,4.

Η 911 είναι αρκετά πάνω από 35 σε καλό μεταχειρισμένο, αλλά γενικώς προτιμώ τη Cayman. Όταν την είχα οδηγήσει στο Thruxton είχα πάθει πλάκα.

Καθολου κατακαρδα Νικο μου :lol: , απλα επειδη θυμαμαι την κουβεντα που εκανες εσυ παλαιοτερα οταν ησουν σε αναζητηση μιας προσεγμενης Μ3 Ε46, σε καθεστως 10ετιας μαλιστα και ο τροπος που τα μετραγες τοτε ειναι ΚΑΡΓΑ αντιφατικος, με την ανεση που σε βλεπω τωρα να μιλας για "λιγη διαφορα" στα 3,4 λιτρα απο τα 2,7 , οταν με το καλημερα παιζεις σε μια υπεραξια της ταξης του 20% (απο 23κ περιπου για μια 245αρα στα 28κ για μια S) και μαλιστα εδω δεν ειναι και απολυτη η σιγουρια οτι θα βρεθει αξιολογη περιπτωση τουλαχιστον δεκαετιας, για να γλυτωσεις παραπανω κερατιατικα, της μεταβασης των κ.εκ συν τα αυξημενα ασφαλιστρα συν την σημαντικα ανεβασμενη καταναλωση...Να μην βαλω και στο τραπεζι την ιστορια με το ΙΜS που χρονολογικα "παιζει" στα ΜΥ2006 987

Οταν λοιπον μιλαμε γενικως εχω παρατηρησει οτι ειμαστε πολυ LARGE :lol: , oταν ομως μπαινουμε στο Mode του "να τα βαλω κατω να δω, μπορω να κανω αυτη την μεταβαση, αντι για 2,7 λιτρα να παω στα 3,4 λιτρα ? " τα πραγματα ειναι αλλιως... :whistlink:

Btw, 997S εχεις οδηγησει...?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#242841 :lol: Νομίζω Νίκο έχει δίκιο ο . και για εσένα αλλά και γενικότερα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#242853 ., κάνεις ένα λάθος και συμπεραίνεις ότι αυτομάτως ψάχνω να πάρω Cayman S. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν αυτό.

Εν τω μεταξύ, πάντα πετάς την άσχετη συζήτηση της Μ3 που κοιτούσα πριν 5 χρόνια. :lol:

Επιμένω στην άποψή μου ότι η S είναι καλύτερη επιλογή συνολικά. Όχι για μένα, εγώ δε θα αγόραζα ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο για άλλους λόγους.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε:., κάνεις ένα λάθος και συμπεραίνεις ότι αυτομάτως ψάχνω να πάρω Cayman S. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν αυτό.

...καμμια σχεση ομως...Εγω απλα λεω οτι ΟΤΑΝ εψαχνες την Μ3 Ε46 , ΔΙΥΛΙΖΕΣ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ (και καλα εκανες)
ΚΑΙ στο οικονομικο κομματι, εχοντας παραλληλα ενα "μαξιλαρακι"-εκπτωση λογω του οτι τα περισσοτερα μοντελα ηταν δεκαετιας.

Προφανως και δεν σε ενδιαφερει να παρεις την Cayman S . Γιατι εαν σε ενδιεφερε δεν θα εκφραζοσουν με τοσο
LARGE τροπο, στα περι "καλυτερα S παντως" και "Με 27-28 παίρνεις S. Γιαυτό σου λέω, καλύτερα. Εφόσον αποφάσισες να πας στα 2,7 λίγη η διαφορά μέχρι τα 3,4."
Θα γνωριζες οτι ΔΕΝ εχει λιγη διαφορα αφενως, αλλα και αφετερου ακριβως επειδη ΔΕΝ σε ενδιαφερει προσωπικα , δεν υπολογιζεις την διαφορα...Οκ ποιος ο λογος να την υπολογισεις θα μου πεις, αφου δεν σε ενδιαφερει, και θα σου πω ΚΑΝΕΝΑΣ, ΑΛΛΑ μην το παρουσιαζεις λες και η διαφορα ειναι ΦΥΣΤΙΚΙΑ, γιατι ΔΕΝ ειναι...

Nikos! έγραψε:Εν τω μεταξύ, πάντα πετάς την άσχετη συζήτηση της Μ3 που κοιτούσα πριν 5 χρόνια. :lol:

Καθολου ασχετη... Την αντιφατικοτητα τωμν λεγομενων σου εθιξα με το συγκεκριμενο παραδειγμα, που απο την μια ηθελες να δωσεις αρκετα πιο ακριβα το δικο σου, παροτι οντως το καλυτερο στην αγορα τοτε ως μτχ, και ταυτοχρονα θεωρουσες οτι επρεπεγια μια πολυ προσεγμενη Ε46 Μ3, να δωσεις αρκετα λιγοτερα απο οσο ζητουσαν στις αγγελιες... :s_cool
Και ερχεσαι τωρα και μου το παιζεις και μπρουκλης με τις Cayman... :lol:

Nikos! έγραψε:Επιμένω στην άποψή μου ότι η S είναι καλύτερη επιλογή συνολικά. Όχι για μένα, εγώ δε θα αγόραζα ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο για άλλους λόγους.

Προφανως και ειναι καλυτερο ως αυτοκινητο Νικο, το Cayman S απο το Cayman, επειδη ομως ειμαστε λιγο πιο μεγαλα παιδακια και δεν παιζουμε απλως υπερατου, συνυπολογιζουμε την διαφορα κοστους-συντηρησης-φορων και κρινουμε ταυτοχρονα εαν αυτη η υπεραξια που απαιτειται για μια S (στην μπανανια με τους φορους που εχει...) αναλογει σε αντιστοιχη υπεροχη ενος καλυτερου μοντελου.
Η απαντηση λοιπον ειναι οχι, και θα το γνωριζες εαν το ειχες σκεφτει λιγο περισσοτερο, ασχετως εαν εσυ αγοραζες ή οχι τετοιο αυτοκινητο, για τον οποιοδηποτε λογο...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#242995 Ρε ....έλεος με τις ανακρίβειες σου!

Επειδή έχεις όρεξη για το έγινε πριν 5 χρόνια θα σου υπενθυμίσω ότι το si ο μαντρας το αγόραζε 8 χιλιάρικα και ζητούσε επιπλέον 17 σε ένα Μ3 με αποδεδειγμενα γυρίσμενα χιλιόμετρα. Τι μου λες τώρα???

Αν αγόραζα τώρα cayman αυτό θα επερνα χθες. Το S εννοώ. Όμως θα κάθεται στο γκαράζ γιατί δεν υπάρχει χρόνος να το χαρώ.

Μίλησα αποκλειστικά τι θα έκανα εγώ. Το 2,7 καλό αλλά εφόσον τη κάνεις που τη κάνεις καν'τη σωστά.

Πόση διαφορά έχουν στα τέλη είδες? 130 ευρώ το χρόνο! Τι είναι αυτά που γράφεις?? Γιατί η S είναι του 2006 με κλεισμενη 10ετια να σου υπενθυμίσω πριν αρχίσεις τα περί τεκμηριου και φόρων.

< >
Άβαταρ μέλους
By morpheus
#243007 Εδω που τα λέμε το πιο σημαντικό είναι το τεκμήριο σε αυτά τα αυτοκίνητα, οχι τα τέλη...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#243026 Στα περι ανακριβειων μου για το παραδειγμα οπου ενδιαφεροσουν για αναταλλαγη:

Nikos! έγραψε: Ρε ....έλεος με τις ανακρίβειες σου!

Επειδή έχεις όρεξη για το έγινε πριν 5 χρόνια θα σου υπενθυμίσω ότι το si ο μαντρας το αγόραζε 8 χιλιάρικα και ζητούσε επιπλέον 17 σε ένα Μ3 με αποδεδειγμενα γυρίσμενα χιλιόμετρα. Τι μου λες τώρα???

Σου λεω οτι η ουσια των λεγομενων σου την εποχη που σκεφτοσουν για ανταλλαγη ή πωληση του δικου σου
si και μετα αγορα μιας Ε46 Μ3, σε εξαιρετικη κατασταση, ηταν τυπου να μην βαλεις καν το χερι στην τσεπη :metalo: , σε περιπτωση ανταλλαγης (αν το διαβαζανε οι μαντραδες τοτε θα εκλαιγαν απο τα γελια...) και στην χειροτερη , απο αυτα που εσυ ελεγες, να το σκεφτοσουν για ανταλλαγη να εδινες το πολυ μεχρι 5κ...
Ολα αυτα για κανεις μεταβαση σε ενα αυτοκινητο που στα τελη του 2006 ειχε ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ, απο το δικο σου...
Εδω ειναι η αντιφαση, που στην δικη σου περιπτωση, θες και την πιττα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο, ενω για κατι που δεν σε ενδιαφερει και δεν εχει σκεφτει, θεωρεις με βεβαιοτητα κιολας οτι οι διαφορες κοστους κτησης-συντηρησης Cayman vs Cayman S ειναι αναξιες λογου...

Nikos! έγραψε:Μίλησα αποκλειστικά τι θα έκανα εγώ. Το 2,7 καλό αλλά εφόσον τη κάνεις που τη κάνεις καν'τη σωστά.

...οταν αποφασισεις για ποιον μιλουσες, εδω ειμαι...

Nikos! έγραψε:
Καλύτερα η S πάντως.
< >

Nikos! έγραψε:
Με 27-28 παίρνεις S. Γιαυτό σου λέω, καλύτερα. Εφόσον αποφάσισες να πας στα 2,7 λίγη η διαφορά μέχρι τα 3,4.

Nikos! έγραψε:Επιμένω στην άποψή μου ότι η S είναι καλύτερη επιλογή συνολικά. Όχι για μένα, εγώ δε θα αγόραζα ποτέ τέτοιο αυτοκίνητο για άλλους λόγους.

..."εφόσον τη κάνεις που τη κάνεις καν'τη σωστά"... :hmmm: Δηλαδη καλο ειναι αν εχεις γυρω στα 23κ ευρω με μειωμενο τεκμηριο (6-10χρονια, μειον 30%) στα 10,570 ευρω αλλα καλυτερα να εχεις 28κ ευρω με μειωμενο στα 15,820 ευρω... :lol: εστω στα 11,300 ευρω αν ειναι δεκαετιας η S...

Εσυ μιλας για δεκαετια, βρισκεις μια αγγελια, σου επαναφερω το θεμα με το IMS που υπαρχει στα MY2006
οπου για την αντιμετωπιση του ουσιαστικα και συμφωνα με καμποσα fora και οχι μονο, υπολογιζεις γυρω στα 2κ ευρω, για να αποφυγεις την πιθανοτητα να παρεις το μοτερ στην μασχαλη, αρα ακομα και με 50% μειωμενο τεκμηριο, φτανωντας στα 11,300 για 3,4 λιτρα, θες σε σχεση με μια "απλη", μια υπεραξια κοστους κτησης συνολικα της ταξης των 7κ ευρω περιπου , δηλαδη ενα premium 30%... :lol:

Καλα το ελεγα πριν, με την ιδια λογικη, αμα ειναι να την κανεις σωστα, παρε 997S καλυτερα (...20=30% premium σε σχεση με Cayman S εχει... :shifty: ) ή αντι για 997S μηπως καλυτερα μια F430 :hmmm: :lol:

Nikos! έγραψε:Πόση διαφορά έχουν στα τέλη είδες? 130 ευρώ το χρόνο! Τι είναι αυτά που γράφεις?? Γιατί η S είναι του 2006 με κλεισμενη 10ετια να σου υπενθυμίσω πριν αρχίσεις τα περί τεκμηριου και φόρων.

< >

Αρα πληρωνουμε τη διαφορα μονο στα τελη και ειμαστε ετοιμοι! :yahoo:

Αχ βρε Νικο, αχ βρε Νικοοο! :lol:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#243044 Καλή φάση το παιχνιδάκι . που παίρνεις γραμμούλες από τα ποστάκια και παίζεις. :inlove:

Δε ξέρω τι είναι το IMS που λες, αλλά αν υπάρχει πρόβλημα στα αυτοκίνητα του 2006, παίρνεις ένα του 2007:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7690675/

25Κ κάνει.

Again, προτιμώ το S.

Τα άλλα τα χαριτωμένα που γράφεις...η 911 κάνει ένα 40άρι (διπλάσια σχεδόν) και η 430 ένα 60άρι (τριπλάσια σχεδόν).

Προφανώς και όταν ψάχνεις να πάρεις Porsche είσαι και συνειδητοποιημένος ως προς το τι αγοράζεις και έχεις υπολογίσει κόστη συντήρησης. Αλλιώς δε μπαίνεις καν σε αυτή τη κουβέντα, παίρνεις ένα Golf και ξεμπερδεύεις. Είναι κουραστικό να γράφουμε τα προφανή...όπως είπες, δεν είμαστε παιδιά.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Nikos! έγραψε: Καλή φάση το παιχνιδάκι . που παίρνεις γραμμούλες από τα ποστάκια και παίζεις. :inlove:

Tα δικα σου ποστακια εβαλα ολα μαζι...Ειδες τι ωραια που τα λες? :shifty:

Nikos! έγραψε:Δε ξέρω τι είναι το IMS που λες, αλλά αν υπάρχει πρόβλημα στα αυτοκίνητα του 2006, παίρνεις ένα του 2007:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7690675/

25Κ κάνει.

Η μεση τιμη των διαθεσιμων Cayman S στις αγγελιες -με κατω απο 100κ χλμ- ειναι πανω απο 28κ ευρω, το κυριοτερο ομως εχει να κανει με το τεκμηριο.
Αλλο 10κ ευρω τεκμηριο της Cayman, αλλο 15κ ευρω της Cayman S

Nikos! έγραψε:Again, προτιμώ το S.

...μιλωντας αποκλειστικα, για το τι θα εκανες εσυ, ή οχι για εσενα, καθοτι δεν θα αγοραζες ποτε τεοιο αυτοκινητο? :shifty:

Nikos! έγραψε:Τα άλλα τα χαριτωμένα που γράφεις...η 911 κάνει ένα 40άρι (διπλάσια σχεδόν) και η 430 ένα 60άρι (τριπλάσια σχεδόν).

Για να δουμε ποιος γραφει πιο χαριτωμενα...Cayman S με λιγοτερα απο 100κ χλμ εχει ΜΙΑ στα 25κ ευρω, αυτη που εβαλες, μετα παιζουν ΑΠΟ 28κ ευρω (παλι MIA) μεχιρι 48.5κ ευρω (5 τεμαχια)
997S με λιγοτερα απο 100κ χλμ εχει απο 37κ ευρω μεχρι 41.5κ ευρω , 7 τεμαχια και ακομα περισσοτερες μετα απο αυτα τα λεφτα.

Η 997S λοιπον, ουτε καν η απλη, με βαση την προσφορα που υπαρχει αυτη την στιγμη, εχει ενα premium
γυρω στο 35% ( 3 αυτοκινητα cayman μεχρι τα 30κ ευρω, και 7 αυτοκινητα 997S μεχρι τα 41κ ευρω) σε σχεση με την Cayman S.

Η μεταβαση κατα τον μεσο ορο μιας απλης cayman, στην S ειναι 30% σε οτι αφορα το κοστος κτησης, συντηρησης και τεκμηριων.

Αρα τι Γιαννης τι Γιαννακης, με την δικη σου λογικη, σου λεω και εγω, παρατα την Cayman S , δεν αξιζει, καλυτερα η 997S... :s_biggrin

Nikos! έγραψε:Προφανώς και όταν ψάχνεις να πάρεις Porsche είσαι και συνειδητοποιημένος ως προς το τι αγοράζεις και έχεις υπολογίσει κόστη συντήρησης. Αλλιώς δε μπαίνεις καν σε αυτή τη κουβέντα, παίρνεις ένα Golf και ξεμπερδεύεις. Είναι κουραστικό να γράφουμε τα προφανή...όπως είπες, δεν είμαστε παιδιά.

Nαι, το ιδιο λεμε, απλως εσυ εχεις μεινει στο...thruxton :lol: , εγω μιλαω να την κυκλοφορεις στην μπανανια με Ελληνικα νουμερα και να πληρωνεις και φορους, εκτος απο τελη κυκλοφοριας... :lol:

Οταν εσυ ομως περνας στο ΝΤΟΥΚΟΥ ενα premium 30% σε διαφορα ως...ΦΥΣΤΙΚΙΑ, ειναι προφανες οτι δεν εχεις μπει καν στην σκεψη να δεις τυχον διαφορες, ποσο μαλλον να υπολογισεις.

Γιατι κοντολογοις ειναι αλλο πραγμα τα 23-25κ ευρω και αλλο τα 28-30κ ευρω, παροτι εσυ μπορει μεχρι και τα 40κ ευρω να θεωρεις οτι ειναι ολα το ιδιο...
Τελευταία επεξεργασία από Κίκιζας Γρηγόρης και 08 Απρ 2016, 12:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#243112 ., κουρασαμε. Δε συμφωνούμε πάμε παρακάτω.

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#243135 Oσο σκέφτομαι οτι ο κολλητος την είχε δώσει 23000 την S με 50000χμ.Άψογη...Αμαξάρα.Εγώ την είχα στρώσει :lol:
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Giuseppe Busso έγραψε:Το τεκμήριο είναι το Α και το Ω. Έπειτα η συντήρηση και οι ακριβές ζημιές.

...θα το καλυψει ο Νικος αυτο αν τυχον το αποφασισουμε για Cayman S, αντι της απλης... :shifty: