Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#242788 φίλε εγώ είμαι απόλυτα αισιόδοξος από τη φύση μου, απλά μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους και να γίνομαι και λίγο καυστικός :shifty:

το καλοκαίρι έρχεται και εγώ ετοιμάζομαι ήδη για τις παραλίες :iconcool:

δε με νοιάζουν ούτε τα λεφτά, ούτε η δουλειά ούτε τίποτα

εγώ θέλω απλά να πάω τη προπόνησή μου το απόγευμα, να παίξω κάνα παιχνιδάκι πιο μετά και να αράξω με γυναίκα και να μην ασχολούμαι με τίποτα ενοχλητικό

εδώ είμαι απλά για να είμαι, γιατί αν έρθω και ψυχικά/πνευματικά εδώ θα πάθω κατάθλιψη
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
GTS έγραψε:
Nikos! έγραψε:Η ερώτηση λοιπόν είναι αν είσαι διατεθιμενος να ρισκαρεις, διότι όπως λες γίνεται.

Γιαυτό, σκεφτείτε καλά.

< >

Νικο, στο εξωτερικο εχουν καταργηθεί οι συστατικες επιστολες (και τα αναλογα τηλεφωνα) εδώ και 20+ χρονια. Ο λογος είναι γιατι παιζουν πολλα κομπλεξ στις εταιρειες και ο κοσμος το ξερει. Πολύ κοσμος κακολογει αρκετο κοσμο χωρις να εχει καποιο πρόβλημα με την αποδοση αλλα εμπαθεια για αλλους λογους. Αυτος που χανει δουλεια επηδει ο προηγούμενος εργοδότης τον κακολογησε μπορει να τον παει νομικα και να ζητησει αποζημειωση και θα την παρει. Αρα ολοι λενε ότι ο ταδε δουλεψε από τοτε μεχρι τοτε στην εταιρεια και τιποτα άλλο.

Δεν ξέρω για τα προηγούμενα 20 χρόνια, αλλά σίγουρα είναι ενεργά τα τηλεφωνήματα για συστάσεις αυτήν τη στιγμή. Συνήθως ζητώνται 2, αλλά πάντα λαμβάνεται υπόψη το πώς έφυγε ο εργαζόμενος από την εταιρία (τουλάχιστον σύμφωνα με τον εργαζόμενο).

Και ναι, πέφτει και κόκκινο φανάρι στον υποψήφιο πριν ή και μετά από την (προφορική) πρόταση συνεργασίας.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#242791 @qsis

Τώρα μιλάς σωστά. Την υγειά μας να χουμε, φίλους καλούς και γκομενάκια και τα υπόλοιπα έπονται.

Έχουμε πει η γενιά μας (αυτοί που έχουν μείνει Ελλάδα τουλάχιστον) πάει για διατήρηση των κεκτημένων. Δεν πάμε για δημιουργία. Πάμε για διατήρηση ή στη χειρότερη για να απολέσουμε τα λιγότερα δυνατά.

Έγώ πάντως ήδη έκλεισα για Αγ. Πνεύματος παραλία! :superman:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:
Nikos! έγραψε:Η ερώτηση λοιπόν είναι αν είσαι διατεθιμενος να ρισκαρεις, διότι όπως λες γίνεται.

Γιαυτό, σκεφτείτε καλά.

< >

Νικο, στο εξωτερικο εχουν καταργηθεί οι συστατικες επιστολες (και τα αναλογα τηλεφωνα) εδώ και 20+ χρονια. Ο λογος είναι γιατι παιζουν πολλα κομπλεξ στις εταιρειες και ο κοσμος το ξερει. Πολύ κοσμος κακολογει αρκετο κοσμο χωρις να εχει καποιο πρόβλημα με την αποδοση αλλα εμπαθεια για αλλους λογους. Αυτος που χανει δουλεια επηδει ο προηγούμενος εργοδότης τον κακολογησε μπορει να τον παει νομικα και να ζητησει αποζημειωση και θα την παρει. Αρα ολοι λενε ότι ο ταδε δουλεψε από τοτε μεχρι τοτε στην εταιρεια και τιποτα άλλο.

Οι συστατικές επιστολές per se, ναι δεν υπάρχουν. Άλλωστε υπάρχει το LinkedIn.

Όμως το να σηκώσει το τηλέφωνο ο μελλοντικός εργοδότης να πάρει κάποιον που ξέρει/γνωρίζει μέσα σε παλαιότερη εταιρία του υποψηφίου (όχι την τωρινή), προφανώς και γίνεται.

Παράδειγμα. Έρχεται βιογραφικό, κοιτάς LinkedIn βλέπεις κάποιον από τον κύκλο σου που τον γνωρίζει ή δούλευαν μαζί σε εταιρία και παίρνεις τηλέφωνο.

Αυτό γίνεται πάρα πολύ συχνά στο εξωτερικό και επίσης η αγορά είναι και εκεί μικρή. :s_cool
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#242953 Δε βλέπω κάτι λάθος πάντως στο να ζητάς προσωπικές συστάσεις.

Και σε χώρες τις νότιας Ευρώπης συμβαίνουν πάντως, αν σας χαλάει η ανατολική (κι εμείς εκεί ανηκουμε παρεμπιπτόντως)

< >
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:Δε βλέπω κάτι λάθος πάντως στο να ζητάς προσωπικές συστάσεις.

ε εχει και αυτο τα ρισκα του.Ποτε δεν ξερεις αυτον που θα ρωτησεις τι σχεσεις, ή τι προηγουμενα ειχε, για αυτον που τον ρωτας,ή απλα πεσεις σε καποιον κομπλεξικο.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
rx8_drifter έγραψε:Kαι της βόρειας ευρώπης. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τί λέει ο GTS για να είμαι ειλικρινής :lol:

Λογικό, απλά δε το ξέρω στα σίγουρα και γιαυτό δε το αναφέρω.

< >
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#242994 ρε παιδιά, ο επαγγελματικός κόσμος είναι απίστευτα μικρός. Αν εργάζεσαι σε συγκεκριμένα πόστα είναι πολύ εύκολο να μάθουν πληροφορίες για την πάρτη σου. Άσε που αφήνεις στάμπα και πολύ πιθανό να έχουν ακούσει via via για σένα.

Στα δικά μας, σήμερα μας ανακοινώσανε 30% μείωση προσωπικού μέχρι τέλος καλοκαιριού (συμπεριλαμβανομένων και των πληρωμάτων βέβαια). Πάλι καλά που πήρα το μόνιμο συμβόλαιο πριν σκάσει η φοροκαταγίδα :s_whiteflag :s_drinks