Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#242640 Καφέ κερνάω, αλλά με πιέσεις και τέτοια μη με μπλέκεις, δεν έχω ιδέα120 τμ μεγάλο είναι, θα τους κακοφανούν τα κοινόχρηστα.

.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Anonymous Founder έγραψε:Ναι, συμφωνώ για το City Plaza, είναι ωραία. Αλλά προς το παρόν δεν κάνω τίποτε, θα ρυθμίσω πρώτα τα οικονομικά μου και θα δω.

Γυναίκα με προίκα λέμε.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#242728 Τα κοινόχρηστα είναι κάτι που πρέπει να υπολογίζεις μαζί με το ενοίκιο. Μπορεί να κάνουν μεγάλη διαφορά κι ένα ακριβό ενοίκιο τελικά να μην είναι τόσο ακριβό αν έχει χαμηλά κοινόχρηστα. Εννοείται ότι τσεκάρεις και αν οι άλλοι πληρώνουν γιατί αν υπάρχει έστω κι ένας τζαμπατζής δημιουργείται πρόβλημα ειδικά αν η θέρμανση είναι με πετρέλαιο.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#242749 Ερώτηση αδαούς: στα κοινόχρηστα τι "περιέχεται"; Ρεύμα και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων; Κηπουρός, υπάρχει κήπος; Καθαρίστριες; Το πετρέλαιο είναι ξεχωριστά;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#242757 Cool, δεν έχω μείνει ποτέ σε πολυκατοικία και δεν έχω ιδέα. Πάντως πέρυσι μου κακοφάνηκε που στην πολυκατοικία απέναντι από το σπίτι μου πιάστηκαν στα χέρια για το πετρέλαιο.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#242760 Υπάρχουν και εταιρίες που πληρώνεις ένα δεκάρικο το μήνα μαζί με τα κοινόχρηστα για παράδειγμα και αναλαμβάνουν εκείνοι τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας.Για μένα είναι η καλύτερη λύση γιατί αν αρχίσει κανείς τα κόλπα δε θα βρεθεί άκρη.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#243423 δε λυνουν το προβλημα του "δε πληρωνω" ομως.......
επισεις πλεον δεν βγαζουν τα κοινοχρηστα με ποσά "κατα δηλωση" ( πχ το βοθρατζιδικο που η συνελευση δεν συμφωνει να δωσουμε το εξτρα 50αρικο που ο βοθρατζης - κακως αλλα ειναι "κοινη πρακτική" απαιτει για να κοψει αποδειξη ) αλλα απαιτουν αποδειξεις γιατι πρεπει να αναρτουν τα αντιγραφα των λογαριασμών. κι εκει υπαρχει θεμα.

Επεισεις υπαρχει και το προβλημα του παγιου θερμανσης ( για οπου προβλεπεται ) που ακομα και κλειστα να εχεις τα καλοριφερ σου το οφειλεις.
Άβαταρ μέλους
By famas
#247005 Πενιχρή αλλά ουσιώδης τεχνική ανάλυση της κατασκευής των οχυρών κυρσίως ανατολικής μακεδονίας.
Ας έρθομε τώρα σε μερικά ειδικότερα τεχνικά ζητήματα. Και πρώτα η τεχνολογία του σκυροδέματος: Η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία παρήγαγε τότε ένα ειδικό για την περίσταση τσιμέντο υψηλής αντοχής (500-625 χγ/εκ², με τους τότε κανονισμούς), το οποίο χρησιμοποιούνταν σε αναλογία 400 χγ/μ³ – αλλ’ έφθανε και μέχρι διπλασιασμού στην πάνω στρώση της πλάκας οροφής των οχυρών. Η σοφή τεχνική προδιαγραφή τόνιζε μεν τη σημασία του χαμηλού λόγου «νερό: τσιμέντο» (απαιτούσε, όπου ήταν δυνατόν, ω = 0,45!), αλλ’ απαγόρευε τα στεγνά σκυροδέματα, δίνοντας τιμές slump ίσες με 6 cm για το σώμα και 3 cm για την επιφάνεια των έργων.
https://proelasi.org/2016/04/17/%CE%B5% ... more-39867