Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Jimvar έγραψε:για να μιλήσω απλά, μου την έχουν βιδώσει και δεν θέλω να τους χαρίσω την υπογραφή μου :rant:

δλδ μας λες οτι δεν μπορεις να τους κανεις να σε απολυσουν?
Άβαταρ μέλους
By gianik
Jimvar έγραψε:για να μιλήσω απλά, μου την έχουν βιδώσει και δεν θέλω να τους χαρίσω την υπογραφή μου :rant:

Μπες στο βυζοτοπικο , κάλεσε κ 2-3 συναδέλφους να δουν , αρχιστε τα σχόλια κ τα γέλια, πίνοντας κ καμμία μπυριτσα κ όλα θα πάρουν το δρόμο τους...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#242554 Πριν σας μπούνε τέτοιες ιδέες εξαναγκασμου απολυσης, σκεφτείτε δύο πράγματα.

Πρώτο, τη πιθανότητα ζήτησης συστατικών επιστολών στο μέλλον (η αγορά είναι απίστευτα μικρή).

Δεύτερο, ο εργοδότης δεν είναι χαζός.

< >
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
dimviii έγραψε:

απόλυση με δικαστικό επιμελητή σπίτι σου και χέστηκαν για την υπογραφή σου (το έχουμε κάνει, το έχουν κάνει εκεί που δουλεύει η κοπέλα μου, γενικά παίζει πολύ όταν ανάβουν τα αίματα )

και μάλιστα αν απλά έχεις σηκωθεί και έχεις φύγει και έχεις εξαφανιστεί ενώ σε έχουν αποδεδειγμένα ειδοποιήσει να επιστρέψεις δεν είναι και υποχρεωμένοι να σου δώσουν αποζημίωση

κατά τα άλλα το πιο απλό για κάποιον που εξαφανίζεται είναι να του τραβήξεις μια παραίτηση και άντε γεια, αν και αυτό αφήνει εκτεθειμένο τον εργοδότη, αν και στο 99% δε τρέχει τίποτα

εσύ φυσικά και μπορείς να σηκωθείς να εξαφανιστείς, δε σε δεσμεύει κάτι δε μπορεί να εφαρμοστεί η "υποχρεωτική δουλειά" , δεν είσαι σκλάβος

απλά αν δεν τηρείς τις υποχρεώσεις σου μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβασή σου και να χάσεις την αποζημίωσή σου και φυσικά να μη σου καταβάλλουν αμοιβή για τις μέρες που δε δούλεψες μέχρι τη λύση της σύμβασης.
αλλά για όσο δούλεψες πρέπει να πληρωθείς και να πάρεις όλα τα σχετικά δώρα και επιδόματα

Nikos! έγραψε:Πριν σας μπούνε τέτοιες ιδέες εξαναγκασμου απολυσης, σκεφτείτε δύο πράγματα.

Πρώτο, τη πιθανότητα ζήτησης συστατικών επιστολών στο μέλλον (η αγορά είναι απίστευτα μικρή).

< >

αυτό που λες βρε Νίκο δεν είναι εφαρμόσιμο όταν έχουν γίνει μπίλιες γιατί προφανώς και δε θα πάρει συστατική επιστολή σε καμιά περίπτωση :lol:

επίσης η αγορά είναι μικρή σε συγκεκριμένες δουλειές, φυσικά και δεν αφορά όλους τους κλάδους
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 06 Απρ 2016, 20:50, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
QsisVTS έγραψε:
dimviii έγραψε:

απόλυση με δικαστικό επιμελητή σπίτι σου και χέστηκαν για την υπογραφή σου (το έχουμε κάνει, το έχουν κάνει εκεί που δουλεύει η κοπέλα μου, γενικά παίζει πολύ όταν ανάβουν τα αίματα )

και μάλιστα αν απλά έχεις σηκωθεί και έχεις φύγει και έχεις εξαφανιστεί ενώ σε έχουν αποδεδειγμένα ειδοποιήσει να επιστρέψεις δεν είναι και υποχρεωμένοι να σου δώσουν αποζημίωση

κατά τα άλλα το πιο απλό για κάποιον που εξαφανίζεται είναι να του τραβήξεις μια παραίτηση και άντε γεια, αν και αυτό αφήνει εκτεθειμένο τον εργοδότη, αν και στο 99% δε τρέχει τίποτα

εσύ φυσικά και μπορείς να σηκωθείς να εξαφανιστείς, δε σε δεσμεύει κάτι

Nikos! έγραψε:Πριν σας μπούνε τέτοιες ιδέες εξαναγκασμου απολυσης, σκεφτείτε δύο πράγματα.

< >

αυτό που λες βρε Νίκο δεν είναι εφαρμόσιμο όταν έχουν γίνει μπίλιες γιατί προφανώς και δε θα πάρει συστατική επιστολή σε καμιά περίπτωση
επίσης η αγορά είναι μικρή σε συγκεκριμένες δουλειές, φυσικά και δεν αφορά όλους τους κλάδους

Δε λέω ότι θα πάρει συστατική επιστολή ρε Κιουση. Είναι δυνατόν?
Λέω τον μελλοντικό εργοδότη να σηκώνει το τηλέφωνο να πάρει feedback από τον προηγούμενο. Μη μου πεις ότι δε γίνεται.

< >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
giannik1977 έγραψε:

Μπες στο βυζοτοπικο , κάλεσε κ 2-3 συναδέλφους να δουν , αρχιστε τα σχόλια κ τα γέλια, πίνοντας κ καμμία μπυριτσα κ όλα θα πάρουν το δρόμο τους...

Αυτό ακριβώς έκανε ένας θεούλης σε έναν πάροχο (ονόματα δεν λέμε συνειδήσεις δεν θίγουμε).
Έξυνε @@ρι όλη μερα και έστελνε (πολύ καλές) τσόντες σε όλον τον κόσμο.

Του πήρε 4 χρόνια να απολυθεί.
Και δεν πολυθέλετε να ακούσετε και το ύψος του μισθού του.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Nikos! έγραψε:Λέω τον μελλοντικό εργοδότη να σηκώνει το τηλέφωνο να πάρει feedback από τον προηγούμενο. Μη μου πεις ότι δε γίνεται.

< >

φυσικά και γίνεται, απλά δεν είναι για όλους το ίδιο αυτό το τηλέφωνο και δε γίνεται για όλους

σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους κλάδους φυσικά και γίνεται, πχ έχω φίλους που φοβούνται να στείλουν καν βιογραφικά γιατί θεωρούν βέβαιο ότι θα μαθευτεί ότι ψάχνονται και μετά θα τους έχουν στη μπούκα

σε άλλες περιπτώσεις μπορείς να μείνεις αρκετά "ανώνυμος" ακόμα και αν έχουν γίνει χοντράδες
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#242569 ανάλογα τι σου χουν κάνει, επίσης σε κάποιες περιπτώσεις δε συμφέρει κανέναν να κακολογήσει τον άλλον πίστεψέ με

δε ξέρουμε τι ακριβώς έχει παιχτεί με το φίλο και πόσο θα μπορούσε ο εργοδότης του να το κακολογήσει, ειδικά αν αυτός είναι ο κακός της υπόθεσης ή τελοσπάντων χειρότερος

και τέλος το να εξαφανιστείς από τη δουλειά σου και να δηλώσεις τηλεφωνικά παραίτηση δεν είναι και κάτι για το οποίο θα έχει κανείς κάτι να συζητήσει

εδώ μας λέει ο άλλος ότι του ζητούν υπογραφές, υπογραφές για ποιο πράγμα όμως; μόνο για παραίτηση; για το ότι ότι πήρε λεφτά που δε πήρε..; :hmmm:

όπως και να χει πρόκειται απλά για μια παραίτηση στην ουσία, no big deal
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
#242571 Στα γρήγορα: Δεν με ενδιαφέρουν συστατικές, Κυριακή φεύγω στο εξωτερικό. δεν περιμένω προφανώς καμιά αποζημίωση, απλά μου φέρθηκαν πούστικα και δεν γουστάρω ούτε να τους δω. Ήθελα απλά να μάθω αν μπορώ να βρεθώ εκτεθειμένος νομικά αν εξαφανιστώ χωρίς να δηλώσω παραίτηση. Ε δεν αξίζει για ένα γινάτι να τρέχω
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#242578 μάλλον θέλει απλά να φύγει να παραιτηθεί, αυτό κατάλαβα, αλλά για κάποιο λόγο δε θέλει να υπογράψει, πράγμα όχι και ιδιαίτερα απαραίτητο να πούμε αν και καλό είναι να υπάρχει

ο νίκος (ο mod) έβαλε μέσα τη λέξη απόλυση και αρχίσαμε να μιλάμε για αυτό

απλά ένας εργοδότης που μπορεί να φοβόταν τα καπρίτσια ενός τέτοιου ατόμου, γιατί μπορεί μετά από 2 βδομάδες να εμφανιζόταν και να έλεγε "πότε παραιτήθηκα εγώ ρε παιδιά?" έχει κάποιες διαδικασίες που μπορεί να ακολουθήσει ώστε να μη βρεθεί εκτεθειμένος με τη πιο απλή αυτή που είπα να τον απολύσει εκείνος στέλνοντάς του την απόλυση με δικαστικό επιμελητή έξω από το σπίτι του

επίσης εμένα αν κάποιος μου δείχνει τέτοιες συμπεριφορές προκειμένου να προστατέψω τον πελάτη, φτιάχνω και μια υπεύθυνη δήλωση καλού κακού και ζητάω υπογραφή του υπαλλήλου όπου δηλώνει ότι εργάστηκε από τότε έως τότε αποχώρησε οικειοθελώς και για το παραπάνω διάστημα έλαβε όλες τις νόμιμες τακτικές, δώρα , επιδόματα, αποζημιώσεις και ουδεμία άλλη απαίτηση έχει από την εταιρεία (για ενδεχόμενη δικαστική χρήση).. φαντάζομαι ότι και ο μη χαζός εργοδότης που λες κι εσύ έχει αντίστοιχα μαντρόσκυλα και πιο έμπειρα από μένα για να τον καλύπτουν..

αλλά αν θέλει απλά να φύγει ας φύγει, αλλά καλύτερα να το κάνει σε πιο ήρεμο κλίμα ώστε να εξοφληθεί και σωστά και άμεσα, να έχει όλα τα απαραίτητα τυπικά χαρτιά από τον εργοδότη του κτλ κτλ.. δεν υπάρχει λόγος να την κάνει έτσι, αλλά αν θέλει τόσο ας το κάνει

εσύ του λες να παραμείνει "κύριος" για το όνομά του στη πιάτσα, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό θα του έλεγα εγώ, δε σημαίνει ότι αν ο άλλος είναι ζώο θα γίνεις κι εσύ μία από τα ίδια, κράτα τα προσχήματα και άσε τον άλλο να κουρεύεται
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
mjacob έγραψε:
giannik1977 έγραψε:

Αυτό ακριβώς έκανε ένας θεούλης σε έναν πάροχο (ονόματα δεν λέμε συνειδήσεις δεν θίγουμε).
Έξυνε @@ρι όλη μερα και έστελνε (πολύ καλές) τσόντες σε όλον τον κόσμο.

Του πήρε 4 χρόνια να απολυθεί.
Και δεν πολυθέλετε να ακούσετε και το ύψος του μισθού του.

Για δημόσιο το κόβω, ΟΤΕ? :shifty: