Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
nEK έγραψε:Που μπορω να δω τους μισθους στον ιδιωτικο τομεα? εψαξα λιγο αλλα δεν εβγαλα ακρη με καποιο προσφατο .
Βασικα ενδιαφερομαι για μισθο ΠΕ εγγαμου με παιδι χωρις προυπηρεσια.

Είτε αστειεύεσαι, είτε δεν έχεις δουλέψει στην Ελλάδα ως μισθωτός να φανταστώ... Όσο και να ψάξεις... Το μόνο που υπάρχει είναι αυτό.

Εντύπωση μου κάνει πως ο Μασούτης βγαίνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια 4ος... Τέτοια σταθερότητα πια;;;; :whistlink: :lol: Και το θυμάμαι γιατί το βλέπω συνεχώς στα καταστήματα εδώ και καιρό... Βέβαια, για τον κλάδο που είναι πρέπει να προσφέρει αρκετά καλό περιβάλλον εργασίας (πάντα σε σχέση με τα χαμηλά στανταρ του κλάδου του) και πρέπει να πως (έχοντας εργαστεί σε προμηθευτή του) πως έχει αρκετά καλή αντιμετώπιση προς τους προμηθευτές του (και εδώ σε σχέση με τα στάνταρ του κλάδου του)...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#241582 από την πηγή που βάλατε

Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 49 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 27.600 εργαζόμενους

Συνολικά 49 εταιρίες δηλαδή καθόλου αντιπροσωπευτικό

Η έρευνα η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται, κατά κύριο λόγο, στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους

Κατά κύριο λόγο. Δηλαδή πέρα από τις πιέσεις που μπορεί να δέχονται οι εργαζόμενοι να βγάλουν ένα θεττικό προφίλ, προσμετρώνται και άλλα δεδομένα δεν ξέρουμε ποια.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#241583 @nek

έγγαμος (τα παιδιά δε μετράνε) υπάλληλος χωρίς προϋπηρεσία πλήρους απασχόλησης (40 ώρες/βδομάδα) ==> 644,69 μικτά , 544,76 χέρι και 258 περίπου το ικα , μηνιαίο κόστος για την επιχείρηση περίπου 802,76€ και ετήσιο περίπου 11238,64

(φαντάζομαι ότι κοιτάς σαν εργοδότης να προσλάβεις :hmmm: για να κοιτάς το κατώτερο)
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#241588 για να ξεκινήσουμε από κάπου πρέπει να ξέρουμε το κατώτερο, από και και πάνω όσο γουστάρει δίνει δε θα του πει κανείς κάτι

φυσικά τα νούμερα αυτά είναι για απλό υπάλληλο (γραφείου πχ) , δε μιλάμε για συγκεκριμένες συμβάσεις, εργατοτεχνίτες ή τίποτα βαρέα

απλά όποιος θέλει να δίνει 644 σε έγγαμο είναι καλυμμένος , άμα θέλει λέει ότι δεν ήξερε ότι είναι έγγαμος και του δίνει 586 ή αν θέλει τον παίρνει 4ωρο και τον έχει να δουλεύει 10 ώρες τη μέρα ή αν θέλει του δίνει και 3000

η απλή σύμβαση πάντως που είναι σε ισχύ φτάνει μέχρι τα 820 μικτά για έγγαμους με όλη τη δυνατή προϋπηρεσία, προφανώς είναι πολύ χαμηλό νούμερο και δεν αφορά ευτυχώς αρκετό κόσμο (ακόμα) αλλιώς η φτωχοποίηση θα είχε βαρέσει κόκκινο
Άβαταρ μέλους
By nEK
#241757 Εχω δουλεψει μισθωτος προ 15ετιας.
Το ερωτημα μου αφορα τη συζηγο που ειναι γεωπονος ΠΕ και θα πιασει δουλεια ως αυτο, σε αναλογο γραφειο.
Εχει ξαναδουλεψει παλιοτερα αλλα οχι ως γεωπονος. Απλα υπαλληλος γραφειου.
Οποτε ναι, δεν εχω ιδεα τι γινεται με τους μισθους κλπ.
Οποτε αποτι καταλαβαινω ο μισθος ειναι ενας, που "παιζει" σχετικα με την οικογενειακη κατασταση και προυπηρεσια. Η ειδικοτητα προυπηρεσιας μετραει σε αυτο?
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#241760 Ο μισθος ειναι αυτος που προτεινει το αφεντικο. Αν δεχτει η γυναικα σου καλως αν οχι πατε γι αλλα. Αναλογως τα προσοντα και τον ανταγωνισμο που εχει η θέση βεβαια παιζεικαι η διαπραγματευση (στο τελευταιο μαλλον γελαμε λογψ του 30% ανεργιας)
Άβαταρ μέλους
By nEK
#241763 Δεν παιζει σχεδον καθολου ανταγωνισμος.
Ειναι μια δουλεια που ηθελε, στο τομεα της και μαλλον με πολλα υποσχομενο αφεντικο, που ηρθε και ξαφνικα να λεμε την αληθεια.
Οπως προειπες με ανεργεια 30% και ελαχιστες εναλλακτικες ειναι σχεδον μονοδρομος. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#241775 Παλιά υπήρχαν κάποιες συμφωνίες ανά κλάδο πχ οι βιοχημικοί παίρναν 1000 και οι βιολόγοι 900 γιατί τόσο είχε συμφωνηθεί. Δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα τέτοιες κλαδικές συμφωνίες.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
nEK έγραψε:Εχω δουλεψει μισθωτος προ 15ετιας.
Το ερωτημα μου αφορα τη συζηγο που ειναι γεωπονος ΠΕ και θα πιασει δουλεια ως αυτο, σε αναλογο γραφειο.
Εχει ξαναδουλεψει παλιοτερα αλλα οχι ως γεωπονος. Απλα υπαλληλος γραφειου.
Οποτε ναι, δεν εχω ιδεα τι γινεται με τους μισθους κλπ.
Οποτε αποτι καταλαβαινω ο μισθος ειναι ενας, που "παιζει" σχετικα με την οικογενειακη κατασταση και προυπηρεσια. Η ειδικοτητα προυπηρεσιας μετραει σε αυτο?

Οι γεωπόνοι είχαν μία σύμβαση, αλλά δε νομίζω ότι ισχύει πλέον

Αν δεν ισχύει πάει στην εθνική γενική συλλογική και η προϋπηρεσία στην ίδια ειδικότητα πάντα λαμβάνεται υπόψιν μέχρι τις 14/2/12

Βέβαια ξαναλεω μιλάμε για τα κατώτατα
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
#242534 Ερώτηση αδαούς: εργαζόμενος σε πολυεθνική, ετοιμάζομαι για αποχώρηση, αλλά για χ-ψ λόγους δεν θέλω καν να υποβάλλω παραίτηση. Μπορώ απλά να σταματήσω να εμφανίζομαι στη δουλειά ή θα έχω επιπτώσεις;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#242536 Το συμβόλαιό σου τι λέει;
Άβαταρ μέλους
By Jimvar
drdino έγραψε:Το συμβόλαιό σου τι λέει;

Δεν αναφέρει ξεκάθαρα. Απλά γράφει ότι "οι προθεσμίες που πρέπει να τηρούν εργοδότης και μισθωτός σε περίπτωση λύσης σύμβασης ρυθμίζονται απ΄τις τάδε διατάξεις μπλα μπλα μπλα τρέχα γύρευε"