Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#241365 Ναι,δεν εχεις κάποιο spare ?Είναι το κλασσικό καλώδιο για ρευμα σε pc ,oθόνες κλπ.
Άβαταρ μέλους
By g47
#241371 Α μαλιστα.
Η φωτο ειναι προτζεκτορα αν και μαλλον το καταλαβες.
Θα ψαξω για spare απο pc μηπως εχω αλλα αφου κανει αυτο του πλαισιου τουλαχιστον ειμαι καλυμενος αν χρειαστει να αγορασω.
Ευχαριστω! :)
Άβαταρ μέλους
By bill33
MIXOStsi έγραψε:5€ !!!
έλεος... Λιγότερο από 2€ κάνει...

είναι ντουρμποεξ!!! :rtfm: :lol:
http://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-tro ... ase=schuko
Άβαταρ μέλους
By g47
#241398 Eβαλα αυτο γιατι το χρειαζεται η :inlove: για παρουσιαση αυριο πρωι.
Αν το ηξερα νωριτερα θα κοιτουσα και αλλου αν και με τα μεταφορικα (Πατρα) δε κερω τι παιζει.
Btw βρηκα στο public στην ιδια τιμη, αν το χρειαστω αμεσα θα το προτιμησω απτου πλαισιου μονο και μονο γιατι εχω παψει να αγοραζω απο εκει.
Κυριως η ερωτηση μου ηταν για τον τυπο γιατι δεν ηξερα οτι ειναι universal ωστε να ξερω τι ψαξω.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
bill33 έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:5€ !!!
έλεος... Λιγότερο από 2€ κάνει...

είναι ντουρμποεξ!!! :rtfm: :lol:
http://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-tro ... ase=schuko

Δέν είναι όλα αυτά τα καλώδια ίδια. Βγαίνουν με διαφορετικές διατομές χαλκού, μέ η χωρίς θωράκιση, μέ ή χωρίς ενισχυμένο αγωγό γείωσης, εξωτερική επένδυση σιλικόνης ή PVC κτλ.

Προσωπικά θα απέφευγα αυτά τα noname που κοστίζουν λιανική κάτω απο 2 ευρώ. Το πιό πιθανό είναι οτι έχουν διατομή αγωγών 0.5 mm2 ή λιγότερο, ενώ μπορεί να μήν έχουν κάν χαλκό, αλλά CCA (επιχαλκωμένο αλουμίνιο)

Τα turbox δέν είναι η καλύτερη δυνατή ποιότητα, αλλά τουλάχιστον είσαι σίγουρος οτι αυτό που παίρνεις όντως ανταποκρίνεται στις minimum προδιαγραφές ασφαλείας.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
fubar.gr έγραψε:Τα turbox δέν είναι η καλύτερη δυνατή ποιότητα, αλλά τουλάχιστον είσαι σίγουρος οτι αυτό που παίρνεις όντως ανταποκρίνεται στις minimum προδιαγραφές ασφαλείας.

:omg: :protest:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#241505 Αυτός που θέλει 2 Η/Υ και κρυμμένα καλώδια μήπως να πάρει από αυτούς που είναι όλα σε ένα, μια οθόνη που έχει μέσα μητρική,σκληρό, DVD player κλπ; Δεν πιάνουν καθόλου χώρο στο γραφείοκαι ούτε VESA ούτε τίποτα.
Δεν ξέρω όμως αν μπορεί να βρει με τις προδιαγραφές που θέλει.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#241507 Ήρθαν χθες, η κάρτα δικτύου κ το hdmi Splitter θα επιστραφούν μέσω Amazon.

Χθες το βράδυ ξεκίνησα, έβαλα reset από φλασάκι στον ssd. Γενικά πέρα από τον ssd όλα τα άλλα διήρκεσαν λίγο...
Έφαγα μια πίκρα βραδινή. Έκανα restore session σε usb, πέρασα τον ssd και μετά έβαλα να μπουτάρει από το φλασάκι. Πάτησα reset και δε με ρώτησε που να τα αποθηκεύσει τα win 10 και άρχισε το reset. Τα πέρασε στον hdd, οπότε στις 6 τα ξημερώματα που σηκώθηκα από το κρεβάτι (πήγα για ύπνο στις 4 παρά κ σηκωνόμουν κάθε 1-2 ώρες :lol: ) βλέπω μια χαρά τελείωσε κ συνειδητοποιώ πως έκανε μια τρύπα στο νερό. Βγάζω τον hdd και ξανακάνω τη διαδικασία, οπότε θέλοντας κ μη θα τα περνούσε στον ssd :s_cool :rant: :metalo: :lol: Μετά συνέδεσα κ τον hdd και όλα καλά.

ΥΓ1: Σε μια ενδιάμεση φάση δοκίμασα να κλωνοποιήσω μέσω του migration samsung τον hdd στον sdd αλλά στο μπουτάρισμα κολλούσε κ κατέληξα στη λύση που είπα παραπάνω. Μια εναλλακτική θα ήταν να κάνω clean install (με τον ηυ δεν μου ήρθε key για τα windows, κάπου διάβασα ότι δε χρειάζεται πλέον, κάπου διάβασα ότι μπορείς με εφαρμογή να το δεις, κάπου διάβασα ότι οι κψδικοί που δίνουν οι εφαρμογές είναι τυχαίοι κτλ.). Οπότε το έκανα όπως το έκανα, κ αν δεν έπιανε θα κατέληγα σε clean install..

ΥΓ2: Τελικά η σύνδεση για δίκτυο έγινε με καλώδιο μέσω powerline που ειχα δίπλα στο desktop. Πιάνει ακριβώς όσο τα άλλα λαπτοπ στο σπίτι.

Εικόνα

Εικόνα

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By gakost
Wagner669 έγραψε:Οθονες με σταθερο ποδι και το vesa mount ελευθερο.
NAS θα μπει της Synology και θα εχει χρέη backup και surveillance station με 4 ή 5 IP καμερες
Χρειαζεται τους δευτερους δισκους, γιατι εχει DropBox Pro 1TB και συγχρονιζει πολλα αρχεια σε πολλους υπολογιστες

Επιτέλους και ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει ότι η πληροφορική είναι εργαλείο της δουλειάς του και όχι ένα ακόμη έξοδο.
:thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By gakost
g47 έγραψε:Πιστευετε πως αυτο
http://www.plaisio.gr/anavathmisi-dikti ... 176710.htm

κανει για αυτο? :hmmm:
Εικόνα

όπως σου είπανε είναι το κλασικό βύσμα (νομίζω λέγεται C13 κατά ΙΕΕC) . Για την ποιότητα γενικά όντως είναι μεγάλη μπίζνα τα καλώδια. Τα περισσότερα τα αγοράζουν τσάμπα και τα πουλάνε ακριβά χωρις αναγκαστικά η ποιότητα να συμβαδιζει με την τιμή. Δηλαδή ένα τελειως μάπα καλώδιο αν το βάλεις σε ένα ωράιο μπλίστερ ή κουτάκι μπορείς να κολλήσεις άνετα μια μεγάλη τιμή ενώ χύμα στο καλάθι το ίδιο καλώδιο δεν σου γεμίζει το μάτι. Το ότι το πλαίσιο το πουλάει 5€ πάντως δεν το βλέπω παράλογο καθώς κάπως πρέπει να πληρωθεί και ο χώρος στο ράφι και το διαχειριστικό κόστος στο κατάστημα και το συγκεκριμένο έχει τυπωμένες και τις προδιαγραφές του οπότε δεν είναι και τα τελείως φθηνιάρικα. Εναλλακτικά μπορείς να αγοράσεις από το μαγαζί της γειτονιάς ή το σκρουτζ που θα το πάρεις 2 ή 3 € (και πάλι βέβαια με κέρδος για το μαγαζί καλό τριψήφιο ποσοστό). Γενικά τα τελείως φθηνά δεν γράφουν τίποτα πουθενά άντε να έχουν ένα κολλημένο αυτοκόλλητο από τον εισαγωγέα ή το κατάστημα.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#241597 Δεν πιστεύω ότι ένα Valueline των 2-2,5€ είναι χειρότερο ποιοτικά από το Turbo-X των 5€. Αυτό το minimum της ποιότητας είναι που με ανησυχεί στα Turbo-X :innocent:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#241601 τα τουβλο-χ είναι hit or miss, δε νομίζω να μπορεί κανείς με σιγουριά να πει ότι είναι εξασφαλισμένη η ποιότητά τους και επειδή φθηνά ΔΕΝ είναι καλύτερα μακριά
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#241608 Τα καλώδια αυτά γράφουν πάνω τις περισσότερες φορές πόσο ρεύμα επιτρέπεται να περνάει, οπότε δες κ πόσο ρεύμα θέλει ο προτζέκτορας...

Προσωπικά το Πλαίσιο βολεύει καμιά φορά, είναι κ θέμα βολής από το να ψάχνω το μαγαζάκι που θα πάω κ μπορεί να μην το έχει, να το έχει από 5ετίας, να είναι σκονισμένο κτλ. Εμένα μου τη σπάνε που στο Πλαίσιο έχουν εξαφανίσει σχεδόν όλα τα άλλα προϊόντα κ έχουν πλέον μόνο Durbo-seX :superman:

Χθες είδα ένα καλώδιο sata 3 στα 13€ από τη Hama. Amazon είχε ολόκληρο σετ πολύ χαμηλότερη τιμή. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση μάλλον γιατί κ το ακριβότερο ίσως είναι όντως ποιοτικότερο. Το θέμα είναι αν το φθηνό αρκεί κ δεν σε κρεμάσει...
http://www.amazon.de/SET-%C3%9Cbertragu ... ords=sata3

Γενικά στα καλώδια βλέπεις αν είναι κάπως γνωστή η εταιρία ή από τις κριτικές. Στην τελική το πετάς :lol: Πάντως έχω πάρει κ micro usb καλώδια από ebay στα 2 € το ένα κ με το που ήρθαν τα πέταξα γιατί δοκίμασα το βύσμα κ έσπασε στο χέρι μου :lol: