- 31 Μαρ 2016, 17:59
RXristos έγραψε:Νομίζω ότι η VOIP χρειάζεται και το επιπλέον bandwidth...σωστά;
Ασήμαντο bandwidth (της τάξης των 64 Kbps) χρειάζεται ένα κανάλι φωνής. Μόνο στο upstream μπορεί ίσως να κάνει κάποια διαφορά.
Τα προβλήματα με το VoIP είναι:
(α) πρέπει να υπάρχουν εγκατεστημένοι λειτουργικοί μηχανισμοί Quality of Service end-to-end για να παίρνει προτεραιότητα η φωνή και να μην "εξοντώνεται" από τα data
(β) το UPS που αναφέρθηκε, όταν συνδεόμαστε με συμβατική τηλεφωνία στο κέντρο, πέφτουμε πάνω σε μία συσκευή με UPS (χώρια που το κέντρο έχει γεννήτριες κτλ.) που σημαίνει ότι και σε διακοπή ρεύματος έχουμε τηλέφωνο. Πολύ σημαντικό σε περιπτώσεις ανάγκης! Αν έχουμε VoIP τότε πρέπει να έχουμε εμείς UPS στο router μας και επιπλέον UPS στην καμπίνα του ΟΤΕ. Το πρώτο είναι απλό τεχνικά αλλά €€€ δικό μας κόστος αλλά το δεύτερο αρκετά πιο δύσκολο διότι τα UPS που αντέχουν σε εξωτερική χρήση είναι πολύ ακριβά και, απ΄ό,τι διαβάζω εδώ, ο ΟΤΕ δεν έχει εξοπλισμένες τις καμπίνες του με τέτοια. Οπότε τζίφος...
Προσωπικά δε βλέπω ΚΑΝΕΝΑ κέρδος, αν στο σπίτι έχω ικανοποιητική συμβατική τηλεφωνία, να το γυρίσω σε VoIP. Ούτε καλύτερες υπηρεσίες θα έχω (δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω ΜΟΝΟ με VoIP και όχι με συμβατική τηλεφωνία), βασικά το VoIP είναι για να κερδίζει ο κάθε ΟΤΕ καταργώντας τη συμβατική τηλεφωνία αλλά χωρίς μείωση των χρεώσεών μας

Κάπως σαν τις παπαριές των αυτοκινητοβιομηχανιών στυλ "η νέα φανταστική πλατφόρμα MQB

" ή "οι νέοι modular κινητήρες με ιδανικό μέγεθος κυλίνδρου 500 cc" που η πρέπουσα απάντηση είναι "τι με νοιάζει ρε φίλε πόσα μοντέλα παράγεις με αυτή την πλατφόρμα ή πόσους διαφορετικούς κινητήρες 1000-1500-2000-3000-4000 cc, δικό σου πρόβλημα, εγώ θα δω διαφορά στην τσέπη μου ή στις επιδόσεις μου ?"