Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#237205 Mε αφορμή αυτό το βίντεο
όπου στα πρώτα 4-5 λεπτά αναφέρεται στις επικαθίσεις των βαλβίδων εισαγωγής, και πόσο καλύτερες καθαριστικές ιδιότητες έχει η νέα βενζίνη της shell μπλα μπλα μπλα. Μας δείχνει 2 βαλβίδες εισαγωγής, μία βουτηγμένη στη μπίχλα άνθρακα που φυσικά :innocent: είναι από μοτέρ που δούλευε με βενζίνη της σειράς, και δίπλα μια πεντακάθαρη από μοτέρ που δούλευε με shell v power premium turbo κλπ κλπ.
Η shell κάνει όλο αυτό το promo και μας θεωρεί βόδια που δεν καταλαβαίνουμε ότι σε κινητήρες άμεσου ψεκασμού δεν περνάει βενζίνη από τις βαλβίδες εισαγωγής ή παίζει κάτι άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω; Επίσης γιατί να μην διερωτηθεί κανείς "ρε μάστορα της shell πού ξέρω εγώ ότι απλά δεν έχεις καθαρίσει τη βαλβίδα που λες ότι δούλευε με την δική σου καλή βενζίνη;" ;
Το ίδιο ερώτημα είχα και πριν 4-5 χρόνια που η BP είχε κάνει κάτι αντίστοιχο σε κάποιο εμπορικό κέντρο. Με κάμερα μπορούσες να πλοηγηθείς σε κυλινδροκεφαλή που σε κάποιον κύλινδρο δούλευε με "κλασσική" βενζίνη όπου ήταν χάλια μαύρα τα πάντα, και στον δίπλα κύλινδρο που δούλευε και καλά με την ultimate ήταν όλα παραδεισένια.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#237207 Θα στο πω απλα.

Απο τον Ιουνιο του 2015 οδηγαω ενα ΜΠΡΙΚΙ ... 4βαλβιδο μονοκυλινδρο των 278cc
Συμπληρωσα αισιως τα 20.000χλμ και πηγα για ρυθμισμα βαλβιδων και ελεγχο/καθαρισμο πεταλουδας γκαζιου.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΙΠΟΤΑ να καθαριστει... και στα 40 και στα 60000χλμ ... ειμαι σχεδον σιγουρος, οτι η μακα που θα πιασει ΑΝ πιασει ... δε θα ειναι εξαιτιας της βενζινης.

Δεν εβαλα ποτε "κατοσταρα" ουτε premium 97άρα ουτε μιλφάρα ... σε κανενα οχημα και ουτε προκειται να βαλω.

Τα κολπα του μαρκετινγκ ειναι αυτα και πολυς κοσμος τα πιστευει και δικαιωμα του.

Υπαρχει ανακυκλοφορια καυσαεριων στην εισαγωγη, αναθυμιασεις λαδιου απο το καρτερ του κινητηρα, σκονη που τυχον περασε το φιλτροκουτι ... πιθανον ΚΑΙ διαρροη καυσαεριων κατα το ανοιγοκλεισιμο των βαλβιδων εισαγωγης ... ολα αυτα, μαζι με τη βενζινη που ρεει ... αφηνουν υπολλειματα, αναλογα τη χρηση, αναλογα τον κινητηρα, αναλογα τα χιλιομετρα.
Το πως ακριβως θα τα καθαρισει η βενζινη αυτα και ποιο το οφελος... κλαιν μαιν. Ετσι κι αλλιως μαζευονται λιγο πολυ.
Αποδεδειγμενα παντως, μια "100αρα νιτρο Plus super duper wtf omg swag" ... στην τσεπη τους αποφερει μεγαλυτερο κερδος. Τα αποτελεσματα, αμφιλεγομενα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
rx8_drifter έγραψε:Παιδες, μπορεί κάποιος να μου πει τί μπορώ να κάνω προληπτικά στη μίζα? Καθαρισμα- καρβουνακια?

και βεβαια μπορεις να κανεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
umaga έγραψε:ο δείκτης λαδιού δείχνει μόνο απο τη μια μεριά, λογικό η οχι?
απο τη μια βλέπω αυτο
Εικόνα
απο την αλλη δεν βλέπω τίποτα :dizzy:

Δεν ξέρω τι αυτοκίνητο είναι, αλλά γιατί σου φαίνεται περίεργο; Το stick αναγκαστικά θα λαδωθεί στο ίδιο ύψος και από τις δύο μεριές. Φτάνει να μπορείς να δείς ευκρινώς την στάθμη από την μία πλευρά που έχει τους δείκτες max & min.
Άβαταρ μέλους
By Morx
umaga έγραψε:αυτο ειναι το περιεργο δεν λαδωνεται κι απο της δυο μεριες :dizzy:

Ειναι υπο κλιση το μαρκουτσι ή μπανει οσο το δυνατον καθετα στο καρτερ?
Άβαταρ μέλους
By Pitt

Πως γίνεται αυτό; Ακόμη και με μεγάλη γωνία να μπαίνει, πάλι θα λαδωθεί και από τις δύο μεριές.
Αν υπάρχει διαφορά στην στάθμη μεταξύ των δύο πλευρών, αυτή δεν μπορεί να είναι μεγάλη.
Ακούγεται σαν να έχει το stick αντικολλητική επίστρωση από την μία πλευρά. Τι αυτοκίνητο είναι;
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
dimviii έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Παιδες, μπορεί κάποιος να μου πει τί μπορώ να κάνω προληπτικά στη μίζα? Καθαρισμα- καρβουνακια?

Για πες ρε dim, κάτι παραπάνω απ αυτά που περιέγραψα? Κανα γρασάρισμα τπτ?
Άβαταρ μέλους
By umaga
#239935 δε μπαινει ίσια κανει ενα S

rx8_drifter έγραψε:Για πες ρε dim, κάτι παραπάνω απ αυτά που περιέγραψα? Κανα γρασάρισμα τπτ?

σου κανει κολπα η μιζα;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
rx8_drifter έγραψε:
dimviii έγραψε:

Για πες ρε dim, κάτι παραπάνω απ αυτά που περιέγραψα? Κανα γρασάρισμα τπτ?

καθαρισμα και λιπανση Παναγιωτη.Κατσε να μπει ο Κουαντρα που σιγουρα το εχει κανει και μπορει να στα πει σωστοτερα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
umaga έγραψε:δε μπαινει ίσια κανει ενα S

το εχω ξαναδει σε καποια αυτοκινητα,δεν θυμαμαι σε ποια ομως.Να δειχνει ας πουμε διαφορετικη σταθμη στις 2 πλευρες.
δεν νομιζω οτι πρεπει να σε ανησυχει κατι.Προφανως για καποιον λογο δεν παει λαδι σε ολο το παχος του σωληνα που περναει η βεργα?
Άβαταρ μέλους
By Dodger

Γατάκι, ο Γκλέτσος λέει και από τις 2 πλευρές :iconcool:

:lol: