Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Pitt έγραψε:
Asimov έγραψε:Τις έχεις κατευθείαν στην πρίζα ή πάνω σε πολύπριζο;

Δεν πειράζει αν μπεί σε πολύμπριζο, εφόσον είναι απλό πολύμπριζο και τίποτε άλλο. Αυτό που πειράζει είναι αν τοποθετηθεί σε πολύμπριζα με line conditioners, surge protectors, φίλτρα κλπ. Οι κατασκευαστές για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, συνιστούν να αποφεύγεται το πολύμπριζο.
Επίσης κάτι άλλο που θα πρέπει να δείς αν έχεις τριφασικό, είναι ότι οι δύο μπρίζες πρέπει να είναι πάνω στην ίδια φάση.

Δεν ισχύει αυτό για την ίδια φάση, τα powerlines χρησιμοποιούν την διαμόρφωση φορέα στον ουδέτερο και δεν υπάρχει η απαίτηση να είναι στην ίδια φάση.
Δες στο link της Wikipedia, στο History
https://en.wikipedia.org/wiki/HomePlug
Αλλά και η TP-Link το ίδιο λέει (απλώς θα μειωθεί η ταχύτητα, που είναι φυσιολογικό).
http://www.tp-link.com/il/faq-406.html
Εικόνα

Τα Powerlines είναι εξαιρετική λύση αν δεν έχεις υψηλές απαιτήσεις. Αν προτιμηθεί αυτή η λύση, καλό είναι ν' αγοραστεί κάτι πιο καλό και όχι το φθηνότερο που κυκλοφορεί.
http://www.skroutz.gr/s/7386308/D-Link-DHP-P601AV.html

Εγώ έχω ένα φθηνότερο κιτάκι 200Mbps εδώ και χρόνια και λειτουργεί μια χαρά. Προφανώς οι ταχύτητες που αναφέρονται, είναι εν πολλοίς θεωρητικές, αλλά the more the merrier.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#239697 Δεν υπαρχει παντα μια λυση εξαρταται τι θελεις να κανεις. Access point δεν κανει εκτος αν βαλεις χειροκινητα ρυθμισεις η το κανεις repeater. Μπορεις αν θελεις να χρησιμοποιησεις το μοντεμ του παροχου και να αγορασεις εσυ ενα ρουτερ (χωρις μοντεμ) με οτι προδιαφες θελεις οποτε οτι ειδους συνδεση εχεις και με οποιονδηποτε παροχο κρατας τον εξοπλισμο σου. Εναλλακτικα αν θελησεις καλυψη wifi σε συγκεκριμενο χωρο μπορεις να παρεις ενα powerline με ενσωματωμενο wifi router. Το συνδεεις και δουλευει
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
QsisVTS έγραψε:τότε υπομονή να βάλουν νέες καμπίνες, δεν υπάρχει άλλη λύση

δε ξέρω βέβαια ποια είναι τα σχέδια για την υπόλοιπη ελλάδα :hmmm:

Το μόνο που μπορεί να με σώσει είναι ότι έχει Κ.Α.Π.Η. στη περιοχή. Μήπως ζητήσουν VDSL τα παπούδια... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:http://www.skroutz.gr/s/7386308/D-Link-DHP-P601AV.html

:hmmm:
Αξίζει (για την δική μου περίπτωση) τα 30 ευρώ διαφοράς σε σχέση με αυτό: http://www.skroutz.gr/s/3157330/TP-LINK ... P-Kit.html
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#239703 Η διαφορά είναι 25 €. :s_biggrin
Το αν αξίζει; Δεν ξέρω με σιγουριά αν σου είναι απαραίτητος ο πιο γρήγορος. Πάρε το φθηνό και δοκίμασε. Σίγουρα για την δουλειά που το θέλεις, χρειάζεσαι καλή ταχύτητα. Το γρήγορο, μπορεί να είναι πιο ποιοτικό και να κάνει καλύτερη δουλειά, γι' αυτό το πρότεινα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#239705 Επειδή βολεύει Cosmodata ή You, τα ευρώ είναι 30 ακριβώς :rtfm: :lol:
Είμαι σε δίλημμα (που θα 'λεγε και ο geακος :lol: )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#239716 Τι να σου πω, 30€ είναι ποσό μεγάλο ε; Κάτσε να το πω σ' αυτόν που θα σου κάνει παρέα το τριήμερο!
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#239728 Έχω 8άρα σύνδεση (πιάνω 6+) και 200' προς σταθερά στη Cyta με 23 ευρώ το μήνα.Σήμερα με πήραν από τον ΟΤΕ και μου δίνουν με 25 ευρώ 200' σε σταθερά,30' προς κινητά και 24άρι ίντερνετ που μάλλον θα συγχρονίζω στα 16-18 μου είπαν.Είμαι πολύ ψημένος αλλά ήθελα ούτως ή άλλως να αλλάξω εταιρία και δεν έχω δει αν δίνει κάτι καλύτερο κάποιος άλλος πάροχος :hmmm:
Πλάκα είχε που παλιότερα έλεγαν για την ακτινοβολία από το μόντεμ που πρέπει να έχω συνέχεια ανοιχτό και το τηλέφωνο που κόβεται σε διακοπή ρεύματος ενώ τώρα που το γύρισαν και αυτοί σε Voip δεν ήξεραν όταν τους ρώτησα αν θα έχω τηλέφωνο και ύστερα μου τα μασούσαν ότι έτσι θα έχω πολύ ανώτερες υπηρεσίες :lol:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#239739 Εμένα με 25 μου έδωσαν απεριόριστα σταθερά :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Cosmonaut21 έγραψε:Έχω 8άρα σύνδεση (πιάνω 6+) και 200' προς σταθερά στη Cyta με 23 ευρώ το μήνα.Σήμερα με πήραν από τον ΟΤΕ και μου δίνουν με 25 ευρώ 200' σε σταθερά,30' προς κινητά και 24άρι ίντερνετ που μάλλον θα συγχρονίζω στα 16-18 μου είπαν.Είμαι πολύ ψημένος αλλά ήθελα ούτως ή άλλως να αλλάξω εταιρία και δεν έχω δει αν δίνει κάτι καλύτερο κάποιος άλλος πάροχος :hmmm:
Πλάκα είχε που παλιότερα έλεγαν για την ακτινοβολία από το μόντεμ που πρέπει να έχω συνέχεια ανοιχτό και το τηλέφωνο που κόβεται σε διακοπή ρεύματος ενώ τώρα που το γύρισαν και αυτοί σε Voip δεν ήξεραν όταν τους ρώτησα αν θα έχω τηλέφωνο και ύστερα μου τα μασούσαν ότι έτσι θα έχω πολύ ανώτερες υπηρεσίες :lol:

Τι down noise margin και attenuation σου δείχνει τώρα το router ; Μεταξύ των παρόχων η διαφορά είναι ελάχιστη, +/- 1Mbit κι εφόσον μιλάμε για χρήση κυκλώματος χαλκού και όχι σύνδεση σε νέα καμπίνα, αν υπάρχει διαθέσιμη στην περιοχή σου.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#239749 ε μάλλον θα βαλε ο ΟΤΕ καμπίνα στην περιοχή του για να του λέει για τέτοιες ταχύτητες.
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#239756 Για την καμπίνα έχουν περάσει οπτικές ίνες εδώ και 2,5 χρόνια και έχουν βάλει νέο κουτί στη γωνία του τετραγώνου.

Edit.Τα βρήκα.Για πείτε:

Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 960 / 11.508

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 959 / 8.183

Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 6,86 / 70,27

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 16,0 / 31,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 8,5

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0

FEC Errors (Up/Down): 104 / 663.867

CRC Errors (Up/Down): 104 / 96

HEC Errors (Up/Down): 799.846 / 38
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#239759 Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 960 / 11.508
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 16,0 / 31,0
SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 8,5

Περίπου όπως στα λέει, κάπου στα 11.5-12 θα πιάσεις, άντε 13.
Το Attenuation σου (απόσταση από το dslam) είναι αρκετό. Μεγαλύτερος ο αριθμός μεγαλύτερη και η απόσταση.
Το margin είναι σταθερό αλλά όχι ιδιαίτερα υψηλό (όσο πιο χαμηλό τόσο πιο αδύναμο σήμα, στα 6 και κάτω θα έχεις disconnects)

Παραμύθια του τύπου "θα πιάνεις τα διπλάσια" δεν ισχύουν. Απαίτησε να σε κουμπώσουν μέσω οπτικής σε νέα καμπίνα για να πιάνεις full 24
Άβαταρ μέλους
By Cosmonaut21
#239769 Και το 12 είναι 2 φορές όσο έχω τώρα.Α και τα στεθερά τελικά είναι απεριόριστα.Οπότε λέω να τους πω το ναι και αυτό που μου λες Δημήτρη να απαιτήσω σύνδεση μέσω οπτικής σε νέα καμπίνα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Anonymous Founder έγραψε:Δεν ισχύει αυτό για την ίδια φάση, τα powerlines χρησιμοποιούν την διαμόρφωση φορέα στον ουδέτερο και δεν υπάρχει η απαίτηση να είναι στην ίδια φάση.
Δες στο link της Wikipedia, στο History
https://en.wikipedia.org/wiki/HomePlug
Αλλά και η TP-Link το ίδιο λέει (απλώς θα μειωθεί η ταχύτητα, που είναι φυσιολογικό).
http://www.tp-link.com/il/faq-406.html

Ενδεχομένως να δουλέψει, αλλά με παραδοχές και όχι πάντα χωρίς προβλήματα. Άλλωστε όπως είπες και εσύ και αναφέρει και η TP-Link στο link που παρέθεσες, θα έχουμε σίγουρα πτώση της ταχύτητας. Για σωστή δουλεία είτε επάνω στην ίδια φάση, είτε τουλάχιστον χρήση ενός Phase Coupler.

Εικόνα

Στην τοπολογία που προτείνει η TP-Link βλέπω τέσσερα αντί για δύο HomePlugs, ή κάνω λάθος; :hmmm:
Ουσιαστικά χρησιμοποιεί τα δύο επιπλέον HomePlugs για να μεταφέρει τα δεδομένα μεταξύ των φάσεων, αντί να χρησιμοποιήσει ένα Phase Coupler για να μεταφέρει το carrier;

Λογικό ακούγεται, να πουλήσει θέλει... :lol: