Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By rallye40
#23859 Η ευρωπαϊκή γκάμα εκδόσεων του ιαπωνικού roadster

Μετά και το επίσημο εκθεσιακό ντεμπούτο του νέου ΜΧ-5 σε ευρωπαϊκό έδαφος, η ιαπωνική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά των εκδόσεων στις οποίες θα διατεθεί το εμβληματικό roadster, στη γηραιά ήπειρο από τις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Στη βάση της γκάμας θα βρεθεί ο βενζινοκινητήρας SkyActiv G με απόδοση 75 ίππων και 135 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων η τιμή μέσης κατανάλωσης φτάνει τα 4,7 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 110 γρ./χλμ.

Ο ίδιος κινητήρας θα είναι διαθέσιμος και σε εκδοχή ισχύος 90 ίππων με 148 Nm ροπής, προσφέροντας τη δυνατότητα επιλογής ενός αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων. Σε αυτήν την περίπτωση η μέση τιμή κατανάλωσης ανέρχεται σε 4,8 λίτρα/100 χλμ. ενώ στην περίπτωση επιλογής του standard μηχανικού κιβωτίου των πέντε σχέσεων, η τιμή της περιορίζεται σε 4,5 λίτρα/100 χλμ.

Ψηλότερα στην γκάμα συναντάμε τον 1,5 λίτρων SkyaActiv-G σε εκδοχή ισχύος 115 ίππων και 148 Nm ροπής σε συνδυασμό με το καινοτόμο i-Eloop, το σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας με πυκνωτή της Mazda.

Το συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων με την μέση τιμή κατανάλωσης να περιορίζεται σε 4,9 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 115 γρ./χλμ.

Την μοναδική πετρελαιοκίνητη και αποδοτικότερη έκδοση θα εφοδιάζει ένας πετρελαιοκινητήρας, επίσης 1,5 λίτρου. Ο SkyActiv D θα προσφέρει ισχύ 105 ίππων και 220 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων η μέση τιμή κατανάλωσης περιορίζεται σε 3,4 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 89 γρ./χλμ.
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#23877 θα κάψει καρδιές το mx5 1.5D :yahoo:

πωπω...σαν ανέκδοτο ακούγεται :s_scratchhead
Άβαταρ μέλους
By popolaros
vasilis έγραψε:θα κάψει καρδιές το mx5 1.5D :yahoo:

πωπω...σαν ανέκδοτο ακούγεται :s_scratchhead

οτι πρεπει για τις κομμώτριες...

βόλτες topless και χωρις να ποναει η τσεπη....

και γαμω.
Άβαταρ μέλους
By Miatakias
#23889 Εγώ γιατί έχω την εντυπωση οτι το άρθρο αναφέρεται στο Mazda 2?
(εκτός κι αν δεν έπιασα το αστείο....) :oops:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#23892 Μόνο που το άρθρο μιλάει για το Mazda 2.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#23895 Αν ισχυει, κατι ηξερε η ΕΛΜΑ και βαρεσε πτωχευση απο φετος...Παντως και εγω το συγκεκριμενο περιεχομενο (αυτα που γραφονται δηλαδη) τα ειδα σε αρθρο που μιλαγε για το ΜΧ5.

panos2171 έγραψε:Έχουμε να δούμε 2λιτρα δηλωμένα 1500... :whistlink:

Μη ξεχνας οτι τωρα τα τελη δεν πανε με τα κυβικα.
Άβαταρ μέλους
By rallye40
Miatakias έγραψε:Εγώ γιατί έχω την εντυπωση οτι το άρθρο αναφέρεται στο Mazda 2?
(εκτός κι αν δεν έπιασα το αστείο....) :oops:

Οταν το είδα τη πρώτη φορά έλεγε ακριβώς ότι πόσταρα σαν τίτλο. Το αλλάξανε μετά.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
NickTG έγραψε:Μόνο που το άρθρο μιλάει για το Mazda 2.

μίλα ρε Νίκο, μίλα, και πάθαμε λαλά μερικοί...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#24822 Από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις, ακόμα και αν είσαι "φίλος" της Mazda και είχες και 3-4 Mazda αυτοκίνητα στο παρελθόν, αυτά που κάνει η Mazda με κάνουν να νιώθω όλο και πιο απόμακρος από αυτήν και την λογική της. Στο κάτω-κάτω, τα SOHC VTEC έβγαζαν 125 άλογα πριν από 30 χρόνια, και ακόμα και οι κορεάτες (Accent) έβγαζαν 105 άλογα από 1500κε πριν από 20 χρόνια. Καταλαβαίνω ότι η Mazda παλεύει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, αλλά όσο και να θες, αυτά που ανακοινώνει τελευταία δεν συνάδουν με την λογική και στόχευση της μάρκας....
Άβαταρ μέλους
By Vagnar
The Ace έγραψε:Από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις, ακόμα και αν είσαι "φίλος" της Mazda και είχες και 3-4 Mazda αυτοκίνητα στο παρελθόν, αυτά που κάνει η Mazda με κάνουν να νιώθω όλο και πιο απόμακρος από αυτήν και την λογική της. Στο κάτω-κάτω, τα SOHC VTEC έβγαζαν 125 άλογα πριν από 30 χρόνια, και ακόμα και οι κορεάτες (Accent) έβγαζαν 105 άλογα από 1500κε πριν από 20 χρόνια. Καταλαβαίνω ότι η Mazda παλεύει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, αλλά όσο και να θες, αυτά που ανακοινώνει τελευταία δεν συνάδουν με την λογική και στόχευση της μάρκας....

Όντως, τα ίδια όρια για τα καυσαέρια είχαμε και τότε και τώρα.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Vagnar έγραψε:
The Ace έγραψε:Από όποια πλευρά και αν το κοιτάξεις, ακόμα και αν είσαι "φίλος" της Mazda και είχες και 3-4 Mazda αυτοκίνητα στο παρελθόν, αυτά που κάνει η Mazda με κάνουν να νιώθω όλο και πιο απόμακρος από αυτήν και την λογική της. Στο κάτω-κάτω, τα SOHC VTEC έβγαζαν 125 άλογα πριν από 30 χρόνια, και ακόμα και οι κορεάτες (Accent) έβγαζαν 105 άλογα από 1500κε πριν από 20 χρόνια. Καταλαβαίνω ότι η Mazda παλεύει να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, αλλά όσο και να θες, αυτά που ανακοινώνει τελευταία δεν συνάδουν με την λογική και στόχευση της μάρκας....

Όντως, τα ίδια όρια για τα καυσαέρια είχαμε και τότε και τώρα.

Δίκιο έχεις για τα όρια, δεν έχουμε τα ίδια με τότε, δίκιο έχω και εγώ, αφού αυτή τη στιγμή που μιλάμε σχεδόν όλα τα ατμοσφαιρικά 1500αρια-1600αρια (που δεν είναι και πολλά, 3-4 όλα και όλα) έχουν καλύτερες επιδόσεις από τον super duper εξελιγμένο :shifty: Skyactiv της Mazda. Αν το θέμα μας είναι η κατανάλωση, τότε να το ξέρουμε εξαρχής (και ισχύει αυτό που είπα περί αλλαγής κατεύθυνσης της εταιρείας)....