Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By 224v
UnHaCkAbLe έγραψε:
224v έγραψε:.... Προσωπικα στα Volvo εχω βαλει Χ, γιατι εχω κακη εμπειρια -εντυπωση απο το 240GL του 78...

2016 - 1978 = 38, βάλε και πες άλλα 18 (που θα ήσουν τουλάχιστον όταν απέκτησες την εμπειρία από το Volvo). Πάμε στα 56. Εντυπωσιακό ... ούτε 12χρονο δεν θα θεωρούσε λογικό να κρίνει προιόν μιας εταιρίας με βάση εμπειρία που είχε πριν από σχεδόν 40 χρόνια :dizzy:

ετσι για να σου λυθουν αποριες με τα νουμερα, με το πρωτο Volvo που ανεφερα ημουνα 28 ετων και ειχα εμπειρια 100.000 χλμ ακομα και με Nissan Patrol!!! στην ερημο που κατασκευαζαμε δρομους.
Το 240 GL μου το ειχε δωσει η εταιρια γαι χρηση, σιγα μην το αγοραζα κιολας!!! για προσωπικο οχημα ειχα Πορσικο τοτε και η συγκριση ηταν αβυσος οπως ειναι αντιληπτο. οι επομενες εμπειριες μου ηταν με φιλικο οχημα το Τ5 τοτε... δυνατο αλλα τιποτα παραπαω για να δωσει καποιος τα λεφτα που κοστιζε. Μονο και μονο το γεγονος οτι η φιρμα προωθουσε τα οχηματα σε διπλωματες με καλη τιμη και σαν ασφαλη που σημαινε απιστευτο βαρος τα εκανε για μενα ακαταλληλα. οποιος θελει μπορει να τα παιρνει ελευθερα εγω θα επαιρνα το SAAB με την τετρακινηση του Μητσου.....και τα 260+ αλογα.
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
#237168 40 χρόνια διαφορά άνθρωπε μου! Σαν να λέμε ότι "δε γουστάρω κανένα Golf, επειδή το 70 είχα ένα σκαραβαίο και ήταν χάλια". Ήμαρτον δηλαδή ...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#237215 Μια βδομάδα Αυστρία νοικιασαμε ενα οπελ ζαφιρα πετρέλαιο.Αδιάφορο αμάξι εντελώς .το μόνο θετικό η Καλή κατανάλωση.600 χιλιόμετρα κάψαμε 44 ευρω

One+2
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Zeus έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:...καταρχας ξερουμε για την βασικη 116i του euroncap (με σιδερενιες ζαντες και τασια η λευκη στο video)
εαν ειναι αυτοματη ή χειροκινητη? Το αναφερει καπου συγκεκριμενα?

Πρωτη σελιδα του report αναφερει οτι ο συμπλεκτης μετακινηθηκε 2mm προς τα πανω..

Οκ, αρα ηταν manual οπως και η 116d ΕD...Το θεμα ειναι βεβαια οτι συγκρινεις διαφορετικες εκδοσεις, για τις οποιες δεν εχουμε ζυγιση απο το euroncap, ωστε να επιβεβαιωσουμε ή διαψευσουμε την διαφορα βαρους 20κιλων υπερ της 116i.
Eνδεικτικα ο κατασκευαστης δηλωνει 1375κιλα για την 116i και 1395κιλα για την 116d ED , ΑΛΛΑ στην περιπτωση της δευτερης εχουμε φαρδυτερες -σιδερενιες- ζαντες (απο 6,5' σε 7') αλλα και RFT ελαστικα, οπερ και το μεγαλυτερο ποσοστο των +20 κιλων μπορει να δικαιολογηθει απο αυτη την διαφορα.

Το θεμα ομως πιστευω οτι ειναι αλλου...
Στο euroncap η ζυγιση δεν γινεται με το 90% της πληρωσης του ρεζερβουαρ?
Στο συγκριτικο των 4τροχων αναφερουν οτι μετρουν στο 1/2 ολα τα ρεζερβουαρ...

Κίκιζας . έγραψε:Εδω μιλαμε για μια πολυ συγκεκριμενη διαδικασια, της μετρησης βαρους, τη οποιας μαλιστα οι συνθηκες αναφερονται ξεκαθαρα.
( 1/2 ή 3/4 ρεζερβουαρ αντιστοιχα για ολα εφοσον ειναι συγκριτικο, χωρις κανεναν μεσα στο αυτοκινητο, με μεσαιο ή πλουσιο συνηθως εξοπλισμο, ο οποιος αναφερεται κιολας στο αρθρο.

Zeus έγραψε:Σε ολους τους κλαδους, οι οποιες μετρησεις για να ειναι αξιοπιστες χρειαζονται πιστοποιηση...εχει κανενα περιοδικο ISO ή κατι αντιστοιχο του χωρου τους που να πιστοποιει τη διαδικασια και την ακριβεια των μηχανηματων?

Αυτο δεν το γνωριζω σιγουρα, παροτι κατι ειχε παρει το ματι μου περι αναφορας ISO, απλα δεν ξερω μηπως αφορουσε τον συγκεκριμενο εξοπλισμο, οτι ειναι πιστοποιημενος, ή τις γενικοτερες διαδικασιες που μετρουν...

Πιστοποιημενες μετρησεις βεβαια δεν διαβεβαιωνουν παντα ως προς την απολυτη...αληθεια των αποτελεσματων. Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα που θυμαμαι ηταν η χειροτερη συνολικη επιδοση
του Ford Ka, σε σχεση με το 500, επειδη στην πλεον βασικη του εκδοση -παροτι φθηνοτερο απο το αντιστοιχο σε εξοπλισμο 500- το KA ΔΕΝ ειχε πλευρικους αεροσακους, μια εκδοση ομως η οποια πωληθηκε σε ελαχιστο ποσοστο και κυριως σε εταιριες ενοικιασεως, αντι στο μεγαλυτερο ποσοστο που αφορουσε ιδιωτες.
Οι συνθηκες λοιπον, και κατα ποσο αυτες ανταποκρινονται ΚΑΛΥΤΕΡΑ στην πραγματικοτητα, ή στην πλειοψηφια των περιστασεων, κρινουν περισσοτερο ενα αποτελεσμα ως σοβαρο-αξιοπιστο, σε σχεση με την οποια πιστοποιηση η οποια επι του προκειμενου κιολας αφορα πρωτιστως την αξιολογηση κατα την συγκρουση ενος αυτοκινητου...

Κίκιζας . έγραψε:Σου εβαλα των 4τροχων και του Drive...Tα ιδια ισχυουν και για αλλα ξενα περιοδικα. Σε οσα εχω δει σε συγκεκρικο με το V40, ειναι παντου το βαρυτερο με αισθητη διαφορα.
Μηπως ειναι καποια πανευρωπαικη συνωμοσια εναντιον της Volvo? :hmmm:

Zeus έγραψε:Σου απαντησα ηδη...Επισης απο αυτα που ανεφερες σε ρωτησα και για την Α-Class..πες μου και για την Giulietta που επισης ειναι βαρυτερη κατα το περιοδικο 54kg..γιατι αυτα τα 3 και οχι τα αλλα δυο? Κι αν δεν σου αρεσει το παραδειγμα της bmw πες μου πως το focus 1.6 TDCi (αδερφακι του V40 να θυμισω :iconcool: ) κατα 4Τ ζυγιζει 1270kg (158kg ελαφρυτερο απο το αδερφακι) και κατα euroncap 1344 (το πιο λογικο, 33 ελαφρυτερο απο το αδερφακι)...74 ολοκληρα κιλα ελαφρυτερο!!!! :lol:

Σου απαντησα πιο πανω...
Για τα περι Focus, εγω βρηκα απο τους 4τροχους να αναφερουν 1364κιλα για το 1.6 TDci...
http://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article ... mber=13952
Άβαταρ μέλους
By mirage
#237269 Όχι άλλο κάρβουνο Γρηγορη

< Note 2 >
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#238789 Πρώτες εντυπώσεις από το πρώτο ταξίδι με το Peugeot 2008 1.2 THP 110.

Η πρώτη εντύπωση είναι περίεργη. Χωρίς να είναι θορυβώδες, ο τρικύλινδρος έχει ένα πολύ διαφορετικό άκουσμα από ότι έχω συνηθίσει μέχρι τώρα. Αρκετά πιο τραχύς ήχος, σίγουρα κάτι διαφορετικό. Στο δρόμο όσες φορές με άφησε η γυναίκα μου να ανεβάσω όπως ήθελα (ή την έπιασα στον ύπνο πριν αρχίσει να τσιρίζει) ανέβασε πολύ καλά για τα δεδομένα του και για το ύφος του αυτοκινήτου. Δεν μπόρεσα να το τελικιάσω, λόγω speed limiter (= τσιρίδα στο διπλανό κάθισμα) το ανέβασα μέχρι σχεδόν 180 στο κοντέρ και μετά το έριξα μερικά πλακώματα και τα φρένα του μου φάνηκαν αρκετά ασφαλή και δίνουν αρκετή σιγουριά.

Έχει μαλακή αίσθηση και δε σε εμπνέει να μπεις στη στροφή όπως έμπαινα με το Clio ειδικά όταν είχα τις 16αρες, αλλά 2-3 φορές που μπήκα με πολλά, η εντύπωσή μου ήταν θετική. Όπως επίσης θετική ήταν και η εντύπωση σε δύσκολες συνθηκες (βρήκα τα πάντα χιόνι, χαλάζι, ψιχάλα, κατακλυσμό, όλα) αν και τα Goodyear που μου δώσανε δε θα τα αγόραζα και ποτέ εγώ.

Τα τζίτζιλα μίτζιλα οθόνες κλπ είναι ένα θέμα για μας τους άμαθους, αφού δεν το στρίμωξα κάπου πάλι καλά. Οπότε τι μπορεί να μην πήγε καλά;
1. Κατανοώ πλήρως την κριτική για τη θέση του οδηγού. Είμαι 1.76 άρα εγώ βολεύτηκα μια χαρά, αλλά μου πήρε λίγο χρόνο να βολευτώ. Υποθέτω ότι και ψηλότερος θα το πετύχει γιατί όλα φτιάχνονται με ρυθμίσεις, αλλά μπορεί να παραξενευτεί. Το τιμόνι πάντως και μικρό είναι και έχει πάρα πολύ καλή αίσθηση (σε σχέση με την κατηγορία του)
2. Θέλω να δω πως θα βολευτώ με τις ταχύτητες. Θα το κάνω καμμιά βόλτα μόνος μου να δω πως θα αποκριθεί σε πολλές και γρήγορες αλλαγές, προς το παρόν έχω κάποια θεματάκια και δεν ξέρω αν είναι γενικά αργό το σύστημα ή εγώ θέλει να το συνηθίσω. Πάντως και οι ρυθμοί ήταν αρκετά χαλαροί οπότε δεν τις πολυέψαξα τις γρήγορες αλλαγές για να είμαι και σίγουρος.

Αυτά
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#238808 Οδήγησα ένα mini convertible.
Εντάξει πλάκα είχε το θέμα ανοιχτής οροφής, πέραν αυτού δε μου άρεσε καθόλου.
-πολύ μικρό μέσα, σε όλες τις διαστάσεις
-πολύ βαρύ στα χειριστήρια, τιμόνι, πετάλια
-πολύ θόρυβο, αλλά και με κλειστό top
-πολύ χαμηλό το πάνω ορίζοντιο μέρος του παρμπρίζ, δεν μπορούσα να δω ένα σημαντικό μέρος εμπρός, έπρεπε να σκύβω η κοιτάω από πάνω (1.84 είμαι)
-πετρέλαιο ήταν, τραχύς κινητήρας, από τράβηγμα λίγα πράγματα

Μπήκα στο καπάκι στο c5 και μου φάνηκε θεϊκό, μαλακό και άνετο.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#238811 Ο συνδυασμός κάμπριο + πετρέλαιο πάντα μου προκαλούσε απορία, αν και το ζμπορ λείπει από τον λογαριασμό σε αυτή την περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
famas έγραψε:Τα ελαστικά που φοράει είναι M + S;

Όχι.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#238827 Καλοταξιδο Corto. Εγραψες για περιεργες εντυπωσεις στην πρωτη προταση και περιμενα αναμεικτα συναισθηματα αλλα μια χαρα μου φαινοται αυτα που περιγραφεις.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#238834 H πρώτη εντύπωση είναι η περίεργη γιατί ακούς έναν εντελώς διαφορετικό ήχο. Κατα τα άλλα δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα ή δυσάρεστη εντύπωση. Αν κάτι με στραβώσει θα το γράψω πάντως.

Οι χώροι είναι οι ιδανικοί για τις ανάγκες μου. Τα πράματα μίας τριμελούς οικογένειας μπήκαν άνετα στο πορτ μπαγκάζ, εντάξει οι πίσω θέσεις έχουν τους χώρους ενός κατηγορίας μίνι αλλά αυτό το ήξερα, στο φινάλε ένα παιδί έχω είναι επαρκέστατοι οι χώροι

Εξοπλισμό έχει τα πάντα από τα συνηθισμένα μέσα εκτός ίσως από κάτι καλούδια που είχε η Ρενό με υαλοκαθαριστήρες και φώτα που δουλεύουν αυτόματα. 7" οθόνη με έλεγχο των πάντων, navigation δεν έχει από αυτά που θα μπορούσε να έχει, αλλά έχω το Sygic στο κινητό και δε με ενδιέφερε και ιδιαίτερα. Έχει και διζωνικό κλίμα που παρουσιάζεται σαν έξτρα αλλά δεν ξέρω αν εισάγουν κάποιο μοντέλο χωρίς, γιατί μου το πρόσφεραν απευθείας χωρίς κάν να υπαινιχθώ ότι το θέλω
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#238837 Εμενα στο δικο μου 3κυλινδρο το μονο περιεργο που εχω διαπιστωση και δεν επηρεαζει πουθενα φυσικα ειναι στο σταματα ξεκινα που κανει λιγο σαν καϊκι. Ως εκ τουτου, μπορει καποιος να βρει κουραστικη την λειτουργια του auto start-stop.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#238933 Οδηγησα το νέο Prius.Ενδιαφερον σχέδιο, βολευτηκα αμέσως στη θέση οδήγησης χωρίς να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Είναι λίγο μπέρδεμα με το ποδοφρενο και το πολύ μικρό λεβιε των ταχυτήτων αν και μόλις ξεκινήσει κανένα πρόβλημα. Έχει τρία προγράμματα λειτουργίας, eco normal,power. Στο πρώτο δουλεύει κυρίως ηλεκτρικά, δεν ακούγεται τίποτα και ο βενζινοκινητηρας μπαίνει μέτα τα 40 χλμ/ώρα. Βέβαια επιταχύνει τόσο αργά στο φανάρι που καταντάει εκνευριστικό ιδίως για τους πίσω. Στο power δίνει αρκετά καλή επιτάχυνση, χωρίς επιπλέον θόρυβο παρά το CVT κιβώτιο. Κάτι άλλο δεν κατάλαβα μια που το Οδηγησα για 6 χλμ με τον πωλητή από δίπλα εθνική οδό με κίνηση. Στο τέλος σου βγάζει και μια οθόνη με σχόλια και οδηγίες για να γίνεις πιο οικονομικός ΕικόναΕικόναΕικόναΉταν η μεσαία έκδοση,τιμή 30000

.