- 23 Μαρ 2016, 20:40
Zeus έγραψε: Κίκιζας . έγραψε:...καταρχας ξερουμε για την βασικη 116i του euroncap (με σιδερενιες ζαντες και τασια η λευκη στο video)
εαν ειναι αυτοματη ή χειροκινητη? Το αναφερει καπου συγκεκριμενα?
Πρωτη σελιδα του report αναφερει οτι ο συμπλεκτης μετακινηθηκε 2mm προς τα πανω..
Οκ, αρα ηταν manual οπως και η 116d ΕD...Το θεμα ειναι βεβαια οτι συγκρινεις διαφορετικες εκδοσεις, για τις οποιες δεν εχουμε ζυγιση απο το euroncap, ωστε να επιβεβαιωσουμε ή διαψευσουμε την διαφορα βαρους 20κιλων υπερ της 116i.
Eνδεικτικα ο κατασκευαστης δηλωνει 1375κιλα για την 116i και 1395κιλα για την 116d ED , ΑΛΛΑ στην περιπτωση της δευτερης εχουμε φαρδυτερες -σιδερενιες- ζαντες (απο 6,5' σε 7') αλλα και RFT ελαστικα, οπερ και το μεγαλυτερο ποσοστο των +20 κιλων μπορει να δικαιολογηθει απο αυτη την διαφορα.
Το θεμα ομως πιστευω οτι ειναι αλλου...
Στο euroncap η ζυγιση δεν γινεται με το 90% της πληρωσης του ρεζερβουαρ?
Στο συγκριτικο των 4τροχων αναφερουν οτι μετρουν στο 1/2 ολα τα ρεζερβουαρ...
Κίκιζας . έγραψε:Εδω μιλαμε για μια πολυ συγκεκριμενη διαδικασια, της μετρησης βαρους, τη οποιας μαλιστα οι συνθηκες αναφερονται ξεκαθαρα.
( 1/2 ή 3/4 ρεζερβουαρ αντιστοιχα για ολα εφοσον ειναι συγκριτικο, χωρις κανεναν μεσα στο αυτοκινητο, με μεσαιο ή πλουσιο συνηθως εξοπλισμο, ο οποιος αναφερεται κιολας στο αρθρο.
Zeus έγραψε:Σε ολους τους κλαδους, οι οποιες μετρησεις για να ειναι αξιοπιστες χρειαζονται πιστοποιηση...εχει κανενα περιοδικο ISO ή κατι αντιστοιχο του χωρου τους που να πιστοποιει τη διαδικασια και την ακριβεια των μηχανηματων?
Αυτο δεν το γνωριζω σιγουρα, παροτι κατι ειχε παρει το ματι μου περι αναφορας ISO, απλα δεν ξερω μηπως αφορουσε τον συγκεκριμενο εξοπλισμο, οτι ειναι πιστοποιημενος, ή τις γενικοτερες διαδικασιες που μετρουν...
Πιστοποιημενες μετρησεις βεβαια δεν διαβεβαιωνουν παντα ως προς την απολυτη...αληθεια των αποτελεσματων. Ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα που θυμαμαι ηταν η χειροτερη συνολικη επιδοση
του Ford Ka, σε σχεση με το 500, επειδη στην πλεον βασικη του εκδοση -παροτι φθηνοτερο απο το αντιστοιχο σε εξοπλισμο 500- το KA ΔΕΝ ειχε πλευρικους αεροσακους, μια εκδοση ομως η οποια πωληθηκε σε ελαχιστο ποσοστο και κυριως σε εταιριες ενοικιασεως, αντι στο μεγαλυτερο ποσοστο που αφορουσε ιδιωτες.
Οι συνθηκες λοιπον, και κατα ποσο αυτες ανταποκρινονται ΚΑΛΥΤΕΡΑ στην πραγματικοτητα, ή στην πλειοψηφια των περιστασεων, κρινουν περισσοτερο ενα αποτελεσμα ως σοβαρο-αξιοπιστο, σε σχεση με την οποια πιστοποιηση η οποια επι του προκειμενου κιολας αφορα πρωτιστως την αξιολογηση κατα την συγκρουση ενος αυτοκινητου...
Κίκιζας . έγραψε:Σου εβαλα των 4τροχων και του Drive...Tα ιδια ισχυουν και για αλλα ξενα περιοδικα. Σε οσα εχω δει σε συγκεκρικο με το V40, ειναι παντου το βαρυτερο με αισθητη διαφορα.
Μηπως ειναι καποια πανευρωπαικη συνωμοσια εναντιον της Volvo? 
Zeus έγραψε:Σου απαντησα ηδη...Επισης απο αυτα που ανεφερες σε ρωτησα και για την Α-Class..πες μου και για την Giulietta που επισης ειναι βαρυτερη κατα το περιοδικο 54kg..γιατι αυτα τα 3 και οχι τα αλλα δυο? Κι αν δεν σου αρεσει το παραδειγμα της bmw πες μου πως το focus 1.6 TDCi (αδερφακι του V40 να θυμισω
) κατα 4Τ ζυγιζει 1270kg (158kg ελαφρυτερο απο το αδερφακι) και κατα euroncap 1344 (το πιο λογικο, 33 ελαφρυτερο απο το αδερφακι)...74 ολοκληρα κιλα ελαφρυτερο!!!!
Σου απαντησα πιο πανω...
Για τα περι Focus, εγω βρηκα απο τους 4τροχους να αναφερουν 1364κιλα για το 1.6 TDci...
http://www.4troxoi.gr/4tlibrary/article ... mber=13952