Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Tsoukas77
#2337 Καλο ειναι να υπάρχει ως θεμα για ενημερωση αλλα γιατι ο ιδιος ακριβως τιτλος που οδηγει σε συνειρμους;
Άβαταρ μέλους
By JBT
#2343 Κι από πίσω έχει στο παρασκήνιο το Πορσικό...

Δυστυχώς όμως και οι μεν και οι δε χρειάζονται στον κόσμο αυτόν...
Άβαταρ μέλους
By thymios
#2352 Πρόσφατα έγινα κι εγώ στόχος ενός γνωστού μου, ο οποίος θέλησε να με εντάξει στον κόσμο της LR.

Ξεκινώντας απ τον τρόπο προσέγγισης, η κλασική ατάκα ήταν "θέλω να βρεθούμε να μιλήσουμε για μια δουλειά". Φυσικά αυτό παραπέμπει αρχικώς στο επάγγελμα του καθενός.

Η επαφή κράτησε σχεδόν 2 ώρες, εξαιτίας της ευγένιάς μου - άλλωστε δεν υπήρχε περίπτωση να με πείσει. Η εισαγωγή αφορούσε το κόστος των προϊόντων, το γεγονός οτι εντός της τιμής ενός προϊόντος πρακτικά έχει προστεθεί και η διαφήμιση του προϊόντος και κάπως έτσι αιτιολογείται η χαμηλότερη τιμή των προϊόντων της LR και αποδίδεται η λογική της πυραμίδας - γιατί είναι πυραμίδα. Τα προϊόντα είναι απλώς μια κάλυψη και τίποτα παραπάνω. Στη συνέχεια γίνεται ανάλυση για το δίκτυο "των από κάτω σου" , η επιστροφή του 10% (αν θυμάμαι καλά τα νούμερα) από τις παραγγελίες αυτών κτλ κτλ. Αφού δεν υπήρχε περίπτωση να πεισθώ για το όλο κατασκεύασμα, επιστρατέυτηκε το θέμα των ... Polo. Αφού ούτε εκεί ψάρωσα προφανώς, επόμενο βήμα ήταν η προσπάθεια παραγγελίας προϊόντων της φίρμας, ώστε να πεισθώ για την ποιότητά τους. Κρέμες, απωσμητικά, αφρόλουτρα και αρώματα που υπόσχονται οτι κάνουν τα πάντα τέλεια σε πολύ χαμηλότερη τιμή, 2-3 διάσημοι που ποζάρουν στο φυλλάδιο και ελπίδα οτι κάποιος καταναλωτής μπορεί να πειστεί τελικώς και να ενταχθεί στην αλυσίδα. Η απεγνωσμένη προσπάθεια του συγκεκριμένου βέβαια αποτυπώνεται στο γεγονός οτι έχει τοποθετήσει τα αυτοκόλλητα της εταιρείας στο αυτοκίνητό του - όπως ακριβώς κάνουν σε αυτά που χαρίζουν...Φυσικά όλο το 2ωρο επισημαινόταν μονίμως οτι βγάζεις λεφτά άκοπα και γιατί δεν θέλεις να βγάλεις λεφτά επιπλέον, δεν το καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις να κάθεσαι και να έχεις έξτρα εισόδημα και λοιπά...

Η προσπάθεια επαναλήφθηκε 2-3 φορές τηλεφωνικώς, μέχρι που απλώς σταμάτησα να απαντώ.

Πριν μια εβδομάδα συμπτωματικά συνάντησα μια συγγενή μου, η οποια έχει εμπλακεί στο όλο θέμα. Η τοποθέτησή της ήταν οτι τα προϊόντα είναι καλά και οικονομικά και οτι τελικά η αναζήτηση νέων μελών απλά φτάνει γρήγορα σε ταβάνι, επομένως αν σου κάνουν τα προϊόντα, έχει καλώς. Αν όχι...
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimik έγραψε:http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/216777/poinikopoiountai-oi-ependytikes-pyramides

ενδιαφέρον :s_laughat

Άντε, με το καλό και στα εδώ τα μέρη...

BTW, είδα το βιντεάκι του Eddie... Και μου θύμισε πάααααααρα πολύ την "εκπαίδευση" που πέρασα ως επίδοξος ασφαλιστής σε γνωστή εταιρεία... Οι λέξεις ήταν ίδιες, το στυλ ίδιο, αν τύπος έλεγε για ασφάλειες αντί για παπαριές, θα ήταν καρμπόν... Τότε τους άκουγα, ας το πω ευγενικά, με αρκετή δυσπιστία... Εν τέλει, δεν ασχολήθηκα, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι οι ασφάλειες είναι ένας κλάδος που χωράει πολύ παπατζηλίκι... Δυστυχώς... Δεν είναι πυραμίδα, σαφέστατα, αλλά θέλει προσοχή να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα με αυτά που θα ακούσεις και νομίζεις ότι σε 2 χρόνια θα κυκλοφορείς με πορσικό...
Άβαταρ μέλους
By IKE
Tsoukas77 έγραψε:Καλο ειναι να υπάρχει ως θεμα για ενημερωση αλλα γιατι ο ιδιος ακριβως τιτλος που οδηγει σε συνειρμους;

Αυτός είναι ο τίτλος που είχα βάλει πριν 10+ χρόνια τότενες, με χιουμορ εποχής (κακό :v ). Θα πρότεινα να αλλάξει σε κάτι πιο περιγραφικό, πχ:

"Απάτες MLM και πυραμίδες"

ή ακόμα καλύτερα:

"Απάτες MLM και πυραμίδες (πχ Lyoness, LR, Amway, Forever Living κλπ)"
Άβαταρ μέλους
By Tsoukas77
ike έγραψε:
Tsoukas77 έγραψε:Καλο ειναι να υπάρχει ως θεμα για ενημερωση αλλα γιατι ο ιδιος ακριβως τιτλος που οδηγει σε συνειρμους;

Αυτός είναι ο τίτλος που είχα βάλει πριν 10+ χρόνια τότενες, με χιουμορ εποχής (κακό :v ). Θα πρότεινα να αλλάξει σε κάτι πιο περιγραφικό, πχ:

ή ακόμα καλύτερα:

Tο θυμαμαι το θεμα στο ξεκινημα του.
Μηπως οι τιτλοι των επιχειρησεων θα πρεπει να παραληφθουν προς αποφυγη νομικων ζητηματων;
Άβαταρ μέλους
By IKE
Tsoukas77 έγραψε:Μηπως οι τιτλοι των επιχειρησεων θα πρεπει να παραληφθουν προς αποφυγη νομικων ζητηματων;

Γιατι?

Αν είναι έτσι να φύγουν όλα τα ονόματα εταιριών πχ Peugeot, Alfa Romeo κλπ
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Tsoukas77 έγραψε:Μηπως οι τιτλοι των επιχειρησεων θα πρεπει να παραληφθουν προς αποφυγη νομικων ζητηματων;

Ο τίτλος είναι μια χαρά. Απάτες & πυραμίδες λέει, δε λέει οτι η ταδε εταιρία είναι απάτη και η δείνα πυραμίδα. :s_cool
Άβαταρ μέλους
By mirage
Tsoukas77 έγραψε:
ike έγραψε:

ή ακόμα καλύτερα:

Tο θυμαμαι το θεμα στο ξεκινημα του.
Μηπως οι τιτλοι των επιχειρησεων θα πρεπει να παραληφθουν προς αποφυγη νομικων ζητηματων;

Από ποιόν απο τις πυραμιδοεταιρείες;
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By nass
ike έγραψε:

Γιατι?

Αν είναι έτσι να φύγουν όλα τα ονόματα εταιριών πχ Peugeot, Alfa Romeo κλπ

Αν λες "Απάτη (πχ. Peugeot, Alfa Romeo)" τότε ναι.
ΙΜΗΟ πρέπει να φύγει η λέξη "Απάτη" διότι έχει πιθανότατα νομικές επιπτώσεις και δε μας φταίει τίποτα ο High Fidelity.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#2453 Ο τίτλος δεν έχει διαφορετική σημασία από το περιεχόμενο. Ακόμα και αν αναφέρεται στον τίτλο "επιχειρηματική πρόταση MLM, Lyoness" και μέσα γράφονται για απάτες κλπ είναι το ίδιο και χειρότερο. Οπότε ή μιλάμε ελεύθερα ή το βουλώνουμε.

ΥΓ. https://www.google.com/search?q=%CE%91% ... %CF%82+MLM
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
thymios έγραψε:Πριν μια εβδομάδα συμπτωματικά συνάντησα μια συγγενή μου, η οποια έχει εμπλακεί στο όλο θέμα. Η τοποθέτησή της ήταν οτι τα προϊόντα είναι καλά και οικονομικά και οτι τελικά η αναζήτηση νέων μελών απλά φτάνει γρήγορα σε ταβάνι, επομένως αν σου κάνουν τα προϊόντα, έχει καλώς. Αν όχι...

Εμένα η μάνα μου είχε μπλέξει με την Amway.
Στην αρχή το είχε πάρει ζεστά (όχι στο να γράψει άτομα κάτω από αυτήν) αλλά στο να πουλάει προϊόντα σε γνωστές της.
Τελικά επειδή ήταν κουραστικό το όλο θέμα και τα λεφτά ήταν ψίχουλα, το παράτησε και δεν ανανέωσε την εγγραφή (νομίζω κάθε χρόνο πρέπει να γράφεσαι δίνοντας κάποιο ποσό). Συνέχισε όμως να χρησιμοποιεί 3-4 προϊόντα (κυρίως απορρυπαντικά) παραγγέλνοντάς τα από αυτήν που την έγραψε, γιατί λέει ότι κάνουν καλή δουλειά και συμφέρουν οικονομικά σε σχέση με τα επώνυμα που βρίσκεις στα super market.
Άβαταρ μέλους
By Tsoukas77
#2473 Αν η παρένθεση με τους τίτλους των εταιριών αναφέρεται στο πρώτο συνθετικό της πρότασης,τότε σαφώς και τίθεται νομικό ζήτημα.
Όμως,ακόμη και στο δεύτερο συνθετικό να αναφέρεται,από την στιγμή που αυτές οι εταιρίες δεν πλασάρονται ως πυραμίδες,τίθεται και πάλι ζήτημα.
Όσον αφορά το περιεχόμενο,σαφώς δεν μπορούμε ανυπόστατα να τις κατηγορούμε σαν εταιρίες απάτες αλλά τουλάχιστον δεν προκαλεί όσο στον τίτλο.
Εν πάσει περιπτώσει,γιατί να προκαλεί ο τίτλος με πιθανές νομικές επιπτώσεις οπως σωστά ανέφερε ο nass;