- 23 Μαρ 2016, 14:27
Anonymous Founder έγραψε:dimik έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:otso έγραψε:θα λαμπει στο σκοταδι , τι αλλο; ενταξει η ηλιθιοτητα των ιαπωνων βαραει κοκκινο
Όλος ο πλανήτης κάνει σαν τρελός για το Kobe beef και όχι μόνον οι Ιάπωνες. Άρα, κάτι κάνουν καλά και μπορούν να το πουλανε σε αυτή την τιμή και μάλιστα να μην μπορούν να καλύψουν την ζήτηση.
νομίζω το μουμπλε μουμπλε + - / * 98% του πλανήτη είτε δεν έχει ακούσει, είτε δεν έχει δει ποτέ kobe beef από κοντά, άσε πόσοι μπορούν να το πληρώσουν
Mπορεί απλά να είναι ένα υπερτιμημένο προϊόν με πολύ hype και η γελάδα του μπαρμπα Μήτσου που βοσκάει στα Άγραφα να έχει καλύτερο κρέας αλλά δεν το ξέρει κανείς, δεν είναι status symbol κλπ κλπ κλπ
Μπα, εγώ είμαι σίγουρος πως το Kobe θα είναι πολύ καλύτερο από του μπάρμπα Μήτσου. Αν ήταν καλό του μπάρμπα, δεν θ' αναγκαζόταν να ζει στα Άγραφα και να παλεύει να πουλήσει τα μοσχάρια και τα βόδια του.
Το ότι το 98% των ανθρώπων δεν το γνωρίζουν, δεν λέει απολυτως τίποτε. Το 98% δεν γνωρίζουν και την Bugatti, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι γαμάτη.
Το λάθος της υπερβολής τόνισα, αναμφίβολα το kobe είναι πολύ καλό, αλλά το ότι φρόντισαν οι Ιάπωνες να το κάνουν γνωστό σε μερικούς key players στην βιομηχανία τροφίμου και να του δώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία δεν το κάνει αυτόματα το καλυτερότερο.
Ο μπαρμπα-Μήτσος πουλάει το κρέας απευθείας στον μπάρμπα-Γιάννη ο οποίος το κάνει κοκκινιστό = κανείς από αυτούς δεν θα καταλάβει ποτέ αν είναι καλό ή όχι με βάση τα διεθνή στάνταρτ, και το να δοκιμάσει κάποιος ξένος "γνώστης" κρέας στα Άγραφα είναι αρκετά απίθανο.
Για να μην παρεξηγούμαι, γνωρίζω ότι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του kobe είναι το εξαιρετικό marbling που σχηματίζει το λίπος του αλλά να μην τρελαινόμαστε κιόλας ούτε εμείς ούτε όλος ο πλανήτης, η φάση είναι και λίγο σαν τα ελαιόλαδα σε επίχρυσα μπουκάλια και τις λοιπές αηδίες υψηλής προστιθέμενης αξίας για λίγους και εκλεκτούς.