Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By harisman
billakos έγραψε:@ harisman
Τεχνικά σωστές οι επιλογές σου, θα επέλεγα:
-Carina E, BF GOODRICH G GRIP 185/65/14 T και
-AR 33, GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERF 185/60/14 H
Δες στο παρακάτω link για τιμές και εγγυήσεις που είναι πολύ σημαντικά.
http://www.fokas-tyres.gr/index.php/tyres.html/

Είναι ο συνδυασμός που σκέφτομαι κ εγώ. Κόστη στο εν λόγω κατάστημα (που έχει τις καλύτερες τιμές που έχω βρει, στα Online καταστήματα τουλάχιστον):
- GOODYEAR EFFICIENT GRIP PERF 185/60/14 H --> 218€ κ
- BF GOODRICH G GRIP 185/65/14 T --> 200€
που νομίζω είναι τουλαχιστον (τουλαστιχον....εδω κι αν κολλάει :lol: ) fair.

ΥΓ1: Για την ζωηρή-sportif Imolίτσα, μου μπήκαν ιδέες και για Yoko C.DRIVE 2. Γνώμες?
ΥΓ2: Ta BF είναι group Michelin από ότι έχω διαβάσει και Made in Romania....( :offtopic: τελικά μονό εμείς δεν φτιάχνουμε ούτε καρφίτσες.... :offtopic: !). Έχει κάποιος εμπειρία? Κρατάνε στον χρόνο?

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!
Άβαταρ μέλους
By billakos
#23337 @ harisman
Σαν πρώην ευτυχής κάτοχος μιας Alfa 33 Nuova :inlove: θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τα Vredestein Sportrac 5.

Υ.Γ. Για τα BF επικρατεί η άποψη ότι βγάζουν πολλά χλμ. και δεν είναι τα μόνα επώνυμα που βγαίνουν στην Ρουμανία!
Άβαταρ μέλους
By gianik
#23649 Προχτες που ειχα παει να περασω λαστιχα στου πατερα μου το αμαξι μου ελεγε ο λαστιχας οτι ολοι κυνηγουν τα μεταχ/να λαστιχα..με κανα 50-60αρι σου λεει να περασω ενα χρονο κ βλεπουμε..Σημεια των καιρων..:sad:
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
#23711 Σαφώς και συμβαίνει....ολοένα και περισσότερο μάλιστα,Αλλά,σε κάποιους τομείς(και δή ασφαλείας),δέ πρέπει να γίνονται"εκπτώσεις"!!...γνώμη μου...
Άβαταρ μέλους
By Nikolaos106
#23795 Μεταχειρισμένο μόνο αν είσαι στην Εθνική ,σου σκάσει και δεν θέλεις να σε γ@@ ο λαστιχας. Ίσα ίσα να φτάσεις στον προορισμό σου . Αλλιώς δεν βρίσκω άλλο λόγο να βάλεις. Εξάλλου με λίγα λεφτά θα βρεις κάτι καινούργιο που θα είναι καλύτερο απο το μεταχ.!
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#23968 Δεν μπορείς να περάσεις ακτινογραφία τα με/να λάστιχα για να ελέγξεις τον σκελετό τους!. Μια κουταμάρα του προηγούμενου ιδιοκτήτη, μπορεί να την πληρώσεις ακριβά…. :twisted:
Εάν το αυτοκίνητο μας είναι εργαλείο, θα βάλουμε καινούργια!. :yahoo:
Εάν δεν είναι εργαλείο μας, και δεν έχουμε και χρήματα…… υπάρχουν και οι συγκοινωνίες!. :whistlink:
Υπάρχουν ταϊβανέζες μάρκες, που έχουν καλές σειρές και άψογες τιμές.
Υπάρχουν και με άτοκες δόσεις, με πιστωτική κάρτα!.
Ακριβά είναι μόνον τα ελαστικά ιδικού σκοπού!.
Antonis-team.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#23976 Τα λάστιχα είναι ανάμεσα στην άσφαλτο και στη ζωή μας / τους.

0.5€ την ημέρα επί 3 χρόνια που θα κρατήσουν λογικά είναι 365Χ3= 1095Χ 0.5 = 547.5€, αυτό είναι ένα αρκετά καλό ποσό για να αλλάξει κανείς τα λάστιχα του, αρκεί να έχει ένα κουτί και κάθε μέρα να ρίχνει μέσα 0.5€, τα λεφτά θα μαζευτούν χωρίς να το καταλάβει.
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
21 quadra έγραψε:Τα λάστιχα είναι ανάμεσα στην άσφαλτο και στη ζωή μας / τους.

0.5€ την ημέρα επί 3 χρόνια που θα κρατήσουν λογικά είναι 365Χ3= 1095Χ 0.5 = 547.5€, αυτό είναι ένα αρκετά καλό ποσό για να αλλάξει κανείς τα λάστιχα του, αρκεί να έχει ένα κουτί και κάθε μέρα να ρίχνει μέσα 0.5€, τα λεφτά θα μαζευτούν χωρίς να το καταλάβει.

...συγχαριτήρια ρε Quadra! για την οικονομετρική σου οπτική! Λάστιχα, ανάρτηση, φρένα και λάδια ποτέ οικονομία! ΠΟΤΕ! Πρόκειτα για την ζωή μας, κι όχι μόνο, του παιδιού μας κλπ κλπ

:iconcool:
Άβαταρ μέλους
By junior gt

Η λογική μου θυμίζει αυτόν που λέει: 'εμένα στα π@π@ρια μου και αν αυξηθεί η βενζίνη. Εγώ πάντα 20 ευρώ βάζω'.
Όταν σε τρεις μήνες έχουν μαζευτεί στον κουμπαρά 45 ευρώ και πρέπει να πληρώσεις τα αγγλικά του παιδιού σου και δεν έχει μείνει σάλιο θα σου πω εγώ για πότε σπας τον κουμπαρά του λαστιχά....
Άβαταρ μέλους
By Goldmund
junior gt έγραψε:

Η λογική μου θυμίζει αυτόν που λέει: 'εμένα στα π@π@ρια μου και αν αυξηθεί η βενζίνη. Εγώ πάντα 20 ευρώ βάζω'.
Όταν σε τρεις μήνες έχουν μαζευτεί στον κουμπαρά 45 ευρώ και πρέπει να πληρώσεις τα αγγλικά του παιδιού σου και δεν έχει μείνει σάλιο θα σου πω εγώ για πότε σπας τον κουμπαρά του λαστιχά....

...δεκτόν, αν τα όποια μαθήματα του παιδιού είναι σημαντικότερα τότε για να μην αφήνουμε πίσω την ακόμη σημαντικότερη ζωή του, αφού Αγγλίκά χωρίς μιλιά δεν έχει νόημα, αφήνουμε το αυτοκίνητο παράμερα ή βάζουμε φθινότερη εταιρία νεών όμως ελαστικών.

....και να μην αρχίσω, την γκρίνια, δεν παίρνουμε δέκα καροτσιάκα, τριακόσια παιχνίδια, τετρακόσια παπουτσάκια, πεντακόσια μπλουζάκια και πάει λέγοντας.-
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#24391 Συγχαρητήρια για την οπτική σας, έχετε απόλυτα δίκηο, μπορείται επίσης και να μην τα αλλάζετε μέχρι να βγούν τα λινά, δική σας η τσέπη, δεν καταλαβαίνω όμως γιατί προσβληθήκατε και το πήρατε επί προσωπικού, νάστε καλά, ακόμα και μετά τόσα χρόνια και τόσα που έχω δεί και ζήσει οι άνθρωποι εξακολουθούν να με ξαφνιάζουν με την συμπεριφορά τους.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#24401 Δεν πήρα επι προσωπικού τίποτα και sorry αν φάνηκε κάτι τέτοιο.
Λέω απλά πως το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό αλλά ουσιαστικό. Αν δεν περισσεύουν ό,τι και να κάνεις δε γίνεται τίποτα. Κι εντάξει με τα λινά δε θα κυκλοφορήσει κανείς νοήμων άνθρωπος...
Κι επειδή κατάφερα και έσπασα τον κουμπαρά σήμερα μπήκανε στο leon τα pzero σε διάσταση 225/40/18 με ζυγοστάθμιση-ευθυγράμμιση όλα μια πεντακοσαρού. (φθηνίνανε τα λάστιχα ή μου φαίνεται?)
Εικόνα

Για το Jeep, Goodyear 245/65/17 μου ζητάει 570.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#24451 αφαιρέθηκαν offtopic [mod]
Έγραψα όμως, ότι υπάρχουν και οικονομικές λύσεις, που μπορεί να μην μπορούν να συναγωνιστούν την F1, μα κάνουν σωστά την δουλεία τους, με όλα μαζί 220ε ΠΧ!....... και με πιστωτική!. :)
Δεν μπαίνω σε τέτοια παιχνίδια, έτσι εάν μου πέσει κάτι τέτοιο, τους κάνω πάσα σε φίλους συναδέλφους, που έχουν μοναδική ενασχόληση το ελαστικό…. :whistlink:
Antonis-team.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
junior gt έγραψε:Δεν πήρα επι προσωπικού τίποτα και sorry αν φάνηκε κάτι τέτοιο.
Λέω απλά πως το πρόβλημα δεν είναι τεχνικό αλλά ουσιαστικό. Αν δεν περισσεύουν ό,τι και να κάνεις δε γίνεται τίποτα. Κι εντάξει με τα λινά δε θα κυκλοφορήσει κανείς νοήμων άνθρωπος...
Κι επειδή κατάφερα και έσπασα τον κουμπαρά σήμερα μπήκανε στο leon τα pzero σε διάσταση 225/40/18 με ζυγοστάθμιση-ευθυγράμμιση όλα μια πεντακοσαρού. (φθηνίνανε τα λάστιχα ή μου φαίνεται?)
Εικόνα

Για το Jeep, Goodyear 245/65/17 μου ζητάει 570.

Το Σάββατο που πήγα και έβαλα λάστιχα στο αμάξι της αδελφής μου στον Κυριαζή, ρώτησα και για τα δικά μου. Από 1150 που είχα βάλει το 2011, ακριβώς τα ίδια πάνε στα 860 τώρα. Έχουν πέσει οι μεγαλύτερες διαστάσεις μου είπε.