Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By krom
#236079 Τον σουπερντουπερ επαγγελματικό εξοπλισμό ζυγισματος που βγάζει κατανομη <--ΤΡΕΛΟ σοκ, τον αγοράζεις απο ebay με 1000κατι ευρά.

http://www.ebay.com/itm/Intercomp-E-Z-W ... SwkNZUfFm0
Άβαταρ μέλους
By markvag
Κίκιζας . έγραψε:
Προφανως βεβαια για εσενα που θεωρεις τους 4τροχους για τα πανηγυρια,

Δεν είναι ο μόνος... :lol: :lol: Νομίζω σε αυτό το φόρουμ (που αποτελείται κυρίως από ανθρώπους που ασχολούνται λίγο παραπάνω με το θέμα αυτοκίνητο) εσύ είσαι η μειοψηφία...

Προσωπικά, ο λόγος που σταμάτησα να παίρνω το περιοδικό είναι ότι τα τεστ μου έμοιαζαν με προσπέκτους αντιπροσωπείας με μπόνους κάποιες μετρήσεις... την αντικειμενικότητα των οποίων η κακή ποιότητα της αρθογραφίας με κάνει να αμφιβάλω... Καμία σχέση με το περιοδικό που έπαιρνα στα πρώτα 90's...

Που ν' αρχίσω;;;; τεστ που ψάχνεις να βρεις κάποιο κρυμένο σχόλιο για την οδική συμπεριφορά;;; όλα τ' αυτοκίνητα που είναι καλά;;;;* κατασκοπευτικά αρθράκια - αντιγραφή λες από pr των εργοστασίων;;;; Σχόλια στα άρθρα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την εμπειρία μου στο δρόμο;;;; Και ένα τεύχος που πήρα πέρισυ τα ίδια ήταν... Δυστυχώς... Στην προσπάθειά τους να μην χάσουν τη διαφήμιση δυσαρεστώντας τις εταιρείες, έχασαν το κοινό τους... :x Και τώρα με την κυκλοφορία να τάρταρα, άντε τρέχα βρες διαφήμιση... :rtfm:

* και για να προλάβω: Σαφέστατα και όλα τ' αυτοκίνητα έχουν βελτιωθεί θεαματικά σε σχέση πχ με τη δεκαετία του '80. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και κακά αυτοκίνητα ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Δεν με νοιάζει αν το μπλογκς gti του 2016 είναι απείρως καλύτερο (για τον μέσο οδηγό) από το αντίστοιχο του 1970, εννοείται και είναι δεδομένο. με νοιάζει αν το συγκεκριμένο μοντέλο του 2016 είναι καλύτερο ή χειρότερο σε σχέση με τα άλλα του 2016. Και ναι, υπάρχουν και κακά αυτοκίνητα εν έτη 2016 πάντα σε σχέση με το που κινείται η αγορά το 2016. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#236291 Στην εποχη μας δεν υπαρχουν κακα - αχρηστα οχηματα, εκτος ισως απο καποια πολυ μικρα πολης, που ειναι φτηνα και το παιρνει καποιος για την αστικη του μετακινηση. Τωρα καποιος που θελει να χαιρεται το οχημα του βλεπει στην αγορα ποιο του αρεσει οπτικα και καλυπτει τις αναγκες του, το οδηγει για να δει αν τον καλυπτει στον τροπο που οδηγει, βλεπει και την τσεπη του. φροντιζει να δει αντικειμεικα και μια ακομα εναλλακτικη σε καινουριο η μτχ και το αγοραζει.
Πολυ λιγοι θα κυτταξουν αν το ενα φρεναρει 1 μετρο λιγωτερο απο το αλλο για να το αγορασουν. Προσωπικα στα Volvo εχω βαλει Χ, γιατι εχω κακη εμπειρια -εντυπωση απο το 240GL του 78. Το ιδιο και τα BMW, του 79 απο το 320 2λιτρο 6ακυλινδρο εν σειρα με 120 αλογα!!. Δοξα το θεο υπαρχουν και αλλες φιρμες π.χ. SAAB καποτε, τα ιταλικα, τα μινι, τα Porsche , καποιες εκδοσεις Γαλλικων... καποια Ιαπωνικα και μερικες μερσεντες παλαιωτερων ετων.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#236312 Και φονο να ειχε κανει καποιος το 78 θα ειχε παραγραφει το αδικημα. Οπως καταλαβαινεις εχουν αλλαξει απειρα πραγματ σ ενα βολβο απο το 240GL μεχρι ενα σημερινο βολβο...
Άβαταρ μέλους
By 224v
bibendum έγραψε:Και φονο να ειχε κανει καποιος το 78 θα ειχε παραγραφει το αδικημα. Οπως καταλαβαινεις εχουν αλλαξει απειρα πραγματ σ ενα βολβο απο το 240GL μεχρι ενα σημερινο βολβο...

Σωστα μιλας αλλα και το 96 νομιζω οδηγησα το 850 Τ5, απο Καλαματα σε πυργο και απο Αθηνα σε Βολο, με 3 μεσα συνεπιβατες. Το καναμε πλακωμενοι γιατι υπηρχε λογος. Δεν το διασκεδασα, και αν σκευθω και την τιμη του τοτε ουτε με σφαιρες.... να το αγοραζα. Προσφατα εχει φιλος S 80, αν δεν κανω λαθος, 10 ετιας πλεον. εχει και αλλο οχημα. σπανια το προτιμαει και αυτος.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#236416 Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι πχ μία 118 είναι το ίδιο καλό αμάξι με ένα i30;;;; :dizzy:

Ναι, μια χαρά αμαξάκι είναι και το i30, αλλά απλά καμία σχέση με μία 118... (μην κολλήσετε στο συγκεκριμένο παράδειγμα, τυχαίο είναι)

Τέτοια πράγματα θέλω να βλέπω στο περιοδικό, σύγκριση του Χ αμαξιού του 2016 με το Ψ αμάξι του 2016 και να μου πει πως στρίβουν, πως είναι οι χώροι τους, πως φρενάρουν, πως επιταχύνουν, πως καταναλώνουν, κτλ... Όχι να μου πει "όλα καλά είναι, ξέρετε πως ήταν πριν 180 χρόνια;;;" και να αντιγράφει το προσπέκτους της αντιπροσωπείας... Αυτό το κάνω και χωρίς να οδηγήσω τίποτα... :rtfm:

Το ξέρω (και το έγραψα) ότι σε σχέση με πριν 30-40 χρόνια τα αμάξια (ΟΛΑ) έχουν κάνει άλματα και ότι δεν υπάρχει κακό αμάξι με την έννοια του κακού αμαξιού εν έτη 1975 (που πιθανότατα θα σε σκότωνε), αλλά τα αμάξια τα συγκρίνουμε με το τι κυκλοφορεί στην εποχή τους. Πχ το s80 του 2005 θα το συγκρίνεις με την 520 του 2005. Ιδίως αν είσαι περιοδικό... Ποιο είναι καλύτερο και γιατί, που υστερεί το καθένα, κτλ...

Το τι γίνονταν πριν 30 χρόνια μου είναι αδιάφορο, εκτός κι αν μιλάμε για ιστορικά.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#236461 προσωπικα παλι, θα πω οτι αν αλλαξουν τα τελη των 2λιτρων και τα μειωσουν στο προηγουμενο επιπεδο (περιπου 350 αν θυμαμαι καλα) θα το κυκλοφορω το 2.24v, ολο το χρονο οταν θα θελω να διασκεδασω. Το ιδιο θα κανουν και αλλοι πιστευω με τα οχηματα που εχουν κατεβασει πινακιδες.
Για πιο νεο θα προτιμουσα το μινι Cooper S 2006, που εχει ο γιος μου και που το χαιρομαι οταν το βρισκω διαθεσιμο. Δεν θα δοσω λεφτα π.χ. για ενα καινουριο επειδη "ριχνει" καποια μετρα σε φρενα η καποια G, σε στροφη. Βλεπω το 500ακι Abarth, και μου τρεχουν τα σαλια αλλα δεν τους τα δεινω τα λεφτα για καινουριο, διασκεδαζω και με αυτα που εχω. Για καθημερινη μετακινηση στην Αθηνα σπιτι - γραφειο θα κανει διαφορα αν παει καποιος με AYGO η με micra, Yaris ?? πιστευω οχι. Απο το λεωφορειο που χρησιμοποιω για το κεντρο, παρατηρω καθημερινα οτι τις δυσκολες ωρες ολοι μαζυ παμε!! :lol:
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
224v έγραψε:.... Προσωπικα στα Volvo εχω βαλει Χ, γιατι εχω κακη εμπειρια -εντυπωση απο το 240GL του 78...

2016 - 1978 = 38, βάλε και πες άλλα 18 (που θα ήσουν τουλάχιστον όταν απέκτησες την εμπειρία από το Volvo). Πάμε στα 56. Εντυπωσιακό ... ούτε 12χρονο δεν θα θεωρούσε λογικό να κρίνει προιόν μιας εταιρίας με βάση εμπειρία που είχε πριν από σχεδόν 40 χρόνια :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Κίκιζας . έγραψε:...........................

Εγραψες τοσες λεξεις αλλα το βασικο προβλημα των μετρησεων των περιοδικων δεν το δικαιολογησες...πως γινεται οταν ισχυει αυτο:
Κίκιζας . έγραψε:Καταρχας στις πιστοποιημενες μετρησεις, η πλειοψηφια των μοντελων ειναι στις πλεον βασικες εκδοσεις.
Να βγαινει η 116i για παραδειγμα 1365kg

..και στις μετρησεις των περιοδικων που ισχυει αυτο
Κίκιζας . έγραψε: τα οποια πραγματοποιουν εδω και καποια χρονια με πολυ συγκεκριμενες συνθηκες (χωρις οδηγο, με μισο ρεζερβουαρ ή 3/4 συνηθως μεσαιο ή πλουσιο επιπεδο εξοπλισμου -και οχι τερμα βασικο οπως συνηθως στα euroncap πχ- που αγοραζουν κυριως στην χωρα μας και με συγχρονο εξοπλισμο ακριβειας ο οποιος μαλιστα εχει την δυνατοτητα καταγραφης κατανομης βαρους στον καθε ενα τροχο ξεχωριστα, ασχετως αν δεν δημοσιευεται)
Να βγαινει η 116d = 1343kg

Πες μου σε παρακαλω το συμπερασμα σου απο αυτο. Γιατι μονο η Α, και το V40 ειναι βαρυτερα?

Οσο για την αξιοπιστια των εγκριτων περιοδικων που τοσο φανατικα υποστηριζεις, να σου θυμισω την ιστορια με την 3η ταχυτητα του S60 που επιανε 200km/h, και δεν αναγραφοταν μονο στο σχετικο πινακακι, αλλα γινοταν συγκεκριμενος σχολιασμος στο κειμενο απο την δοκιμη (εδω γελαμε) του αυτοκινητου, για την αρνητικη εντυπωση που τους εδωσε μια τοσο μακρυα σχεση :dizzy: ...Το οποιο να σου θυμισω ειχες επισης υπερασπιστει μεχρι τελικης πτωσεως..

Και για να σε προλαβω, δεν ειναι φυσικα οτι εχουν καποιο προβλημα με τη συγκεκριμενη εταιρεια (ή οποια αλλη συστηματικα θαβουν), εκτος βεβαια απο εξωφθαλμα περιστατικα τυπου Autotriti που απλα τα εχουν σπασει (για τους δικους τους λογους) με την (εκαστοτε) εταιρεια...απλα δεν τους ενδιαφερει, και προσωπικα, και επειδη δεν πουλαει σαν θεμα στα περιοδικα. Γι αυτο σε καθε 'δοκιμη' επαναλαμβανουν στερεοτυπα..λιγο να εχεις παρακολουθησει, για καθε αυτοκινητο ξερεις τι θα λεει η δοκιμη πριν τη διαβασεις...Και φυσικα αυτο ισχυει σε ολο τον κοσμο...
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Zeus έγραψε:

Εγραψες τοσες λεξεις αλλα το βασικο προβλημα των μετρησεων των περιοδικων δεν το δικαιολογησες...πως γινεται οταν ισχυει αυτο:
Κίκιζας . έγραψε:Καταρχας στις πιστοποιημενες μετρησεις, η πλειοψηφια των μοντελων ειναι στις πλεον βασικες εκδοσεις.
Να βγαινει η 116i για παραδειγμα 1365kg

...καταρχας ξερουμε για την βασικη 116i του euroncap (με σιδερενιες ζαντες και τασια η λευκη στο video)
εαν ειναι αυτοματη ή χειροκινητη? Το αναφερει καπου συγκεκριμενα?

Zeus έγραψε: ..και στις μετρησεις των περιοδικων που ισχυει αυτο
Κίκιζας . έγραψε: τα οποια πραγματοποιουν εδω και καποια χρονια με πολυ συγκεκριμενες συνθηκες (χωρις οδηγο, με μισο ρεζερβουαρ ή 3/4 συνηθως μεσαιο ή πλουσιο επιπεδο εξοπλισμου -και οχι τερμα βασικο οπως συνηθως στα euroncap πχ- που αγοραζουν κυριως στην χωρα μας και με συγχρονο εξοπλισμο ακριβειας ο οποιος μαλιστα εχει την δυνατοτητα καταγραφης κατανομης βαρους στον καθε ενα τροχο ξεχωριστα, ασχετως αν δεν δημοσιευεται)
Να βγαινει η 116d = 1343kg

Πες μου σε παρακαλω το συμπερασμα σου απο αυτο. Γιατι μονο η Α, και το V40 ειναι βαρυτερα?

Προκειται καταρχας για χειροκινητη 116d ED (Efficient Dynamics) , οχι την "απλη" εκδοση d , με16αρες ζαντες αλουμινιου.
Αν μπορεσουμε να μαθουμε με τι κιβωτιο εφοδιαζοταν η 116i του euroncap, τοτε θα σου πω και εγω την αποψη μου...

Zeus έγραψε: Οσο για την αξιοπιστια των εγκριτων περιοδικων που τοσο φανατικα υποστηριζεις, να σου θυμισω την ιστορια με την 3η ταχυτητα του S60 που επιανε 200km/h, και δεν αναγραφοταν μονο στο σχετικο πινακακι, αλλα γινοταν συγκεκριμενος σχολιασμος στο κειμενο απο την δοκιμη (εδω γελαμε) του αυτοκινητου, για την αρνητικη εντυπωση που τους εδωσε μια τοσο μακρυα σχεση :dizzy: ...Το οποιο να σου θυμισω ειχες επισης υπερασπιστει μεχρι τελικης πτωσεως..

Καλα αν θες να βρεις λαθη, μπορεις να τα βρεις σχεδον σε καθε τευχος, και σε καθε ειδους περιοδικο.
Εδω μιλαμε για μια πολυ συγκεκριμενη διαδικασια, της μετρησης βαρους, τη οποιας μαλιστα οι συνθηκες αναφερονται ξεκαθαρα.
( 1/2 ή 3/4 ρεζερβουαρ αντιστοιχα για ολα εφοσον ειναι συγκριτικο, χωρις κανεναν μεσα στο αυτοκινητο, με μεσαιο ή πλουσιο συνηθως εξοπλισμο, ο οποιος αναφερεται κιολας στο αρθρο.

Zeus έγραψε: Και για να σε προλαβω, δεν ειναι φυσικα οτι εχουν καποιο προβλημα με τη συγκεκριμενη εταιρεια (ή οποια αλλη συστηματικα θαβουν), εκτος βεβαια απο εξωφθαλμα περιστατικα τυπου Autotriti που απλα τα εχουν σπασει (για τους δικους τους λογους) με την (εκαστοτε) εταιρεια...απλα δεν τους ενδιαφερει, και προσωπικα, και επειδη δεν πουλαει σαν θεμα στα περιοδικα. Γι αυτο σε καθε 'δοκιμη' επαναλαμβανουν στερεοτυπα..λιγο να εχεις παρακολουθησει, για καθε αυτοκινητο ξερεις τι θα λεει η δοκιμη πριν τη διαβασεις...Και φυσικα αυτο ισχυει σε ολο τον κοσμο...

Σου εβαλα των 4τροχων και του Drive...Tα ιδια ισχυουν και για αλλα ξενα περιοδικα. Σε οσα εχω δει σε συγκεκρικο με το V40, ειναι παντου το βαρυτερο με αισθητη διαφορα.
Μηπως ειναι καποια πανευρωπαικη συνωμοσια εναντιον της Volvo? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#236742 Δεν ξανακαθαριζω το οδηγησα, παιδια, νισαφι, δεν αντεχω αλλο δραμα γκ vs the world, απο τωρα και στο εξης επιτρεπω την αυτοδικια
Άβαταρ μέλους
By JBT
#236750 Πώς φαίνεται ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τι κάνει το space :lol:

Φαπ φαπ 2 φορές το πατάς και περνάς τα σεντόνια χωρίς καν να καταλάβεις τι έγινε :s_whiteflag :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Κίκιζας . έγραψε:...καταρχας ξερουμε για την βασικη 116i του euroncap (με σιδερενιες ζαντες και τασια η λευκη στο video)
εαν ειναι αυτοματη ή χειροκινητη? Το αναφερει καπου συγκεκριμενα?

Πρωτη σελιδα του report αναφερει οτι ο συμπλεκτης μετακινηθηκε 2mm προς τα πανω..

Κίκιζας . έγραψε:Εδω μιλαμε για μια πολυ συγκεκριμενη διαδικασια, της μετρησης βαρους, τη οποιας μαλιστα οι συνθηκες αναφερονται ξεκαθαρα.
( 1/2 ή 3/4 ρεζερβουαρ αντιστοιχα για ολα εφοσον ειναι συγκριτικο, χωρις κανεναν μεσα στο αυτοκινητο, με μεσαιο ή πλουσιο συνηθως εξοπλισμο, ο οποιος αναφερεται κιολας στο αρθρο.

Σε ολους τους κλαδους, οι οποιες μετρησεις για να ειναι αξιοπιστες χρειαζονται πιστοποιηση...εχει κανενα περιοδικο ISO ή κατι αντιστοιχο του χωρου τους που να πιστοποιει τη διαδικασια και την ακριβεια των μηχανηματων?

Κίκιζας . έγραψε:Σου εβαλα των 4τροχων και του Drive...Tα ιδια ισχυουν και για αλλα ξενα περιοδικα. Σε οσα εχω δει σε συγκεκρικο με το V40, ειναι παντου το βαρυτερο με αισθητη διαφορα.
Μηπως ειναι καποια πανευρωπαικη συνωμοσια εναντιον της Volvo? :hmmm:

Σου απαντησα ηδη...Επισης απο αυτα που ανεφερες σε ρωτησα και για την Α-Class..πες μου και για την Giulietta που επισης ειναι βαρυτερη κατα το περιοδικο 54kg..γιατι αυτα τα 3 και οχι τα αλλα δυο? Κι αν δεν σου αρεσει το παραδειγμα της bmw πες μου πως το focus 1.6 TDCi (αδερφακι του V40 να θυμισω :iconcool: ) κατα 4Τ ζυγιζει 1270kg (158kg ελαφρυτερο απο το αδερφακι) και κατα euroncap 1344 (το πιο λογικο, 33 ελαφρυτερο απο το αδερφακι)...74 ολοκληρα κιλα ελαφρυτερο!!!! :lol: