Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
dimik έγραψε:
kyr80 έγραψε:
Εχθές έκανε η γυναίκα μου spare ribs... Κορυφαία
Εικόνα

Συνταγή για τα ribs :rtfm:

Παρασκευή για τη sauce
Υλικά:
- 1 κέτσαπ περίπου 400μλ
- 1 μεγάλη κούπα κομμένο ανανά
- 1 κούπα νερό
- 1-1,5 κούπα καστανή ζάχαρη
- 4-5 κουταλιές της σούπας σόγια sauce
- 2 κουταλιές σούπας worcestershire sauce
- χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- λίγο φρέσκο πιπέρι(δεν βάζουμε καθόλου αλάτι)
- 3 κουταλιές σούπας jack daniels
- 1 κουταλιά της σούπας βρώσιμη στάχτη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ξηρό κρεμμύδι
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση: Χτυπάμε τον ανανά με το νερό στο μπλέντερ. Σοτάρουμε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι κομμένα τα κρεμμύδια αλλά τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Μόλις τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα, ρίχνουμε το μίγμα από το μπλέντερ μαζί με την κέτσαπ και σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά(πλην ζάχαρης και αλκοόλ) ανακατέβωντας διαρκώς σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνεις τη φωτιά τουλάχιστον στο μισό και προσθέτεις τη ζάχαρη. Δοκιμάζεις αν θες πιο γλυκό ή ξινό και προσθέτεις αντίστοιχα ζάχαρη ή λεμόνι. Ανακατέβωντας κατά τακτά διαστήματα περιμένεις να πήξει. Μπορεί να πάρει έως 25λεπτά. Προσθέτεις και το αλκοόλ και συνεχίζεις για 2-3 λεπτά. Την βγάζεις από τη φωτιά και τέλος

Κρέας......
Ζητάς από τον κρεοπώλη να ετοιμάσει το κρέας για spare ribs. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το τοποθετούμε σε ταψί με νερό στον πάτο. Το νερό ίσα να καλύπτει τον πάτο. Σκεπάζουμε με διπλό αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο με αέρα στους 160 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Βγάζεις το αλουμινόχαρτο και τα υγρά από το ταψί. Με ένα πινέλο απλώνεις τη σως πάνω στο κρέας και από τις 2 μεριές. Βάζεις το κρέας στον φούρνο σε grill και αέρα, στους 180 βαθμούς στο ίδιο ταψί(που έχουμε αφαιρέσει το νερό). Προσέχεις να μην σου καεί από καμιά πλευρά γυρνώντας το τακτικά και αλείφοντας το κρέας με τη σως μέχρι αυτό να ροδίσει αρκετά ΚΑΙ από τις 2 πλευρές(λίγο πριν καρβουνιάσει). Η σως θα πρέπει να κολλάει στο τέλος.

Καλή όρεξη!!

υ.γ. εγώ απλά το έφαγα.....
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#236185 Σαββατοκύριακο - Χαλάνδρι - φαγητό. Τα φώτα σας. Αν δεν βαριέστε ρίξτε και καμιά πρόταση για κάνα αλκοολομάγαζο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#236194 Για ποτο κοιτα Αλομπαρ, Theory, Mr Peacock και το Σπιτι. Τιποτα ιδιαιτερο ολα τους αλλα για ενα χαλαρο ποτο ειναι ΟΚ. 2 η ωρα μαξ εχει σχολασει το Χανανδρι γενικα.

Απο φαι Ιορδανης και Καλοζυμη για κανα κρεατομεζε, Αρμολια για ψαρικα και 30 Something για Πιτσα.

<+
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#236199 καπου στο Χαλανδρι Βριλλησια ειναι ενα γωνιακο μαγαζι ,που εχει σπεσιαλιτε τις πιττες(διαφορες χωριατικες πιττες σε γενναιο μεγεθος) και μπριζολες ζουμερες που τις σερβιρει πανω σε μπολικες πατατες. Η κουζινα που φτιαχνουν τις πιττες ειναι στη μεση του μαγαζιου,μια περιεργη διαμορφωση που χωριζει με τζαμι για να βλεπεις τους μαγειρους.
Θυμιζει κατι σε καποιον? με ειχαν παει και ηταν πεντανοστιμα ολα οσα δοκιμασα.
Άβαταρ μέλους
By nass
BEAMS έγραψε:Έχω ψήσει πολλά κρέατα με τον τρόπο που προτείνουν και έχω να πω πως οι άνθρωποι είναι θεοί :lol:
Το συγκεκριμένο πιάτο το έχω φτιάξει χωρίς καλαμπόκι, ένα κομμάτι μαριναρισμένο, ένα όχι.

Αν σε κάποιους τρέξουν σάλια κατά τη διάρκεια, οκ, είναι φυσιολογικό :lol:

:eat: :eat:

Διαφωνώ με το βούτυρο στο τέλος. Και θα τα έψηνα 1-2' ακόμα (προς το medium).

Aλάτι-πιπέρι-ρίγανη πριν το ψήσιμο :rtfm:

Νομίζω η σοβαρότερη διαφορά με τα "ελληνικά" κρέατα είναι το πάχος.
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
Jorge_greek έγραψε:Σαββατοκύριακο - Χαλάνδρι - φαγητό. Τα φώτα σας. Αν δεν βαριέστε ρίξτε και καμιά πρόταση για κάνα αλκοολομάγαζο.

Μπακαλοταβερνα και τιποτα αλλο.

Δεν κανουν κρατηση, πηγαινε λιγο πριν να πιασεις τραπεζι κλπ, ή αν ειναι φουλ να αφησεις νουμερο να σε καλεσουν μολις αδειασει καποιο, ενω στο ενδιαμεσο βολταρεις. Αξιζει να περιμενεις αν χρειαστει, συνηθως κανα 20-30' max.

Trust me.

Κατι Ιορδανηδες κλπ που ανεφερε ο Στεφανος ειναι λυσεις απελπισιας πιστευω...

Kozi εχω καμποσο καιρο να παω μεν, αλλα οταν ειχα παει τελευταια φορα δεν με ειχε χαλασει κατι. Δεν ξερω τι μπορει να αλλαξε απο τοτε.

Στο Χαλανδρι (στην Λ.Πεντελης) υπαρχει και το Casa del Toro για κρεας, σε λιγο πιο ακριβο mood, αλλα με ωραιο κρεας, ειδικα το Baby beef του.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Scotch έγραψε:Μιας και πιάσαμε τα κρέατα, στο kozi's στα Μελίσσια έχει πάει κανείς; (http://www.kozis.com/)

< >

Πήγα πριν λίγες μέρες και κακώς πήρα μπέργκερ. Δεν ήταν κακό, αλλά δεν ήταν τίποτε ιδιαίτερο.
Δοκίμασα όμως από τα υπόλοιπα Πιτ πήραν οι άλλοι και ήταν εξαιρετικά. Μπριζόλα ή κάτι σαν κοντοσούβλι (στο φέρνουν στην σούβλα του) ήταν πολύ ωραία και ωραία ψημένα (δεν τα είχαν κάνει κάρβουνο, είχαν τα ζουμιά τους και ήταν λουκούμι!).
Μην πας αν γίνεται ΣΚ, έχει πολύ κόσμο και τραπέζι δεν κλείνουν. Εκτός αν πας το πολύ μέχρι την μία.
Εγώ θα ξαναπάω γιατί μου άρεσε. Το προτείνω.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#236564 Για μπεργκερ πιο κατω στο δρομο του Κοζις υπαρχει και το Bistecca.
Αν και προσωπικά τον τελευταίο καιρο εχω φαει κολλημα με το Jack Daniels burger του Brooklyns στο Χαλανδρι.

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#236648 Απ' ό,τι άκουσα μάλιστα, το cozi's είναι άκαπνο. Αληθεύει; Αν ναι, Θα το επισκεφτώ κι εγώ με πρώτη ευκαιρία.

< >
Άβαταρ μέλους
By criuser
#236655 Μια και πιάσαμε το κοζί , δίπλα του ακριβώς υπάρχει ένα πολύ καλό ιταλικό . Μικρό αλλά με πολύ ωραία φαγητά και γλυκά .

Το κοζί έχει καλό κοντοσούβλι , αλλά και το ψαρονέφρι που έφαγα ήταν καλό .
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#236690 Eιδα τα βιντεακια των rednecks (σάλια ακόμα τρέχουν) και όντως έτσι είναι το ιδανικό, δυνατά στην αρχή να γίνει η κρούστα και μετα πιο χαμηλά να ψηθεί και να γίνει medium.

Αν εχεις ψησταριά όλα αυτά βέβαια. Και θέλει και μαστοριά στη φωτιά.

Εγω που τα κάνω τηγάνι (σχεδόν αποκλειστικά rib eye) χρησιμοποιώ το κόλπο του Heston Blumenthal (ιδιοφυία btw) με την πολύ δυνατή φωτιά και το γύρισμα κάθε 10-15 δευτερόλεπτα για 2-3 λεπτα.
Φαντάζομαι οτι έτσι πετυχαινεις και τα 2 (searing και ψήσιμο) πιο γρήγορα και αποτελεσματικά για το μεσο που χρησιμοποιείται (τηγάνι) αν δεν έχεις ψησταριά.

Πάω τώρα να φάω βραστό φιλετακι γλώσσα με βραστά λαχανικα γμτκτμγ......