Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
italakias έγραψε:Mod

Βαλε 2α να ξεκολλησει, ο τυπος λεει να παρεις ΣΠΑΛΑ της προκοπης και να την περασεις ΕΣΥ στη μηχανη γα κιμα. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#235742 Θα μαλώσετε και για το κρέας; :yahoo:
Εικόνα
Το μοσχάρι αν το ψήσεις μέχρι να μη φαίνεται αίμα, θα γίνει παντόφλα. Ψυχολογικό είναι το θέμα πιστεύω, για όσους δεν μπορούν να το φάνε με αίμα.καν

Εχθές έκανε η γυναίκα μου spare ribs... Κορυφαία
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By drdino
REALZEUS έγραψε:

italakias έγραψε:Τα κρεατα θελουν καλο ψησιμο,ειδικα το χοιρινο.

Όχι δεν θέλουν όλα καλό ψήσιμο. Το χοιρινό όμως θέλει, όπως σωστά είπες.

Bασικά το θέμα είναι το πώς ορίζεις το καλό ψήσιμο :lol: Πχ αυτά που έβαλε ο Κυριάκος μου φαίνονται καλά ψημένα. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
italakias έγραψε:Δλδ στην πρωτη φωτο που ειναι σχεδον αψητο μεσα ,σου φαινεται καλα ψημενο;<br abp="792"> :dizzy:
Η πρώτη φώτο είναι bistecca fiorentina. Κορυφαίο μοσχαρίσιο T-bone στην Σιένα. Είναι το πιο ψημένο που θα δει κανείς.

dimik έγραψε:
kyr80 έγραψε:<br abp="764"><br abp="765">Εχθές έκανε η γυναίκα μου spare ribs... Κορυφαία<br abp="766">Εικόνα
<br abp="767"><br abp="768"><br abp="769">Συνταγή για τα ribs :rtfm:

Θα ρωτήσω και θα σου πω. Πάντως πάλευε κανένα 3-4 ώρες. Να κάνει BBQ σως με jack daniels. Πρώτα φούρνο, μετά grill. 4,7 κιλά τα φάγαμε 2 ζευγάρια.
Άβαταρ μέλους
By kacey
italakias έγραψε:Δλδ στην πρωτη φωτο που ειναι σχεδον αψητο μεσα ,σου φαινεται καλα ψημενο;
:dizzy:

οχι, μας φαινετα γαμάτα ψημενο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
drdino έγραψε:
REALZEUS έγραψε:

italakias έγραψε:Τα κρεατα θελουν καλο ψησιμο,ειδικα το χοιρινο.

Όχι δεν θέλουν όλα καλό ψήσιμο. Το χοιρινό όμως θέλει, όπως σωστά είπες.

Bασικά το θέμα είναι το πώς ορίζεις το καλό ψήσιμο :lol: Πχ αυτά που έβαλε ο Κυριάκος μου φαίνονται καλά ψημένα. :inlove:

Στην Ελλάδα το ορίζουν ως κάρβουνο... :tomato:
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#235780 Για όσους ασχολούνται με το ψήσιμο και γουστάρουν να κοκκινίζει το εσωτερικό, εδώ ένα βίντεο που ξέχασα να το βάλω χθες από τους αγαπημένους μου αμερικάνους BBQ Pit Boys :metalo:
Έχω ψήσει πολλά κρέατα με τον τρόπο που προτείνουν και έχω να πω πως οι άνθρωποι είναι θεοί :lol:
Το συγκεκριμένο πιάτο το έχω φτιάξει χωρίς καλαμπόκι, ένα κομμάτι μαριναρισμένο, ένα όχι.

Αν σε κάποιους τρέξουν σάλια κατά τη διάρκεια, οκ, είναι φυσιολογικό :lol:

Άβαταρ μέλους
By dimik
BEAMS έγραψε:Για όσους ασχολούνται με το ψήσιμο και γουστάρουν να κοκκινίζει το εσωτερικό, εδώ ένα βίντεο που ξέχασα να το βάλω χθες από τους αγαπημένους μου αμερικάνους BBQ Pit Boys :metalo:
Έχω ψήσει πολλά κρέατα με τον τρόπο που προτείνουν και έχω να πω πως οι άνθρωποι είναι θεοί :lol:
Το συγκεκριμένο πιάτο το έχω φτιάξει χωρίς καλαμπόκι, ένα κομμάτι μαριναρισμένο, ένα όχι.

Αν σε κάποιους τρέξουν σάλια κατά τη διάρκεια, οκ, είναι φυσιολογικό :lol:

Πρώτα από όλα να απαγορευτούν οι BBQ Pit Boys όπως και τα βυζγια :rtfm:
Αμάν κάναμε να ξεκολλήσουμε από το κανάλι τους στον youtube δεν χρειάζεται να μας τα θυμίζεις.

2ον και σημαντικότερο, κομμάτια κρέας σαν αυτά που χρησιμοποιούν βρίσκεις;
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
dimik έγραψε:

Πρώτα από όλα να απαγορευτούν οι BBQ Pit Boys όπως και τα βυζγια :rtfm:
Αμάν κάναμε να ξεκολλήσουμε από το κανάλι τους στον youtube δεν χρειάζεται να μας τα θυμίζεις.

2ον και σημαντικότερο, κομμάτια κρέας σαν αυτά που χρησιμοποιούν βρίσκεις;

:lol: :lol:
Το θέμα με τα κομμάτια. Τα προμηθευόμουν ή από Βασιλόπουλο (παραγγελία) ή από χασάπη που τον ήξερα χρόνια. 10/10 ήταν εισαγόμενο (γαλλικό, γεννημένο μεγαλωμένο εκεί σφαγμένο εδώ αλλά εξαιρετικό), διότι στην Ελλάδα από τη μια οι περισσότερες ράτσες για παραγωγή κρέατος είναι λάθος και από την άλλη υπάρχει η ψύχωση να γράφει η ούγια μοσχάρι, που μοσχάρι θεωρείται μέχρι τους 14 μήνες. Μετά που μεγαλώνει το ζώο αρκετά, έχει αλλάξει όνομα και δεν ενδιαφέρονται πολλοί στην Ελλάδα να ασχοληθούν. Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Αν το ζώο δεν φτάσει 450 500 κιλά δεν βγαίνουν τέτοια κομμάτια. Εκεί που είσαι τώρα δεν έχω ιδέα τι παίζει.