Dimitris_P έγραψε:Θοδωρή πετυχημένη η μεταφορά, έτσι ακριβώς. Χρόνια πολλά και για ψες btw
Πω, πω... Το ξέχασα! Νόμιζα ότι το φόρουμ είχε μόνο Δημήτρηδες και έναν ....
Χρόνια Πολλά ρε Θοδωρή.
Dimitris_P έγραψε:Θοδωρή πετυχημένη η μεταφορά, έτσι ακριβώς. Χρόνια πολλά και για ψες btw
REALZEUS έγραψε:Dimitris_P έγραψε:Εγώ λέω ότι είναι μισοψημένη προς το ζουμερή. Τέτοιες βαρβατίλες δεν τις μπορώΆπαξ και δω κόκκινο ή ροζ κόβοντάς την την ξαναψήνω.
Την καταστρέφεις δηλαδή...
nass έγραψε:Εχεις δοκιμάσει ?
nass έγραψε:Εχεις δοκιμάσει ?
BEAMS έγραψε:Λοιπόν εδώ η άποψη του σεφ που εξηγεί τα πάντα καλά ακόμα και τα περί αλατίσματος
Για τα γούστα των περισσότερων στην Ελλάδα, αυτοί οι αμερικάνοι στο βίντεο φτιάχνουν την καλύτερη Τ bone. Αυτές που ψήνει έχουν το ιδανικό νομίζω πάχος.
Για μεγαλύτερο πάχος αυτός θεωρώ πως ψήνει πολύ καλά.
Τσάκιζα και τις τρεις εκδοχές άνετα
italakias έγραψε:nass έγραψε:Εχεις δοκιμάσει ?
Ναι εχω δοκιμασει και δεν μου αρεσε,ειδικα η μυρωδια του μου εφερε αηδια.
Και καμια φορα τυχαινει οταν τρωω εξω ,μολις το καταλαβω το βγαζω το φαι απτο στομα,το παραταω οπως ειναι.
italakias έγραψε:Το γεγονος οτι το κανουν στο εξωτερικο και πρεπει να το κανουμε και εμεις εδω ,με αφηνει παγερα αδιαφορο και ειναι αποτελεσμα της κακης συνηθειας που εχουμε(που εχουν μαλλον) να υιοθετουμε ολα τα στραβα των ξενων αντι για τα σωστα.
Billopoulos έγραψε:Παιζει σε τουτη τη χωρα να ειμαστε οι μονοι που βλεπουν καρβουνο-κρεας και λενε τι ωραιο που ειναι.
Καλά δε αν τους πεις για ταρτάρ θα σε κοιτάνε σαν ανθρωποφάγο!!!
italakias έγραψε:Τα κρεατα θελουν καλο ψησιμο,ειδικα το χοιρινο.
kovathe έγραψε:Και ακόμα νομίζουν οτι βγάζει..... αίμα όταν την κοβουν...
KiloMeater έγραψε:Ε σου λέω δοκίμασα εγώ, πρώτη φορά στα 40 μου, αφού όλοι λένε έτσι τρώγεται. Εξαιρετικά μαλακό, νόστιμο, αλλά το έτρωγα και με έτρωγε, δεν το μπορώ το κοκκινοπο μέσα. Μετά που το έψησα πιο πολύ, οκ, έσφιξε λίγο παραπάνω αλλά το ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο.
nass έγραψε:που σημαίνει ότι όποιος δεν το τρώει όπως το τρως εσύ το κάνει επειδή "υιοθετεί όλα στραβά των ξένων" είναι μια σαχλαμάρα και μισή.
:Billopoulos έγραψε:Μπριζολα μοσχαρισια και μοσχαρισια μπιφτεκια (σκετα ή σε burger) το πολυ medium rare, για εμενα.
KiloMeater έγραψε:Ε σου λέω δοκίμασα εγώ, πρώτη φορά στα 40 μου, αφού όλοι λένε έτσι τρώγεται. Εξαιρετικά μαλακό, νόστιμο, αλλά το έτρωγα και με έτρωγε, δεν το μπορώ το κοκκινοπο μέσα. Μετά που το έψησα πιο πολύ, οκ, έσφιξε λίγο παραπάνω αλλά το ευχαριστήθηκα πολύ περισσότερο.
nEK έγραψε:Θα δοκιμασω να το κανω με τις δικες μας πριζολες στη δικια μας ψησταρια.
Φιλε αυτο ειναι το θεμα !!! Το ειπες και μονος σου !!!! Μοσχαρακι!!!! Εγω μιλαω για βοδινο...θα στο εξηγησω απλα να το καταλαβεις...στην Ελλαδα απο παλια και γενικα παντα η εκτροφη τον Βοδινων ΔΕΝ ειναι καλη ...αυτο οφειλεται σε πολλους λογους...καποιοι απο αυτους ειναι οι εξης...ρατσες,περιβαλλον,τροφη,συνθηκες εκτροφης,το πιο σημαντικο ειναι ομως οτι εχουμε μαθει να τρωμε μοσχαρια και οχι ΒΟΔΙΝΑ ...εκει ειναι ολη η διαφορα φιλε μου,γιατι αλλο μοσχαρι και αλλο βοδινο,το μοσχαρι επειδη ειναι νεαρης ηλικιας ζωο δεν εχει προλαβει να αναπτυξει μυες,η γευση στο κρεας προερχεται απο τον μυικο ιστο,ετσι λοιπον οταν ειναι μοσχαρι νεαρης ηλικιας ΔΕΝ εχει καμια γευση ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ γιατι απλα δεν ειναι ωριμο ηλικιακα,επισης τρομερο ρολο παιζει το σιτεμα στο κρεας,εμεις στην δουλεια κραταμε κρεατα σε ειδικο ψυγειο στους 3 με 4 βαθμους κρεμασμενα μεχρι 21 μερες για να ωριμασουν...το μοσχαρι απλα ειναι τρυφερο για τους λογους που ανεφερα παραπανω αλλα απο γευση ΧΟΡΤΟ ...αν δοκιμασεις ομως wagyu beef η kobe η Aberdin Σκωτιας η εστω ενα καλο Black Angus θα καταλαβεις την διαφορα ακομα και τα Σαρολε τα Γαλλικα ειναι καλυτερα απο τις ψωροαγελαδες τις δικες μας...επειτα ο τροπος κοπης του κρεατος ...στην Ελληνικη αγορα δεν υπαρχουν κομματια απο το ζωο γιατι απλα λογο του οτι ειναι μοσχαρια το κομματι δεν εχει αναπτυχθει πληρως και ετσι δεν μπορουν να το πουλησουν οπως το Flank Steak που ειναι οτι περιπου η παντσετα στα χοιρινα αλλα απιστευτα νοστιμο και χωρις τοσο λιπος αλλο κομματι πχ ειναι η Πικανια που ειναι το καπακι απο το Κιλοτο που παλι δεν υπαρχει στα μοσχαρια (τα κομματια υπαρχουν στο μοσχαρι απλα ειναι αναξια λογου) ...το Rib Eye ειναι για εμενα ο βασιλιας του βοδινου,ειναι το ματι της σπαλομπριζολας...γιατι αφου ειναι καλα το ελληνικα κρεατα ΔΕΝ υπαρχει ελληνικο τετοιο κομματι???? Γιατι απλα ειναι μοσχαρια και οχι βοδινα...επειτα τρομερο ρολο παιζει το ψησιμο...δεν μπορει να τρως Bisteca Fiorentina που ειναι Τ-ΒΟΝΕ και να το θελεις καλοψημενο και μετα να παραπονιεσαι οτι ηταν σκληρο!!!!! Η φιλετο καλοψημενο!!!! Γενικα το βοδινο πρεπει να ψηνεται αναλογα με το κομματι του ... ποτε ομως κανενα κομματι για ψησιμο δεν κανει για καλοψημενο ...ουτε καν μετριο καλοψημενο...τρομερο κομματι που το δουλευω εδω και πολλα χρονια ειναι τα μαγουλα για μπρεζαρισμα...απλα θελουν 120 βαθμους θερμοκρασια στο φουρνο και 6 ωρες...λιωνει στο στομα!!!!!
Υπαρχουν απειρες τεχνικες που δουλευουμε αναλογα με το υλικο και το αποτελεσμα που θελουμε να εχουμε οπως το μαγειρεμα υπο πιεση σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα...πχ 60 βαθμους 24 ωρες μαγειρεμα ...αλλα αυτα ειναι τεχνικες που δεν υπαρχει λογος να αναλυσω εδω...και κατι τελευταιο....ΚΙΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ο κιμας απο τον χασαπη ειναι ΑΙΣΧΟΣ αχρωμος αγευστος αρρωστος...ειναι μονο για παστιτσιο λαζανια και μουσακα και κεφτεδες...αν θελεις να κανεις burgers χρειαζεται να βρεις μια καλη σπαλα απο Μπλακ Ανγκους με 80 / 20 αναλογια κρεας λιπος και να την περασεις για κιμα εγω αυτο κανω υπαρχουν καποια σουπερμαρκετ που εχουν την συγκεκριμενη ρατσα αλλιως macro ...ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΟΧΙ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΑΛΛΑ BURGERS ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ...
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]