Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#235465 Φχαριστώ!!!

Σήμερα είχε καλό καιρό και πήγαμε φωτογραφική βολτούλα στη θάλασσα και παραπέρα.
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Απο Αύγουστο χειμώνα και από βέσπα καλοκαίρι! :inlove: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Morx
#235475 Το κεντρικο σταντ, εξυνε σε καθε αριστερη στροφη.
ΜΗΔΕΝ Γλιστρημα ..... και ειμαι 99% σιγουρος μπορει να τερματισει μπρος/πισω τα ελαστικα!

Απιστευτα τα scootsmart !!! :omg:
Μολις κανενα 40άρι χλμ στροφιλικια. Ακομα τα συνηθιζω, απιστευτη συμπεριφορα!!

Εικόνα

Και επισημα, ΑΝΟΙΞΗ !!!! :inlove:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#235495 τρομερές φώτο

Όχι ρε γμτ, πάω να εφοδιαστώ ξοζάλ για τις αλλεργίες.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#236764 JC, πέρασε η ώρα και δεν το πήραμε χαμπάρι (λόγω της καλής παρέας)... :oops:

Μια φωτό με τους φίλους της (λίγο μεγαλύτεροι)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#240775 Ρε συ Morx, η Vespa μου πέρδεται! :lol: Σοβαρά κάνει ένα περίεργο ήχο σαν αγελάδα μαστουρωμένη όταν είναι ρελαντί ή σβηστή μετά από βόλτα. Κατάλαβα ότι είναι από την υπερπίεση ατμών στο ρεζερβουαρ και με το που άνοιξα την τάπα και εκτονώθηκε σταμάτησε (αλλά μέχρι να μου κόψει τα χρειάστηκα :tomato: ).
Έχεις παρατηρήσει τίποτα αντίστοιχο εσύ;
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Morx έγραψε:Μια φωτο με την ταπα αυτη καθ' αυτη και μια με την υποδοχη της στο ρεζερβουαρ παρακαλω;;

H τάπα είναι αυτή
Εικόνα και δεν έχει κάποια βαλβίδα επάνω.

To κάνει μόνο όταν αδειασει το ρεζερβουαρ, το οποίο έχει και εντελώς ακανόνιστο σχήμα...
Εικόνα

Είσοδος:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Morx
#240790 XAAXAXAXAXXAAXAXAXAXXAAXAXAXAXXAAXAXAXAXXAAXAXAXAXXAAXAXAXAXXAAXAXAXAXXAAXAXAXAXXAAXAXAXAX

OXI_RE_MLK !!!!

Εκλαψα οταν το ακουσα να βελαζει !!!!!!

... επανερχομαι αφου κανω μια ερευνα για τα σωληνακια κλπ που αν καταλαβα καλα εχει 3 υποδοχες σε ολο το τεποζιτο.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet

Άβαταρ μέλους
By Morx
#240802 Εκλασε η βεσπα ρε φιλε !!! Ακομα κλαιω απο τα γελια ....

Λοιπον, απο μια ερευνα που εκανα.
Προκειται για το συστημα εξισσοροπησης πιεσης του τεποζιτου.
Εαν αφαιρεσεις καυσιμο, πρεπει τον ογκο που καταλαμβανει να τον παρει ο αερας, που με καποιο τροπο εισερχεται, αλλιως προμπλε.
Και τροφοδοσιας αλλα ζημιας στο τεποζιτο.

http://modernvespa.com/forum/topic63301.2

Διαβασα και εβγαλα τα εξης συμπερασματα.

1) Στις ΗΠΑ εισαγονται με συστημα που διωχνει τις αναθυμιασεις στο φιλτροκουτι.
2) Κανει ανακυκλοφορια επισης το καυσιμο στο ρεζερβουαρ με το σωληνακι προς το μπεκακι εννοειται υπο πιεση, αλλα και μετα απο αυτο προς το τεποζιτο πλεον, αφου στο τελος της γραμμης ειναι ο ρυθμιστης πιεσης!
(σε αλλες 250άρες και 300άρες χωρις το συστημα αυτο, δεν υπαρχει ανακυκλοφορια, οπως και στο δικο μου 300 Quasar... Απο το τεποζιτο φευγει μονο ενα και μοναδικο σωληνακι, της τρομπας βενζινης με το καυσιμο υπο πιεση, περισσεια πιεση εκτονωνεται εντος τεποζιτου στο συστημα της τρομπας)
3) Το ολο συστημα, αφαιρειται κανοντας μονοδρομο το κυκλωμα τροφοδοσιας καυσιμου, οπως ειναι και στο δικο μου 300άρι Aprilia SR ... πετωντας στην ακρη τη συσκευη αυτη.

Το θεμα ποιο ειναι τωρα. Το "βαρελακι" αυτο, επικοινωνει με το τεποζιτο. Φυσικα, εχει βενζινη μεσα σε καποια ποσοτητα και η επιστροφη του αερα (λογω υποπιεσης) γινεται σιγα-σιγα.

Ειναι σαν να εχεις ενα ποτηρι αναποδα, μεσα σε μια λεκανη με νερο και με ενα καλαμακι να κανεις μπουρμπουληθρες απο κατω του. Γι'αυτο και ο ηχος.
Σε πιο μικρη κλιμακα γι'αυτο και η συχνοτητα του ηχου σαν κλανια.

Αnyway, δεν ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι για 'σενα να ξεκουμπωσεις μερικα πλαστικα και να ριξεις μια ματια... νομιζω πρεπει να βγει ο "κουβας".
Αλλη λυση ειναι να πας στο συνεργειο και να ζητησεις να κανουν εναν ελεγχο... αν οντως ειναι το συστηματακι αυτο που γραφουν και στο modernvespa ... δεν χανεις τιποτα να το αφαιρεσεις.
Μια λιγοτερη |λογοκρισία| που μπορει να χαλασει.

Εδιτ: Σε καποια φωτο στο φορουμ, βλεπεις το μαραφετι για το οποιο μιλαω.
http://members.modernvespa.net/turkman/ ... ed_192.jpg
Το κιτρινο μαρκουτσακι αναμεσα στα 2 σωληνακια, ειναι η μονοδρομη βαλβιδα που κανει αυτο τον ηχο.
Μαζι με τυχον μπουρμπουληθρες μεσα στο βαρελακι !
Φυσικα, το αλλο το στρογγυλο που κυκλωσε, ειναι αλλη μια βαλβιδα ασφαλειας, σε περιπτωση που ξαπλωσει πλαγια (ατυχημα, πεσιμο...) να μη χυθει βενζινη.
http://members.modernvespa.net/ifixjets ... 92_112.jpg
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
Morx έγραψε:Εκλασε η βεσπα ρε φιλε !!! Ακομα κλαιω απο τα γελια ....

Ναι, το διάβασα και εγώ... σαχλαμάρες κανονισμοί είναι, δεν αφήνουν τα ρεζερβουαρ πλεον να κάνουν vent στην ατμόσφαιρα λόγω ρύπων από τους υδρογονάνθρακες (από τη βέσπα τώρα... οι ίδιοι που φτιάχνουν SUV με 5000 κ.εκ.... τεσπα). Στα δικά μας νομίζω ότι υπάρχει θέμα από υπερπίεση (βαλβίδα κενου υπάρχει κάπου, δεν μπορεί) όταν αδειάζει το ρεζερβουαρ που βράζει τη βενζίνη και εξατμίζεται πιο πολύ. Για αυτό και όταν είναι γεμάτη δεν πέρδεται. Επίσης, όταν το άνοιξα βρώμισε ο τόπος βενζινίλα, άρα προφανώς και εκτονώθηκε προς τα έξω...

Εσύ δεν έχεις παρατησει κάτι τέτοιο;

Νομίζω ότι απλά μια τρύπα στο καπάκι για εξαερισμό θα κάνω, κάτω από το τσιμουχάκι και ετελείωσε το θέμα.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#240807 To ρεζερβουαρ, δεν εχει πιεση εκτος και αν ξαφνικα το αφησεις στον ηλιο με τις ωρες.
Εχει υποπιεση, οταν ανοιγεις ταπα, θα πρεπει να ακους τον ηχο να ΜΠΑΙΝΕΙ στο τεποζιτο.

Εαν θες την αποψη μου, ελεγξε εαν στο ρεζερβουαρ υπαρχει rollover valve.

Ισως απλα να φραζει τον εξαερισμο και να μη μπαινει τοσο γρηγορα αερας στο τεποζιτο, σε τετοιο βαθμο που να μην προκαλει προβλημα στην τροφοδοσια.
Σιγα σιγα μετα, οταν το σβησεις... να "ρουφαει" αερα μεχρι να εξισσοροπηθει η πιεση με το περιβαλλον.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΛΛΟ! Εαν ο θορυβος ακουγεται παντα...
Γεμισε το τεποζιτο μεχρι πανω. Παρακολουθα θορυβο.
Αφησε το μεχρι τη μεση. Παρακολουθα θορυβο.

Εαν κατι αλλαξει στη συχνοτητα του θορυβου δηλαδη νερουλη κλανια, κλανια πιτογυρου, κλανια πρωινη κτλ ... τοτε παιζει ρολο η ποσοτητα και ναι, ειναι η βαλβιδα του εξαερισμου.

Τρυπα στην ταπα μην ανοιξεις. Δεν ειναι καλη ιδεα.
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#240922 Το SYMάκι μου τελικά δεν είναι τόσο άσχημο αν πλυθεί.
Εικόνα