Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
ArrowsFA1 έγραψε:
dimik έγραψε:
Golf V, TSI 140ps DSG του 2008
Φίλος με AR 156 τόσα έδωσε για τα διπλάσια μπουζί, μόνο που εγώ τα δίνω στην αντιπροσωπεία :lol:

Και εγώ το ίδιο έχω, απλά με χειροκίνητη μετάδοση.
Αν έχεις όρεξη να γλιτώσεις χρήμα, μπορείς να αγοράζεις τα ανταλλακτικά μέσω ιντερνετ και να τα πηγαίνεις σε όποιο συνεργειο θες (ακόμη και την αντιπροσωπεία) για να τα περάσουν. Αν θέλεις τους κωδικούς των ανταλλακτικών, στείλε μου PM.

Εγώ τα μπουζί τα παίρνω περίπου 11-12 € το ένα...εσύ έδωσες σχεδόν 24 €/ένα.
Θυμάμαι παλιά τουλάχιστον η αντιπροσωπεία πουλούσε το λάδι 22 €/λίτρο.......έξω το βρίσκεις με 9-11 €/λίτρο...
και τόσα άλλα...

Περί ορέξεως βέβαια, αλλά όχι να μας περνάνε και για μ@λ@κες...

για την ιστορία και για να κλείνουμε το off-topic, σε τι άλλες εργασίες αναλώθηκε το 400άρι που έδωσες για το Γκολφ; αλλαγές φίλτρων-λαδιών-υγρών φρένων-μπουζί φαντάζομαι σίγουρα, κάτι επιπλέον;

Ναι το ξέρω το κόλπο με τα ανταλακτικά κλπ, στο Μini αυτό κάνω αλλά στο Golf επειδή έχω κάνει 2-3 επιδιορθώσεις του κιβωτίου στην αντιπροσωπεία είτε δωρεάν είτε με γενναία έκπτωση προτιμώ να το πηγαίνω εκεί. Αν δεν το πήγαινα την τελευταία φορά που το κόστος για το κιβώτιο ήταν 2500€ θα τα πλήρωνα όλα αντί για το 900ρι που έδωσα τελικά.
Άσε που δεν εμπιστεύομαι και πολύ τους μηχανικούς εδώ ούτε είναι και πολύ φτηνότεροι. Τουλάχιστον αν γίνει η μ@λακια από την αντιπροσωπεία υπάρχει μια εταιρεία από πίσω να με καλύψει, στον μηχανικό της γειτονιάς άντε να βρεις το δίκιο σου, κι έχω δει πολλές περιπτώσεις σε δήθεν εξουσιοδοτημένους με μεγάλα και σύγχρονα συνεργεία.
Στα 370€ που θα δώσω αυτή την εβδομάδα έχει λάδια, όλα τα φίλτρα, μπουζί σίγουρα, μεγάλο service δηλαδή, χωρίς μπουζί μου είπαν 270€. Θα τα γράψω αναλυτικά μόλις το πάρω.

και για να είμαστε και ον τοπικ...

Δεν μου αρέσει που το θέμα service αυτοκινήτου εδώ στην Κύπρο "πονάει", εκτός αντιπροσωπείας είναι δεδομένο ότι θα σε σκίσουν και δουλειά δεν θα γίνει.
Δεν μου αρέσει που δεν προσέχουν τα αυτοκίνητα τους ο κόσμος γενικά και το να βρεις καλό μτχ είναι πολύ δύσκολο.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#235338 ΟΚ, απλά να ξέρεις ότι δεν τίθεται θέμα εγγύησης στην περίπτωση που εσύ αγοράσεις μεν τα ανταλλακτικά, αλλά ζητήσεις από την αντιπροσωπεία να σου τα περάσει. Και εννοείται ότι ως προς την ποιότητα της παρεχόμενης εργασίας, η ευθύνη τους είναι ακέραιη είτε βάλουν δικά τους ανταλλακτικά είτε τους πας τα δικά σου.
Τώρα αν γενικά εκτιμάς ότι το σερβις της αντιπροσωπείας θα σου φερθεί καλύτερα στο μέλλον επειδή τόσα χρόνια τους πλήρωνες εργασία+ανταλλακτικά, πάσο.
Όταν πάρεις το αμάξι πέρνα από το νήμα 'κόστος σερβις αυτοκινήτου' στα τεχνικά θέματα για να κάνουμε μια σύγκριση τιμών από περιέργεια.
[/off topic]
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε:Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, εγώ αυτά γουστάρω να βλέπω και να ακούω κάθε μέρα και τα πληρώνω ανάλογα εφόσον μπορώ, εσύ προτιμάς Datsun 20ετιας και 400 άλογα και τα πληρώνεις ανάλογα, δεν έχει νόημα η κουβέντα. :)

να εισαι σιγουρος οτι εαν το Ντατσουν 20ετιας των 400 ιππων μου εβγαζε και πληρωνα αυτα που βγαζει το πριμιουμ των 120 αλογων θα ειχε φυγει με συνοπτικες διαδικασιες.
Καλα κανεις και τα πληρωνεις εφοσον σου αρεσει,απλα να μην παμε να το περασουμε σαν ορεξη για κολοκυθοπιτα,γιατι λογικο δεν ειναι.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, εγώ αυτά γουστάρω να βλέπω και να ακούω κάθε μέρα και τα πληρώνω ανάλογα εφόσον μπορώ, εσύ προτιμάς Datsun 20ετιας και 400 άλογα και τα πληρώνεις ανάλογα, δεν έχει νόημα η κουβέντα. :)

να εισαι σιγουρος οτι εαν το Ντατσουν 20ετιας των 400 ιππων μου εβγαζε και πληρωνα αυτα που βγαζει το πριμιουμ των 120 αλογων θα ειχε φυγει με συνοπτικες διαδικασιες.
Καλα κανεις και τα πληρωνεις εφοσον σου αρεσει,απλα να μην παμε να το περασουμε σαν ορεξη για κολοκυθοπιτα,γιατι λογικο δεν ειναι.

Το έχω ξαναγράψει, θέλω το αυτοκίνητο μου να είναι μέσα όσο το δυνατόν (σύμφωνα με το βαλάντιο μου) πλησιέστερα στο σαλόνι του σπιτιού μου και το πληρώνω ανάλογα έχοντας γνώση τι βγάζει και τι όχι γιατί μέχρι εκεί φτάνουν τα χρήματα μου και αυτό είναι που μου αρέσει. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λόγος πέφτει στον οποιονδήποτε. Αν εσένα δεν σου αρέσει μην αγοράσεις ποτέ, πες ότι είναι σαράβαλα, αναξιόπιστα ότι τελοσπάντων νομίζεις, προφανώς εμένα και μερικών ακόμα εκατομμυρίων αγοραστών δεν μας νοιάζει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
dimik έγραψε: Αν εσένα δεν σου αρέσει μην αγοράσεις ποτέ, πες ότι είναι σαράβαλα, αναξιόπιστα ότι τελοσπάντων νομίζεις, προφανώς εμένα και μερικών ακόμα εκατομμυρίων αγοραστών δεν μας νοιάζει.

ε αυτο κανω,αλλα βλεπω σε πειραζει. Και απορω γιατι σε πειραζει αφου'' θελεις να ειναι σαν το σπιτι σου'' και εισαι διατεθημενος να πληρωνεις ολες τις ζημιες.

btw στο σαλονι του σπιτιου σου πεφτουν τα τζαμιλικια απο τις μπαλκονοπορτες,και ξεφλουδιζουν τα βερνικια απο τα τραπεζακια στο σαλονι? :lol:
σορρυ ρε Ντιμικ δεν αντεξα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε:
Το ψυγείο είχε τρυπήσει πρώτο πρώτο και το άλλαξα, άλλαξα και παγούρι, δίσκους συμπλέκτη, αναρτήσεις, βάσεις μηχανής, όλα τα υγρά, κόλλησα την εξάτμιση που είχε τρυπήσει σε ένα σημείο, τζάμπα πράγμα μου βγήκε. .

ναι αλλα εχει μαλακο ταμπλω,και οι πορτες κλεινουν με ωραιο ηχο.
ουτε καποτα Γερμανικη,τα εχουμε πει.

Βασικά ούτε μαλακό ταμπλό δεν έχει...

< >
Άβαταρ μέλους
By JBT
#235461 2500 ζημιά το σασμαν;

Μήπως εννοείς ότι χαλασε ολόκληρο το σασμαν;;

:dizzy: :vava:
Άβαταρ μέλους
By Obelix
#235477 Μου αρέσει που πέρασαμε όλο το σαββατοκύριακο με τον γιο μου. Πήγαμε βολτες,παίξαμε , είδαμε θέατρο και είδαμε αγώνα στο καρτόδρομο!!!
Μου αρέσει που πάντα προτιμάει να πάμε με το ραλί αντί με το Ζαφείρα

Δεν μου αρέσει που μου κλεψανε ( ή έφυγε μόνο του δεν ειμαι σίγουρος) το πίσω σήμα του ραλί.

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
dimviii έγραψε:
dimik έγραψε: Αν εσένα δεν σου αρέσει μην αγοράσεις ποτέ, πες ότι είναι σαράβαλα, αναξιόπιστα ότι τελοσπάντων νομίζεις, προφανώς εμένα και μερικών ακόμα εκατομμυρίων αγοραστών δεν μας νοιάζει.

ε αυτο κανω,αλλα βλεπω σε πειραζει. Και απορω γιατι σε πειραζει αφου'' θελεις να ειναι σαν το σπιτι σου'' και εισαι διατεθημενος να πληρωνεις ολες τις ζημιες.

btw στο σαλονι του σπιτιου σου πεφτουν τα τζαμιλικια απο τις μπαλκονοπορτες,και ξεφλουδιζουν τα βερνικια απο τα τραπεζακια στο σαλονι? :lol:
σορρυ ρε Ντιμικ δεν αντεξα. :lol:

Μα αυτό σου εξηγώ και δεν θέλεις να το καταλάβεις, ότι δεν με πειράζει να το λες σαράβαλο ή αναξιόπιστο, που ίσως και να είναι αλλά καλύπτει τις ανάγκες μου, με πειράζει όμως να εννοείς ότι είμαι ηλίθιος που το αγόρασα ενώ εσύ είσαι έξυπνος που αγοράζεις γιαπωνέζικα γιατί δεν σπάνε δεν χαλάνε.
Αν μου έδινε γιαπωνέζικο αυτά που ήθελα τότε ευχαρίστως να το αγόραζα, δεν υπήρχε κάτι που να ταιριάζει στα γούστα μου και προτίμησα αυτό, ήξερα και για το DSG και για παράθυρα που πέφτουν (δεν μου έχει συμβεί ποτέ), για ταπετσαρίες που ξεφλουδίζουν και είχα ξεκοκαλίσει ότι πληροφορία υπήρχε στο ίντερνετ, ε αυτό μου άρεσε, αυτό μου έκανε κλικ, σε αυτό ένιωθα άνετα μέσα, αυτό πήρα, δεν θα κάτσω να κλαίω την μοίρα μου ούτε να απολογούμαι επειδή το γουστάρω κι ας χαλάει.

Για να ανακεφαλαιώσω, όταν έψαχνα αυτοκίνητο το 2008 ήθελα καλό ως προς την λειτουργία αυτόματο (όχι CVT), με ωραίο σαλόνι και λίγο γκαζάκι, τότε δεν θυμάμαι να τα προσέφερε κανείς άλλος αυτά. Με αυτή την λογική πήρα το Scirocco, το Golf το πήρα μτχ γιατί είχα άμεση ανάγκη για αυτοκίνητο όταν πρωτοήρθα Κύπρο και το βρήκα από γνωστό σε άριστη κατάσταση και καλή τιμή. Mε τα ίδια χρήματα περίπου αγόραζα π.χ το Ηοnda Jazz και για το Civic 1.8 140ps ήθελα περισσότερα χρήματα και το αυτόματο κιβώτιο δεν μου άρεσε καθόλου γιατί πήγα και τα είδα κι αυτά στην αντιπροσωπεία. Κολλήματα με τις μάρκες δεν έχω, θέλω ποιοτικό εσωτερικό, αξιοπρεπείς επιδόσεις και καλό αυτόματο, όποιος δίνει το πακέτο σε καλή τιμή τον προτιμάω, τα μετά τα θεωρώ κόστος χρήσης. Από το να πλήρωνα π.χ το κόστος χρήσης για 2λιτρο και να ήταν μέσα πλαστικό από playmobil προτιμώ 1.4lt με καλύτερο εσωτερικό κι ας μου βγαίνει το κόστος χρήσης ίδιο με το 2λιτρο. Εξού και η κολοκυθόπιτα.

JBT έγραψε:2500 ζημιά το σασμαν;

Μήπως εννοείς ότι χαλασε ολόκληρο το σασμαν;;

:dizzy: :vava:

Αλλαγή εγκεφάλου ή αλλιώς mechatronic +άνοιγμα κιβωτίου +λάδια-ξύδια τόσο έβγαινε. Τελικά πλήρωσα μισή τιμή (900€) το ανταλλακτικό μόνο, κι αυτό γιατί ήμουν 2 χρόνια εκτός εγγύησης αλλά έκανα όλα τα service στην αντιπροσωπεία. Αν ξαναχαλάσει θα το σκοτώσω και θα πάρω άλλο. Ο πολύδισκος έχει αλλαχθεί ήδη 2 φορές με κόστος 0 αλλά μάλλον άδικα γιατί από την αρχή πρέπει να έφταιγε το mechatronic.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#235509 ρε συ Ντιμικ χσλαρωσε ρε συ,δεν σε ειπε κανεις ηλιθιο,απλα ετυχε να αγορασεις ενα μπουρδελο και να μην σε πειραζει να το 2πληρωνεις στα συνεργεια συνεχως.
Δεν σε ειπαμε και καμπουρη.

Αμα ερθεις Αθηνα ελα να σε κανω μια βολτα σε πλακοστρωτο με 600 λιμπρες ελατηρια χοντρυτερες αντιστρεπτικες και σκληρα συνεμπλοκ,μπας και νιωσεις πως ειναι τα ποιοτικα εσωτερικα σε πλαστικα/ταμπλω/ντουλαπακια/ταπετσαριες μετα απο 11 χρονια. :s_empathy
Καλα κανεις και σου αρεσει,αλλα μην γραφουμε για ποιοτικα εσωτερικα,γιατι διαβαζει και κοσμος και ειναι κριμα να γελαει.

εντιτ.για να πω την αληθεια τον τελευταιο 1 χρονο καποιες φορες τριζει κατι στη βαση του καθισματος του οδηγου.
ενα Γερμανικο εξαρτημα(RECARO) βαλανε,και αυτο τριζει μονο. :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#235512 Back on topic:
Δε μ' αρέσει που το Golf μου είχε τριγμούς στο ταμπλό λίγους μήνες μετά την αγορά του
Μ' αρέσει που τόσα χρόνια μετά το 'χω συνηθίσει και δε μου καίγεται καρφί :lol:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#235571 Μου αρέσει που θα κάθομαι απο την επόμενη βδομάδα και για 7 περίπου μηνες σερι (!) με φουλ έξτρα κανονική και πληρωμένη άδεια φροντίδας παιδιού!!!
Άδεια που δεν έχει κανει χρηση η σύζυγος και thanks to Σύριζα και νεας ρύθμισης τη δικαιουμαι εγω...........
Οοοοοοοοοοοοοοολλεεεεεεεεεεεε

Τρελα! Θα γυρίσω στη δουλεια και θα ναι σα να γυρισα απ τον Άρη!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kovathe έγραψε:Μου αρέσει που θα κάθομαι απο την επόμενη βδομάδα και για 7 περίπου μηνες σερι (!) με φουλ έξτρα κανονική και πληρωμένη άδεια φροντίδας παιδιού!!!
Άδεια που δεν έχει κανει χρηση η σύζυγος και thanks to Σύριζα και νεας ρύθμισης τη δικαιουμαι εγω...........
Οοοοοοοοοοοοοοολλεεεεεεεεεεεε

Τρελα! Θα γυρίσω στη δουλεια και θα ναι σα να γυρισα απ τον Άρη!

σβησε το ποστ σε παρακαλω. :rtfm: