Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
Cosmonaut21 έγραψε:Μια ερώτηση για κάτι περίεργο που παρατήρησα..Πριν μια εβδομάδα παρατήρησα ότι εκεί που κάνει το μπροστινό φτερό γύρισμα κοντά στο παρμπρίζ φαινόταν σα να είχε καλλήσει επάνω σελοτέιπ.Τελικά ανακάλυψα ότι καμία σχέση δεν είχε γιατί έσπαγε μόλις το τράβαγες και τελικά φαίνεται να σα έχεις περάσει πάνω από το χρώμα μεμβράνη διάφανη που όμως είναι σκληρή.Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω.Το υλικό θα το παρομοίαζα καλύτερα με τις διαφάνειες παρουσίασης.Έχετε καμιά ιδέα;

Σε τι έκταση; Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία; Η περιγραφή μου θυμίζει ρετσίνι που άπλωσε και σκλήρυνε από τον καιρό και την ζέστη.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#233071 Δεν είναι ακριβώς τεχνικό αλλά δεν ξέρω σε ποια κατηγορία να το βάλω. Γνωρίζει κανένας που μπορώ να βρω αξιόλογα καλύμματα για τα καθίσματα (τα πίσω πιο πολύ); Μετά από 1-2 κρούσματα με το παιδί (εμετός = :omg: ) και επειδή στο κόρσα ανεβαίνει μόνος του κ κάθεται (=πατάει με τα παπούτσια στο κάθισμα), λέω να βάλω για λίγα χρόνια μπας κ γλιτώσω τπτ. Τα του πράκτικερ κλπ μου φαίνονται χάλια γενικά. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#233211 Μπορείς να πας σε κάποιον που φτιάχνει πατάκια και καλύμματα και να φτιάξεις στα μέτρα του αυτοκινήτου σου.
Ρίξε μια ματιά στο car.gr.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#233266 Φτιαχνουν καστομ καλύμματα;

<
Άβαταρ μέλους
By Pitt
xenos έγραψε:Φτιαχνουν καστομ καλύμματα;

<

Πάντα έφτιαχναν! Ίσως να περιορίσθηκαν τελευταίως λόγω της κρίσης.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#235128 Γερναει ο παππους μου και ολο γραφω σ'αυτο το θεμα... :rant:

Κατα τη διαρκεια του μιζαρισματος ακουγεται ενας ηχος σαν εντονο γρατζουνισμα-ξυσιμο.
Δεν ειμαι σιγουρος οτι ακουγεται κατευθειαν μολις ακουω την εναρξη λειτουριας της μιζας, νομιζω οτι αρχιζει να ακουγεται αφου εχει αρχισει να ακουγεται η μιζα και μαλλον σταματαει να ακουγεται ενω εχει παρει μπροστα κινητηρας και μαλλον εχει σταματησει η μιζα.

Τα τελευταια τρια-τεσσερα χρονια εχω θεματακια καμια φορα με την εκκινηση, καποιες φορες σβηνει, αλλα δε νομιζω οτι ειναι απο τη μιζα και τοσα χρονια δεν εκανε αυτο το γρατζουνισμα. Επισης η μπαταρια πλησιαζει προς το τελος της.

Θελω να πιστευω οτι ειναι σπασμενο σπιραλ εξατμισης που λογω των εντονων κραδασμων στην εκκινηση ακουγεται ακομα πιο εντονα, γιατι και γενικοτερα ακουγεται και μου ειχε πει εξατμισας πριν κανα 6μηνο οτι θα χρειαστω σχετικα συντομα αλλαγη.
Επισης εχω παρατηρησει οτι το σπιραλ γρατζουναει-ακουγετα πιο εντονα στην πορεια οταν το αυτοκινητο ειναι ζεστο και στην εκκινηση ισως το κανει λιγο πιο εντονα οταν ειναι ηδη ζεστο.
Αυτο που δε μπορω να αποσαφηνισω ειναι αν το γρατζουνισμα που ακουω, πιο ηπεια, απο το σπιραλ στην πορεια ειναι ιδιας μορφης με αυτο της εκκινησης, μοιαζει ομως.

Γι'αυτο φοβαμαι μηπως ειναι ειτε μιζα, ειτε δυναμο...

Fiat Punto HGT, 14 ετων και επισημως.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#235159 υπαρχει περιπτωση να ειναι και το μπουτον της μιζας.Να μην τραβιεται πισω(γρηγορα) το γραναζακι που εμπλεκεται με το γραναζι του βολαν και να ακους αυτο το ξυσιμο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Yugo_para_siempre έγραψε:Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Αν ειναι αυτο που λες, παω οπωσδηποτε για καινουρια μιζα;

οχι για σερβις μιζας πας,και αν δεν φτιαχνει το ιδιο(καθαρισμα απο καρβουνιλες να γλυστραει ευκολα το μπουτον) πας για αλλαγη μπουτον. Εαν σου το κανει πολυ καιρο,οταν βγαλεις την μιζα,πρεπει να κοιταξεις με φακο και το γραναζι του βολαν μηπως εχει τραυματιστει,γυρνωντας το μοτερ με κλειδι,για να δεις ολο το γραναζι γυρω-γυρω.

αυτο ειναι το γραναζι του βολαν
Εικόνα

αυτο ειναι το μπουτον(το μικρο βαρελακι) που οπλιζει το μικρο γραναζακι για να κουμπωσει πανω στο γραναζι του βολαν και να γυρισει το μοτερ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#235522 Οι μίζες και τα altenator ανακατασκευάζονται με πολύ λίγα έξοδα ( αν ξέρεις τι κάνεις και έχεις τα εργαλεία )

Συμβουλές παρέχονται εδώ δωρεάν σε ενδιαφερόμενους. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By otso
#235881 η ιπποδυναμη απο τι εξαρταται παναγιωτη σε μιζα με το ιδιο καβουκι ; θα με βαλεις τωρα να κρατησω μια που εχω βγαλει για να δωσω στους γυφτους, για πειραματα.
την ειχα στειλει αθηνα για ανακατασκευη και μου ειπαν οτι θελει και το μπουτον αλλαγη και οτι με συνεφερε καινουργια ,που πηρα τελικα.
συνηθως ποσο βγαινουν τα υλικα για ανακατασκευη πανω κατω; το μπουτον φανταζομαι αλλαγη;
εργαλεια; κανα εξολκεα εννοεις;
απο που παιρνεις ανταλλακτικα; φανταζομαι θα πουλανε και μιζες.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
otso έγραψε:η ιπποδυναμη απο τι εξαρταται παναγιωτη σε μιζα με το ιδιο καβουκι ; θα με βαλεις τωρα να κρατησω μια που εχω βγαλει για να δωσω στους γυφτους, για πειραματα.
την ειχα στειλει αθηνα για ανακατασκευη και μου ειπαν οτι θελει και το μπουτον αλλαγη και οτι με συνεφερε καινουργια ,που πηρα τελικα.
συνηθως ποσο βγαινουν τα υλικα για ανακατασκευη πανω κατω; το μπουτον φανταζομαι αλλαγη;
εργαλεια; κανα εξολκεα εννοεις;
απο που παιρνεις ανταλλακτικα; φανταζομαι θα πουλανε και μιζες.

To μπουτόν τι να πάθει ? Ένας ηλεκτρομαγνήτης είναι που αν έχει γράσο το γρανάζι να ολισθαίνει ελεύθερα δεν παθαίνει τίποτα.

Καρβουνάκια / καρβουνοθήκες από τον Γκιόκα, ρουλεμάν από εκεί που πουλάνε ρουλεμάν, αν έχει φαγωθεί το μπρούτζινο δαχτυλίδι μπροστά στο άκρο του γραναζιού φτιάχνω καινούργιο, για πολλές μίζες υπάρχει ανταλλακτικό ακόμα και ο συλλέκτης αν είναι φαγωμένος.