Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Giuseppe Busso έγραψε:Παίδες το τόπικ λέγεται "Οδήγησα" και έκανε ένα review ο φίλος μου ο Στέφανος και συμφώνησα.
Η κουβέντα επεκτάθηκε πάλι στα πλαστικούλια.
Τι πάει να πει αντοχή στο χρόνο ρε παίδες;
Θέλεις να έχεις αντοχή στο χρόνο; Βάζε ηλιοπροστασία από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη στο ταμπλό et voila θα έχεις αντοχή στο χρόνο στο ταμπλό.
Βάζε το αμάξι ει δυνατόν σε σκιερό μέρος et voila θα έχεις πάλι αντοχή στο χρόνο.
Θέλεις να έχεις αντοχή στο χρόνο; Αγόρασε ένα επαγγελματικό φορτηγάκι (είχα Ford Transit και έχω Doblo) που έχουν σκληρά πλαστικά και θα έχει αντοχή στο χρόνο.
Ναι σαφώς έχουμε ξεφύγει και καλό είναι να μαζευτούμε....
Δεν μιλάμε για πλαστικά μόνο και την αίσθηση αυτών αλλά γενική αντοχή στο χρόνο όλου του εσωτερικού. Διακόπτες, κλικ, επαναφορές, καθίσματα+μηχανισμοί κλπ.
Αν πληρώνω πριμιουμίλα θέλω και αντοχή στον χρόνο, χωρίς τέντες κλπ και δεν θέλω φορτηγάκι και πλαστικουριό. Και αν οι άλλοι μου το προσφέρουν θα τους προτιμήσω και ο άλλος θα χάσει. Αυτό βέβαια εφόσον για μένα αυτό είναι σημαντικό, για άλλους μπορεί να μην είναι, τα αγοράζουν καινούργια και τα πουλάνε προτού προλάβουν να βγάλουν φθορές.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Giuseppe Busso έγραψε:Το Α3 έχει ταυτόχρονα στιβαρό πάτημα, αλλά και πολύ καλή κατευθυντικότητα. Δεν είναι απλά το πιο ελαφρύ, το δείχνει κιόλας. Με όφελος σε επιδόσεις, κατανάλωση, φρένα, turn-in, body roll.

Απόκλειεται να εχει καλυτερα φρενα, turn in, body roll από 118/120i M Sport with M sport brakes και νομιζω το 120 πιθανον να βγει και φθηνοτερο από το 1.4/150 S Line. Ωραιο το Α3 αλλα ακριβο και αδιαφορο στην εμφανιση εκτος και αν του βαλεις αρκετα να το βελτιωσεις. Εχω δει και S Line 3θυρο μαυρο που παλια με εντυπωσιαζαν τωρα από εξωτερικη εμφανιση ότι ποιο βαρετο. Παντως αν περασεις από 147 120 σε Α3 125 δεν κανεις κανενα upgrade σε γκαζια, μονο αγοράζεις καινουριο αμαξι.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:... Παντως αν περασεις από 147 120 σε Α3 125 δεν κανεις κανενα upgrade σε γκαζια, μονο αγοράζεις καινουριο αμαξι.
Λογικά θα είναι σημαντικά βαρύτερο αλλά ο κινητήρας ισχυρότερος σε πολύ μεγαλύτερο εύρος στροφών. Αν εκμεταλλευόσουνα τα άλογα της Αλφα, δηλαδή ανέβαζες στροφές και οδηγείς έτσι και το Α3 τότε οι διαφορές θα είναι αμελητέες όπως δηλώνεις, αν όμως είσαι πιο χαλαρός με το Α3 θα είσαι πολύ πιο ευχάριστα και εύκολα πιο γρήγορος (λόγω ροπών).
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
sknipper έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Παίδες το τόπικ λέγεται "Οδήγησα" και έκανε ένα review ο φίλος μου ο Στέφανος και συμφώνησα.
Θέλεις να έχεις αντοχή στο χρόνο; Βάζε ηλιοπροστασία από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη στο ταμπλό et voila θα έχεις αντοχή στο χρόνο στο ταμπλό.
Βάζε το αμάξι ει δυνατόν σε σκιερό μέρος et voila θα έχεις πάλι αντοχή στο χρόνο.
Θέλεις να έχεις αντοχή στο χρόνο; Αγόρασε ένα επαγγελματικό φορτηγάκι (είχα Ford Transit και έχω Doblo) που έχουν σκληρά πλαστικά και θα έχει αντοχή στο χρόνο.
Δεν μιλάμε για πλαστικά μόνο και την αίσθηση αυτών αλλά γενική αντοχή στο χρόνο όλου του εσωτερικού. Διακόπτες, κλικ, επαναφορές, καθίσματα+μηχανισμοί κλπ.
Αν πληρώνω πριμιουμίλα θέλω και αντοχή στον χρόνο, χωρίς τέντες κλπ και δεν θέλω φορτηγάκι και πλαστικουριό. Και αν οι άλλοι μου το προσφέρουν θα τους προτιμήσω και ο άλλος θα χάσει. Αυτό βέβαια εφόσον για μένα αυτό είναι σημαντικό, για άλλους μπορεί να μην είναι, τα αγοράζουν καινούργια και τα πουλάνε προτού προλάβουν να βγάλουν φθορές.

Στην κατηγορια μικρομεσαιων τουλαχιστον (μην σου πω και στα μεσαια... :whistlink: ) αν δεν αποφευγεις
ψησιμο στον ηλιο τους ζεστους θερινους μηνες, μετα τα 6-7 χρονια ΟΤΙ και να εχεις ψωνισει, θα αρχισει να ξεφτιζει γενικως και ειδικως...Οι εποχες που τα εσωτερικα -ειδικα- υλικα τα εφτιαχναν "για μια ζωη" εχουν παρελθει...
Για τετοιες περιπτωσεις, ειτε προσεχεις την Ε39 και την φροντιζεις τακτικα για να κρατησει...αλλο τοσο, ή συμβουλευεσαι τον D-jet :iconcool: , κοιτας για καποια αξιολογη Merc 15-20 ετων και τελειωνει η ιστορια...

Σε καινουργια αυτοκινητα, αντοχη στο χρονο οπως την εννοεις δεν υπαρχει πλεον...Σε οποια μαρκα και αν στραφεις, τουλαχιστον μεχρι και για μεσαια αυτοκινητα κατηγοριας 50-60κ ευρω
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
GTS έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Το Α3 έχει ταυτόχρονα στιβαρό πάτημα, αλλά και πολύ καλή κατευθυντικότητα. Δεν είναι απλά το πιο ελαφρύ, το δείχνει κιόλας. Με όφελος σε επιδόσεις, κατανάλωση, φρένα, turn-in, body roll.

Απόκλειεται να εχει καλυτερα φρενα, turn in, body roll από 118/120i M Sport with M sport brakes και νομιζω το 120 πιθανον να βγει και φθηνοτερο από το 1.4/150 S Line. Ωραιο το Α3 αλλα ακριβο και αδιαφορο στην εμφανιση εκτος και αν του βαλεις αρκετα να το βελτιωσεις. Εχω δει και S Line 3θυρο μαυρο που παλια με εντυπωσιαζαν τωρα από εξωτερικη εμφανιση ότι ποιο βαρετο. Παντως αν περασεις από 147 120 σε Α3 125 δεν κανεις κανενα upgrade σε γκαζια, μονο αγοράζεις καινουριο αμαξι.

Και ομως τα εχει, και το χαμηλοτερο κατα 80-90 κιλα περιπου βαρος σε αντιστοιχες εξοπλιστικα και μοτερικα εκδοσεις, κανει πιο ευκολη την ολη δουλεια...
Το 120 δε που λες, με M-pack , 18αρες, Led και harman&kardon (1k ευρω) , βγαινει 38κ ευρω... :metalo:

Ακριβο το Α3 δεν ειναι, οταν η Bmw σου χρεωνει το M-pack 5k ευρω :lipsealed: , χωρις 18αρες και χωρις αυτοματο κλιματισμο.
Η τιμολογιακη πολιτικη της Bmw εχει εχει παρει επικινδυνα την ανιουσα, και φλερταρει με την παραδοσιακα
ακριβοτερη Merc. Tην Audi την εχει ηδη ξεπερασει σε τιμολογηση, επουδενι ομως σε ποιοτητα... :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Κίκιζας . έγραψε:
sknipper έγραψε:

Στην κατηγορια μικρομεσαιων τουλαχιστον (μην σου πω και στα μεσαια... :whistlink: ) αν δεν αποφευγεις
ψησιμο στον ηλιο τους ζεστους θερινους μηνες, μετα τα 6-7 χρονια ΟΤΙ και να εχεις ψωνισει, θα αρχισει να ξεφτιζει γενικως και ειδικως...Οι εποχες που τα εσωτερικα -ειδικα- υλικα τα εφτιαχναν "για μια ζωη" εχουν παρελθει...
Για τετοιες περιπτωσεις, ειτε προσεχεις την Ε39 και την φροντιζεις τακτικα για να κρατησει...αλλο τοσο, ή συμβουλευεσαι τον D-jet :iconcool: , κοιτας για καποια αξιολογη Merc 15-20 ετων και τελειωνει η ιστορια...

Σε καινουργια αυτοκινητα, αντοχη στο χρονο οπως την εννοεις δεν υπαρχει πλεον...Σε οποια μαρκα και αν στραφεις, τουλαχιστον μεχρι και για μεσαια αυτοκινητα κατηγοριας 50-60κ ευρω

. μην είσαι τόσο αφοριστικός. Ξέρω αυτοκίνητα 10ετίας που είναι άψογα από μέσα κι ας ήταν πάντοτε στον ήλιο.

Όσο για οδική συμπεριφορά Α3 -1 Series... δύο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα (στα αυτοκίνητα αναφέρομαι, μην νομίσει κανείς ότι τον είπα γάιδαρο! :lol: )
Άβαταρ μέλους
By drdino
#234195 Τρομερή γενίκευση
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
REALZEUS έγραψε:

. μην είσαι τόσο αφοριστικός. Ξέρω αυτοκίνητα 10ετίας που είναι άψογα από μέσα κι ας ήταν πάντοτε στον ήλιο.

...κανα Corolla ή κανα Hyundai 10ετιας με πλαστικα που επιβιωνουν μετα και απο πυρηνικο ολοκαυτωμα? :lol:
Γιατι εγω μιλαω για premim με |λογοκρισία| πλαστικα... :shifty:

REALZEUS έγραψε: Όσο για οδική συμπεριφορά Α3 -1 Series... δύο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα (στα αυτοκίνητα αναφέρομαι, μην νομίσει κανείς ότι τον είπα γάιδαρο! :lol: )

Kαλα ενταξει, καταλαβαμε :lol: , αλλα ξερεις πολυ καλα ακομα και εσυ, μεταξυ αρκετων αλλων στο παρον και στο αλλο Forum, πολλοι πινουν νερο στο ονομα του σταυροφιδου (στα λογια... :iconcool: ) αλλα στο ταμειο, ΚΑΝΕΙΣ, πλην του GB και οσων ακομη ειναι κατοχοι...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Κίκιζας . έγραψε:Γιατι εγω μιλαω για premim με |λογοκρισία| πλαστικα...

Άρα χάλια ποιότητα τα δήθεν premium... :thumbsdown:

Κίκιζας . έγραψε:ΚΑΝΕΙΣ, πλην του GB και οσων ακομη ειναι κατοχοι...

Αυτό δεν έχει σχέση όμως με τη συζήτησή περί συμπεριφοράς.

drdino έγραψε:Τρομερή γενίκευση

:hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από REALZEUS και 18 Μαρ 2016, 01:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#234204 Tου ΓΚ.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#234227 Με αυτά που διαβάζω σκέφτομαι ότι στη Μέση Ανατολή τα πλαστικά θα ξεφτάνε και θα πολυμερίζονται στην τριετία. :help:
Άβαταρ μέλους
By rocsta
Κίκιζας . έγραψε:Kαλα ενταξει, καταλαβαμε :lol: , αλλα ξερεις πολυ καλα ακομα και εσυ, μεταξυ αρκετων αλλων στο παρον και στο αλλο Forum, πολλοι πινουν νερο στο ονομα του σταυροφιδου (στα λογια... :iconcool: ) αλλα στο ταμειο, ΚΑΝΕΙΣ, πλην του GB και οσων ακομη ειναι κατοχοι...

:dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Kαι peugeot δεν αγοράζει ΚΑΝΕΙΣ, πλην του drdino και όσων ακόμη είναι κάτοχοι...
Και mitsubishi δεν αγοράζει ΚΑΝΕΙΣ, πλην του dimviii και όσων ακόμη είναι κάτοχοι...
Και και και... :s_hang
:s_no
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
REALZEUS έγραψε:
Κίκιζας . έγραψε:
sknipper έγραψε:

Όσο για οδική συμπεριφορά Α3 -1 Series... δύο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχυρώνα (στα αυτοκίνητα αναφέρομαι, μην νομίσει κανείς ότι τον είπα γάιδαρο!)

Ο πατέρας μου έχει ένα Mondeo 12ετιας με 150.000χλμ, ποτέ σε γκαράζ, συχνά στον ήλιο και δεν έχει πάθει τίποτα.

Μη γενικευουμε.

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#234283 Και μερικές φώτο για το περί ου ο λόγος.

ΕικόναΕικόναΕικόνα